Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 21. tammikuuta 2014

Poimin kedolta jääkukan .....I picked out of the field is a flower .....Jag plockade ut ur fältet är en blomma .....Escogí del campo es una flor .....Eu escolhi fora do campo é uma flor .....Wybrałem z pola jest kwiat .....J'ai choisi de le domaine est une fleur .....Ich aus dem Feld gepflückt ist eine Blume .....Ik pakte uit het veld is een bloem .....Ho scelto fuori dal campo è un fiore .....Я выбрал из поля является цветок .....私は、フィールドの外に取り出し花です.....我挑出来的字段是花.....Ξεχώρισα του πεδίου είναι ένα λουλούδι .....Jeg plukket ut av feltet er en blomst .....Jeg plukket ud af feltet er en blomst ....Ma valisin välja valdkonnas on lill ......

Eilen lupasin käydä testaamassa  Vivitar 24mm 1:2.8 MC WIDE ANGLE  laajakulma objektiivia jääkukkien valokuvamissen sadakseni syvemmän syväterävyysalueen.  Sää oli taas mitä parhain talvi valokuvaukseen.  Pakasta  kivasti, noin viisitoista (-15) pakkasastetta ja joen rannan tervalepät kuurassa.


Tältä Myllykosken jääkukka kedolta poimin jääkukan, niin hauraita jääkukat kuitenkin ovat ettei niitä voi rakkaimmalleen kotiin kanta,. Jääkukkia pitää paikanpäällä ihastella.


Nyt syväterävyys on riittävä, kello yhdentoista aurinko paistaa vielä matalalta  eikä se ole vielä liian kirkas.  Puiden oksiston läpi paistaessaan auringon valo ei ole tasaista  eikä valo tavoita jään pintaa kuin säteitin.  Keskipäivällä valo on jo liian kova jääkukkien kuvaamiseen.


Kameran muistikortille poimittu jääkukka


Yritin etsiä selostusta siitä miten jääkukat ovat järvien ja jokien jääkannelle muodostuneet, mutta aika niukasti ilmiöstä oli tietoa. tämä taisi olla kaikkein tyhjentävin tieto näin maallikolle. Happiatomit sijoittuvat jään kidehilassa tetraedrin keskelle ja vetyatomit tetraedrin kärkiin. Hilassa happiatomien välimatka on joka suuntaan sama, joten tetraedrirakenteet muodostavat säännöllisistä hieman taipuneista kuusikulmioista koostuvan verkoston. Jään säännöllinen kidehila tuottaa varsin kauniita rakennelmia lumihiutaleissa. Se tuottaa myös yllättävän lujia rakennelmia, kunhan vain atomijoukko on kyllin suuri. Ajatellaanpa vaikka talvisia jääteitä tai jäävuoria tai vuoristojen jäätiköitä.


Jäälle muodostuva jääkide on pakkassään aikaan saama kaunis luonnon  taideteos.


Vähän yksipuolisia blogopäivityksiä näytää syntyvän  kun valokuvaajan innostuksen kohteet tuntuntuvat tulemaan sykleissä  luonnon ihmeiden kanssa.  Tänään voisi käydä makrovalokuvaamassa Sigma 70mm makro-objektiivilla jääkukkien yksityiskohtia.  Silloin kyllä jääkide pitäisi olla selkeärajainen.  Yöllä on ollut alle viisitoista astetta pakkasta jote saapa nähdä ovatko jääkukat pysyneet raikkaina.

Myllykosken virtaus on tasoittunut eikä keskiuoman jääpato ole enää juurikaan kasvanut korkeutta.  Jää on jo niin vahvaa  että pääsee kosken keskivaiheille, jääpadon päälle jääkukkia valokuvamaan.Kamerassa Nikon D 200 käytin aukonesivalinta ohjelmaa, missä kamera valitsee suljinajan, Objektiivin olin säätänyt aukolle 22

Nousin lavitsaltani, vyötin kupeeni ja hiihtelin mulkun luo. Anteeksi, se onki kuli, ihmisvetoinen riksa. Annoin riksalle riksaa. Bangkok Post on ilmoittanut, että Thaimaa on valinnut kisajoukkueensa Sotshiin. Joukkueen koko on yksi. Vanessa Mae lähtee, ei soitellen Sotshiin, vaan laskettelemaan kilpaa. Oletan, että uutinen ei ole luikurinlaskua. Eric Clapton saapuu kaupunkiin. Minä lähden.


Jenni otti varaslähdön viikonloppuun bongaamalla lintuja Mäntyniemessä. Kuulemma käpytikkakin näyttäytyi. Varsinainen pihabongaus siis ensi lauantaina ja sunnuntaina. Täytyy kaivaa kiikarit esiin! www.pihabongaus.fiNoormarkkulainen  Sirpa Otava  mainoksessa
Täytyy alkaa valmistautumaan kesän kastuskauteen kasvattamalla onki matoja:
Ens kesänä kokee mökkirannan ahven elämänsä järkytyksen.

http://www02.oph.fi/etalukio/opiskelumodulit/kemia/kemia1/yves.html

2 kommenttia:

  1. Just beautiful snow and ice shots! Thank you! :-)

    VastaaPoista
  2. kauniita lumisia ja jäisiä kuvia, mut toi jättimato on ällöttävä

    VastaaPoista