Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Aurinkoa iholle ja mieleen...Solen på huden och sinnet ...The sun on the skin and the mind....Il sole sulla pelle e la mente .....肌と心に太陽..... Солнце на коже и ума ......Die Sonne auf der Haut und der Geist ...Le soleil sur la peau et l'esprit ...

Tänään aamupäivällä  voi Porissa ja Noormarkussa istahtaa vielä tuulensuojaisen paikaan nauttimaan aurigonpaisteesta.  Iltapäivällä alkaa pilvistymään ja huomenaamulla sataa vedensekaista räntää.  Eilen jo nautiskelin etelänpuoleisella parvekeella auringosta , samalla luin yhdellä istumalla  Jarkko Tontin lento kirjan.   Tähtitieteilijät olivat saaneet hätäkutusun Tokioon knferenssiin pohtimaan miten  Asteroidi 433 Eros saataisiin suistettua maatakohtaavalta radaltaan.  Finnairin lento päätyi sähkövian vuoksi lakeutumaan Moskovaan ja näytti vahvasti siltä että Tähtitieteilijä Tiitus Toivanen saa kolme naista yhdenvuorokauden aikana ensimmäistä kertaa elämässään.  Ikää Tiituksella on jo 57 vuotta ja  mieskunto tuntui riittävän.  Rakastajatar Anniina oli vuotanut huippusalaiset tiedot 433 Eros asteroidin törmäyskurssista ja maaila meni sekaisin maailmanlopun pelossa.  Finnairin  lentokonekin joutui kaapatuski Moskovasta lähdön jälkeen.  Koraania lukevat kaaparit aiheuttivat sekamelskaa  lentokoneen matkustamossa mutta Tiitus ja kansanedustaja Marja-Liisa Tervamaa selvittivät  ripeällä toiminnalaan kaappausdaaman.  Lopputulemana oli että 233 Eros asteroidi jataa matkaansa avaruudessa ja Tähtiteteilijä Tiitus Toiviainen jatkaa matkaansa yksin kun  vaimo Auroora ja rakastajatar Anniina jättivät hänet.  Ehkä toipilasaika vaikkutti siihen että luin tämän 252 sivuisen kirjan  liki yhdellä istumalla, mutta oli siihen sekin syy että se on kirjoitettu sujuvalla kokoajan eteenpäinvievästi, Eikä Lennossa olut mitään turhan selittelyn makua..Luku kavereitakin sain parvekeelle kun kärpäset tulivat köyhälle valokuvaajalle seuraa pitämään.  Kärpäsiä on ollut jo varmaan aiemminkin mutta tämä nyt oli minulle tämän kevään ensimmäinen kärpäshavainto 13.3.2014 Kun on talven nukkunut jossain vetoisessa kolossa niin ei voi vaatia että olis kovin freessissä kunnossa.  Kärpäsen pitää myös kerätä aurinkoenergiaa.


Maija-Liisa Malinen Mun parvekkeelle on kanssa jo osunut yksi, mutta oli niin heikko, että nyt jo kanttuvei.Kevään merkkejä tämäkin moottoripyöriä oli liikeellä laviantiellä
Paana on vapaaa...

  Museajoneuvo Chrysler Le Baron  jostain 1970 luvun loppupuolelta tai 1980 luvun alustaHornet pojat  saivat vielä eilen vielä lentää porin yllä, mahtaako lentokerosiinia vielä tälle päivää riittää.


Tiedätkö että tänään päivän pituus on jo 11 tuntia ja 37 minuuttia.  Tänään jatkan lukuharjoituksia parvekeella  Juha Nummisen rikosromaanin  Vaikenemisen Hinta lukemisella.  Juha Nummisen kirjassa ei ole avainlipputunnusta, se on painettu Scanbook Falun 2013.  Tänään on myös illalla saunapäivä ja sitä odotankin kovasti kun viimesaunapäivä jäi väliin kuumen johdosta.  Tänään aamulämpö oli 36.2  joten kai tauti on nyt lopulliseti tätä erää voitettu ja saunaankin voi mennä.

Fyysikko Albert Einstein syntyi 135 vuotta sitten ja ei liene sattumaa, että 14.3 päivä on julistettu myös matemaattisen vakion, piin päiväksi. Matemaatikkona tasolla "Konsta Pylkkänen" riittää likiarvo 3,14 pelkästään lantarattaan pyörän tekemiseen ja matkan laskemiseen.

Huomenta. Saarijärven mustikkakorpi +1,0c ja yksi tähti taivaalla.

Huomenta Lappajärveltä +1.4 aurinko "punottaa" järven yli 

Hyvää perjantai huomenta Alvajärveltä ! Mittarissa +2.2 astetta . tähtinen taivas ,tuulee aika kovasti !

Yle Sää

Tässä vielä ennusteanimaatio lähipäivien kylmenevästä säästä. Hyvää viikonloppua! -Kerttu

 https://www.facebook.com/photo.php?v=591988044221593&set=vb.230483103705424&type=2&theater

Perjantaita P-Espoosta. NYT tuulee ! 14m/s länsituulta ja puuskissa 18 m/s. Ovimatto lentelee pitkin pihaa. Aurinko paistelee vielä ja lämpötilakin +6,4. Lauantain takatalvea odotellessa...

Onko pikkulinnuilla jokin oma säätiedoitus? Tiaset ym. tankkaavat ruokintapaikalla kuin viimeistä päivää. Minä tiedän, että takatalvi tulee ensi yönä, mutta kuka sen on linnuille jo kertonut?

Onnistui löytää Kiuru maantasostakin. Hämeenkyrön Sasista.


Perjantai 14/3
12 Adar II 5774
Matilda, Mette, Tilda
Tähtipäivämäärä: [-27] 00065.00
Opi jotain perhosista -päivä
Perunalastujen päivä
Pihvi ja suihinotto -päivä
Piin päiväFormula 1 kilpailutkin alkaa viikonloppuna.  Mahtaako 1.6 litran turpomoottori pitää vielä aikaisempaakin terävämpää ääntä.  Formula auton keula on ainakin aikaisempaa rumempi.

#FerrariAUSGP #ForzaFerrari

Prove Libere 2 - Sessanta giri per Fernando e Kimi http://bit.ly/1kpkUSS

Free Practice 2 - 60 laps for Fernando and Kimi http://bit.ly/1fDhzik

Entrenamientos Libres 2 - Sesenta vueltas para Fernando y Kimi http://bit.ly/OpvePi


Vielä varmaan menee jonkin aikaa ennenkuin katukuvassa saa ihailla tämän näköisiä neitoja.  Ja Porissa ei varmaan koko kesänä

"Pure car, pure emotion" - Kamui Kobayashi (Official)Saija Tuupanen vaihtoi profiilikuvansa.

1 kommentti:

  1. Jännä kirja tuntui olevan tuo Tontin Lento! Hauskaa, että voit lukea ja istua parvekkeella, niin kuin keskellä kevään tuloa.Täällä käy kova tuuli, aurinko vielä paistaa ja mittarisssa näkyy n. +6 astetta. Hyvää viikonloppua, vaikka sitten räntäsateessa!

    VastaaPoista