Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Tuli vähän pitempi "talvi".....Blev lite längre "vinter" .....Became a little longer "winter" ......Est devenu un peu plus longtemps "hiver".少し長い「冬」になりました...........Стал немного дольше "зима" ........Divenne un po 'di più "invernale" ....... .....Ist jetzt ein wenig länger "Winter" ........Se convirtió en un poco más de tiempo "invierno" .....

Tämän talven lumet ovat pysyneet kekimäärin vajaan vuorakauden Porissa / Noormarkussa maasa sulamatta.  Eilen satanut lumi  sattaa pysyä Porissa vielä huomiseen.  Pejantaina päivälämpötila nousee jo viiteenplusasteeseen joten ei tämäkään talvi kovin pitkä ole.  Tänään on Minna Canthin päivä ja  tasa-arvon päivä joka on myös virallinen liputuspäivä.  Liputus päivät tuovat kustannuksia taloyhtiöille, Helsingissäkin liputus maksaa arkisin huoltomiehen tuntipakan verran, 45.50 euroa nosto / lasku ja pyhäisin 68.50 euroa. per lippu.  Meidän taloyhtiössä edellinen talkkari jätti lipun nostamatta ruotsalaisuuden päivänä kun ei kerta ruotsalaisia  taloyhtiössä asu.  Minunkin mielestäni vähän voitaisiin lipustusta karsia mutta kyllä tasa-arvon päivänä pitää liputaa jotta huomattaisiin että me miehet olemme alkaneet jäädä naisten jalkoihin.  Napurin Osmo nosti lipun jo aamulla varhain.
Eilen käveleskelin Noormarkun terveysasemalle hakemaan insuliinikynän neuloja ja takaisin tullessa satoi lunta hetken aikaa aika sakeasti.  Ei se niin kamalaa ollutkaan lumisateessa kävellä., parempi kuin vesisateessa.

Myllykoski Kukkulanmäelä valokuvattuna lumisateessa.
Otin kokeeksi 4mm kynäneuloja kun reisistä on turha rasva palanut talvenaikana pois ja kuumetaudin aikana pistin huolimattomasti perusinsuliinia reiteen ja nytkin on pari arkaa paikaa kun pisto osui lihakseen.  Normaalisti käytän 5mm kynäneuloja joten ei  millin lyhempi varmaan paljon parempi ole mutta on se ohuempikin, vain 0.23mm paksu.


Tänä talvena ei Noormarkun kaduilla ole paljon aura eikä muitakaan kaupungintraktoreita näkynyt.  Kiinteitöhuollon pieni traktori ja sen kuljettaja on ainoa joka kaupungintöitä Noormarkussa on pihatöitä hoitanut.  Eilen illalla puolenyönaikaan meni  YIT:n hiekka-auto  ohi hiekaa Laviantielle levittäen.  Entisiäkään ei vielä ole pois saatu ja lisää pitää katupölynaiheuttajaa kekustataajaman teille ajaa jossa on  40km/h nopeusrajoitus ja autoissa nastarenkaat.  Ei ymmärrä moista  haaskausta.


Naapurin puolella on mustarastas lennellyt, mutta en ole vielä saanut sitä valokuvattua. Tuolla vahteran oksistossa se jossain on, tai sitten se lensi jo toiseen puuhun.


Musta Joutsen

Tämäkin jäi miltei huomioimatta kun auringonlaskiessa kuvasin  Joutsenen. Aurinko valaisi vielä ja oletin että nyt kamera alivaloitti pahasti, kun joutsenesta tuli kovin tumma.  Mutta pitäisihän joutsenen taivaala erottua valkoisena.  Sitten näin uutisen iltalehden netisivuilla

Lintubongarin kameraan tallentui harvinainen näky - katso kuva

Sunnuntaina perheensä kanssa Somerolta kotiin ajaneen helsinkiläismiehen hetken mielijohde Lohjan Pusulan lintutornin kohdalla kannatti.  Hän bongasi mustan joutsenen sunnuntaina 16.3 Lohjalla.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014031718130323_uu.shtml

Tämä musta joutsen ikuistui muistikortille perjantaina 14.3. Noormarkun taivaalla

Mutta oliko mustia joutsenia liikeellä enemmänkin kun aiemmin päivällä Joutsen aura lensi kohti pohjoista  ja ne kaikki näyttävät tummilta.  Kamerassa oli kiinni Nikon DX AF-S NIKKOR 16-85MM 1:3.5-5.6 G ED SWM VR IF objektiivi   ja se on lyhyt lintuobjektiiviksi joten jouduin rajaamalla suurentamaan kuvaa mutta kyllä joutsenten pitäisi kaukaakin otetussa kuvassa valkoisilta näytää ikkunan läpi valokuvatessakin.
Hornetti kävi Noormarkun ilmatilassa mutta suunta oli väärä, itärajalle sen suunta olisi pitänyt ollaVielä neljäpäivää aikaa hankkia edullistta maalaustaidetta omalle seinälle jonka arvo säilyy paremmin kuin eurot pankissa.   Myös netti ostokset onnistuu
www.taidemaalari.net/kauppa
Sunnuntaihin 23.3. asti on mahdollisuus tutustua Noormarkkulaisaiheisiin öljyvärimaalauksiin. Tervetuloa


Puutini jaksaa puhuttaa


Risto Kuisma
Ennustin jo vuosia sitten,että Putinista tulee nykyajan Stalin; historia toistaa itseään; vallan huumaamat diktaattorit, luokkaa hitlerit, astuvat esiin Euroopassakin (Afrikasta, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta ne eivät ole koskaan kadonneetkaan )


Ärrä Kivilehto Useimmat pintapoliitikot ovat samanlaisia. Miten pullikoit noin hyvin aseistettua koneistoa vastaan? Syyriassa kapinan tulos näyttää olevan jo julistusta vailla. Kyllä Putinin puheessa on pointti. Onhan tuo selvää, että "vapautta" alettiin hivuttaa Venäjälle.

Kirsti Järvinen Vallanhaluisen ihmisen hallussa oleva päätösvalta osoittautuu usein vaaralliseksi vallaksi, pienemmissäkin mittakaavoissa, saati valtioiden johtajilla.Ärrä Kivilehto Länsimaille ominaista on se, että keskiluokka käytetään kaiken maksajana. Venäjällä keskiluokka pidetään hyvällä mielellä etuja ja vaurautta jakaen. Lännessä sikarikkaat keräävät potin. Herää kysymys, missä taviksia vedätetään enemmän? Meni off-topic. Pidetään rajavartiot hereillä.


Ritva Lehtonen Myös täällä kotimaassa, olisi syytä muistaa vallan keskittämisen vaarat....Avoimuuden ja tasa-arvoisuuden, sekä oikeudenmukaisuuden tie, on ainoa tie säilyttää rauhaa maailmassa....ei nykyinen hyväveliverkostojen ja salaisten kabinettien päätökset, vain jonkun kansanryhmän etuja varjellen ....Demokratiaan kuuluu aina yhteistyön ja jakamisen elementit, sekä ihmisten kunnioittaminen ja vapaus valintoihin, ei pakkoa, jota on myös täällä tarjoiltu, esim. kunta ja sotesopassa.....Voi myös kysyä, onko myös suomalaisten vapautta kavennettu hyvin paljon EU:n ja pienten etupiirien myötä?

Leea Halmetoja Mutta miksi esiin astuu myös epäkriittinen kansa, joka seuraa näitä johtajia ja hyväksyy epäoikeudenmukaisuudet?

Maria-Lisa Rodhin Minne unohdit C .G. Mannerheimin. Tuhosi saksalaisten kanssa koko Suomen.

Heikki Karhu Eivätkä katoa! Mutta kyllä tässä sopassa EUllakin on syynsä. Kannattas vähän kattoo ketä tukee. Mutta herrat haluaa taas sotaa, niinhän se on aina ollu. Seniilit politikot muussa kyvyttömyydessään alkavat sotimaan!
Aulis Soininen Keskinäisestä nokittelusta syntyvät kapakkatappelutkin. Niissä harvemmin ulkopuolinen kärsii, mutta sodassa aina. Eu tarjosi Putinille tilaisuuden, kun lähti horjuttamaan natisten toimivaa demokratiaa tukemalla katumellakoitsijoita. Aiheutti Ukrainaan laillisuusongelman ja Putin kiitti. Syy kai siihenkin löytyy, että Krimiläiset itse halusivat liittyä Venäjään.Ilpo Iso-Peura Risto krimillä oli KANSANÄÄNESTYS ja porukka todella halusi Venäjään mutta se ei sopinut USA:lle Eikä NATOLLE eikä EU:lle ja nyt Suomi on kusessa Kiitos USA NATO EU melko vähä-älyistä touhua ja Suomen Puolueettomuus on palautettava ja Irti heti EU:sta Tai täällä on sellainen lama ja mellakka että oksat poisIlpo Iso-Peura Suorademokratia Sveitsin malliin olis hyvä, mutta Suomen diktaattori puolue pukarit ja Ay -veikot ei siihen suostu kirveelläkään

Seppo Puska Paasikiven totuus on jällee näytetty toteen? Tehkää naapurinkanssa kauppaa mutta älkää olko riippuvaisia siitä ja nyt ollaan taas paskat housuissa?

Aulis Soininen Mie kyllä kannatan demokratian laajentamista kansanäänestyksen suuntaan, vähintäänkin neuvoa-antavina. Euron suhteen tiedettiin tulos etukäteen ja siksi sitä ei sallittu kuten päinvastoin Ruotsissa. Miten monelta harmilta olisimme välttyneet?

Eeva Luonsinen Minua suututtaa Suomen päättäjät , mutta myös koko tietävä kansakunta.On kuitenkin valitettavaa , että Venäjällä jatkuu diktatoorinen perinne halki vuosisatojen. Putin  viimeisin ökyjoukkoineen. Rahaa on vain pienellä osaa kansaa.Rikkaat eivät siellä auta köyhimpiä. Suomesta Karjalaan vieläkin rahdataan vaatteita sun muuta. Venäläisiä sinänsä pidän ystävällisinä , mutta tiedotusvälineiden yksipuolisuus huolestuttaa .


Kenraalilta tyyliltään erikoinen lausuma. Ei tässä minkäänlaista rehvastelumentaliteettia tarvita. "Eivät ne tänne uskalla tulla. Ne tietävät, että täällä tulee turpiin."
- Gustav Hägglund (lähde Yle)

lkka Kantola Juuri sotilaalta odottaisi realistista näkemystä ja kaiken provosoinnin välttämistä.


 • Petri Lahesmaa Hägglund on aina ollut jätkä. Onneksi hillitsi itsensä toimiessaan komentajana.


 • Markku Kemppi Kantola se oikein hyvä että kantamme on tiedossa epäsuorasti sanottuna, GH on eläkkeellä ja voi puhua aika vapaasti. Tässä ei hyssyttelyt auta vaikka sossut onkin vieneet rahat armeilta, nauttivat silti itsenäisyydestä ja turvallisuudesta. Selittelyt ei auta nyt,,,, • Ensio Virtanen Itänaapuria ei pidetä täältä poissa rukouksilla ja julkilausumilla,siihen tarvitaan hyvin koulutettuja ja aseistettuja joukkoja ja kansan vahva puolustustahto.

 • Mattijuhani Koponen Voi voi. Ko hyö päättää tulla myö ollaa kahes viikos naapurin alamaisia. Ei meillä.riitä.sotilaat eikä.aseistus.
  Lopettakaa jo hyvät aikuiset miehet tuo lapsellinen uho.
  Eletään rauhassa ja sit kun pressa ja hallitus on kykenemättömiä perustuslaillisiin tehtäviinsä kansan valtuuttamina on paras ottaa nopein lähtö pois isän- ja äidinmaasta. En ole havainnut pressan ja ulkoministerin mielenterveydessä.epäiltävää. • Ville Jalovaara Eikös meidän linja ole, ettei tänne kannata mistään ilmansuunnasta tulla kutsumatta?" Kaikki Suomen puolesta, ei ketään vastaan", oli joskus muinoin puolustusvoimien slogan • Esko Sutela Eräs venäläiskenraali totesi tuossa taannoin, olisiko ollut lehdissä joskus viime syksynä, että Suomen voi kyllä valloittaa, mutta suomalaisia ei voi voittaa. Ne siis tietävät, että täällä tulee turpiin 


 • Minä:
  Lueskelen Reijo Mäen 2013 painettua sahanpururevolverin rikostarinoita. Mahtaako Mäki osua kovinkin oikeaan? " Hinnat olivat taas nouseet viime käynnisttäni. Lehti maksoi viisikymmnetäviisituhatta euroa.... Menin valuuttatiskille ja vaihdoin ruplillani parikymentä miljoona euroa, kaksikymentä miljoonan euron seteliä muovikotelossa. Pyörittelin niitä tovin kädessä ennen kuin pakkasin ne lompakkoon. Omituisiin nollalappusiin ei tottunut ikinä tullessa vauraalta Venäjältä tänne hyperinflaation ja päättymättömän laman vaivaamaan Unioniin"  Mäki valmistui kauppatieteiden maisteriksi Turun kauppakorkeakoulusta 1982  joten on hänellä ainakin ammattillinen näkemys  euroopantalouden hoidosta....

  Vähän epäilen että Turunsanomia ei enää kyseisenä aikana ole ainakaan printtilehtenä joten siltä osin lienee fiktiota, muuten saataa kyllä olla realistista tulevaisuuden näkymää Mäen kirjoitus..


  Kanataa lukea

  kolumni‬ Esko Valtaoja - Turun Sanomat  Muutenkin on kylmää


  Huomenta Sallan Vittikosta klo 7.55 -23,7 on mittarissa mut Aurinko paistaa ni kyllä se siitä lämpee mukavaksi Ulkoilu keliksi ♡


  Ei luonnonvoimia vastaan kannata taistella. Ohessa tänään maakuntalehdessä ollut mielipidekirjoitukseni.

  TOLKKUA PORIN TULVAKESKUSTELUUN

  Tulvasuojelun asiantuntija Pekka Vuolan erinomainen luento omakotiyhdistyksen tilaisuudessa 12.3.2014 osoitti sen, että Porin tulvasuojelussa ja Hevosluodon asuntomessusuunnittelussa on otettava käyttöön ”tolkkutesti”. Miksi edes pohtia kaavoittamista tai rakentamista Hevosluodon alueelle, joka on vuosisatojen saatossa muutaman kymmenen vuoden välein ollut tulva-aluetta tai tulvan uhkaama alue. Porissa on vuosikymmenten aikana opittu tulvista, mutta todellisuudessa on järjetöntä edes yrittää taistella luonnonvoimia vastaan. Riskien tunnistamisen kautta on pyrittävä vähentämään mahdollisia vahinkoja. Juha Rajalan viime vuonna kirjoittama historia Kokemäenjoen tulvasuojelusta on karua kertomaa. Historia osoittaa tulvien monimuotoisuuden, arvaamattomuuden ja vaikutukset asukkaille ja elinkeinoelämälle. Onneksi historiateos myös kertoo kaikki toimet, joilla on pyritty ennalta vaikuttamaan tulvien torjuntaan.

  Hevosluodon alue on lähes kaikkien Porin aluetta koskevien tulvamallien mukaan veden alle joutuvaa aluetta. Kyseenalaistan Hevosluodon alueen sopivuuden messualueeksi monesta syystä. Ensinnäkin rakentajalle aiheutuu merkittävät kustannukset rakennuksen perustamiseen liittyen. Arvion mukaan rakennettavaa aluetta on korotettava vähintään yksi metri. Oma lukunsa on alueen tulvaherkkyyteen liittyvä vakuutusten tulvaturva. Vakuutusyhtiöiltä saamieni tietojen mukaan tulvaturvan omavastuut ovat monikertaiset, kaikki yhtiöt eivät edes myönnä tulvariskialueille rakennettaville rakennuksille tulvaturvaa. Tässäkin on ”tolkkutestin” paikka. Toiseksi on selvittämättä kaupungille syntyvät kustannukset muutaman kymmenen taloa käsittävän alueen yhdyskuntatekniikan rakentamisesta. Korotettujen teiden ja siltojen kustannukset on arvioitu useiksi miljooniksi euroiksi. Vaikeuskerrointa lisää se, että uudet korotetut rakenteet korottavat lähialueiden tulvariskiä. Tulvasuojeluun jo nykyisellään kuluu vuosittain kohtuuttoman paljon veroeuroja. Tulevaisuudessakin tulvasuojelu edellyttää lisärahoitusta, mutta miksi hankkia lisää ongelmia jo tiedossa olevien ongelmien lisäksi?

  Itseäni harmittaa se, että asuntomessujen hakuvaiheessa tein yhden jos toisenkin kerran ”tolkkutestin”, kysyin ja kyseenalaistin – mutta en uskonut. Nyt harmittaa. Totean kuitenkin, että Hevosluotoon rakentamisessa ei ole alueella rakentajan ja tavallisen porilaisen veronmaksajan kannalta mitään tolkkua.

  Tapio Huhtanen
  Porin kh 2.varapuheenjohtaja (Kesk)


  Tänään keskusteltiin reilun kahden tunnin ajan eduskunnassa pääministerin ilmoituksen pohjalta tekeillä olevasta transatlanttisesta kauppa- ja investointikumppanuussopimuksesta eli yksinkertaisemmin vapaakauppasopimuksesta USA:n kanssa. Tärkeä hanke, joka sai kaikilta ryhmiltä vihreää valoa.

  Jo nyt USA on Venäjän jälkeen toiseksi suurin kauppakumppanimme EU:n ulkopuolella ja vientimme on 1,6 miljardia suurempi kuin tuonti. Tällaisten maiden kanssa meidän on tosi tärkeää saada kaikki kaupan esteet poistettua ja sitä tietä lisättyä vientiämme, jota kipeästi tarvitsemme lisää talouslamasta selvitäksemme.

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti