Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Talous sakkaa jo tänä vuonna. Suomen facebook suljettu.......Den finska ekonomin skorpor i år, Finland stängt facebook .. Finland closed on facebook .. .....The Finnish economy crusts this year .....Die finnische Wirtschaft Krusten in diesem Jahr .....

Hallituksen vero ja säästö ratkaisuista vielä sen paremmin tuntematta ensi arvio on että Suomen talous sakkaa jo tänä vuonna  hallituksen tekmistä kiristysratkaisuista. (Sakkaus on tila, jossa ilma-aluksen siipi menettää suuren osan nostovoimastaan ja alus lähtee vajoamaan. Lulisi ainakin että kaikki ne jotka ovat irtisanomisuhan alla jättäisivät suuremmat hankintansa tekemättä ja muutenkin alkaisvat säästää,.  Ne jotka saavat vielä käydä töissä saattavat matkavähennyksen  pienentämisen vuoksi siirtää auton uuden ostoa. Työmatkakustannusten omavastuuosuus nousee 750 euroon. Ajoneuvoveroa päätettiin nostaa 150 miljoonalla ja polttoaineveroa 42 miljoonalla eurolla. Lapsiperheet ovat jo muutenkin joutuneet säästökuurille karkki ym. kulutusverojen noston vuoksi, lapsilisän leikkaus ei ole niin merkitävä talauteen  miltä se ensikuulemalta kuulostaa, se vaan on sellainen hivuttava vähennys jolloin yhä useammin kuule kaupan karkkihyllyllä ettei nyt voida ostaa karkkia, 7% vähennys lapsilisästä tarkoittaa  yhtä lasta kohden noin  -10€/kk vähennystä . Kaikkein huonommin toimeentulevilla lapsiperheillä varmaan toimeentulotuki kompensoi lapsilisänleikkausta. Toisaalta yksinhuoltajien tukiin ei puututtu.  Yksinhuoltajien hyvät tuet kannustavat elatusvelvolista jättämään elatusmaksunsa maksamatta kun  yksinhuoltaja saa kuitenkin saman summan sosiaalitoimistosta toimeentulotukena.  Mutta kun suomen hallitus ei lapsia arvosta niin lapsia syntyy tulevaisuudessa vähemmän. Tämä on kaikkien  puolueiden  slogan:" lisääntykää ja täyttäkää maa mutta ei meidän rahoilla.   Merkille pantavaa on että

Ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeus säilyi. Toisaalta kyllä työllisiäkin käy sääliksi silllä Hallitus kiittää ja kumartaa palkkamaltista leikkaamalla työssäkäyvien ostovoimaa sadoilla euroilla. Työmatkakustannusten omavastuun  nousu 750 euroon tuo paineita palkankorotuksiin, mutta älähtääkö AY-liike tästä, ei vaikka työntekemisen hinta nousee .   Katainen korosti että hallituksen säästötoimet koskettavat kaikkia, Sen hän jätti mainisematta että toisia se kosketaa vähemmän kuin toisia. Toiset tekevät kompromisseja tarpeen vaatiessa, toiset eivät.  Pitää nyt vielä lukea  lisä ja käydä facebookissakin lukemassa mielipiteitä.  Toistaiseksi facebookin ei ole tänä aamuna saanut yhteyttä.  Onko hallitus senkin sulkenut ettei päästä heti somessa sen toimia teilaamaan?Oppositiopuolueiden puheenjohtajien Juha Sipilän (kesk.) ja Timo Soinin (ps.)  aloitivat heti populismin kritisoimalla lapsilisien leikkaiksen

Eilen TV 1. viitomakielisissä uutisissa mainittiin harnmaantalouden kitkemiseksi tehtävistä uudistuksista.  Jokaisen omakotitalon omistajan pitää tehdä ilmoitus kaiksita tontilaan , vieraan tekmistä korjaustöistä, taloyhtiöissä raja on 15000€.  Tätä ei ainakaan kuuden uutisissa tuotu esiin ja tänään se hukkuu hallituksen kehysriihen uutisoinnin alle.  Suuret ikäluokat ikääntyvät vauhdilla ja ikääntyminen "laiskistaa" eli voimat alkavat hiipua ja moni omakotiasukas ottaisi ahkeran nuoren leikaamaan nurmikkoa  ja haravoimaan pihaa ja antaisi mielelään parikymppiä taskurahaa kahvipalkan lisäksi.   Mutta kuka enää uskaltaa tällaisia pikku pihatöitä teetää kun on pelko tulla suurenluokan harmaanrahan teetäjäksi.  Ja nyt kun kiinteistöverojakin nostetaan niin ei varmaan ole helppo vanhetessaan siirtyä kerrostaloasumiseen kun omakotialojen kauppa varmaan hiipuu veropolitiikan johdosta,.

600   miljoonaa euroa  käytetään  kasvua tukeviin hankkeisiin, paljonko Nokia sai kaikenmaailan tukia ja mihen ne lopulta valuivat?  Eikö olis tuo 600 000 000 euroa parempi käyttää vanhusten vaippojen vaihtoon? Saataisiin  muutama matalapalkka-alan työpaikka lisää.
Valtion omaisuutta on päätetty myydä 1,9 miljardin edestä. tämäkin on hätävarjelun liiottelua kun se on kerta pieraisulla mennyttä. Kataisen mukaan valtion pörssiyhtiöiden omistuksia myydään jo tämän vuoden aikana. Kovin tarkkaan ei ole käyty läpi sitä, mitä myydään. Nämä tiedot eivät ole julkisia

Lapsilisä kommentti

En tajua miksi minun hyvätuloisena edes pitää saada lapsilisiä. Autetaan köyhiä. Ei vauraita. Ottakaa minulta pois Kela-korvaukset, siivoojavähennys, lähes ilmainen keskustapysäköiti, ilmaiset moottoritiet ja lapsilisät.

Näin hakukone ilmoitaa

Oho! fi-fi.facebook.com näyttää sisältävän ongelmia.                      

Palvelinta osoitteessa www.facebook.com ei löytynyt.


Hups! Google Chrome ei löytänyt osoitetta www.facebook.com


Vaaditaan selitystä

Asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen


Minissteri Pia Viitanen (Kuva: SDP) Asunto- ja viestintäministerin vastuulla ovat viestintäpolitiikan osastolle kuuluvat

Yhteys palasi  noin kello 13.30

Muille suomen hallitus kyllä jakaa mielelään raahaa, muttei oman maan kansalaisille

Suomella outo hinku maksaa muiden velkoja


  Suomen sanavalta euroalueen pankkiunionissa jäänee luultua pienemmäksi ja velvoite yhteisen kassan kartuttamiseksi voi koittaa luultua aiemmin. Suomi päätynee maksamaan muiden velkoja ja kantamaan muiden pankkiriskejä. Jostakin syystä kiire on silti kova, vaikka kaavailtu pankkiunioni ei lopeta tätä kriisiä eikä estä seuraavaa.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2014/03/26/suomella-outo-hinku-maksaa-muiden-velkoja/20144253/170
 • Maria Joutsenjärvi Ylläri pylläri.... Kyllä rahaa suolletaan Kreikkaan ja vaikka mihin, otetaan vaje muutenkin jo köyhiltä työläisiltä ja lapsiperheiltä Ei juma, mihin barrikadeille pitäisi ryhtyä ? Ei se Katainen uskalla luopua hyvästä elintasostaan edes kolmeksi kuukaudeksi vaikka tekisi pirun hyvää kokeilla miten elää toimeentulotuen perusosalla !!!!

 • Tarvo Lahti Jutta Urpelainen varmisti ettei jatka SDP puheenjohtajana olemalla kapitalistin juoksupoikana.

   Kiitos kokoomus!! Suomessa on melkoinen määrä porvareita (lue. wannabe porvareita) tai muuten vain sikariportaaseen samaistuvia yksilöitä, ainakin kannatusprosentteja katsastelemalla. Kannattaa miettiä omaa äänestyskäyttäytymistään. Osasin tätä jo odotellakkin kun vaalit oli käyty.
   Ja toisekseen. Sylttytehdas ei ole suomessa vaan eu:n ajatushautomoissa. Suomi totetuttaa vieraiden valtioiden laskelmia olipa hallituksessa kuka tahansa. Mitä täällä leikataan, laitetaan niiden valtioiden pakkaan jotka on alijäämäisiä. Huvittavaa on se että suomalaisen pienituloisen ja keskituloisen verovaroilla ja leikkauksilla rahoitetaan muita maita.
   Näissä kekkereissä ei tietenkään muisteta niitä rikkaita. Miksi ei? Siksi koska jostain syystä eliitti ja jopa kansat luulee että toimitusjohtajat ja muut p"#"€ntärkeät henkilöt ovat niitä jotka infraa pyörittää, eikä heitä haluta rokottaa, etteivät vaan veisi rahalootiaan muihin maihin. Pian suuttuvat jos heidän pikkuposliinipossuun käydään käsiksi.
   Todellisuudessa yhteiskuntaa pyörittää tavallinen inssi, tavallinen hoitaja, tavallinen asentaja eikä yksikään johtaja. Innovaatiot ja raskaan työn tulos tulee työntekijätasolta joista johtajat ottaa itselleen heille kuulumattomat ansiot ja ablodit mitä lehtien sivuilla näyttävästi juhlitaan.
   Jokainen voi vielä miettiä miksi esimerkiksi maailman 85 rikkainta omistaa enemmän kuin 3,5 miljardia köyhintä. Siksi että he eivät epäile ottaa vähäosaisilta ja vähäosaiset ei halua nousta vastaan, juuri siksi.


    Olen samaa mieltä, että rikkailta ja hyvin ansaitsevilta kokonaan lapsilisät pois! Itse olen 2 lapsen yksinhuoltajaisä ja yksinyrittäjä.
    Välillä tuntuu että köyhyysrajan alla mennään eteenpäin elämässä.
    On mielestäni väärin jos yli 7000€kk ansaitseva hyvin toimeen tuleva perhe saa lapsilisää. Rajan voisi laittaa siihen.
    Olen jostain kuullut että pääomatuloja saavat eivät maksa lainkaan kunnallisveroja pääomatuloista? Tietääkö joku pitääkö paikkaansa?
    Rikkaathan eivät muita tuloja saakkaan kuin pääomatuloja...


     Paljonko muuten eduskunnan käyttömenoja leikattiin. Jäi mulle vähän epäselväksi.
     Eduskunnan remontti pitää heti keskeyttää. Se on jo nyt maksanut yli 200 miljoonaa, eikä loppua näy. Mitä näillä rahoilla tehdään. No rakennetaan kahdellesadalle tyhjäpäälle palvelijoineen huvipuistoa.
     Kataisen maanpetturikokoomuslaiset vihreine- ja vasemmistosiipeineen. pitää toimittaa ahvenamaalle ja lähettää paikan koordinaatit pohjoiskorealle. Sopiva harjoitusmaali


    • Päivän positiivinen asia on  että kevät edistyy ja pian maisema vihertää
     Ei kommentteja:

     Lähetä kommentti