Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Suunnittelin sää valokuvaa YLE:lle.....I designed a TV weather photos....Jag konstruerade en väder foton till din TV.....Я разработал и погода фотографии к телевизору ........Ho progettato una climatiche foto al televisore .........J'ai conçu une météo photos sur votre TV ..........Ich entwarf ein Wetter Fotos auf Ihren TV ...... ....Diseñé unas fotos de tiempo para su TV ....

Kun ei se västäräkikään vielä eilen tullut poriin / Noormarkkuun  niin rannalla istuessani mietin millainen sää kuva kelpaisi  YLE:n TV 1:n  meteorologeille sääohjelmaan.  Täällä on melko vaatimattomat maisemat vaikka Noormarkku on Ahlströmin ruukin maisemien  vuoksi kultuuripaikka.  Keskusta on muuttunut vuosien varrella  niin kuin muutkin suomen kuntakeskukset selaiseksi ette oikein ole mitään näytettävää suuremmalle yleisölle.  Eilen kesäajan aattona  sää viileni, aurinko kutenkin paistoi kirkaasti.  Kun ei maisemasta ole sää valokuvaksi  niin funteerasin, mietin  että auringonpaiste pitää kuitenkin saada esiin säävalokuvassa.  Sinisorsa pariskunta lipui Noormarkunjoen pinnalla ja aurinko kimmalsi veden pinnalla. Ranta ei vielä viherrä mutta sorsat suunnitelevat pesintää. Eikö tämä olisi hyvä viittellinen säävalokuva maaliskuun lopusta televisoon?


Vai pitäisikö säävalokuva olla ilman sorsia.  Pori on kyllä kevään aikana mainittu useammankin kerran YLE:n ilta kuuden  sää ohjelmassa ennätys lämpötilojen johdosta   mutta vähemän on ollut katsojien  valokuvia Porista.  Yhden säävalokuvan olen saanut läpi kun laitoin porin kuvanotto paikkakunnaksi.  Silloin kun olen laittnut että säävalokuva on otettu Noormarkussa niin ei ole YLE:n  meteorologeille sellainen kuva kelvannut.


Isotalon puistossa oli kyyhkysiä.  Kaupungissa on puluja mutta kyllä nämä olivat kyyhkysiäKun en oikein kyyhkysiä tunne ja niitä on kuitenin aika monta lajia niin ei nämä varmaankaan ole ainakaan kirjekyyhkysiä.  mutta oliskohan nämä sepelkyyhkyjä?

 • Idänturturikyyhky - Streptopelia orientalis
 • Kalliokyyhky ja kesykyyhky - Columba livia
 • Sepelkyyhky - Columba palumbus
 • Turkinkyyhky - Streptopelia decaocto
 • Turturikyyhky - Streptopelia turtur
 • Uuttukyyhky - Columba oenas


 • Kylmempää ilmaa alkaa virrata Suomeen pohjoisesta. Jatkossa ei yli +10 asteen lämpötiloja mitata etelässäkään. Pohjoisessa jäädään päivisinkin pakkaselle -MattiHuu

 • pori lopettaa linja-auto vuoroja 

 •  aikataulumuutokset löytyvät myös Porin Linjojen nettisivuilta, ja muutokset päivitetään pysäkeille.

 • Porin seudun joukkoliikennelautakunnan mukaan muutokset ja vuorojen lakkautukset johtuvat erittäin vähäisistä matkustajamääristä. Poistuvilla vuoroilla oli tammi–toukokuussa 2013 keskimäärin kaksi matkustajaa.

 • http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194889133351/artikkeli/muista+osa+porin+bussivuoroista+lakkaa+huomenna.html

 • Morgenta ja kylmää aamukahvia!
  Kerronko mikä ei vituta?
  Ei vituta se että minut herätettiin puoli kaheksalta jonku maan johonki vuodenaikaan.
  Ei vituta se että perhe kälättää, huutaa, vaatii, kyselee ja tunkee nokaneteen auton kuvaa ennenkö mie oon saanu silmiä auki.
  Ei vituta se että jos mie nyt kuolen niin elämästäni on varastettu tunti.
  Ei vituta sekään että yheksältä sunnuntaiaamuna täytyy pilkkoa vihanneksia minestronenkeittoa varten.
  Eikä vituta sekään että kaikki mikä on PAKKO tehä tänään on vielä tekemättä

  Koska: MIE PÄÄSEN PUUTARHAMESSUILLE!
  Siitä huolimatta että nuo riekumarallat lähtee matkaan kitisemään, vinkumaan, hoputtamaan ja häirittemään, mie oon ilonen!

  Niin että hyvää sunnutaita vaan teillekki, kaikesta huolimatta ja just siks!


 • Huomenta täältä Kempasta Aurinko kurkistelee ja pakkasta on - 6,1 astetta 

 • Lappeenranta (Lauritsala) klo 7.00 (jotakin aikaa)
  Rontin kanssa lenkillä, taivas puolipilvinen, nyt kuitenkin aurinko hereillä. Kyyhkynen omalla reviirillään huhuilee, varikset metsän keskellä ja tikka kokeili taas karjalan männyn kovuutta. Koirakaverit taisivat nukkua kaikki. Mittari näytti +1, vaikka vesilammikot jääriitteessä.

 • Seija Vilponen loistotuulella
  Harjavalta +7 astetta, raikas tuuli. Rantalenkillä olin tutkailemassa kevään merkkejä. Näin joutsenia ja telkkiä kokemäenjoella uiskentelevan ja leskenlehtiä polun reunassa. Kuvaamaan en alkanu, kun olis tullu mitättömiä pisteitä...Mutta ihan mukava kävelylenkki


 • Kellot on siirretty kesäaikaan 

 • Kuva

 • Morjesta kaikille:) Jokos ootte saaneet kellonsiirrot tehtyy?Itse siirsin keittiönkellon olohuoneeseen ku en keksiny muutakaan paikkaa sille;) No ei kai,tossa se kello raksuttaa vielä samas paikas.Hyvää kesäaikaa ny sit vaa kaikille:)
 • Kullervo Saarinen    kiireinen
  Heräsin kelloja siirtelemään....
  ¤¤¤¤
  Kovasti siitäkin mekkaloidaan...aikataulut sitä ja aikataulut tätä. Unirytmit sekasi ja lehmien sielunelämä persiilleen.
  ¤¤¤¤
  Joutuu aamulla herräämään aikasemmin pikku lapsirievutkin maanantaina kouluun tai päivähoitoon.
  ¤¤¤¤
  Sanotaan, että säästetään sähköä kun illalla tullee hämärä myöhemmin tai aamulla valosaa aikasemmin.
  ¤¤¤¤
  Niinku jollekin olis merkitystä säästyykö sähköä eli ei. Saattaahan sitä nukkua, tahi uneton stressattu valvoa yöt läpeensä.
  ¤¤¤¤
  Tai jos nukkuu tunnin bonniin, eli todellisuudessa kaks' tuntia, niin siinähän pärjää tunnin. Voi taas tunnilla kusta työnantajaa silmään.
  ¤¤¤¤
  Voiko sitä ennää rehellisesti sanoa, että aika ei kulu millään tai odottavan aika käypi pitkäksi.
  ¤¤¤¤
  Tahi, miten se aika taas hurahti niin prkleen nopiasti ja että lyhyt se on tämä ihmisen elämä, kun ei kerkiä mittään tehä.
  ¤¤¤¤
  Entäpä se, että syänkohtaukset lissääntyy kesä-aikaan siirryttäessä. Pitäneekö sekkään paikkaansa esim Kaukasuksen itäosien alankomailla. Siellä missä jukurtti on keksitty, ihmisten keski-ikä 103,74 vuotta ja kelloja ei oo kuin ylemmällä aatelilla.
  ¤¤¤¤
  Entäpä tämä sukupuolten tasa-arvo, miten käy naisten kuukautiskierron. Menneekö se sekasin ? Jääpikö sen takia saamatta ? Saman merkkisten parisuhteissa saattaa tulla ylipääsemättömiä ongelmia.
  ¤¤¤¤
  Onko sitäkään mietitty, onko naisen tunti yhtä hirviän pitkä kuin miehellä. Puhumattakaan lapsista, joilla ei oo mittään tekemistä. Tahi työttömillä, niitten ansiotaso kun on ennestäänkin ihan perseestä ja se naisen euro heikkenee entisestään kun pittää olla yhtä nuori ja hehkeä kuin tunti sitten.
  ¤¤¤¤
  Paljon olis muutakin mietittävää, mutta tässä niinku aluksi...

 • Sunnuntai 30/3
  28 Adar II 5774
  Usko
  Tähtipäivämäärä: [-27] 00145.00
  Hallinnan tunteen päivä
  Kesäaika alkaa
  4. paastonajan sunnuntai (Laetare)
  - leipäsunnuntai
  - puolipaastosunnuntai
 • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti