Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 7. tammikuuta 2014

Sinne meni luomu joulukuusi, energiajätteeksi....There goes the last of organic Christmas tree, energy waste ....Där går den sista av ekologisk julgran ....Ahí va el último de árbol de navidad orgánico ....Lá se vai o último da árvore de Natal orgânica ...Da geht der letzte der organischen Weihnachtsbaum ....Daar gaat de laatste van organische kerstboom ....Nie idzie ostatnio ekologicznej choinki ....Il en va de la dernière de l'arbre de Noël organique ....Ci va l'ultimo di albero di Natale biologico ....Там идет последний из органического елки ....有機クリスマスツリーの最後には、そこに行く....有云的最后一个有机的圣诞树....Πάει η τελευταία της βιολογικής χριστουγεννιάτικο δέντρο ....Det går den siste av organisk juletre ....Der går den sidste af økologiske juletræ ...Seal läheb viimane orgaaniline jõulupuu ......Loppiainen on töissä käviöillö vapaapäivä, mutta työtä se silti teettää työttömällekin.  Joulu piti purkaa.  Nuorin poikamme Max-Aaron autoi joulukuusen purussa.
Vielä vähän oli neulasi joulupuussa jäljellä, onni on että kerrostalossa on lyhyt matka heittää joulukuusi parvekeen kautta pihalle.  Näin kuusen neulase leviävät vähän vähemmän koko huoneistoon.


Sinne meni. mahtaakohan tämä olla viimeinen luomu joulukuusi kun meille tulee


Yhtäkiä katsoen kuusen neulasia ei niin kovin paljon ole lattialle tippunut, vaikkakin enemmän kuin viimevuonna.  Loppuvuoden sää ei ollut paras mahdollinen kuusten säilymiseen kuivissa ja lämpimissä sisätiloissa.


Valokuvaajan vaimo on sitä mieltä että tämä on viimeinen luomu joulukuusi joka meillä suttaa.  Muovikuusi pitäisi kuulemma ensi jouluksi hankkiaSääli sinänsä jos ei enää tule metsästä haettua joulkuusta.  Silloin jää joulukuusenjalkakin toimettomaksi. Tämäkin kuusenjalka on kestänyt hyvin.  Se on valokuvaajan itsensä valmistama vuonna 1974 ammatikoulu työnä.  Vielä ei yhtään tiputa vettä vaikka ikää on jo 40 vuotta.  Kiristysruuvit ovat töhnäisen näköiset mutta tomivat kun hain rouvan kaapista oliviöljyä ja voitelin sillä kierteet.Joulukuusen sähkökynttilät kanattaa purkaa järjestyksessä ja laittaa pahvi suikaleeseen kiini ennen säilömistä seuraavaa joulua varten.  Siitä ne sitten on hyvä taas ripustaa uuteen kuuseen, mikäli sellainen kaikesta huolimatta sattuisi meille ensi jouluna tulla.


Entinen uutismarkun päätoimittaja jakoi facebookissa oman kuusen purku vinkinsä:20 tuntia sitten sovelluksella Windows Phone

Vink, vink: katko oksasaksilla kuusen oksat ja pane ne jätesäkkiin. Vie jätekeräykseen. Siisti vaihtoehto.

 Kuinkahan monta viikkoa meidän taloyhtiön energiajätekeräyslaatikon vieressä joulukuuset viihtyvät kun Veikko Lehti Oy perii 4 euroa per kuusi hakukorvausta vaikka muutenkin käy joka viikko ja vielä poltaa ne energiaksi.  Ahneen Rahastusta sanon minä....Joulukuuset keräykseen

27.12.2013
Joulun jälkeen kuuset voi toimittaa keräykseemme vaihtolavalle toimistomme takapihalle, Teljänkatu 10, käynti Tampereentien puolelta. Kuusilava on paikoillaan 28.12. - 16.1.. Uuden vuoden tinoille on keräysastia  samassa paikassa. Voit myös tilata maksullisen (4 €) kuusen noudon energiajätekuormaan. Tämä palvelu on saatavissa vain alueilla, joilla energiajäteautomme kiertää (Maa-Pori, osa Meri-Poria ja Noormarkkua). Toimitamme kuuset haketukseen ja sen jälkeen energiahyötykäyttöönJorma Lindqvist vaihdettiin aikoinaan muovikuuseen, kun oikeasta tuli parissa päivässä niin paljon pien-eliöitä kämppään, että kaikki pärskivät ja niiskuttivat jo tapanina. Vaikkei allergioita ollutkaan. Etolasta hain sellaisen vähän "paremman" kuusen, etten aivan motonettikuusta. Siihen sopii ne oikeassa kuusessakin olleet kynttilät ja koristeet hyvin. Ja jos kuusen tuoksua haluaa, niin pari havua nippusiteellä alaoksiin kiinni niin a-vot. Ja pääsee verestämään neulastenimurointimuistojakin.

Povaavat että meilläkin suursäätila  loppuviikolla vähän toisi kylmempää ilma vaikkakaan suurta muutosta säähän ei olekkaan luvassa.  Amerikassa on sitten vastavasti ollut vähän kylmempää.

Ruthless storm transforms a Michigan lighthouse into beautiful giant icicles.

http://dailym.ai/JXHgNe
Kylläpä taas yle uutisissa hehkutetaan että köyhillä menee liian hyvin!
Elena Maria Uusitalo moon ihan hemmetin passivinen ihminen!!! YÄÄÄÄÄ!!! mitää enoo tehny vuoskymmenii en es siivonnu, sen tekee luuta. gauheeta kun moon näi laiska. ottakaa ny noi tökärit ja lapslisät poijes että mä pääsen perkeles sängystä ylös!!! 8/

  • Markku Liimatainen yksi pirteimmistä teosta , mitä elämässäni olen tehnyt, oli kun muutin pois Suomesta,, pelkäsin tota passivisoitumista ja muutin sosiaalipalveluiden luvattuun maahan Ruotsiin, jossa olen jatkanut hyvää pasifistisuuttani..oho,, basistin uraa,,eiku paskalla kävijän uraani passiivisesti, mut ei ummetukseen asti.
Aila Tervonen Juu, täällä käännetään kylkeä yltäkylläisyyden keskellä ja odotetaan, että joku laittaa leipää suuhun... jotain vähähiilihydraattista ja luomua, kiitos. Tuollaiset kyselyt työllistävät muutama kyselijän ja hyvä niin, p*skankaan merkitystä niillä ei ole, ellei sitten lasketa merkitykseksi sitä, että keskustelupalstoilla taas voi paasata siitä, kuinka köyhillä on helppoa. huoh.


  • Elena Maria Uusitalo istun edelleen soffalla passivoitumassa. tuskin hengitän. pelekään ilmaveroa. varuiksi, notten velekaannu valtiolle, hengitän jo ennalta säästäväisesti. itse asia puhallan uloshengitysilman ilmapalloon ja imen sen viisitoista kertaa eestaas, eli todellakin käytän loppuun. köh köh....


Huomenta ja tervetuloa härkäviikoille ! Loimaalla lämmin sää vaan jatkuu +3,5

Huomenia!
Sitähän mun piti tulla kertomaan, että 404 vuotta sitten Galileo Galilei löysi rakentamallaan kaukoputkella Jupiterin neljä suurinta kuuta, ns. Galilein kuut Io, Europa, Ganymedes ja Kallisto.
Ei mulla muuta.


Martti Rokka Jättiplaneetta Jupiterilla on itseasiassa 67 kuuta. Ei niitä Galieon rakentamilla vehkeillä olisi löytynyt. Katolinen kirkko ei näitä juttuja oikein sietänyt, kun kehtasi vielä väittää maan kiertävän aurinkoa. Inkvisitiotuomioistuimessa hänen kerrotaan mumisseen: - Eppur si muove. Se pyörii sittenkin.
Eero Markkanen kyllä jupiter pyörii-muutama maitokauppareissu tullut tehtyä

3 kommenttia:

  1. Kiva joulukuusijuttu.Minulla ei ollu tänävuonna joulukuusta ollenkaa, ensivuonna, jos luoja suo, hankin jonku pienen tekokuusen. yksiössä kun asun tilanpuute.

    VastaaPoista
  2. Needles. I find a small price to pay for having a real pine or spruce for Christmas. They have a nice aroma when first brought in. Fake Christmas trees can take even more work than cleaning the needles. Then from a fire prevention point of view I like the fake trees as they do not dry and become a fire hazard.

    VastaaPoista