Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Taitaa tämäkin päivä mennä västäräkkiä odotellessa.....Jag tror att det en dag i väntan på att gå till sädesärla ....白セキレイに行くために待っている間、私はこの1日考えて..........Я думаю, что это один день в ожидании, чтобы пойти в белой трясогузки ...........Penso che questo un giorno, mentre in attesa di andare a Ballerina bianca ...........Je pense que cette journée en attendant d'aller à Bergeronnette grise ..........Ich denke, das eines Tages, die darauf warten, zu Bachstelze gehen ..........I think this one day while waiting to go to White Wagtail .....

Eilinen päivä meni nautiskelessa auringon lämmöstä Noormarkun urheilukentän uimaranalla.  Pukukopin penkillä istuskelua perustelin itselleni  västäräkin odotuksella.   Olen parina vuotena bongannut kevään ensimmäisen västäräkin uimaranalla keskimäärin huhtikuun toisella viikolla.  Kevat on ollut niin aikaisessa että ei kai se ole väärin jos nyt jo maaliskuunlopulla västäräkkiä odottelee.  No en nyt aivan koko päivää rannalla istunut, mutta tunninverran kuitenkin enkä enää viitsinyt jatkaa kävelylenkkiänin kun kotaona jo kahvipöytä kutsui.

15.04.2012 oli vähän samallainen keli ja olosuhteet kuin eilen noormarkun uimaranalla.  Silloin kevään ensimmäinen västäräkki  ilmaantui Noormarkuun.
Kotiin palatessa sain vihdoin kuvattua naapurin puolella lenneleen Mustarastaan, se oli saanut kaverinkin


Laviantien piantareelta tuntuu kuivien lehtien alta löytyvän naposteltavaa.


Markku oli bongannut useammankin mustarastaan

Markku Mäkelä
Iltalenkillä Ricon kanssa nautimme kevään ensimmäisen Mustarastaan laulusta ja laskevan ilta-auringon kultaamista männynrungoista. On ne kevätillat vaan hienoa aikaa.


Kuva: Iltalenkillä Ricon kanssa nautimme kevään ensimmäisen Mustarastaan laulusta ja laskevan ilta-auringon kultaamista männynrungoista. On ne kevätillat vaan hienoa aikaa.

Yle uutisoi  jo joulukuussa 2012 että maanteitä aletaan palautaa takaisin sorateiksi   http://yle.fi/uutiset/paallystettyja_teita_muutetaan_sorateiksi/6410550   Noormarkussa Laviantiellä tämä kokeilu on aloitettu tänä keväänä.


Vähäliikenteisen päällystetyn tien muuttaminen ... - ELY-keskus

www.ely-keskus.fi/...tien+muuttaminen.../eb31c5bd-a31a-4e5a-96dd-65...
tien muuttaminen soratieksi on kokonaisuutena edullisempi tapa pitää tie ajettavassa ... Yksittäisiä huonokuntoisia päällystettyjä teitä on jo muutettu sorateiksi.

Laviantien muuttaminen soratieksi on aloitettu ajamalla hiekaa asfaltin päälle, se ei oikein toimi kun autonpyörät heittävät hiekan pientareeelle.  Lopulta kevätaurinko kuivaa hiekan ja se pöllyää ihmisten koteihin ja keuhkoihin. Ei olenkaan hyvä asia.


 Tästäkin  päivästä vaikuttaisi tulevan aurinkoinen, pilviä kyllä lipuu taivaalla eilistä enemmän, mutta kyllä tänäänkin pitää uimaranalle menä aurinkoa ottamaan ja päivystämään västäräkkiä.   Ensin pitää kyllä hoitaa tärkeämmät työt.  Kaupassa pitää käydä ostamassa 6 maitoa vichy pullo ja keltainen perunapussi.  Kirjastossakin pitäisi käydä kirjat vaihtamassa.  Kirjasto on matkanvarella kun menee uimaranalle, kirjat voisi silläkin reissulla vaihtaa, kunhan ei ahnedi liian montaa kirjaa taakaksi.

Lappeenranta (Lauritsala) la klo 7,30
Huikaisevan kirkas, sininen taivas. Muutama valkea viiru taivaalla, Mittari näyttää +-0. Tien pinnat rosoiset ja liukkaat. Aivan tyyntä. Tikka hakkasi nokkaansa Karjalan mäntyyn. Rontin koirakaverien kanssa leikkihetki tien risteyksessä.

Leskenlehti havainto Noormarkussa
Nämä löytyivät tänään HultinpuistostaJo paljastui lumen alta leskenlehtiä täällä Hämeenlinnassakin.

Esko Alamaunu · 
Saattaa - ainakin meillä - Västäräkin odotus mennä pitkäksi. Vuorokauden lumisade lisäsi lumen määrää kiitettävästi. Pakkasia normaalin talven verra... Puolen toista kuukauden jälkeen...???

Seppo Tammilehto

Uusi kokemus. Kuuntelin äsken sattumalta erästä radioasemaa, jossa nainen lauloi biisiä. Kun biisi loppui, sanottiin solistin nimi ja kuka oli biisin tekstin tehnyt. Voi kiesus "teksti oli minun tekemäni" En siis tuntenut sitä. Tähänkö ollaan tulossa ? Meneekö tämä siihen ,että kun katsot aamulla kasvojasi peilistä, niin et tunne kuka peilistä sua tuijottaa . Hauska kokemus sinällään. Onhan noita levytettyjä lauluja tullut jo neljättäsataa väännettyä.Facebookissa on aika ahdasmielisä ryhmiä tai ainakin niiden ylläpitäjät ovat vähemmän sosiaalisia.. Laitoin eilen linkin https://www.facebook.com/groups/romurinki/?fref=ts  Romurinki sivustolle.  Tekstillä  Olette varmaan joutuneet reikiä kairaamaan  niin kertokaapa tulevan viikonlopun  ratoksi miten:

Teuvon kuvat -Teuvo images: Miten BD insuliinikynän neulan reikä ...

ttvehkalahti.blogspot.com/.../miten-bd-insuliinikynan-neulan-reika.html
28.3.2013 - Miten BD insuliinikynän neulan reikä tehdään?….How to BD insulin pen needle hole made? ....Hur BD insulinpennan nål hål som gjorts?

Siihen ehti tulla ihan asiallisia kommentteja ja 263 oli käynyt blogijuttua katsomassa.  Mutta niin vain ylläpitäjä oli linkin poistanut.  Romurinki on suljettu rurmä ja ylläpitäjä ei esiinny omalla nimelään ringissä on  11 390 jäsentätervetuloa uudet jäsenet
jos jokin asia arveluttaa niin kysy ylläpidolta rohkeasti..

lue myös sääntöpäivitys siellä lisä infoa :

ps. seinäkuvat löytyy KUVAT välilehdeltä ja albumit sieltä myös (albumit oikealle ja seinäkuvat rullaten alas)
Romuringissä ollut kommentti  jonka ehdin pelastaa


  • Lueppa ajatuksella. Juhalla on rohkeutta pöyhästä poliittista päätöksentekojärjestelmää. On muutoksen aika. Hyvä Juha.


    • Teuvo Vehkalahti Kieltämättä siellä on maalikonkin mielestä vähän väkisintehtyjä palkkio ministereitä, esim. työministeri Ihalainen ei ole oikein vakuuttava...

    1 kommentti:

    1. Täälläkin leskenlehdet tulivat uudelleen esille, ollen muutaman päivän lumen alla piilossa. Oikein hyvää viikonloppua teille! terkut Tuusulasta.

      VastaaPoista