Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 14. helmikuuta 2014

Vähän on tylsä Voiton paivä sää…..A bit on the dull weather .....Lite på den tråkiga vädret .....Un poco en el tiempo aburrido .....Um pouco sobre o clima maçante .....Nieco nudny pogody .....Un peu sur le temps maussade .....Un pic de vreme plictisitoare .....Ein bisschen auf der trübem Wetter .....Een beetje aan de saaie weer .....Un po 'del tempo noioso .....Немного на пасмурную погоду .....鈍い天候のビット.....在沉闷的天气有点.....Ένα κομμάτι για το θαμπό καιρός .....Litt på kjedelig vær .....En smule på den kedelige vejr .....Natuke igav ilm .....Kaikin puolin alkaa jo tämä yksitoikkoinen säätila tylsistämään mieltä.  Amerikan yhdysvalloissa on paljon jännittävämpää eikä siellä varmaan tylsistyminen iske korvienväliin kun pitää koittaa selvitä arjen askareista.  Yhdysvaltain kaakkoisosissa on sähköttömien määrä vähentynyt jo 625000 talouteen.  USA:n sähköttömyys näkyy blogi vierailu tilastossakin, puolella on Amerikasta käynnit vähentyneet. Tänään Porissa/ Noormarkussa ei pitäisi sataa, mutta ei pilvikään taivaalta poistu. Asteen verran ollaan plusala ja yöllä satanut hento lumikerros sulaa varmaan päivän mittaan pois ja saa kelin märäksi.  Sulat maantiet ovat tietysti niille onnellisille joilla alkaa talviloma / hiihtoloma hyvä asia että pääsevät ajamaan turvallisemmin rinteen juurelle.  Sateetomuus näkyy Noormarkunjoellakin kun sen vedenpinta on laskenut.  Yksiulotteiseen valokuvaan sitä on vähän vaikea saada näkymään.  Kuvien latauksesaskin on taas ogelma.
 
sää kuvia markku 003

Maaliskussaa on sentään tiedossa kaikenlaista mukavaa ajankulua.  Taas vaan on käymässä niin että tulee päällekkäisiä tapahtumia.  Maaliskuun alussa on tekemistä kun Markun  Talvinäytellyä pystytetään Pirsma Pori Mikkolaan.  Taidenäyttelyn avajaiset ovat  8.3. 2014 ja heti seuraavana päivänä Noormarkun-Finpyyn kyläyhdistys ry:n talvitapahtuma.

Koko perheen TALVITAPAHTUMA Noormarkun urheilutalon maastossa
su 9.3.2014 klo 13:00-15:00
Grillimakkaraa sekä mukavaa yhdessäoloa. Mehutarjoilu ja arvontaa. Mukana myös palokalustoa, mm. kierähdysauto.
Satavarmaa turvallisuutta – lähellä sinua
Alle kouluikäisten nappulahiihdot Sarjat: 2-4 v. ja 5-7v. Vaihtoehtoisesti tehdään mitä sää sallii
www.noormarkku-finpyy.fi
Noormarkun-Finpyyn kyläyhdistys ry


 Kävin Markun kanssa Noormarkun Myllykartanon taide-ja kultuuriyhdistys myllyKONTin  tiloissa katsomassa missä kunnossa taulujen ripustus sermit ovat ja kuinka monta niitä pitää uuteen tilaan ottaa ja viedä.  Silloinkun näyttelytilaan pitää viedä irtosermejä, on paljon enemmän näyttelyn pystystyötä kuin, jos saa pelkästään valmiisiin seiniin tauluja ripustaa.Tuonne Prisma Pori Mikkolan kauppakäytävän varella olevaan tilaan pitää sermit ja taulut sekä muu näyttelyn oheistarvikeet kuljettaa / rahdata.  Ja se vaativin työ on taulujen / maalausten ripustaminen.  Siinä tarvitaan silmää ja ajatusta.


Tänään on Voiton päivä mutta ei tämä päivä nyt oikein voitokaasti taas alkanut kun tämä bloggerin päivitys ohjelma on perseestä, miten voi olla niin vaikeaa saada ladattua blogiin omia valokuvia.  Vielä olisi ladattavana  vaomon tekemä hieno ystävänpäivä kuvakin mutta eipä vain tahdo millään onnisttua.

Latasin kuvan ensin facebookiin ja kopion, sitten vaan liitin tänne Teuvon Kuvat bolgiin. siten onnistui ystäväpäivä kuvan laitto tähän blogiin mutta ei omasta kuvakansiosta lataamalla.

Oikein hyvää ystävänpäivää Teille jotka tätä blogia käytte lukemassa!

Hyvää Ystävänpäivää kaikille tämän runoni siivittämänä!

Tänään laulu soi ystävälle

Tänään laulu soi ystävälle,
tänään laulu soi elämälle.
Elo aamusta päiväni luo,
taasen ystävän luokseni tuo.
Jos mun kyynelin kulkevi tie,
silloin ystävä perille vie.

Tänään laulu soi lapsuudelle,
tänään laulu soi kaipaukselle.
Oli haaveita elämäin vain,
niistä muistoja rakkaita sain.
Aina luottaa sain ystävään,
aina uskoa elämään.

Tänään laulu soi ystävälle,
tänään laulu soi elämälle.
Tosi ystävä ymmärrät sen,
sua koskaan mä pettäisi en.
Olen lohtuna, rinnallas ain,
niin paljon mä Sinulta sain.

Oiva Kaltiokumpu, Ystävänpäivänä, 14.2.2014Taivas oli levittänyt valkoisen juoksumattonsa tien pintaan. Maton päällä tossun oli pehmeä taipua askeleeseen ja viedä kulkijaa eteenpäin. Keuhkoissa pyörähti raitis ilma ja lämpö kääri sydämen sykkeessä etenevän kehon hyvään oloon...
Niin tekee myös ystävä; jakaa hetken tai pidemmän pätkän matkaa, tekee askeleen kevyeksi hymyllään ja olemassaolollaan ja ottaa kiinni, kun horjahtaa
HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ

"Monta on kaunista, monta on hyvää,
vain yksi on parasta, tunnetta syvää.
Suuri on ihme, myötäelämisen taito,
se on vain ystävällä, kun sydän on aito. "

Ihanaa ystävänpäivää kaikille!

Huikeeta ystävänpäivää kaikille jäbille!


Yle kiitti sää valokuvasta ja jakoi linkin sää valokuviin
 http://yle.fi/saa/helmikuun_2014_kuvagalleria/7077179

Eteläsuomessa on viikko 8. talviloma.  Hiihtolomaksi talvilomaa on ennen kutusuttu pitkän talven keskeytämää lomaa jonka tarkoitus on ladata akkuja pitkän kevätkauden jaksamiseksi. Lapsien kannalta on hyvä jos he pääsevät talvilomalla / hiihtolomalla pois kaupukinen huonosta ilman laadusta maaseusdun puhtaampaan ilmanlaatua hengittämään.   Liikenteen päästöt lisäävät insuliiniresistenssiä.  Kaupunkien ja suurten teiden varsilla kasvavat lapset saattavat saksalaistutkijoiden mukaan sairastua muita todennäköisemmin sokeri- ja insuliiniaineenvaihdunnan häiriöihin, jotka saattavat myöhemmin johtaa diabetekseen.  Tutkijat havaitsivat yhteyden ilman pienhiukkaste, typpioksidipäästöjen ja heikentyneen insuliiniaineenvaihdunnan väliltä.  Ennestään tiedetään ilmansaasteiden altistavan sydänoireille ja hengityteiden sairauksille. Näin kerotoo  Uutispalvelu Duodecim  http://www.duodecim.fi/web/kotisivut

 Peskää nyt hyvät ystävät kätenne. Älkääkä kätelkö ketään
A(H1N1)pdm09 -sikainfluenssavirus on saapunut epidemiana Satakuntaan.– Yksi potilas on tehohoidossa ja osastolla on useita tapauksia.


Ystäviä on moneen lähtöön, nämä eivät ole köyhän ystäviä.Oivallista porukkaa nuo "talousviisaat". Tuon korotuksen jälkeen ihmiset syövät taas  huonompaa ja halvempaa ruokaa, joista  bonukset valuvat ulkomaille, terveydenhoitokustannukset nousevat ja yhteiskunnan menot kasvavat, talot rappioituvat ja kulttuuriperintö ränsistyy. Jään tässä kysymään, onko jokin asukkaitten ryhmä, joka ei maksa kiinteistöveroa edes vuokrissa? Kiinteistöverollahan toiset saa palveluksia, toiset vaan ilon maksaa yhteiskunnan muita rahanreikiä.  Enää ei taida köyhille ystävää löytyä tukemaan.Rahamiehillä on vähän eri pelivehkeet kuin entisellä laihokonsernin rengillä

1 kommentti:

  1. Hyvää Ystävänpäivää Sinulle...
    Eko
    Parempi myöhään kuin....

    VastaaPoista