Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Jee, tänään saa nauttia auringosta!....Yay!, Får i dag för att njuta av solen! ....Yay!, Today gets to enjoy the sun!.....Ура!, Сегодня получает, чтобы насладиться солнцем! .......Yay!, Oggi arriva a godersi il sole! .......Yay!, Aujourd'hui arrive à profiter du soleil! .......Yay!, Bekommt heute die Sonne zu genießen! .... ....Yay!, Hoy llega a disfrutar del sol! ....

Ei ole tänä keväänä montaa päivää vielä sellaita päivää  ollut  jolloin olivi voinut auringosta parvekeella nauttia.  Tästä maanantaipäivästä näyttäis tulevän sellainen päivä että voi istuskella parvekeella kirjan kanssa ja kohotaa mieltä.  Ainakin kun pistää verkarit jalkaan ja villatakin päälle kun muuten lämpö nousee vähän plussanpuolelle.  Yölläkin oli ollut miinus kahdeksanastetta pakasta Porissa / Noormarkussa

Aamu yhdeksältä aurinko porotti jo meidän parvekeelle.AAuringon valolata suojautumistarpeen arviointia varten on Suomessa käytössä UV-indeksi eli UVI, joka ilmoittaa auringon haitallisen UV-säteilyn määrän yhdellä luvulla. UV-indeksiä voidaan käyttää kertomaan sekä ennustetusta että havaitusta UV-säteilyn määrästä.  Tähän aikaan vuodesta Syuomessa aurinko paistaa vielä niin matalalta ettei merkittävää UV-säteily vaara vielä ole. http://ilmatieteenlaitos.fi/uvi-ennuste

Eikä etelänpuoleisella parvekeella vieä varmaan niin lämmin tule että siellä montaa tuntia viihtyisi joten ei muuta kun auringosta nauttimaan.

Eilen  havaitsin ensimmäiset pajunkissat Noormarkunjoen rantapusikoissa. Pajunkissoja on varmaan muuallakin jo ollut mutta minun kävelyreitillä on vähän pajupuskia joten aiemppia havainoja ei ole minulle kertynyt tälle keväälle.Edellinen yö oli jo senverran kylmä että jääpuikkojakin oli muodostunut


Majavan kaatamia puita on tullut virranmukana Myllykoskelle asti Kyläjärveltä.  Sielläkin pitäisi käydä mutta kun on tullu niin saamattomaksi että toistaiseksi Kyläjärven  reissu on pysynyt ajatuksen asteella.


Lepät kukii, nämä ovat nuorien leppävesojen kukinto kun ovat kellanvihertäviä.


Insuliini kynän neulatkin ovat vähissä.  Aika tarkalle niiden haku taas menee.  Noormarkussa jaetaan  diabetikon tarvikkeita Tiistaina ja Torstaina iltapäivällä kolmen jälkeen  Eva Alhströmin sairaalaan kunnostetussa  Neuvolassa ja diabeteshoitajien tiloissa.  Kuume sairaus aiheutti insuliinikynän neulojen totuttua suurempaa kulutusa ja siksi huomiselle tiistaille taitaa juuri kolme BD-neulaa jäädä.

Säätietoja muualta suomesta
Aurinkoista huomenta. Kyllä se kevät sieltä saapuu, kunhan tästä pakkasesta (-7,5 astetta) ja lumesta päästään... — paikassa Haukipudas.Hyvää huomenta kaikki fb väki ollaan taas maanantaissa ja uusi viikko on alussa taas -10c ja aurinko paistaa nyt mukavasti ja vähän tuulee!!

Oikein hyvää alakavaa viikkoo jokkaiselle Aurinko kirkkaasti loistaa ja varjossa -5.5 Tämmöisijä lukemia Temmeksen Haurukylästä Klo 09:34

Huomenta
Iitti 16.3-14 klo.6.45 -13c,
aurinkohan se siellä tekee nousuaan,,,,
ihanaa talvista viikkoa kaikille

Helsingissä klo8:50 aurinko paistaa,ja +4,8

Kuopion Nilsiässä auton ikkunat kuurankukilla. Pakkasta -6 ihana auringon paiste ja pilvetön taivas. Tästä on hyvä alottaa uusi viikko. Hyvää viikkoa kaikille "sää-bongareille"

Huomenta Sallasta klo8.00 -9 ja Aurinko paistaa ☆

Maanantaita ja alkavaa viikkoa Kuhmoisista! Aamulla täällä -13...hrrrrr. Nyt paistaa aurinkon.
Aurinkoenergiaa ammennettu Jyväsjärven rantaraitilta! Lomamaanantai 


Poliittiseti huolestunut
Lainaus Ari Paulov:in kirjoituksesta:
"Oulun kaupunki toivottaa ilolla tervetulleiksi veronkiertäjät, raiskaajat, huumekauppiaat, islamistit, kunniamurhaajat, demokratian halveksujat, uusnatsit ja homojen & lesbojen vihaajat ja salakuljettajat.

Näin on, mikäli uskomme Oulun rasisminvastaisen viikon iskulaisetta, joka kuuluu: "OULUUN OVAT KAIKKI TERVETULLEITA."

Tähän sloganiin tiivistyy paitsi Oulun myös Suomen ja koko Euroopan ongelma. Tänne ovat tosiaan KAIKKI tervetulleita. Vaikka heistä olisi vain haittaa ja/tai uhkaa meidän yhteiskunnillemme ja/tai yhteiskuntarauhallemme. Ja normaalikäytäntö mediassa ja poliittisessa ekskustelussa on, että kaikki tätä hölmöyttä kritisoivat leimataan rasisteiksi."

Entäpä vaihtoehtoinen toiminta: Kerätään kaikki tuossa mainitut henkilöryhmät samaan laivaan ja kuljetetaan rahtitavarana niin pitkälle kuin pippuri kasvaa, niin yhteiskunnastamme poistuu niin sisäiset kuin ulkoiset uhkakuvat ja rasismikin.

"Täällä pohjantähden alla, on siinä mies ja nainen, täällä pohjantähden alla: ELÄÄ SUOMALAINEN."

Tänään hallituksel on päiviä tonni,
Luulis et maas vallitsee melkone onni.
Ulkopolitiikkaa tehdään rauhanmerkki rinnas,
Sen näkee meidän maksamas hinnas.
Pakotteita suunnitellaan Venäjälle,
Se kääntää meen kasvun yhä syvemmälle.
Kotimaassakin kiehuu melkone sotesota,
Tähän vaivaan ei taida auttaa edes Hota.
Pitäs tehdä enemmän yhteistyötä,
Ettei kansan tarttis kiristää enempää vyötä.
Ministerit vaan hymyilee ku alla o uus Mersu,
Onneks o olemas hyvä vaihtoehto ja se o persu!

Venäjään liittoutumiset jatkuvat. Nyt vuorossa Alaska
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti