Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Närhen huilu ilahdutti....Jay flöjt behag ....Jay flute delighted ....Jay flauta encantada ....Jay flûte enchanté ....Jay Flöte begeistert....ジェイ·フルートは喜ん........Джей флейта восторге .... ....Jay flauto deliziato ....

Närhiä muutti jo viime syksynä Isotalon puistoon talvenviettoon.  Siellä  se on lennellyt puidenlatvustossa ja pitänyt menessään pahaa rääkynää.   Eilen pääsin ensimmäisen kerran niin lähelle Närheä että kuulin sen keväisen hiljaisen huilumasen pulputuksen.  Kevät on rakkauden aikaa ja näemmä rumaääninenkin  kykenee  ääntelemään hempeästi lurittamalla,  kumpania etsiessään.  Vahinko vain ettei minun kuvauskalustossani ole äänitys mahdolisutta, nyt Närhen kaunis huilunsoitto on vain minun muistoissani. Närhen laulua kuulee harvoin, lähinnä näin alkukeväällä.Närhi (Garrulus glandarius) on värikäs varislintu, joka oppii matkimaan kuulemiaan ääniä.


Talitiaisilakin piti kiirettä, eilin päivä oli kovin hämärä ja valotusajat jäivät vähän pitkiksi lentokuvia ajatellen, mutta hyvää harjoitusta  painavan lintuobjektiivin kanto oli tulevia muuttolintujen kuvaamista ajatellen.

 • Pekka Mäkelä Närhihän se siinnä.Närhet ovat harvinaistuneet.Ainakin Täällä Nakkilassa.Aikoinaan oli paljon,talvisin kävivät lintulaudoilla,pesimäaikaan olivat pois.Kai nekin on muuttanut kaupunkeihin ja taajamiin,niin kuin.Ihmisetkin
 • Tintit lauloivat Noormarkunjoen lepissä ja pieninä lintuina ne sulautivat oksistoon huomaamattomasti, vain laulu paljasti sijainnin.  Talitintti on ajankuluessa lyhentänyt lauluaan vähän kuin ihmisetkin tekstiviesteissä  sanoja. Nykyään talitiaisen ti-ti-tyy-laulu on harvinainen, tilalle on tullut lyhyempi Loudspeaker.svg ti-tyy? ja joskus jopa yksitavuinen ääni, erilaisia muunnoksia esiintyy.


  Nyt on vielä pikkulintuja hyvä valokuvat kun puut ovat lehdettömiä.  Kevään ja hiirenkorvie edistyessä lehdiksi pikkulinnut katovat luonnon vihreyteen helposti.


  Varikset oli helppo havaita ilman ääntäkin.  Tämä päivysti Noormarkunjoen vastaranalla  lepän latvassa.


  Toinen oli parinsadanmetrin päässä noormarkun kirkon kiertoliittymän valasinpylväässä


  Tämä varis kutsui kumppani isotalonpuiston korkeimman kuusen latvassa


  Eilen satoi pitkin päivää vedensekaista räntää.  Makuuhuoneen ikkunasta kuvattu Varis Laviantien valaisimessa, sen käheä raakuna kului sisälle vaikka tuulettusikkuna oli kiinni.


  Sorsa pariskunta oli matkalla johonkin.  Taivasta vasten kuvatessa kuva helposti alivalotuu, muutenki eilinen sää oli niin harmaa että piti ylivalotaa pariaukkoa.  Telkät ovat vakinnuttaneet Noormarkun joen asuinpaikakseen, pariviikkoa ne ovat jo joella soudeleet.


  Muita havintoja kyliltä

  Juopot on satu häädettyä osterilta mutta niin on myös penkki viety linja-auto pysäkiltä.  Toivottavasti Osterin linja-auto pysäkki korjataan pian.  Kevät ja kesä tuo linja-autolla matkaavia turisteja kaukomailta Villa Mairea katsomaan.  Ei ole Porille hyvää mainostta että julkiset paikat ja ympäristö  pidetään näin huonossa kunnossa.


  Noormarkun yhtenäiskoulun teletappi mäelle oli penkki ilmaantunut sekä moponjälkiä.  Nuoriso on myös kevättunnelmissa...  Päivä on pidentynyt jio niin paljon että auringonlaskunkin näee jo kota käsin. Aurinko laskee tänään Maanantaina 25.3.2014 kello 18.52


  Eilen oli Marku viimeinen talvinäyttelypäivä ja tänään mennään näyttely purkamaan. Eli työn merkeissä menään eikä taideta linuja saada bongattua.

  Lähipäiviksi on tiedossa auringonpaistetta lähes koko maahan. -Toni


 • Saila Sillanpää Aiempia nimiä närhelle: korpiharakka, ohrakräkki,pähkinähaukka, mäkihaukka, papuharakka, punaharakka (Lähde Kaisa Häkkinen Linnun nimi)

 • Pauli Kaasinen Seppo Närhellä ei ollut yhtään parempi ääni.

 • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti