Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Tulipas paska keli...Yes came the crap weather ...Ja kom skit väder ...Sí llegó el tiempo crap ...Ja kam der Mist Wetter...Sì, è venuto il tempo di merda ... ...Oui venu le temps de merde ...

Niin vaan on yöllä Poriin / Noormarkkuun lunta satanut muutama milli.  Ilma on asteen verran plussan puolella  ja ajorasta näytää jo sulavan kovaa vauhtia.  Tänään maanteillä lentää taas kura.Kymmenen maissa lähdetään Porin Mikkolaan  jatkamaan Markun talvinäyttelyn pystytystä niin siinä mielessä on kyllä ihan kiva että maa on pikkaisen valkoinen.  Ja parintunnin päästä valtatie 8 on varmaan jo aivan sula.  Mutta märkää on kun ilmankosteus prosentti on 98%.


Näyttelyn pystytys jatkuu tänään oikein toden teolla. Laitan tässä kaikille fb kavereille ja Teuvon kuvat blogin lukijoille  näyttelykutsun. Mukavaa olisi jos poikkeisitte moikkaamaan. Viime vuonna fb kavereita kävi ihan mukavasti ja monet tekivät taidekauppaakin. Taiteilijalle pienikin kauppa on aina eteenpäin.


Kuva: Näyttelyn pystytys jatkuu huomenna oikein toden teolla. Laitan tässä kaikille fb kavereille näyttelykutsun. Mukavaa olisi jos poikkeisitte moikkaamaan. Viime vuonna fb kavereita kävi ihan mukavasti ja monet tekivät taidekauppaakin. Taiteilijalle pienikin kauppa on aina eteenpäin.
 • Jorma Lindqvist kiitos kutsusta. Laitoin kalenteriin ylös. Ja kännykkäänkin 


 • Laskiais-sunnunttain sää kuvan otin Lampoudin sillalta.  Koitiin palatessa Noormarku yhtenäiskoulun pihalla lapset pelasivat jalkapalloa.  En kuitenkaan kehdannut kysyä olisiko heistä saanut ottaa valokuvan kun kaikkien vanhemmista ei tiedä miten he suhtautuvat lapsiensa valokuvaamiseen ja jukisesti jukaisemiseen.  Mutta olisi se paremmin kuvastanut laskiaissunnuntain säätä kun pelataan sulalla keinonurmella jalkapalloa eikö lakitelle mäkeä teletappimäellä.

  Sula kohta Noormarkunjoessa on kasvanut jo  melko suureksi


  Virtaava vesi ei enää jäädy uudelleen.  Tämä viikko  pysytään tukevasti plusasteilla, keskiviikonvastaisena yönä Porissa / Noormarkussa on pari astetta pakasta, mutta päivisin päästään jopa  +5 asteeseen.


  Eilen yksinäinen Räkättirastas (Turdus pilaris) lensi naakkojen  houkuttamana  niiden ruokapikalle


  Lintu muuttaa talveksi etelämmäksi usein sekaparvissa punakylkirastaiden kanssa. Britteinsaarilla sitä pidetään odotettuna jouluvieraana. Hyvinä pihlajanmarjatalvina jää Suomeenkin kymmeniä tuhansia räkättejä. Kevätmuutto tapahtuu huhtikuussa, syysmuutto loka-joulukuussa. Räkättirastaan liike maassa on rastaille tunnusomaista tasajalkahypintää.  Noormarkussa ei viimesyksynä ollut kovinkaan paljon pihlajanmarjoja enkä muutenkaan syksyn jälkeen ole rastaita nähnyt niin kai tämä räkätti on muuttolintu, kun sillä ei vielä ollut kavereitakaan mukana.


  Vähemmän virtaavissa kohdissa jää sulaa paikoilleen,  Tervalepän urvut tuovat ruosteenruskean värin maisemaan.
  Juha Lindfors Kyllä tuo hyvinkin on muuttaja. Katsoin Tiirasta, että Lounais-Suomeen on tullut isojakin parvia.
 • Pauli Kaasinen Stadissa on vähintään yhtä paska keli. Lämpöasteita ja räntäsadetta.


 • Pauli Kaasinen Kai se vähän osittaismuuttaja on. Tänä talvena ei ole pihlajanmarjoja, räkättejä eikä tilhiä.

 • Petri Rautiainen Sen voi etukäteen arvata, ennustaa, että niitä paskakelejä tulee, kun lumet lähtevät aikaisessa vaiheessa, on sateetonta ja vuodenaikaan nähden lämmintä. Joka vuosi kevään tulo on ottanut takapakkia, sitä enemmän mitä lämpöisempää ja mitä aikaisemmin tulee.

 • Tuija Mertanen Kyllä on. Tosin osa räkäteistä jää leutoina syksyinä talvehtimaan. Tänä talvena näkynyt vähän marjalintuja.

 • Teuvo Vehkalahti Viime syksynä ei Porinseudulla ollut hyvä pihlajanmarja sato ja Porin kaupugin puisto-osasto kaatoi suuren määrän kurtturuusuja syksyllä, ei jäänyt ruokaa linnuille.  Peipposetkin katosivat kun ne yleensä saivat koko talven ruuan urheilukentän kurtturuusuista

 • Juha Lindfors Osa yrittää talvehtia.

 • Tuija Mertanen Marjasato huono pihlajanmarjoilla täälläkinpäin.

 • Juha Lindfors Suhtautuisin varauksella, vaikka muuttolintuja lienee jo ovella. Kiurua, töyhtöhyyppää, hanhia, joutsenia jne. on havaittu kyllä. Ne ovat yleensä ensimmäisiä tulijoitakin.

 • Teuvo Vehkalahti Tämä oli yksin liikkellä tuli Naakkojen ruokailupaikalle.

 • Juha Lindfors Voisi olla talvehtinut yksilö. Älä huoli, kyllä ne sieltä kohta tulevat ja syksyllä syövät taas puutarhasta marjat

 • Raili Laali Sergejeff Ahvenanmaalla meillä räkätit jäivät koko talveksi. Pariin omenapuuhun jätettiin omenat (huonoja ja pieniä) ja niitä ne sitten söivät. Peurat puun juurella, ja räkätit oksilla ja myös maassa. Koirakin söi niitä jäätyneitä pikkuomenoita puun juurelta. Ruusunmarjatkin kelpasivat hyvin niin koirille kuin räkäteillekin.

 • Markku Varjonen Tevo tietää.

 • Petri Rautiainen Luonnon tasapaino on sekaisin, koska ei ole ollut kunnon talvea. Arktisen alueen kasvusto, johon mekin kuulumme, vaatii muutaman kuukauden kylmän lepokauden, jolloin lämpötila on selvästi nollan alapuolella. jos tämä jää puuttumaan tai liian lyhyeksi, seuraavaa kunnollista kasvukautta ei tule, koska lepokausi on jäänyt liian lyhyeksi. Usein lämmintä, vähälumista tai lumetonta talvea on seurannut kolea, kylmähkö ja tavanomaista runsassateisempi kesä.

 • Ihmetyttää että suomalainen paraolympia joukkue on menossa Sotsiin , Venäjälle, sotaa käytävään maahan, joka hyökkäsi naapurimaahan. Putin on julistanut, että hänen tavoitteensa on palauttaa Venäjälle sama valta-asema, mikä oli Neuvostoliittolla. Tämä poliittinen tavoite koskettaisi siten myös Suomea, joka oli voimakkaasti Neuvostoliiton valtapiirissä, josta se vapautui, kun Neuvostoliitto sortui. Suomen onnistui liittyä osaksi EU:ta ja pois Venäjän valtapiiristä; ainakaan minä en halua, että Suomi palaa siihen suomettumisen aikaa, mikä vallitsi ennen Neuvostoliiton romahdusta. Ukrainan tapahtumat ja sitä ennen mm Georgian sota kertovat, että kysy ei ole vain mahtipontisista puheista. Kyse on suomalaisille hyvin peloittavasta kehityksestä. Inhoan kaikkia niitä, jotka hallitsevat ja yrittävät hallita pelolla.

 • Jussi Hovi Sama juttu Risto, en minäkään sellaisista pelolla hallitsijoista pidä. Mitä tulee Venäjän pyrkimyksiin saada Sumi osavaltiokseen niin olisi karmeaa herätä sellaiseen aamuun. Kuinka moni joutuisi kyydityksen kautta Siperiaan? Punavasalleja on täällä Espoossa jo pelottavan paljon niitä löytyy Espoon luopiopoliisista, Keski-Espoon KELA:sta, terveyskeskuslääkäreistä, kaikki valmiina hävittämään kantaväestöä heti kun vaan ajat sen alkavat sallia.

 • Harri Junnonen Nyt ollaan jo Venäjän äkeen alla, maata myyty ahneuksissaan niille ja niitä asuu jonkun ihmeen kautta täällä pilvin pimein, isännöivät nyt jo täällä, mut ei mun tonteilla!

 • Jos Venäjä ryhtyy verenvuodatukseen Itä-Ukrainassa, täytyy Suomen tuomita se hyvin selvästi. Ei ainoastaan osana EU:n kantaa.

 • Raili Leiviskä Jep! Räntää tulee täälläkin!

 • Lauri Aro Täällä on loppumassa, mutta tossa seiskalta tuli kivan kokoisia rättejä. Ihan tuli intti ja levysukkien käärintä mieleen.

 • Onneksi olkoon vuoden 2014 Sata-Tonnin saaja Soila Ojanen! Ohessa myös Pettu-Eerikissä pidetty palkintopuhe Soilalle.

  Satakunnan Journalistit palkitsivat porilaisen freelance-toimittaja Soila Ojasen Satakunnan Journalistien Sata-Tonni-tunnustuksella. Soila Ojanen on piirtänyt vahvaa viivaa toimittajana, kirjailijana ja sanavalmiina persoonana. Hän on laatutoimittaja ja laatuihminen. Hän on maakunnan ääni.

  - Olen kirjoittanut yli sataan lehteen. Jokainen haastateltava opett...Jatka lukemista


 • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti