Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 8. helmikuuta 2014

Kuittivihkoja ostamassa....Receipt Booklet shopping ...Kvitto Booklet shoppa ...Recibo de folletos de compras ...Recebimento Booklet compras ...Otrzymanie broszury handlowe ...Réception Livret achats ...Primirea Booklet cumpărături ...Receipt Booklet shopping ...Kwitantieboekje winkelen ...Ricevuta Booklet lo shopping ...Получение Буклет покупки ...レシートブックレットショッピング...收到小册子购物...Παραλαβή φυλλαδίου για ψώνια ...Kvittering Booklet handle ...Kvittering Booklet shopping ...Laekumine Booklet shopping ...

Tämän 2014 vuoden alusta lähtien yrittäjän on tarjottava asiakkailleen aina kuitti, kun myydään palveluita tai tuotteita.  Niinpä kävimme eilen kuitti ostoksilla.  Taiteilija Markku Mäkelä   pitää maaliskussa talvinäyttelyn Prisma Pori Mikkolassa ja pitää valmistela kaikki asiat lainmukaiseen järjestykseen.


Kuittivihkoja oli monenlaisia ja moneen lähtöön. Lain mukaan kaikkien elinkeinoharjoittajien, joiden liikevaihto ylittää yli 8 500 euroa vuodessa, on tarjottava kuittia. Laki ei kuitenkaan koske yleishyödyllistä yhdistys- ja harrastustoimintaa.  Minä kun vain harrastelen valokuvausta niin en tarvitse kuitteja,  Niin yksinkertainenkin olen että en ymmärrä sitä että  jos pankkikortilla maksaa ja siitä maksutapahtumasta  kone tulostaa kuitin asiakalle  ja kirjanpitäjälle niin miksei se ei riitä.
Tarvittaessa kuitin voi kirjoittaa myös käsin. Siitä tulee silti ilmetä kaikki sama kuin tulostetustakin kuitista - siksi kuittipakko tuonee kassakoneet myös esimerkiksi ravintolanarikoihin. 
-Käytännössä kuitin kirjoittaminen käsin on vaihtoehto silloin, jos on ihan muutamia asiakkaita päivässä. Mutta esimerkiksi vilkkaassa narikassa tarvitaan jo kone tai jokin muu järjestelmä, jotta jokaiselle asiakkaalle saa kuitin nopeasti


Kuitista on käytävä ilmi myyjän yhteystiedot, tavaran ja palvelun määrä ja luonne, sekä hinta ja arvonlisäveron osuus.  Poliisin tarkastusiskuihin pitää varautua.  Poliisihallituksesta todetaan , että ainakaan alkuun tarkastukset eivät kohdistu erityisesti tietyille aloillle, vaan potentiaalisia kohteita ovat kaikki yritykset, joita kuittipakko koskee. Kuitin antamatta jättämisestä voi seurata 300-1000 euron laiminlyöntimaksu. Valvontakäynneillä ei lätkitä yrittäjille kouraan vain maksuja, vaan annetaan myös neuvontaa,

Nyt on taiteilijalla kuitteja loppuelämä tarpeiksi mikäli ei jotain uutta kiusaa verottaja keksi.


Kuittipakolla pyritään hillitsemään harmaata taloutta ja lisäämään käteisen rahan valvontaa.  Tämä uudistus koskettaa lähinnä pienyrittäjiä jotka eivät rahassa kieri.  Kaikki kansantaloudelliseti  merkityksellinen harmaatalous tapahtuu vähän isommissa pireissä ja rikolisessa toiminnassa.  Kuittipakko ei pienyrittäjälle tuo lisää euroja eikä siten verotulotkaan lisäänny.  Pientä ymmärrystä kuittipakon laatijoilla on ollut kun satunnainen ulkona tapahtuva elinkeinotoiminta, kuten tori- ja markkinamyynti, on rajattu kuittipakon ulkopuolelle.  Traagisinta tilanteessa on, se ettei lisää verotuloja ole enää saatavilla. Asiantuntijoiden mukaan verotulot ovat jo maksimaaliset (ilman talouskasvua), eivätkä uudet verot ja veronkiristykset tee enää muuta kuin säädä ihmisten ostokäyttäytymistä. Kansalaiset elävät siis jo nyt käytännössä kädestä suuhun.
Näyttelyyni valmistautuminen vaatii paljon muutakin kuin taulujen maalaamista. Esim. piti hankkia pino numeroituja kuitteja. Näyttelyni on nykyään paikassa jossa liikkuu paljon väkeä ja monilla on kova kiire. Jos joku ostaa vaikka nämä kaksi korttia (yht 2 € ) kirjoitan niistä kuitin jonka kirjoittamiseen kuluu jonkun moinen aika. Viime vuoden näyttelyssäni oli sesonki aikaan pieni jono. Ja nyt kun kirjoittelen kahden euron kuitteja niin menee varmasti joku kauppa ohi. Ennen vanhaan pistin lapulle päivän myynnin ja tein vain yhteenvedon verottajalle. Kirjanpitäjä vie joka kuitin kirjanpitoon ja niiden yksittäinen käsittely maksaa ainakin pari euroa, eli plus miinus nolla. Halutaanko nyt tappaa kaikki pienyrittäjyys suomesta vai mistä on kysymys?

Allaolevasta linkistä pääset Markun korttikauppaan
 The link below will Markku Art Card online store

 http://www.taidemaalari.net/kauppa/index.php?cPath=58%C2%A0osCsid=3k9halosjdofsg72ttgcqjjd5kbjufef

Kuittikaupastakin saa ison kuitin
kuittikauppaSain tämänkin viimein kehyksiin. Oli ensimmäisiä aiheita joita maalasin tulevaan tavinäyteelyni  Prisma Pori Mikkolla  näyttelyyni, ensimmäiset tulevat ilmeisesti viimeisiksi. Aihe on Ahlströmin alueelta, voimalaitoksen alapuolelta, nimeä vaille, keksiikö kukaan vetävää nimeä tälle aiheelle.Markku Mäkelä Minustakin "Kuutamosilta" oli sopiva tälle aiheelle, kiitos vielä Mialle nimestä. Sain tänään lisättyä kehystetyn taulun verkkokauppaani http://www.taidemaalari.net/kauppa/product_info.php...
www.taidemaalari.net"Kuutamosilta" -öljyvärimaalaus parhaalle pellavakankaalle. Taulun koko 57 cm x 75 cm cm, kuvan koko 41,5 x 59,5 cm. Tumma kehys tuo parhaiten kuutamotunnelman esiin. Aihe on Noormarkusta Ahlströmin alueelta, ennen voimalaitoksen remonttia.


Tulevan näyttelyn alla työt jatkuu kehystämössä läpi viikonlopun aamusta iltaan ja illasta aamuun. Ihan mukavaa hommaa silti jos lasketaan pois noiden maalausten loppulakkaus, joka tuo asuntotiloihin voimakkaan lakan hajun. Vaimollani on jonkinasteinen astma niin ei ole hänenkään mukava haistella lakanhajua. Tauluihin tuleva lista leikataan giljotiinilla jonka kanssa on syytä olla varovainen, sillä saa helposti kauniin leikkausjäljen sormeen.

Tulevan näyttelyn alla työt jatkuu kehystämössä läpi viikonlopun aamusta iltaan ja illasta aamuun. Ihan mukavaa hommaa silti jos lasketaan pois noiden maalausten loppulakkaus, joka tuo asuntotiloihin voimakkaan lakan hajun. Vaimollani on jo...Näytä lisää
Wuhuuu Enni Rukajärvi!! HOPEAAAAAA! Go Enni, Go Suomi . - Hanna

Pirjo Laine Mitäs jos myyt kortit torilla ja vain yli 1000.00 arvoisia tauluja näyttelyssä. tai 10 eurolla 6 korttia, ei pienempiä määriä;)

 Tuomas Koivuviita Ulkomaille vaan Pariisiin maalamaan...ja soittamaan ranskalaisia Edit Piafin säveliä padam..padam...Suomi on absolut sopivan pieni maa tehdä hallinnollisia hallinta kokeiluja. Olemme marionetti nukkeja kasvan talouden naruissa....

1 kommentti:

  1. That is an interesting looking shop. The tax people. I guess there are other names for them which I will not post or venture to guess. I find the different laws on taxes, receipts, and alcohol (drinking kind) unique and interesting in that they all have puzzling requirements. Here in the USA I had to collect sales tax on what I sold when I had a business. The tax people were quite helpful and friendly. No unannounced inspections or anything. Just a friendly phone call if my monthly or quarterly report did not arrive in their office on time. Some business people fail to report the tax and penalty can be quite expensive. Hobby sellers are exempt from collecting tax in most States and localities.

    VastaaPoista