Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Toistaako historia taudinkuvaa?...Ska historien upprepa sjukdom i en bild?....La storia si ripeterà malattia in una foto? .... ...Will history repeat disease in a picture?...L'histoire maladie de répétition dans une image? .... ...Wird sich die Geschichte wiederholen Krankheit in einem Bild? ...

 Olen tullut vanhaksi kun vanhatajat tulee niin helposti mieleen.  Tässä on mennyt muutama päivä sairastellessa kurkkutulehdusta ja sen ylläpitämää kuumeilua.   Nuorempana Laihokonsernissa uraa luodessa ei ollut tapana paljon sairastella.  Särkylääkkeen voimalla tehtiin viikolla töitä jos tauti oli iskemässä.  Särkylääkkeillä saatiin taudin pahinta vaihetta siirettyä viikonlopulle jolloin ei kallistyöaika tuhraanunut sängyssämakoiluun.   Tämä meni lopulta niin pitkälle että  Autokuski Jouni ei toipunutkaa yhden viikonlopun aikana räkätaudista vaan se jatkui ja jatkui vaan ja lopulta Jouni oli pitemmän aikaa poissa töistä, sairauslomalla kun viaton flunssa kehittyi sydänpussintulehdukseksi.  Onneksi siitäkin Jouni selvisi hengissä.  Tosin työpaikan vaihto oli edessä.  Itse en jälkitauteja saanut mutta nuorempana kyllä parikertaa vuodessa saattoi viikonloppu mennä sairastaessa lasten tuomia flunssia päiväkodista tai koulusta.  Tämä oli todellisuutta 1980-1990 luvuilla.   Kerran kävi niinkin että olin oikein sairauslomaa hakenut ja makoilin kotona kuumeessa kun puhelin soi, esimies Oke soitteli että voisitko tulla tekemään keskenjäänen työn valmiiksi.  Kotoa autolla haettiin ja jaffaa kanetteiin työpöytään virkistykseksi ja palkkakin maksettiin tuplana. Työ tuli tehtyä työtoverien  ympärillä ihmetelessä.  Olokin parani sen johdosta kun kerrankin tunsi itsensä korvaamattomaksi.

Nämä asiat tuli nyt mieleen kun viimeviikolla iskenyt tauti oli pahimmillan viikonlopun aikana ja nyt maanantaina olo on jo niin paljon parempi että jos töitä olisi niin jaksaisi varmaan töihin mennä buranan voimalla.  Kotona pystyy olemaan ilman särkylääkettä.  Amu sokerit, glukoosipitoisuus oli vielä vähän korkealla 7.7 millimoolia litrassa (mmol/l) mutta parempaan suuntaan ollaan menossa, äänikin on jo miltei normaali.

Taudista toipuminen olis voinut olla  nopempikin mutta en saanut eilen oltua lähtemättä katsomaan onko  Noormarkunjoki vapautunut jäistä.  Ainakin Makkarakoskelta lähtien alavirtaan vesi virtasi vapaasti


Joen mutkissa jäätä vielä on.  Isokoivukulla oli oli kova tuuli ja ilma tunttui paljon kylmemmältä kuin mitä mittari näytti , kaulukset piti nostaa ylös ja hengittä kankaan läpi.


Isokoivukujalla on aloitettu maanrakennustyö,  Noormarkunjoen  pengertä lujitetaan uudella paalutuksella
  • Mikko Vuorenheimo Toi on muuten hyvä että tuolle kohdalle tehdään jotain. Muistan kun muksuna ajeltiin mummun ja ukin kanssa tuosta, oli tuo aidan alareuna tien kanssa samalla tasalla, nyt jo yläreuna melkein tien tasalla. Tästä kuvastakin näkee hyvin kuinka on notkahtanut.

  • Aamutelevisiossa meterologi  varoitti ettei vielä kannata tavirenkaita vaihtaa kun ensiviikolla  tulee takatalvi.  Ensi perjantaina  ja lauantain välisenä yönä painutaa pienelle pakaselle.  Yöpakkasta kestääkin sitten aivan maaliskuun lopulle asti mutta päivät ovat kuitenkin lämpimiä jopa  viisiastetta pitkäikaisia tilastoja lämpimämpiä joten ei nyt varsinaisesti  mistään takatalvesta ole kysymys.


    Mahtoiko olla välipysäkki pirkkalassa ennen jatkolentoa guantanamoon?
    tää näytti kyllä melko hämmentävältä (ja hienolta) kun lenteli meidän talon ohi. tulipa myös nähtyä tää eilen ihan maasta käsin, kun piti hakea aviomies lentokentältä. http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/284022-tama-jattikone-kavi-tampere-pirkkalassa-%E2%80%93-milla-asioilla

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti