Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Tauti on voitettu, allergikoilla tiukempaa.....The disease has been overcometighter with allergies, ...Sjukdomen har övervunnitshårdare med allergier, ....La maladie a été surmonté ...La malattia è stata superata ... ...La enfermedad ha sido superado...Болезнь была преодолеть ... ...Die Krankheit ist überwunden ...

Täytyy kyllä nyt myöntää se ettei valokuvaaja ole enää mikään nuori ja kalskea adonis.  Viisi päivää kuumetauti piti toimettomana, toki täytyy myöntää että jos pakko olisi ollut niin kyllä kai burananvoimalla olisi kyennyt töitäkin tekemään.  Mutta onko väkisin ja pakolla sairaana tehdyt työpäivät pois elinkaaren loppupäästä?  Oletetettavasti ovat.  Joten ei kannata murehtia sitä että kerrankin sairastin kunnolla, vain omaa etuani ajatellen.   Tänään pitää varovasti lähteä  haistelemaan ulkoilmaa, ainakin kirjastossa pitää käydä  lainakirjat vaihtamassa.  Samalla näkee Myllykosken jäätilanteen,  saataa olla että otan säävalokuvan.  Iltapäivä lehdet hehkuttavat että eteläsuomeen saadaan tulevan viikonlopun aikana lunta jopa kaksikymmentäsenttiä.  Juttu oli taas kasattu ja otsikko laadittu pahemman sekenaarion mukaan.  Loppupuolella juttua olli kirjoitettu "on vielä mahdollista, että sateet lankeavat lopulta vetenä."  Jännitetetään nyt sitten sitä että saadanko komea lumimyräkkä vai värjeteläänkö lumisateessa tuleva viikonloppu.


Aivan huomiokyvytön  en sairauslomani aikan ole ollut eilen aamuaurinko valaisi hienosti Laviantien asfalttipinnan.  Aaamuinen valo toi esiin sen kuinka rasittava talvi on ollut maanteden kanalta.  Nastarenkaat ovat syöneet tienpinnan karheaksi.  Taajamateillä on neljänkympin yleisnopeusrajoitus joten luulisi että tie kulu vähemmän kuin valtatiet joilla on suuremmat ajonopeudet.   Jos Suomen talvet muuttuva pysyvämmin näin leudoiksi kun nyt on ollut niin pitäisikö tienpidonkannalta ajatellen nastarenkaat kieltää ja siirtyä talviajan  talvirengaspakossa  kitkarenkaiden käytöön.  Rengasmelukin pienenisi.





 • Timo Ruippo Autoilla ois ihan eri arvo, jos suomalainen verottaja ei veis ostajalta sijoitustaan ihan vaan suolalla;-) Olen sitä mieltä, että nastat ja suola pitäs kieltää kokonaan. Se on kansantaloudellinen asia...nyt vaan hommat sataa verottajan ja ns, rengasfirmojen laariin vaikka katto on ollut rikki jo monta vuotta. Suomalainen "väliaikainen" autovero on kohta ollut voimassa yhtä kauan kuin koko autoja suomessa nähtykään



 • Weijo Lindroos Mutta siis, kitkarenkaat Suomen lyhyissä talvioloissa on paras ratkaisu. Ajoin entisellä vanhalla volvollani yli 11 vuotta ilman nastoja. Olin liikenteessä lähes joka päivä ympäri vuoden. Onnistui aivan hyvin lumisellakin kelillä. Jokainen voi oppia ennakoimaan liukkaan kelin tilanteet, millä tahansa autolla. Itselläni on nyt Nissan Sunny, vm. 1989. Siis 25 vuotias. Mutta vielä toimii. Tänään menen vaihtamaan kesärenkaat. - Siinä oli ostaessani kesä- ja talvirenkaat. Pitää ajaa ne loppuun. Ja jos tuohon rotiskoon ostan uudet renkaat, niin ne ovat kitkat. 



 • Varikset ovat jo pesänsuunnittelu vaiheessa.  Vielä ei kuitenkaan koivuista ole oksia riivitty peätarvikeiskin


   Yksinäinen fasaanikukko on muutamanpäivän ylittänyt reviirintarkistusmatkalaan Laviantie ja on ollut niin pollea ettei paljon autoliikenteetä välitä.  Toistaiseksi se on pääsyyt kulkemaan ilman haveria




  Markku on pitänyt talvinäytelyään Prisma Pori Mikkolassa ja on saanut vähän taidekaupaakin tehtyä.  Se on hyvä kun ei vielä tiedä mihin kuntoon paludun.  Näyttelyn purkaminen on kyllä vähän kevyempää ja nopeampaa kuin pystyttäminen mutta ina olisi parempi mitä vähemmän on tauluja pois kuljetettavana.  Tänään paremmastta olostta huolimatta pitää vielä ottaa rauhallisesti, kun on jo 55v mittarissa niin kai se toipilaana olo kestää myös omanaikansa.

  Markku Mäkelä
  Maanantaipäivän näyttelypäivitystä on ilo tehdä vaikka jalat särkee kovasti. Olen Ricon kanssa tehnyt lenkin aamulla ja illalla, että jalat kestäisivät seisoskelun näyttelypaikan kivilaatta lattialla. Fb kaverini Fanni Salo kuvassa taidehankintojensa kanssa, öljyvärimaalaus "Joulukuun valoa" ja poistomyynnistä omenankukka-aiheinen akvarellimaalaus. Kiitos Fannille! Päivä oli kävijämäärältään ja myynniltään kohtuullisen mukava. Tällaisia päiviä kun olisivat kaikki tulevat päivät niin vararikko siirtyisi jälleen muutamalla kuukaudella.

  Kuva: Tämän päivän näyttelypäivitystä on ilo tehdä vaikka jalat särkee kovasti. Olen Ricon kanssa tehnyt lenkin aamulla ja illalla, että jalat kestäisivät seisoskelun näyttelypaikan kivilaatta lattialla. Fb kaverini Fanni Salo kuvassa taidehankintojensa kanssa, öljyvärimaalaus "Joulukuun valoa" ja poistomyynnistä omenankukka-aiheinen akvarellimaalaus. Kiitos Fannille! Päivä oli kävijämäärältään ja myynniltään kohtuullisen mukava. Tällaisia päiviä kun olisivat kaikki tulevat päivät niin vararikko siirtyisi jälleen muutamalla kuukaudella.


  Tiistaina  oli näyttelyssä korttipäivä, kortteja myytiin enemmän kuin muina päivinä. Kuvassa Länsinostot Oy toimitusjohtaja Ari Hautamäki korttiostoksilla. Poistomyynnistä ostettiin pari halpataulua, tiistain myynniksi ihan hyvä.

  Kuva: Tänään oli näyttelyssä korttipäivä, kortteja myytiin enemmän kuin muina päivinä. Kuvassa Länsinostot Oy toimitusjohtaja Ari Hautamäki korttiostoksilla. Poistomyynnistä ostettiin pari halpataulua, tiistain myynniksi ihan hyvä.

  Markku Mäkelän 27. talvinäyttely on auki 23.3. 2014 asti Prisma Pori Mikkolassa

  Kuva: Vielä pieni muistutus tämän päivän tapahtumasta. Tervetuloa tutustumaan.

  Markun maalauksia voi käydä tutustumassa www.taidemaalari.net/kauppa  sivustolla  Nettikauppa on helppo kaupantekomuoto.

  16.3.2011 oli kuu kasvamassa täydeksi




  Lunta viikolla 11. 2011 oli vielä melkoisesti, katoilta se oli kuitenkin jo auringonvoimasta sulaamassa.




  Maaliskussa 2011 koskikara viihtyi Myllykoskella, tänä vuonna 21014 Koskikaraa ei ole Myllykoskella näkynyt.







  Kuuran kuorruttamiatervalepän oksia sai vielä 15.3.2011 sulanveden ääressä valokuvattua.   T'änä vuonna  leppä kukkii ja  aiheutaa jo alergia oireita herkimmille




  Vanhoja valokuvia katsoessa ei ole mikään ihme vaikka vielä lunta sataisikin eteläsuomessa, mutta ei lumi kauan  maanpinnalla sulamatta enää pysy.



  Jos jollakin on jotain pikku keikkaa tarjota täs kevään aikana meen lauluryhmälle Nekut/Jekut (vanhainkoti, sairaala tms) josta vois jonkun kympin saada niin olis kiva... Hakuammuntaa, joo, mut kysyn silti.
  Suomessa valitetaan huonosta kaupankäynnisttä ja lomautetaan ihmisä, mutta pitäisikö suomalaisen yrittäjän katsoa peiliin:

  Varmaan tiesittekin, mutta suomalaisten ns. yrittäjien ongelmana näyttää olevan, että paljon puhutaan mutta vähemmän toimitaan. Siinä ajassa, jossa kotimaakunnan firma lupaa toimittaa tavaraa perille, saksalainen tai englantilainen on tehnyt sen jo kolme kertaa ja jenkki kerran... ja yhä odottelen kotimaakunnan lähetystä!

  Outi Katajamäki Jep. Australia voitti Hämeenlinnan juuri minunkin tilauksissani mennentullen. Puhumattakaan asiakaspalvelusta ja jälkihoidosta!

  Tarja Töyli Kyllä, korut mitä tilaan asiakkaille Saksasta, tulevat heti pian Helsinkiin Itellan logistiikkakeskukseen, ja nytkin makasivat siellä yli viikon ennenkuin Vaasaan saatiin.

  Luontohavaintoja 
  Peilikarppi 1,8 kg, harvinainen saalis talviverkossa naapurin Timolla Virolahdella


  Telkkä, harmaahaikara, Hanhiluoto, Pori, 12.3.


  Muutama säähavaino suomesta

  Kerttu Turunen

  Hyvää huomenta ....mukavaa pikkulauantaita kaikille.....tuuee+2 Susirajalla.



  Hyvää huomenta kaikki Kamut nyt ollaan jo keskiviikossa ja tuulee ja näyttää siltä jotta alkaa satamaan siitä taas no näillä mennään nyt!! +7c nyt.

  Hyvää päivää.. Vimpeli klo 9.42 n. +5


  Lappeenranta (Lauritsala) keskellä viikkoa klo 7.30
  Aurinko paistaa, kevyt tuuli ja lämmintä +2 (luvassa +9 kuten eilenkin). Metsä ja kävelytie lumeton, metsäpolku jäinen. Rontin tassut lipsuu. Vastaantulijoita maanpinnalla vain rusakko, yläilmoissa varikset riitelivät.
  Kärsämäellä Ojalehdossa 12.3 Klo 6.30 +3 Huomenta ja mukavaa pikkulauantaita kaikille.

  Huomenta Sallasta klo 5.45 +1,3 on Sä nyt...

  Siitepöly on jo saanut allergikkojen nenät tukkoon 

  Sanna Hako
  Huomenta Kuusankoskelta! Aurinkoista, pilvistyvää. Lämpötila +2. Tuulen voimattomuus 3m/s. Paine 1012,30hPa. Poutaa. Siitebölydiedode. Leppä kukkii riehakkaasdi joka buolella. Bukabaa bäivädavausda, säädoberid!

  pattijoella aurinko paista,+7 lämmintä ja myrskyää.taidan laittaa kiviä taskuun,ettei tuuli vie:D

  Huomenta Oulusta +4,7 aurinko paistaa pilvi harson takaa ja TUULEEE eipä taho pikku kivet enää riittää vaan häätyy katella pikkasen isompia taskuun oikein mukavaa päivää sulle juuri siellä.

  Sakari Virtanen Kyröskoski

  Päivän kävelylenkillä kiuru lauloi Raipalan peltojen yllä ja leskenlehti kukkii...


  Venäjän ja Ukrainan Krimi jupakasta tuli mieleeni

  Jokainen valtakunta, joka riitautuu itsensä kanssa, joutuu autioksi, ja talo kaatuu talon päälle.

  Muuten hieno juttu mutta en kyllä päästäisi lastani tuonnäköisen parturin käsiin.  En ymmärrä noita tatuoituja ihmisiä.  Onko tämä tatuointi muoti avohoidon syytä.  Miksi ihminen luulee itseään seinäksi?  Maalaustaide kuulu seinille eikä iholle.


  1 kommentti:

  1. Tulin taas pitkästä aikaa katsomaan blogiasi, kas kun olen pitänyt luovaa taukoa ja huomasin heti uuden bannerikuvasi. Se vain on niin uskomattoman kaunis ja valoisa, salaperäinen. Se saa aikaan mukavaa hyrinää sisällä ja iloiselle tuulelle pitkäksi aikaa...:)

   VastaaPoista