Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 28. helmikuuta 2014

On minullakin arvokello.....Me too is the value of the bell .....Jag också är värdet av bell ....Moi aussi, c'est la valeur de la cloche ....Anche Me è il valore della campana ..........A mí también es el valor de la campana .....Ich auch ist der Wert der Glocke .....

Kultuuriministeri Paavo Arhinmäkeä koitetiin olympialaisten jälkeen juopumuksen lisäksi pilkata kalliin kellon pitämisestä ranteessaan.  Mutta kyllä kai nyt ministeritason miehellä pitää kello olla vaikka onkin vasemmistolainen. Minullakin on arvolello Cerina DS-2 Chronolympic vaikka tein työurani Laihon vähäpäisenä renkinä.  Tosin ostin kellon jo ennen Laiholle töihin menoa 1975.  Töihin menon jälkeen ei sitten enää ollutkaan varaa mihinkään arvotavaraan.

Certina DS-2 Chronolympic  kermanvärisellä taululla.  Mekaaninen käsinveto kronometri.


Chronolympic mallit olivat Certina tunnetuin ja menestynein  kellomalli featuring  jossa on paljon mielenkiintoisia ja kauniita  yksityiskohtia. Vuonna 1970  Japanilainen retkikunta kiipesi Mount Everestille  7986 metrin korkeudelle ja heillä oli  käytössä DS-2 Cronolympic kellot.  Minun Certinan takakanessa on kilpikonna joka tarkoitaa että se on sukeltajamalli. Veden sieto on 10 bar eli 100metriä Kun eletiin 1970 luvun puoliväliä kun tämän kellon olin ostanut ja olin Harjakankaalla isovanhempien luona vierailulla oli siellä myös tätini mies Korpisen Matti, rosenlewin insinööri oli myös paikalla  ja hän oli teknikaan miehenä aina myös teknikaan eturintamassa.  Kun kehuskelin kelloani niin hän totetesi että olet ostanut vanhanaikaisen kellon ja esitteli omaa uuta kelloan jossa pienet punaiset numero vilistivät.  Hän oli siirtynyt digitaaliaikaan. https://www.facebook.com/matti.korpinen/about   Kello ei ole virheetön kun oli monta vuotta jokapäivä käytössä töissä ja pyhinä.  Vaikka  Cerina DS-2 Cronolympic urheilukello onkin niin se ei kestänyt sauvakävelyä van joku vipu luiskahti pois paikoiltaan ja se lakkasi mitaamasta aikaa. Kellon ajan kyllä näytti oikein,. Ajoittain pedanttina miehenä piti kello viedä kellosepälle korjatavaksi ja se maksoi maltaita, miltei saman kuin kello oli maksanut uutena.  Nyt näitä myydää ebay huuokaupassa vähän alle kahdentuhannen euron ja kehutaa halvoiksi.


Jos Arhinäen kello on talousanomien näköinen musta tauluinen kello niin siitä paljastuu että ministeri Arhinmäki ei ole tyylitietoinen kelloasioissa.  Rannekellon taulu pitää olla valkoinen, silloin viisareiden asennon näkee hämärässä ja vähän huonommassa hapessakin olessa.

Arhinmäen arvokello: läppä vai brändimoka?


Nettikeskustelijoilla on tällä viikolla riittänyt närkästeltävää. Sotshin olympialaisissa väsähtänyt kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas) oli reissussa TagHeuer Carreran näköinen kello ranteessaan. Aidon Carreran hinta on yli 3000 euroa.


http://www.taloussanomat.fi/harrastukset/2014/02/26/arhinmaen-arvokello-lappa-vai-brandimoka/20142801/139


Ranskassa innokkaat bongarit olivat huvikseen listanneet silloisen presidentin Nicolas Sarkozyn julkisissa tilaisuuksissa käyttämiä kelloja. Kallein oli 43000 euron Patek Philippe, ja arki-Breitlingitkin olivat 4000–5000 euron hintaisia.

Arkikellona minulla on Certina 1888 DS PODIUM AUTOMATIG
 • Timo Uronen Hieno peli !

 • Jorma Lindqvist mulla on perintö- Omega Seamaster, 1960-luvulta. Se täytyisi viedä kellosepälle, mutta taitaa maksaa melkoisesti • Kalevalan päivä on suomalaisen kulttuurin päivä ja sitä vietetään tänään perjantaina 28. helmukuuta.

  Löysin Noormarkunkirjastosta puolivahingossa Marja-Sisko Aallon  esikoiskirjan  Murha Tuomiokapitulissa.  Marja-Sisko Aalto (aik. Olli-Veikko Aalto, s. 29. heinäkuuta 1954 Lappeenranta)  Hän on Suomen ensimmäinen avoimesti transsukupuolinen pappi.   Otin Murha Tuomiokapitulissa luettavakseni siksi että huomaako siitä  kumpaa sukupuota kirjoitusasu kuvastaa.  Pää asia kirjassa oli Taivaan Porttien etsintä jossa sivutiin juutalaisvainoa ja asekätkentää.  Aihe oli miehinen mutta ei kerronasta varsinasisesti  aistinut oliko se naisen vai miehen kirjoitamaa tekstiä.  Muuten sen kyllä papin kirjoittamaksi mielsi rauhallisen rytmin ja hitaan lukemisen muodossa.  Saataa olla syy lukijan ennakkoasenteissakin.  Murha tuomiokapitulissa tehdään kaksi henkirikosta ja niitä kuvataan melko tarkkaan, mutta seksikohtauksia ei mukaan mahdu kuin yksi ja se on kovin häveliäästi kirjoitettu. "Nuorempi konstaapeli Savolainen kannetiin vuoteeseen.  Vaikka hänessä oli tiettyä poikamaisuutta, hän osasi myös nauttia naiseudestaan.  Nukkumaan he pääsivät vasta paljon myöhemmin, raukeina, iho ihoa koskettaen". Se on eittämättä plusaa että Marja-Sisko käyttää  kirjan hahmojen niminä aitoja suomalaisia nimiä. Kaikenkaikkiaan kirja on papin kirjoittama ja siitä huokuu esikoiskirjailijan jännitys joka tulee esiin liian hulellisesta ja mietitystä kirjoitusasusta jota on hidas lukea.


  Aallon esikoisteos Murha tuomiokapitulissa ilmestyi syksyllä 2013.

  Naisasialiitto Unioni ry valitsi Aallon vuonna 2009 Vuoden Lyytiksi

  Hyvää Kalevalan päivää:)

  Vaka vanha Jalkanen elelevi aikojansa
  noilla Helsingin kaduilla, Kampin kankahilla.
  Teki taikojansa, taikoja, taitelevi.

  Taikoi päivät pääksytysten, yhytysten yöt taikoi
  muinaisia taikoja, noita taikoja syviä,
  joit' ei taio kaikki lapset, ymmärrä ei yhet urohot
  taikojen saloja.
  Tänään välikysymysäänestyksessä äänestetään kuntien pakkoliitoksista. Hyväksyvätkö hallituspuolueiden edustajat suurkuntien runnomisen vaikka pakolla?
  Meillä on vaihtoehto eli järjestetään sosiaali- ja terveyspalvelut kuntien yhteistyönä. Muista palveluista pienemmätkin kunnat selviävät yksin. Kunnanvaltuutetut voivat sitten rauhassa pohtia liitostarpeita vapaaehtoisesti kuntalaisten tarpeista käsin, ilman ylhäältä tulevaa sanelua.


 • Teuvo Vehkalahti Miten käy demokratian kun kuntien kasvaessa edustuksellien demokratia vähenee ja poliittinen valta valuu yhä harvempiin käsiin?  Pori liitoksessa Noormarkustakin pääsi Porin kaupunginvaltuustoon enää neljä edustaja.  Sataa olla etten enää seuraavissa kuntavaaleissa jakasa äänestää kun ei ehdokaani kuitenkaan pääse läpi.
 • Anne-Helena Lahtinen Keskiviikkoisessa istunnossa tuotiin usealta tahoilta hienosti esille se, mitä pakkoliitoksista aiheutuu ja se, miten nykyhallitus on töppäillyt kuntauudistuksen ja siihen liittämänsä sote-uudistuksen. Mikään pakkokeino ei ole koskaan hyväksi -missään.


 • Juhani Saarinen Eiköhän yhteistyö ole parempi vaihtoehto kuin pilkkujen viilaaminen, mielestäni turhanpäiväinen kinaaminen on huono vaihtoehto soten eteenpäin viennille, vapaaehtoisuus ja pakko ovat asiantiloja jotka tulevat esiin haluatte sitä tai ei.?

 • Heljä Kaipio Toivottavasti järki tulee päähän kaikille kansanedustajillekin, eikä vaan kynsin hampain pidetä kiinni mustavalkoisesta vastakkainasettelusta. Onko hallitus kuntaministerin johdolla vieläkään esittänyt realistisia laskelmia säästöistä joita esitetyllä "pakolla" saadaan aikaan?
 • Jari Lantta Välikysymysäänestyksen tulos on selvä, hallitus jatkaa rimpuiluaan kohti seuraavia vaaleija. Muutosta hallituksen toiminnassa ei ole tulossa ja Suomi uppoaa yhä syvemmälle suohon...


 • Juhani Saarinen Demokratialle on vuosien saatossa käynyt huonosti, pääministeripuolue on se joka maassamme näyttää suunnan, se olisi keskustankin terveellistä muistaa, kyllä Matti Vanhanenkin on lusikkansa soppaan laittanut eikä sopan maku ole parantunut.


 • Anne-Helena Lahtinen Minun mielestä tässä tilanteessa ei kannata katsoa taaksepäin. Tilanne tuskin naurattaa ketään. Henna Virkkunen sanoi ke, että toivottavasti kansanedustajat muistavat, että edustavat omia kuntiaan ja kuntaliitoksiaan. Tätä sopii toivoa.


 • Jukka Juhola Usko terveeseen demokratiaan on todella kovilla kun täällä Suomessa Kokoomus ja kommunistitkin mahtuvat samaan laulukuoroon. Politiikan kivijalka pitää olla kunnossa ennen kuin voidaan mitään vaihtoehtoja esittää ja toteuttaa. Äänestäjien aliarvioinnin luulisi loppuvan, onhan äänestysprosentin lasku merkki siitä että kaikki ei ole kohdallaan.


 • Liedon ja Tarvasjoen neuvottelut yhdistymissopimuksen ehdoista päättyivät ristiriitaisina. Tarvasjoki ei saanut vahvistettua luottamushenkilöidensä asemaa uudessa kunnassa. • Juhani Saarinen On joskus terveellistä katsoa taaksekkin päin, mutta ei tietenkään liikaa, hallitus ja oppositio ovat aika lähellä toisiaan sote uudistuksessa, ainoastaan joitain sanankäänteitä on olemassa jotka erottaa ne toisistaan, me äänestäjätkin voitaisiin katsoa peiliin ja miettiä miksi me toistuvasti äänestämme ne samat yhteistyökyvyttömät ehdokkaat eduskuntaan.?

 • Teuvo Vehkalahti Kuka lähtee enää syrjäkyliltä ehdokaaksi kun jo etukäteen tietää ettei läpimenomahdollisuuksia ole...


 • Päivän kevennys


 • Joskus 80-luvun puolivälissä suhde oli katkolla. Keksin hätäpäissä että lähdetään Jäämerelle. Hypättiin punaiseen Ladaan, alettiin ajaa kohti pohjoista ja jutella. Kolmen päivän päästä oltiin vasta Kuusamossa ja bensat ja rahat loppu. Juotiin puoli pulloa kossua ja lähdettiin nilkuttamaan aamulla takaisin Jyväskylään. Vuonna 2000 ehdotettiin lapsille, että mitäs jos iskä ja äiskä lähtisikin kahdestaan lomareissulle. Tyttö sanoi että kyllä se käy, mutta sen pitää olla häämatka. Siitä viikko, niin oltiin naimisissa. Otettiin Nuorgamista taksi, ajettiin Pykeijaan, riisuttiin itsemme alasti ja mentiin Jäämereen uimaan. Avattiin pullo shampanjaa...

 • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti