Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 25. helmikuuta 2014

Kyseenalainen ennätys Poriin + 8.1 astetta.....Questionable record Pori +8.1 .....Question rekord Pori .....Fragwürdige Rekord Pori ...Bilan douteux Pori ..........Discutibile record di Pori .....

Porissa imatieteenlaitoas mittasi  tämän vuoden 2014 korkeimman lämpötilan Porin Rautatieaseman mittauspisteellä  eilen 24. päivä helmikuuta +8.1 astetta.  Niin poikeuksellinen tapaus oli että Pori mainitiin kello 18 uutisten  säälähetyksessä TV yhdellä.  Usein ei Pori televiso uutisiin pääse, mutta oliko tämä kuitenkin vähähän kyseenalaista mainetta?  Yksittäisenä lämpöpiikiinä ei taida olla merkitystä, mutta jos tämä on globaalisen ilmastonmuutoksen syytä niin pitäisi kai olla entistäkin huolestuneempi.

Noormarkussakin päästiin kello 14.15  +7.7 lämpöasteeseen.  Ilatieteenlaitoksen Rautatieaseman virallisen mittauspisteen  ja valokuvaajan kotilämpömittarin  etäisyys  on noin 17 kilometriä  ja todennäköiseti tämä mittari on korkeammalla kun läpötilanmittausanturi roikuu toisen ja kolmannenkerroksen välillä ja talo sijaitsee myös mäenpäällä. Mutta jos virallisenpisteen ja kotimittarin ero on vain 0.4 astetta niin  aika oikea lämötila tulos on kotimittarissakin-

Noormarkussa käytiin eilen 24. 02. 2014 +7.7 asteessa


Lämpömittari on kotimainen, Suomen lämpömittari Oy  Malli No. 2810


Suomen Lämpömittari Oy: Lämpömittarit, kosteusmittarit, sääasemat

www.suomenlampomittari.fi/
Sääasemat, kosteusmittarit ja lämpömittarit kotiin, LVI-asennuksiin, teollisuuteen ja laboratorioon.

Tämä säävalokuva oli satakunnan kansan  nettisivuilla vuoden korkein lämpötila Porissa:8.1 astetta mutta olivat unahtaneet kuvaajan nimen Sisälämpötila nousi varmaan jännityksestä kun odoteiin mihin lämpötila oikein nousee ja monta valokuvaa otetiin.... Japanin Sendain maanjäristys  東北地方太平洋沖地震) tapahtui perjantaina 11. maaliskuuta 2011

BBC uutisoi Japanin siirtyneen 4 metriä perustuen 1 200 GPS-mittauspisteestä saatuihin tuloksiin. BBC ilmoitti myös maan akselin kaltevuuden lisääntyneen 16,5 senttimetrillä ja maan päivän lyhentyneen noin 1,8 mikrosekunnilla.  Tämän kokoluokan järistyksiä tapahtuu kerran tuhannessavuodessa niin olisiko se mahdotonta että maanjäristykset vaikuttaisivat suursäätilaan?  Jos maapallon akselin kaltevuus on lisääntynyt 16.5 senttimtriä niin ei kai sekään merkityksetön ole.  Jos ajatelee sulaa magmaa maapallon sisällä niin kai senkin  hivinen ajanmyötä painopistettä muutta kun se asetuu uudelle sijalle.  Ja kai auringon säteetkin kohtaavat vähän eri kulmassa maapallon pinnan.  Tottakai tämä on marginaalista, mutta ei kai maapallon tarvitse paljon nujahtaa totutusta  kun Etelä-Suomen sää muuttu Etelä-Ruotsin tai Tanskan kaltaiseksi.


Tänään taitaa olla viileämpää  nyt ulkolämpömittari näyttää Noormarkussa + 3.4 astetta

Lappeenranta (Lauritsala) klo 7.00
Tuuli raivoaa metsässä, hioo eilisen loskan röpeliäläiseksi "mini vuoristoksi" liukkaaksi. Rontin tassut eivät pidä liukkaalla polulla. Lämmintä +2


Leppoisaa huomenta kaikille , Virrat klo 6.16 , plus 2.4 lämmintä , sää tyyni ja keväinen

Kärsämäellä Ojalehdossa 25.2 Klo 6.12 + 2.5 Huomenta ja hyvää tiistaipäivää kaikille

Huometa Sallasta Klo 5.25 +4 näyttää mittari

Huomenta Oulusta +6,4 ja TUULEE ei muuta ku piposta kiinii ja työ maalle oikein mukavaa tiistaita

Hyvää huomenta Pasilasta! Aika keväinen päivä tulossa suureen osaan maata. Pilvisyys vaihtelee ja sää on poutaista. Tosin Lapin yli kulkee sateita, mutta iltapäivällä Länsi-Lapissa on jo osin selkeää. Lämpimintä on tänään kaakossa. -Seija
Kuva: Hyvää huomenta Pasilasta! Aika keväinen päivä tulossa suureen osaan maata. Pilvisyys vaihtelee ja sää on poutaista. Tosin Lapin yli kulkee sateita, mutta iltapäivällä Länsi-Lapissa on jo osin selkeää. Lämpimintä on tänään kaakossa. -Seija


Såhär ser vår vinter ut numera, +7 grader. Snöskottningen har varit lätt i år, alltid något att glädjas åt! /Tällainen on meidän talvi nykyään, +7 astetta. Lumikola on ollut enimmäkseen työtön! /Winter outside Jakobstad looks like this, +7 centigrades. No problem with shoveling snow! (Foto: Anders Lerbacka)


Keväinen lämpö herätti jo lepakonkin

8368455
KAINUU 00


Pertti Turusen Erämeri kirjaa saa ilmeiseti tilata häneltä itseltään kun on yhteistiedot  ilmoituksen mukana

Kirjan julkistamistilaisuus ja valokuvanäyttelyn avajaiset

La 1.3. klo 13.30

Kirjailija Seppo Saraspää julkistaa uuden kirjansa Ministerivierailu ja esittelee Ivalon Kirjallisuuspiirin toimintaa.

Luontovalokuvaaja Pertti Turunen avaa Erämeri-valokuvanäyttelynsä.

"ERÄMERI"-VALOKUVANÄYTTELY PÄÄKIRJASTOSSA AJALLA 1. - 31.3.2014


--
Pertti Turunen
Mäntypolku 15
99800 Ivalo

GSM 0400-137375

turunen.pertti@gmail.com

www.perttiturunen.fiPolitiikan uutisia Kankaanpäästä  Hapualla suljetaan koulu

VALTARYHMITTYMÄ TAAS KYLMÄSTI VASTAAN:

Kankaanpään kaupunginvaltuustossa äänestettiin kahdesta asiasta, sama synkkä rintama kepu, kokoomus, demarit ja kd olivat molemmissa perussuomalaisten ja vihreän ehdotuksia vastaan, aivan samoin kuin valtuustokauden alussa luottamuspaikkoja jaettaessa. Ei mitää ole ajan kuluessa muuttunut. Vasemmistoliitto tosin toisessa äänestyksessä oli meidän mukana.

Äänin 23-12 kylmästi lopettiin Hapuan kyläkoulu mukamas säästöjen aikaansaamiseksi, vaikka selvästi osoitimme, ettei mitään kustannuskevennyksiä synny, sillä näin saadaan vain yhden opettajan virka lopetettua. Nyt Hapualla toimii kolme opettajaa, mutta kaksi heistä luetaan dysfasiaoppilaiden parissa työskenteleviksi. Sen sijaa kustannuksia syntyy koululkyydityksistä, joita Hapualla ei nyt ole lainkaan. Omassa koulussa olevat 15 hapualaista eivät tarvitse kyyditystä ja 12 alueelta keskustassa käyvää kuljettavat omat vanhemmat. Nyt nämä kaikki 27 tulevat kyyditysten piiriin ja taksiralli alkaa monta kertaa päivässä ja koulupäivä ja matka pitenee ainakin näiden 15 osalta.

Koulun oppilaiden kokonaismäärä on 33, sillä dysfasiaoppilaita on nyt 18. Ja he ovat saaneet käydä Hapualla jo vuosikausia, koska kouluympäristö on moninverroin turvallisempi kuin keskustassa olevat suurkoulut. Jokainenhan ymmärtää pienkoulun edut myös opetuksellisesti, koska se antaa yksilöllisemmän opetuksen ja näin heikompikin oppilas pysyy paremmin mukana. Keskustan kouluista kerrottiin juuri päivän lehdessä, miten jopa poliisit on jouduttu kutsumaan useasti koululle kurinpidollisten ongelmien vuoksi.

Lisäksi on muistettava keskustan ala-asteen koulun remontin alkavan pariksi vuodeksi, jona aikana osalle oppilata tarvitaan korvaavia tiloja ja näitä olisi saatavissa myös Hapuan koululta. Mutta mikään ei auttanut. Hapuan koulun puolesta äänestivät 9 perussuomalaista, 2 vasemmistoliitolaista ja vihreä Irmeli Elomaa.

Lähes samoin äänin 20-2-11 ei teknisen lautakunnan puheenjohtajan, joka on myös keskustapuolueen ryhmänjohtaja, menettelyä äänestetty valtuuston asettaman tutkintalautakunnan alaiseksi, kun hän kutsui varamieheksi lautakunnan kokoukseen toisen keskustan vatuutetun, jota ei kuitenkaan ollut nimetty hänen varamiehekseen, vaan joka olisi siis täysin ulkopuolinen kuulumatta lautakunnan kokoonpanoon.

Kysymyksessä oli puheenjohtajan jääviys, kun esityslistalla oli hänen poikansa määräaikaisuuden jatkaminen samaisen teknisen lautakunnan alaisuudessa, vaikka syksyn yt-neuvotteluissa nimenomaan oli määrätty, ettei lautakunnan kolmea määräaikaista tointa voida enää jatkaa. Myös teknisen viraston johtajan toimet kyseisen ehdotuksen tekijänä joutuvat ihmeelliseen valoon, eikö hän ole tehtäviensä tasalla. Onko taas kysessä Kankaanpäässä niin usein nähty hyvä veli järjestelmä. - Tämä kymmenen valtuutetun, 9 perussuomalaisen ja vihreän allekirjoittama kirjelmä meni kuitenkin kaupunginhallituksen jatkokäsittelyyn!


Pori säästää rajusti vapaa-ajan toiminnassa  ja nostaa käyttömaksuja 


Porin vapaa-aikalautakunnan jäsenet ovat julkaisseet kannanoton Porin kuntatalouteen määrätystä säästökuurista. Porin kaupungin vapaa-aikatoimea koskevat leikkaukset tulevat olemaan suuruusluokaltaan 250 000 euroa vuonna 2015 ja 800 000 euroa vuonna 2016.
– Ilmassa olevien uhkakuvien perusteella vuoden 2016 kohdalla säästökuuri merkitsee sekä tuntuvia leikkauksia että merkittäviä käyttömaksujen korotuksia. Vapaa-aikaviraston arvion mukaan käyttömaksujen korotuksilla on mahdollista saada kasaan vuoden 2016 säästötavoitteesta noin 300 000 euroa, joten edessä on myös palveluiden alasajoa puolen miljoonan euron edestä, kannanotossa todetaan.
Säästöjä kartoitettaessa keskeiseksi kriteeriksi vapaa-aikatoimessa luvataan nostaa kuntalaisten etu niin, että säästöt vaikuttavat mahdollisimman vähän kuntalaisten terveyteen ja hyvinvointiin.
– Leikkausten tasoa pohtiessa tulee huomioida ennaltaehkäisevän työn merkitys muille hallintokunnille. Suunnitellun suuruusluokan säästötavoitteilla ennaltaehkäisevän toiminnan järjestäminen ja porilaisten hyvinvoinnin edistäminen ei tule olemaan mahdollista, lautakunnan jäsenet toteavat.

Tuuli Heervä


1 kommentti: