Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Ihan hyviä niistä tulli...Pretty good customs of the ...Ganska goda seder i ...Ganz okay Zoll der ..Довольно хорошие обычаи ........Très bonnes coutumes de la ...Abbastanza buoni costumi del ...

Onneksi ei ole tarvinnut viime aikoina mitään tärkeämpää valokuvata.  Olen  jonkin aikaa ihmetellyt miksi pitää ylivalotaa ihan normaaleissa maisemakuvia ottaessaä  Eilen siten hoksasin että kameraan oli unohtunut valotuksen pistemittaus päälle.


Valotuksen mittaus säätöpyörä on kameran takana etsimen vieressä ja se toimii yhdenkäden taktiikalla.  Selvästi se näkyy jos hoksaa katsoa. Mutta niin vain oli unohtunut kameran säätöjen tarkistu. Nikon D 200 kameralla pärjää normaalioloissa matriisimittauksella joka on tuo keskimmäinen merkki.  Piste tai keskustapainoteista valon mittausta tarvitsee käytää vain erikoistilanteissa, eli aikalailla harvoin.  Useinmiten huonot valokuvat eivät ole kameran vika vaan kamerankäyttäjän  moka.


Uros telkä lentää


"mustat" Joutsenet


Pian alkaa saamaan luonnon omaa vitamiinilisää.  Nokkonen  on aloittanut kasvukaudenLähde Fogel

Nokkosen lehdissä ja versoissa on C-vitamiinia (60-175 mg/100 grammassa tuoretta kasvia), A-, B1-,B2-, B6-, D-, E- ja K1-vitamiineja, ubikinonia ja glykokinoneja. Kasvissa on myös lesitiiniä, triterpeenejä, paljon kuiva-aineita, hiilihydraatteja, kasvilimaa, parkkiaineita sekä kivennäisaineista rautaa, kalsiumia, kaliumia, fosforia, mangaania, kuparia, rikkiä, fluoria, jodia, piihappoa (1-4%, osittain vesiliukoista), biogeenisiä amiineja, kuten asetyylikoliinia, betaiinia, koliinia, histamiinia, 5-hydroksitryptamiinia, serotoniinia ja muurahaishappoa sekä valkuaisaineita, sekretiiniä ja klorofylliä. Siemenissä on E-vitamiinia, linolihappoa ja karvasaineita.
Flavonoideista siinä on isoramnetiinia, kämferoli-3-0-rutinosidia, kvertsetiiniä, isokvertseniiniä, astragaliinia ja rutiinia. Haihtuvan öljyn pääainesosat ovat ketoneja.

Nokkosessa on monia happoja: sitruuna-, karboni-, fumariini-, glyseri-, omena-, oksaali-, fosfori-, fenoli-, kiniini-, kaffeoyyliomena- ja sukkiinihappoa. Kumariineista kasvissa on skopoletiinia ja steroideista sitosterolia. Nitraatteja on 1,5-3%.


Juuressa on lignaaneja, triterpeenejä, skopoletiinia, polysakkarideista glukaaneja, glukogalakturaaneja, happoisia arabinogalaktaMuita pikkulintuja kuin tiaisia ja varpusia ei oikein näkynyt.  Yksinäin peippokoiras kutsui naarasta männynlatvassa


 Kurtturuusu on heräämässä talvihorroksesta


Varpunen


Tästä voisi ottaa vaikka formula autoon peräpään mallia


Harakka lentää


OH-PJO

Lentokone Piper PA-28-140 Cherokee B

Syreenin silmut ovat kanssa jo aika pulleita


Ihan hyviä näistä piirakoistakin tuli.   Vaimo on alkanut vanhemiten opetella leipomista.  Se on hyvä kun hallitus ajaa lapsiperheet ahdinkoon.  Jutta sanoi eilen Arto Nybergin televisioohjelmassa ettei se ole hallituksen vika vaan teolisuuden, kun se ei kykene työllisttämään.  Ja  heikoimmin toimentulevat lapsiperheet saava lapsilisänleikkus kompensatiota sosiaalitoimistosta toimeentulotuen muodossa.  Mutta miten käy meikäläisten jotka ovat siinä rajalla, roikutaan rotkon reunalla kun ei ihan vielä saada toimeentulotukea.

Hallitus päätti kehysriihessään leikata lapsilisiä. Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professorin Heikki Hiilamon mielestä kyseessä on iso periaatteellinen päätös. Etuutta on maksettu vuodesta 1948 ja sitä on leikattu vain kerran aiemmin.

http://www.taloussanomat.fi/raha/2014/03/31/hyvinvointivaltio-murenee-edes-lapsilisa-ei-ole-pyha/20144408/139
Moni kakku päältä kaunis


Vaimo nuorena tyttönä Naantalissa, ei tiennyt vielä silloin että joskus vielä leipoo karjalanpiirakoita vaika Sulo isä  Karjalan poikia onkin Jaakkimasta , Mirja äiti  aito Turkulainen


Karjalanpiirakoita

 Porin lintuhavaintoja

Tänään täytyy skrpata ja tarkistaa uloslähtiessä kameran säädöt.  Tänään kyllä voi vielä pistää kesäajan sirtymisen piikkin jos sattuu jotain mokaamaan.

Hyvää huomenta kaikille....Maaliskuun viimeistä päivää viedään...aurinkon paistaessa Malmimäellä-4....
Västäräkki, kapustarinta, räkätti-, laulu- ja punakylkirastas, joutsen- ja haahkaparvia. 28 -30.3. Pori, Hanhiluoto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti