Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 13. maaliskuuta 2014

Miksi Laulujoutsenet kääntyivät takaisin..... Varför Sångsvanar vände tillbaka .....Why Whooper Swans turned back?..Почему кликуна повернулся ..........Perché cigni tornò indietro ........Pourquoi cygnes chanteurs tourné le dos ..........Warum Singschwäne wandte sich wieder ..... .....¿Por qué los cisnes cantores volvieron atrás .....

Ihmeen paljon sitä toipilaanakin pystyy tekemään luontohavaintoja.  Se onni taitaa muodostua siitä ettei asu maantasalla vaan miltei kaikkein korkeimalla paikalla mitä Noormarkun keskustassa voi asua, näkee pitkälle yhdellä vilkaisulla.

Näitäkään en välttämättä olisi havainnut elleivät olisi pitäneet  meteliä menessään.  Noormarkun jokea Laulujoutsenpariskunta seurasi, mutta totesivat paremmaksi kääntyä merelle Porin  Kaloon tai Reposaareen.

Olo opli senverran kohentunut että piti lähteä Noormarkun kirjastoon kirjoa vaihtamaan kun siaraan ajankulun peruste on lukeminen.  Televisiostakin tulisi päivisin ohjelmia, mutta olen senverran vahankansan mies että en osaa päivällä televisiota katsella.  Luen mielummin kirjoja.   Normarkun kirjasto sijaitsee aivan Noormarkunjoen kupeessa joten kirjastoreisulla pääsi katsomaan vain muutaman askeleen lisäyksellä virtaako  joki jo vapaana.  Kyllä, Noormarkunjoki on vapautunut jäistä.


Myllykoskikin on vapautunut jäistä.  Pönttö odotaa vielä telkkiä mutta vaikaa viikonloppuna pieni "takatalvi" tulisikkin niin ei joet enää jäädy ja kevät edistyy vääjämättä.


Keväällä on hieno valokuvailla kun auringonpaisteessa näkyvyyttä riitää kesää enemmän kun puut ja pensaa  ovat lehdettömiä. Isokoivukujalla joenrannan paalutu näytää edistyvän parinmiehen voimin.  Aka jyrkän mutkan Noormarkunjoki tekekiin Lamboudin silalta Isotalonpuistoon, ei sitä vaan ole tullut ajateleeksi.


Kirjastosta otin neljä kirjaa luettavaksi.  Jarkko Tontti Lento,  Reijo Mäki Sahanpururevolveri  Kauneimmat kertomukset,  Arto Paasilinna Kylmät hermot, kuuma veri sekä  Juha Numminen Vaikenemisen hinta.  Lukuurakan päätin alkaa Jarkko Tonttilla kun hän on on minulle uusi lukukokemus.  Lentomainostaa itseään " Terävä aikalaissatiiri mediayhteiskunnasta, tiedemaailman pienistä ympyröistä ja ihmisestä maailmanlopunedellä.  Pienelle ihmiselle keväinen kuumetauti, nieluntulehduksineen on pieni maailanloppu, joten ajattelin että täatä voisi tulla pisistystä sairaudesta toipuessa.  Se jos jollain menee vielä huonommin kuin itsellä, piristää kummasti.   Monta leimaa on Tontin kirjassa.  On niitä varmaan muidenkin kirjoissa, en vain ole ennen pannut merkille. On serttifioitu johtamisjärjestelmä ISO 9001 / ISO 14001 DNV standardi  Tehty suomessa avainlippu sekä ympäristömerkki.  Nykyään monet kirjat painetaan EU:ss tai vieläkin kauempan.  Mikäli Tontin kirja paljastuu oikein luettavaksi niin pitää alkaa katsoa kirjoja lainatessa että niistä löytyy ainakin tuo avainlippu.


Kirjasto reissu otti aika koville, Toipilaana pukeuduin aika läpimästi ja hiki pukkasi pintaan ja se aiheutti myös yskösten muodostumista kun koko taudin aikana ei oikeastaan ole räkä lentänyt niin nyt keuhkoputkesta irtosi limaa ja sitä piti pientareelle räkiä.  Siitä ei kai luonnolle suurempaa haitaa koitunut, sinne koiranpaskojen ja kusien joukkoon ihmisen pienet räkäklimpit hukuvat huomaamattomasti.   Kotiin päästessä piti oikein istua ja vetää henkeä.  Lämpömittarikin sekosi kun sen hätäpäissäni kainaaloni lykkäsin.  Luulin jo että kuumemittarissa on joku vika  kun se näytti + 35.8 astetta ja numerot vilkkui jotenkin huolestuneesti.  Alikunnosta se varmaan varoitteli kun lämmön noustessa myöhemmin +36.3 asteeseen numeroiden vilkkuminen lakkasi.


Iltapäivällä olisi ollut Lentävä poliisille töitä.  Porin / Nooramrkun taivaala  pörräsi  lentokoneita  ja kovasti kiemurellen ja mutkitellen Kyllä LP olisi saanut käydä ne puhalluttamassa

Harmi vain että Liikuva Polisi on lopettettu tämän vuoden alusta lähtien Maanteillä ja ilmassa saadaan pörrätä ihan oman mielihaluen mukaan....

Liikkuva poliisi – Wikipedia

fi.wikipedia.org/wiki/Liikkuva_poliisi
Liikkuva poliisi (lyhenne LP, myös "lentävä poliisi") oli poliisille kuuluvia turvallisuustehtäviä hoitava, liikennevalvontaan erikoistunut poliisin valtakunnallinen ...

 Tänää ja huomennakin on Poriin / Noormarkkuun luvassa aurigonpaistetta.  Pitää varmaan opetella ulkoilmaan istumalla  parvekeella,   kirjaa lukien ja sivusilmällä ympäristö havannoiden.

Theo Korelin Kyllä siellä joku kirota pärmentää aivan takuulla,kun joutuukin laittamaan talvikiekot alle,kun tuo takatalvio pamahtaa päälle.Sitten ollaankin,poijaat ihmeissään....Muuttolinnut joutuu lähtemään takaisin ja muillekin luontokappaleille tulee hätä tassuun...

Muuttolintu havaintoja Porissa


Tuulihaukka, kurkipari, mustarastas. Pori, Hanhiluoto 13.3.Vasemmistoliiton naisedustaja totesi eilisessä televisiokeskustelussa että puolustusmenoja pitää  edelleen supistaa ja käytää säästyneet rahat yhteiskunnan tukiverkkojen kehittämiseen.   
Se vaan taitaa olla niin että jollei ole puolustusta hoidettu niin ei ole pian omaa yhteiskuntaakaan.  Eikä puolustusvoimat ole pelkästää sotalaitos.  Ainakin silloin kun minä intin kävin niin sain sieltä uutta näkemystä siihen ettei suomi ole pelkästään Noormarkku.  Armeijassa näin ja tutustuin ensikertaa muista maakunnista ja lääneistä kotoisin olevia kavereita jotka puhuivat suurinpiirtein samaa kieltä,  maailmankatsomus avartui


Hei, ohessa ote huomenna Satakuntalaisessa olevasta kirjoituksestani. Oletko samaa vai eri mieltä?
Eurooppalainen turvallisuus
Torstaina 13.3.2014 tulee kuluneeksi 74 vuotta Talvisodan päättymisestä. Kiitos veteraanisukupolvelle itsenäisyydestä ja Suomen hyvinvoinnin rakentamisesta.
Kevään 2014 Euroopan Unionin vaaleihin on aikaa noin 70 päivää. Kampanjatyö tiivistyy ja tapahtumien tarjonta ja kirjo kasvavat. Samalla alkaa pohdinta siitä, mikä nousee tärkeimmäksi ja mielipiteitä jakavaksi teemaksi. Aiheiksi voisi sopia talous- ja energia-asiat, EU:n laajentuminen, viisumivapaus EU:n ja Venäjän välillä ja nyt ajankohtaisena oleva Ukrainan tilanne.
Suomalaisittain tärkeiksi asioiksi nousevat energiaratkaisu liittyen Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen ja erityisesti siihen liittyvä kysymys venäläisestä omistuksesta ja laitetoimituksesta. Todellisuudessa ydinvoima pitää lukea vesivoiman rinnalla niin sanotuksi perusenergiaksi. Toinen suomalaisia askarruttava asia on viisumivapaus EU:n ja Venäjän välillä. Viimeviikkojen tapahtumien valossa viisumivapauskeskustelussa on syntynyt aikalisä. Oma näkemykseni on kohtuullisen varauksellinen. Jos on pienintäkin epäilystä siitä, että rajaa lähestytään kumipyörien sijasta telaketjuilla niin viisumivapaus saa odottaa.
Eurooppalaisittain Ukrainan tilanteella on suuri merkitys. Kannanotot Ukrainan tilanteesta yhdistävät Euroopan Unionia. On pakko pohtia mikä on Euroopan Unionin turvallisuuspoliittinen linja ja onko EU:lla yleensäkään olemassa yhteistä näkemystä turvallisuuspolitiikasta ja siihen oleellisesti liittyvästä keskustelusta EU:n laajentumisesta. Ukrainan ja Krimin tilanne on meille Suomessa kaukainen. Vai onko? Etäisyys Helsingistä Utsjoelle on suunnilleen sama kuin Helsingistä Ukrainan keskiosiin. Toisaalta Venäjän perustelu ”että he suojelevat omia kansalaisiaan” on vähintäänkin kyseenalainen. Onhan Ukraina suvereeni itsenäinen valtio. Kannattaako siis myydä suomalaisia kiinteistöjä venäläisille, ties miten niitä suunnitellaan suojeltavan?

  • Vaikka jaoin Tapion facebook kirjoituksen niin en aio  äänestää enää EU vaaleissa.  Se on jo nähty että suomalaiset eivät kykene suomalaisten asiaa EU:ssa ajamaan.  Suomalaisilla poliitikoilla on tapana muuttua senmielisikisi missä milloinkin paikan sattuvat saamaan ja omat äänestäjät ja heidän etunsa unohtuu.  Samoin käy  on myös sisäisissä vaaleissa.  Kun kunna liittyvät niin valitut edustajat unohtavat pian oman kylän asiat, muuten ei oma ura edisty uudessa isommassa valtuustossa, pitää nuoleskella isomman liitoskunnan persettä. 
Tänään taas kerran kyselytunnilla tällä kertaa Vesa-Matti Saarakkala kysyi hallituksen SoTe-uudistuksen nykyvaiheista, ei paljon vastauksia saatu, tänäänhän päättyi kuntien asiaa koskeva vastausaika. Lupasivat niiden perusteella jatkotoimia. Saas nähä?

Sen sijaan Jari Myllykosken ensimmäisenä allekirjoitama eduskunnan teollisuusryhän edustajana allekirjoittaman keskustelualoite johti tosi monipuoliseen parituntiseen keskusteluun täysistunnossa, jossa myös elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ja työministeri Lauri Ihalainen kantoivat kortensa kekoon.

Kaikinkaikkiaan käytettoiin 56 puheenvuoroa, joista kokoomus 15, perussuomalaiset 11, demarit ja keskusta 10, vasemmistoliitto 6 ja yhden vihreät, kd ja rkp. Kokoomuksen puheista 4 oli ministeri Vapaavuoren ja demarien yksi ministeri Ihalaisen. Keskustelun päättyessä Lauri Ihalaisen päätöspuheeseen, salissa oli häntä kuuntelemassa 6 perussuomalaista, 3 kokoomuslaista ja vasemmistoliittolaista sekä 1 keskustasta, tosin toinen tuli puheen aikana.

Tämä vain kuvaa sitä, että vaikka puheenvuoron sai lähes joka neljäs edustaja, niin oman puheenvuoron pitämisen jälkeen ei enää itse keskustelu kiinnosta, vaan poistutaan lähes välittömästi paikalta. Puhemies Heinäluoma on viime päivinä kiinnitänyt samaan asiaa huomiota sanomalla, ettei edustajille vaikuta mikään muu kuin minä, minä ja minä. Samanalainen oli someen vuodatettu annattelu eilisestä keskustelusta pääministerin ilmoituksesta Ukrainan tilanteesta, kun yksi kokoomusnainen ei saanut omasta mielestään itselleen kuulunutta puheenvuoroa. Puhemies kuitenkin johtaa puhetta eivätkä aina kaikki yksinkertaisesti voi saada puheenvuoroa.

Tänään sen sijaan käytiin hyvin rakentava keskustelu teollisuuspolitiikastamme.


Yle Sää  kuvat Enontekiö ja Vantaa  tänään kello 11
Tässä tämän päivän laaja sääskaala. Lämpötilahaarukka tällä hetkellä -7..+10. -Kerttu

Lappeenrannassa on kuultu Mustarastas 
Lappeenranta (Lauritsala) klo 7.00
Aurinko paistaa, taivas sininen ja valkoinen kuin Suomen lippu. Pikkuhiljaa häviää metsäpolun jäiset kohdat. Tuulee, lämmintä +3. Oven edessä sulamisvesien lätäkkö. Aamulenkille lähdettäessä Rontti katsoo taas tarkkaan, ettei tassut vaan kastu. Pikku hyppy ja pääsee "kuivalle maalle".
Mustarastaan huilu.


Asunto murheita
Marko Malminen‎   ROMURINKI
Akka potki pihalle ja nyt tarvis as- vaunun nopeasti käteisellä varsinais suomi koolla ei väliä kunhan hinta sopiva laita yv 13. 03.2014


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti