Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Ensimmäinen kevään pölyttäjä pikkukäenrieskassa......The first spring pollinator Gagea ......Den första fjädern pollineraren Gagea....第一のばね花粉Gagea..........Первый весенний опылителей Gagea ..........Il primo Gagea primavera impollinatore ....... ...La première Gagea ressort des pollinisateurs .............Die erste Feder Bestäuber Gagea ......

Täytyy aina muistaa että kun minä puhun tai kirjoitan jostain ensimmäisestä kevään havainnostta, niin se on minun henkilökohtainen havaintoni.  Joku muu on jo voinut nähdä samat asiat jo aiemmin keväälä 2014.  Isokoivukujan pientareelle oli noussut  kevään keltaisia Pikkukäenrieska kukkia.Otsake meni uusiksi kun alkujaan pihalla kuljeksiessani  mitiskelin mistä seuraavan päivän blogi otsakeen tekisin.  Luonto oli lankalauantaina hiljainen ja vaihtoehdoksi plokin otsakeeksi nousi:  Pääsiäinen vihreyden tuo.  Johtuen siitä ettei paljon muuta kuvattavaa oikein osunut silmään kuin rantapuiden lehtien kasvu.  Parhaat ovat jo enmmän kuin hiirenkorvia.


Harakka sentän linnuista suostu melkein poseeraamaan.


Myllyjoskelta on kaikki muut sorsalinnut kadoneet paitsi kolme telkää siellä vielä vihtyy.  Kaksi urosta ja yksi naaras.  Naaras on selvästi jo valintansa tehnyt ja tämä poikamies lentelee pitempiäkin matkoja joen yllä


Noormarkunjoen Myllykosken telkkä pariskunta


Noormarkun taivaala lipui suuria kumpupilviä, mutta aina jostain syntyi rako auringon säteille


 On sääli että Myllykoskelta on  Sinisorsa pariskunta häädetty.  Viime vuonna ne vielä pesi kosken saaressa, nyt täytyy toivoa että tänä vuonna telkkien pesintä onnistuisi ja kesällä nähtäisin niiden pokasia lipumassa veden pinnalla.Keltainen on suosituin väri kevään kukksaissa.  Uimaranalla oli noussut joukko leskenlehtiä, niissä ei pölyttäjiä vielä näkynyt.


Alkuperäisen otsake ajatuksen mukaan piti valokuvata kevään orastavaa vihreyttä


Koivut antavat vielä odottaa silmujen aukeamista, mahlaa ne kuitenkin tiputtelevat, onnistui saamaan tähden kimalluksen mahla pisaraan.


Kaiken näköistä vihreää jo puskee maan pinalleKun odottelin pellonpientareella kumpupiven väistymistä auringon edestä saapui näkökentään kevään ensimmäinen pölyttäjä Pikkukäenrieskan kukaan.


Nyt pitää vakavasti harkita että pitääkö siirtyä maanläheisempään, makrovalokuvaukseen.  Kun ei lintumaailma  oikein elämyksiä anna niin niitä alkaa maan pinnan tasosta löytymään  Sigman 120-400 mm superzoom, lintuputki ei ole oikein kätevä makrovalokuvaukseen, taas on tarkentunut taakse.   Puolentoista metrin lähin tarkennusetäisyys ei pienille kohteille ole oikein hyvä eikä valovoimakaan oikein riitä kun pilvi osuu kohdalle


Tämä harmaa turkkinen pölyttäjä taitaa olla joku maamehiläinen joka imee mettä ja pölyttää kevään keltaisen Pikkukäenrieskan.  Tämä on siitäkin mielenkiintoinen että   Pikkukäenrieska (Gagea minima) on wikipedian mukaan toukokuussa kukkiva, suomen pienin lija.  Pikkukäenrieska on Suomessa vanha tulokaskasvi.

Pikkukäenrieska Lankalauantaina 19. huhtikuuta  2014


Lankalauantain sää oli vieä viileähkö ja kun vielä kumpupilvetkin peitivät auringon lämmön tehokkaasti, eivät pikkukäenriaskat olleet aivan täydessä kukassa.


Kevät on vaikea aika valokuvauksellisesti kun kaikkea uutta on luonossa päivittäin.  Oikeastaan tarvittaisiin kaksi kameraa, toisessa lintupuki ja toisessa makro-objektiivi.  Mutta onko se vähän typärää kylillä kulkea kaksi kameraa kaulassa roikkuen.

Ritva Winqvist Hollola   Minä näin pölyttäjän eilen Idän sinililjassa, kännykkäkameralla otin kuvan. Ei ollut noin tasokas.


Västäräkitkin ovat jo hyvin kotiutuneet.  Vainion sillalla oli kiva seurata kun västäräkit metsästivät lentävää pikkuriistaa ruakasi.
Västäräkin kanssa saattaisi saad syntymään ystävyysuhteenkin  kun vaan malttaisi itse niiden seurassa maltillisesti käyttäytä.  Katse kontakti jo saatiin.Todellinen kesän merkki,  rättikattoinen  Chevrolet Corvette C6  Koko ja tekniset tiedot
Moottori V8
Iskutilavuus n. 6000–7008 cm3
Teho 400–515 hv
Kiihtyvyys 3,7 s (0-96 km/h)Tänään  ulkolämpötila saataa nousta Noormarkussa / porissakin  viiteentoista-asteseen mutta vielä ainakin on kovin pilvistä.  Saatta ola että taitaa nyt vielä kannattaa kantaa lintuobjektiivia kamerassa jää sitten tulaivasuudellekki vielä jotain odotuksia.
 • Riitta Ranne Västäräkistä vähäsen! • ttvehkalahti.blogspot.com
  Valokuvaus, ajankohtaisuus, luonto, photo, photografer kaikkia taivaan ja maan v... Näytä lisää
 • Sofia Nyholm Ingen kvast denna ,,lerNäytä käännös

 • Seppo Mäkinen Eka västäräkki tänään 19 pv.

 • Lauri Hämäläinen Västäräkistä tullee Teuvon kaveri

 • Pekka Rajamäki Näin ekan kerran 17.4.
 • Rantanen Raija 18.4 aukesivat täällä Kangasalla


 • Kevät kurkkii ovista ja ikkunoista. Tulee vastaan potkulaudalla ja mopolla. Istuu ja livertää koivunoksilla. Kukkii keltasena tien pientareella. Ja kaiken lisäksi se pyrkii sisään jopa tämmösen mummelin rintaan.


 • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti