Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 2. tammikuuta 2014

Vireänä kuin nuori Ori...Refreshed like a young stallion ...Uppdateras som en ung hingst ...Renovados como un joven semental ...Actualizadas como um jovem garanhão ...Erfrischt wie ein junger Hengst ...Ververst als een jonge hengst ...Odświeżony jak młody ogier ...Rafraîchi comme un jeune étalon ...Rinfrescato come un giovane stallone ...Обновлены как молодой жеребец ...若い種馬のようにリフレッシュ...刷新像一個年輕的種馬...Ανανέωσε σαν ένα νεαρό επιβήτορα ...Genç bir aygır gibi yenilenir ...Uthvilt som en ung hingst ...Hressandi eins og ungur stóðhestur ...Opdateres som en ung hingst ...Värskendatud nagu noor täkk ...Baqabuleka like a stallion young ...

Kohti valoa mennään, juuri viime maanantaina aurinkokin paistoi.  Tiet on sulat ja eilen tein jo toisen vähän pitemmän lenkin joulun jälkeen , tällä kertaa kävin isän puolen  isoisän maisemissa.  Vaimokin on tyydytetty joten pahoista ennakkoaavistuksista ja uhkakuvista  huolimatta vuodesta 2014 saattaa tulla ihan kelpo vuosi.
Hummat /suomenhevoset  näyttävät vähän apealta, mutta saataa olla että vatta on täynnä apetta ja olisi päiväunien aika.


Tällä kertaa suuntasin matkani pitkästä aikaa Olinimäenkierotielle.  Näissä maisemissa nuorukaisena vietetiin enmmänkin aikaa.


Olininmäen punaiset talot sijaitsevat hieman kauempana ruukin keskustasta. Rakennukset ovat pääasiassa entisiä mäkitupia, jotka kuuluivat Alhström  yhtiölle. Olininmäen rakennukset on rakennettu vuosina 1879 - 1926. 

 Nuorena poikana Olininmäki tuntui korkaealta eikä polkupyörääkään saanut  mäenpäälle kuin seisaaltaan polkien.  Ikäviäkin muistoja varhaisesta  lapsuudesta Olininmäestä kun mummu Laimi Aleksanda liukastui ja  kaatui tässä mäessä kevät kaljamilla / liukkailla jä löi päänsä.  Hän ei tästä onnettomuudesta koskaan  toipunut ja muistikin meni, mummu vietti loppu vuotensa Harjakankaan vanhainkodin sängyssä,  enkä oikein häntä oppinut  tuntemaan.  1960 luvulla ei suomen tapaturmien hoito ollut sillä tasolla kun tänä päivän.  Saataa olla niin että hyvästä hoidosta huolimatta ei Schumikaan suksille palaa. Isoisä Tapani Alfred asui tässä talossa vielä leskimiehenä monia vuosia, vasta kahdesankympisenä hän muutti asumaan meidän kanssa Noormarkun keskustaan.


 Kesällä tämä maalaismaisema on miltei paratiisi. Pyhien jälkeen arki alkoi, koululaisetkin palasivat koulutyön pariin.  Yksi arkipyhä vielä on, maanantaina 6. tamikuuta Harrin päivänä on loppiainne.  Silloin riisutaan joulukuusi koristeistta ja se viedään enerkiajätteisiin.  Loppiaisesta alkaa pitkä pyhätön jakso härkäviikot jotka kestävät pääsiäiseen asti.  Pääsiäisenä on seuraavat arkipyhät.  Pitkäperjantai on 18. Huhtikuuta ja silloin vasta työmies saa huokasta vähän pitemmän viikonloppuvapaan merkeissä.Syys- ja marraskuun keskilämpötilat rikkoivat aiemmat ennätykset. Pohjoisella pallonpuoliskolla koko syyskausi oli mittaushistorian lämpimin.Pitäisikö kirkosta eronneiden luopua kirkollisita arkipyhistäkin?  Minun mielestäni siinä on ristiriita jos eroa kirkosta ja vietää silti kirkollisia juhlapyhiä ja lintsaa sillä varjiolla töistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti