Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Seuraa myös perässäsi tulevaa liikennettä. ....

Joka päivä kun ollaan Markun talvinäyttelyä käyty porissa pystyttämässä on vastaan tullut hälytysajoneuvo, ambulanssi.  Nykyään potilas hoidetaan ampulansissa ensiholääkärin ja hoitajan toimesta kuljetuskuntoon.   Mutta kyllä liikenteessä pitää huomioida jos takaa tulee ambulanssi hälytysvalot leikuen ja sirra huutaen, silloin ei potilaan tila ole vielä tasaantunut vaikka ei  ehkä välitöntä hengenvaaraa olekaan.



 Valtatie 8 ja 23. risteys  Söörmarkussa ei ole ruuhka aikaan niitä keikkein nopeimpia liittymäkohtia.  Ambulanssi on henkilöautoa korkeampi ja sieltä näkee paremmin ja pitemmälle . Kun vain ajaa aivan liikenteenjakajan reunaan niin ambulanssi mahtuu kyllä ohi.


Petri Rautiainen Kun muuta liikennettä on ohittamassa ambulanssi, poliisiauto tai muu vastaavaa sireenit vilkkuen, kertoo se yleensä hätätapauksesta ja muiden edellä liikkuvien on annettava tietä näille ohi pääsyn helpottamiseksi.

Eteenpäinkin pitää olla tarkkaavainen.  Ambulanssin kiireen ymmärtää mutta näitä muita koheltajia ei järki selitä .  Ei Hyvelänviikillä niin paljon liikenettä ollut etteikö avarampaa liikenne virran rakoa olisi voinut odotaa.  Onneksi meillä ei enää ollut painavaa peräkärryä saabin perässä.



Menomatkalla poikesimme kangaskaupaan


Nuikkinen oy:n tiloissa on kangaspakka poikineen.


Ja  asiakkaan palvelu on iloista.  Se kuitenkin pitää huomioida että kankaan väri riippuu valoista, kun kagas viedään kangaskaupan läpimästä valosta loisteputkien kelmeeän valoon niin kangas ei näytä enää välttämättä siltä miltä piti


Raha vaihtaa omistajaa hymyhuulilla



Missä mualla saat ostoksesi vielä ruskeaan voimapaperiin käärittynä


Nuikkine OY:ssä saat ruskean kangaspaketin Puh. 040-5375936



Markku Mäkelä
Eilisen  päivän suurin murhe näyttelyn pystytyksessä oli sosiaalitilan oviverho. Näyttelysermi pystytettiin sillä tavalla, että sen yhteyteen muodostui pieni sosiaalitila jossa voi säilyttää vaikka eväitä ja termospullon ja varastoida työvälineet ym. Aamulla Nuikkisen kangaskaupan auettua, käytiin Teuvon kanssa ostamassa vaalean harmaa kangas oviverhoksi, joka näyttelytilassa osoittautui karmean väriseksi, tumman violettiseksi. No ei kun Prismasta ostamaan valkoinen valmislakana uudeksi oviverhoksi. Ei sekään kaunis ole, mutta kuitenkin vähän kauniimpi. Harmittaa kun rahaa paloi taas aivan turhaan, oviverhon hinnaksi tuli noin 29 €. Olisin heti ymmärtänyt mennä Prismassa käytävän toiselle puolelle kangasostoksille, olisin säästänyt 18.50 € + aikaa ja muutaman kilometrin autolla ajoa. Löytyykö keneltäkään luovia ideoita tämän oviverho systeemin kaunistamiseksi?


Kuva: Tämän päivän suurin murhe näyttelyn pystytyksessä oli sosiaalitilan oviverho. Näyttelysermi pystytettiin sillä tavalla, että sen yhteyteen muodostui pieni sosiaalitila jossa voi säilyttää vaikka eväitä ja termospullon ja varastoida työvälineet ym. Aamulla Nuikkisen kangaskaupan auettua, käytiin Teuvon kanssa ostamassa vaalean harmaa kangas oviverhoksi, joka näyttelytilassa osoittautui karmean väriseksi, tumman violettiseksi. No ei kun Prismasta ostamaan valkoinen valmislakana uudeksi oviverhoksi. Ei sekään kaunis ole, mutta kuitenkin vähän kauniimpi. Harmittaa kun rahaa paloi taas aivan turhaan, oviverhon hinnaksi tuli noin 29 €. Olisin heti ymmärtänyt mennä Prismassa käytävän toiselle puolelle kangasostoksille, olisin säästänyt 18.50 € + aikaa ja muutaman kilometrin autolla ajoa. Löytyykö keneltäkään luovia ideoita tämän oviverho systeemin kaunistamiseksi?










 • Riitta Ranne Minusta se on tuollaisenaan juuri sopivan rauhoittava!

 • Sisko Pukero Os Joronen mie varmaan vetelisin vaaleahkoja ruskeenharmaita oksia ... maalejahan siulta löytyy

 • Fanni Salo Relax Markku, ihmiset tulee katselemaan tauluja, ei tuo huomiota herätä, mutta tee kuin parhaaksi katsot..

 • Ritva Uuskartano tauluja katsellaan, ei liiiaksi huomiota muualle...mutta tuo oksaidea tuntuu hienolta!

 • Seija Jääskeläinen Joku isompi viherkasvi tuohon eteen lattialle tai vaikka koivun oksia maitotonkaan...


 • Tuolla suuren kaupan kauppakäytävällä  Markku Mäkelän 27. Talvinayttely avataa 8.3. 2014  Prisma Pori Mikkola  Itäkeskuksenkaari 6.

 • Valtatie 8. perusparannus on aloitettu Turun puoleisesta pääsrä eikä ole tietoa milloin se etenee poriin.  Pori Söörmarkku väli on paljon liikennöity pätkä valtatie 8:lla  Rekkojenkin täytyy ängetä pieniinkin liikennevirran väleihin jos joskus meinaavat päästä eteenpäin.  Porin seudun kansanedustajat eivät osaa ollenkaan siltarumpupolitiikaa.  Menkääpä katsomaan Tampereelle ja Savoon, tai oikeastaan mionne muualle suomea tahansa, ei siellä valtatiet tällaisia kinttupolkuja ole.   Taisi viimetuhantiset talvitietkin olla parempia. 

 • Kun Poriin tulee LNG-terminaali  kaasuterminaali eikä porsissa ole ainutakaan nesteytettyä kaasua tarvitsevaa yritystä niin muualle se kasuu pitää kuljettaa tällaisia rännejä pitkin. Siinä Porin ulosmenotiet  joutuu taas koville.

 • Pekka Koivisto Täällä Porissa käytetään kaikkia vapaana oleva tila kerrostaloille. Ei teillä ole väliä.


 • Risteysalueella ei milloinkaan saa ohittaa. Rekkojen suhteen ainakin itse pyrin olemaan ymmärtäväinen. Ne eivät pysähdy eivätkä kiihdy niin kuin henkilöautot.

 • Markku Varjonen Tuo osuus ei taida olla muistaakseni kaksikaistainen.

 • Juha Suni No miksikäs Poria ei mahtuisi lämmittämään kotimaisilla, aina sinne yksi Rinturi mahtuu...(Poriin ajetaan talvella aiankin neljä rekkalastia tunnissa biopolttoaineita mutta puun ja muun läpikulkuliikenne läntisellä ohitustiellä on paljon suurempaa).

 • Markku Varjonen Muistatte ajan, kun Yrjönkatua rekat ratasi. Nykyistä kävelykatua.

 • Juha Suni Pori on mukava, rauhallinen rannikkokaupunki, jossa ei kannata asioida autolla ilman varmaa parkkipaikkaa keskustassa, jos voi hoitaa asiansa lukuisissa laitataajamissa tai muilla paikkakunnilla. Muutamat yksisuuntaiset kun hahmottaa niin keskustasta poistuminen käy joutuisasti. Kävelijöille on paremmat olot kuin pyöräilijöille, kuten Turussa ja Vaasassakin. Helsinki ja Oulu ovat pyörämpiä.

 • Markku Varjonen Tuore kaveri pyörii pari tuntia, juuri yksisuuntaisten takia. Kyl sen oppii.

 • Pasi Lehto Tossa joku ohittaa toisen. Ja rekalla on vaan joskus pakko mennä johonkin väliin, kyl kanssa-autoilijoilla on jarrut ja pitäs olla vähän ymmärrystäki. Vai käsitinkö ny jotaki väärin?

 •  Porissa liikekannalle pano 

 • Seija Vilponen niimpä näkyyy

 • Jorma Lindqvist joka päivä

 • Teuvo Vehkalahti keulassa lukee scania

 • Lauri Hämäläinen Aprillipila ennakkoon )))

 • Pasi Poskiparta Mää jo hetken luulin venäläiseks

 • Riitta Laine Siellähän noit näkee aika usei Poikaki kävi armeijas ollessaa Niinisalosta

 • Jonne Kaskimies Ohjussiilon kattoa ei ole vielä avattu.

 • Sergei Käki Meidä kannatta hyökätä Norjaan ja antautua Heti...he huolehtivat raihnaisesta Eu Kansasta...







 • Jyrki Penna näköjään ovatko naapuriin menossa


 • Kevät edistyy poikeuksellisen aikaisessa vaihessa. Pian on kiire  linnunpönttöjen  kanssa

 • Yksi helpoimmista ja palkitsevimmista tavoista auttaa lähiluontoa on ripustaa pönttöjä pesäpulasta kärsiville linnuille. Jotta pönttö olisi oikea lintukoto, niin vältä seuraavia mokia!

 • Nyt on hyvä hetki ripustaa linnunpönttö! Katso täältä, miten vältät pönttömokat.


 • PÄIVÄN UUTISSATOA:

  Päivän uutisia on jo pitkään hallinnut Ukraina ja uuden käänteen saanut Venäjän joukkojen vyöryminen Krimin niemimaalle. Putinkin on tullut kuorestaan ja antannut haastattelun, jonka lausuntoja ei esim. YK:ssa eikä EU:ssa hyväksytä.

  Ukrainan umpikuja näyttää olevan monitahoinen, ei presidenttiä, kansa on montaa mieltä, maan eri osat melkein taistelevat toisiaan vastaan, korruptio on valtaisaa riippumatta siitä kuka on vallassa ja kansan senkus vain köyhtyy. Mistä löytyy tie umpikujasta eteenpäin?

  Kirkon ulkomaanavun hienossa Ukrainan värein taustettussa kuvassa rauhan kyyhkynen lentää liihottaa palmunlehvä nokassaan ja kuva on varustettu tekstillä:

  Pieni poikani kysyi illalla, että onko Jeesus suomalainen. On hän, vastasin. Suomalainen, ukrainalainen ja venäläinen. Rukoilemme Kristusta, yhtä meistä, tämän maailman ihmisten puolesta.

  Tämän tilanteen herättämänä eduskunnan puolustusvaliokuntaan oli kutsuttu kaksi puolustusvoimien edustajaa. Valiokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö vaatii puolustumäärärahojen vähentämisen muuttamista 2% kasvuun ja maamiinojen palauttamista ja näinollen Ottawan sopimuksen purkamista.

  Fennovoiman ydinvoimala on on niin muuttunut omistajapohjansa ja kokonsakin johdosta, että sen alkuperäinen lupa ei enää ole ajankohtainen ja uusi lupapäätös ollaan tuomassa eduskunnan päätetäväksi. Näin päästään ratkaisemaan tämän jatkuvasti kuolemanvaarallisen, kalliin ja yhä enemmän vanhanaikaiseksi tulevan voimalahankkeen tarpeellisuutta semminkin kun jo kahden muun uuden ydinvoimalan rakentamisluvat ovat voimassa ja energiatarvetta pitäisi kattaa uusiutuvilla energioilla, etenkin bioenergialla, jota Suomessa kyllä riittää, kunhan toimeen tartutaan.

  LNG-terminaali ollaan saamassa Poriin, se on melkoinen piristysruiske Satakuntaan. Saamme tämän nestemäisen kaasun energialähteeksi länsirannikolle, kun kaasuputki tulee vain Tampereen seudulle.

  Näin tämä piristää aluemme energiaa käyttävää teollisuutta ja on tietysti myös tärkeää puhtaana energiana rikkidioksiidi-direktiivin ahdistamalle laivaliikenteelle.
  ·


 • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti