Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 24. tammikuuta 2014

Pilvi varjosti ulkoilureitin maisemat.....Cloud overshadowed by the hiking route, the scenery .....Cloud i skuggan av vandringsleden, landskapet ....Nube eclipsada por la ruta de senderismo, el paisaje .....Nuvem ofuscada pela rota de caminhada, o cenário ....Chmura cieniu trasie wędrówki, w scenerii .....Couverture éclipsé par le chemin de randonnée, le paysage ....Nor umbrită de traseul de drumeții, peisajul .....Wolke überschattet von der Wanderstrecke, die Landschaft .....Wolk overschaduwd door de wandelroute, het landschap ......Nube oscurato dal percorso escursionistico, il paesaggio ....Облако омрачено пешеходного маршрута, декорации ....ハイキングルートによって影が薄く雲、風景.....云彩遮盖的远足路线,风景....Cloud επισκιάστηκε από την πεζοπορική διαδρομή, το τοπίο .....Cloud overskygget av vandrestien naturen .....Cloud overskygget af vandreruten, landskabet .....Cloud varjutanud matkamine liinil maastik ..........

Eilen sai esimakua siitä mitä on tulossa säärintamalla.  Paksu lumisadepilvi varjosti koko ulkoiluteitin maisemaa, mutta lunta ei kuitenkaan satanut.  Kontrasti oli suurempi mitä kuvassa näkyy.  Tämä bloggerin päivitysohjelma on olevinaan viisas kun muuttaa kuvat mieleisekseen valokuvajaan näkemystä vastaamattomiksi.  Tästäkin tuli ihan sävytön ja rakeinen, vai pitäisikö sanoa kohinainen .  Alkuperäisessä valokuvassa aurinko kultasi pilven reunan ja pilven alla oli hämärää.  Tietääkö joku jotain parempaa blogin päivitysohjelmaa kun  Windows Live Writer ei tässä tietokoneessa toimi?


Selvärajaisena pilvenreuna seurasi minua ja varjosti.
Taitokeskus Noormarkku toimii n. 200 vuotta vanhassa punamullatussa hirsitalossa jonka omistaa A. Ahlström Oy. Talon nimi on Uoti.

Pauli Kaasinen Tulee tästä heti mieleen edesmenneen ikätoverini, muusikkokaverini Rauli "Bädding" Somerjoen tulkitsema laulu "Kauas pilvet karkaa".


Vähän oudompi kuvakulma Makkarakosken kultturimaisemasta. Tästä kuljetaan paljon mutta en muista nähneeni tästä suunasta otettua valokuvaa Makkarakoselta.  Vesiratas on välittänyt vesivoimaa pajan isolle vasaralle, se taidetaan jättää tuohon vanhan paloaseman eteen muistomerkiksi.


Keskimääräistä kovemmat Tammikuun pakaset näkyy Makkarakoskella, vesei on jäätynyt patsaiksi voimalaitoken rännin kupeseen


Olisi ollut vielä pari valokuvaa ladattavana tähän päivitykseen mutta tällä kertaa bloggerin päivitysohjelama oli sitä mieltä että neljä valokuvaa riittää.  Pitääkö mutta blogin nimi Teuvon jorinoiksi?  Muualta varastettuja kuvia ja juttuja voi kopioimalla liittää päivitykseen muttei omia valokuvia.

Huominen Paavon päivä on ollut tärkeä keskitalven merkkipäivä. »Paavo parasta talvea» eli päivät ovat valoisampia ja ihmiset voivat nauttia talven keleistä. Paavo on talven puoliväli, johon mennessä puolet lumista on satanut ja puolet eläinten ruuasta kulunut. Päivän jälkeistä viikkoa on sanottu »talvennavaksi» ja viikon keskiviikkoa puolitalven keskiviikoksi.

Paavon päivänä päivä lämmittää jo reen perällekin. Jos silloin aurinko paistaa kirkkaasti koko päivän - tai ainakin niin kauan, että mies ehtii hevosen valjastaa - tulee hyvä viljavuosi, kaunis kevät ja hyvä hernesato. Paavona onkin perinteisesti syöty Lounais-Suomessa hernekeittoa.

Jos rokan aineksia ei ollut kotona, haettiin »Paavon pavui» ja siansorkkia naapurista. Rikkaat maksoivat saamisistaan, mutta köyhät saivat ne ilmaiseksi. Anteliaisuus toi talolle hyvää onnea samaan tapaan kuin muinakin juhlapyhinä ja edisti tulevan kesän hernesadon onnistumista.

Jos Paavona tuiskutti niin paljon, että reen jalaksen jälki meni umpeen, niin tulevana kesänä pellava, hamppu, tupakka tai peruna ei menestyneet. Toisten enteiden mukaan Paavon lumisade ennustelee hyvää satoa, ainakin herneen osalta. Jos Paavona pyryttää sen verran, että oljenkorsi peittyy, tulee sinä vuonna huono vuodentulo.

Vaikka Paavona päivä jo paistaa, niin kovin lämpimistä keleistä ei voi vielä puhua. »Paavo pakkasen parina, nenä räässä, parta jäässä». Sanottiin, että jos pakkanen ei pauku Paavona, kesäkään ei ole oikein mistään kotoisin eikä sato onnistu. Paavon päivän lämmin etelätuuli vuorostaan enteili menestyksellistä marjavuotta.

Riitta Sinikka Raitala   jakoi käyttäjän   Romulyyli    kuvan.
Mukavaa päivän jatkoa! Blogissa...kierrätysmatskusta ommeltu kassi http://romulyyli.blogspot.fi/
Taitaa tulla kokoomukselle kylmä alamäki seuravissa vaaleissa jollei lakkaa kansaa kurittamsta omista virheistään.  Toisaalta saamme me suuomalaiset itseämmekin syyttä tästä synkästä taloustilanteesta.  Suurin osa suomalaisista äänesti EU liitoksen puolesta siinä toivossa että siellä olisi parempi järki hoitaa yhteisiä asioita, ei ollut.   Kultuurilliset erot eri kansojen kohdalla on niin suuret ettei yhteiselosta tule sen takia avvoista.  Tällä suomessa viilataan pilkkua ja vanhasta tottumuksesta noudatetaan jokaista turhaakin direktiiviä.  Etelä euroopassa välimeren rannoilla osataan otaa rennommin eikä otetta sydämmentykytyksiä pikkuasioista.  Asiat ei taida silti mihinkään muuttua vaikka Katainen kaivaa kokoomuksen hautaa ja seuraavssa eduskuntavaaleissa oppositio kutsuu.  Tämän hallituksen aikana on yhteisöveroakin laskettu 6% prosenttiyksikköa työllisyyden turvaamiseksi, mutta montako työpaikaa on suomesta lähtenyt tämän päätöksen tekemisen jälkeen?  Eilenkin itella ilmoitti  että työväkeä on 1200 liikaa.


 Esko Juhani Hirvonen Kokoomus on kansakunnaan syöpä ja kokoomusnuoret sen etäpesäke ja työkalu, jonka aloitteilla ja esityksillä tutkitaan, kuinka rankkoja tulonsiirtoja kansalta rikkaalle eliitille on mahdollista toteuttaa. Leikkaukset= tulonsiirtoja köyhiltä rikkaille.
Olen itse käynyt "harvinaisen"ammattikoulun autonpesulinjan, eli tuntuu itsestäkin välillä, että olen tyhmä! Tää kaveri taas on korkeasti koulutettu ja yrittää omasta mielestään Suomelle vain kaikkea hyvää. Musta tän kaverin hommat menee silti ihan päin peetä! Kuinkahan kauan tän kaverin pikku pempannuolija kultapossut rupee tajuamaan, että omakin pörssi on ihan pian tyhjä, eli ei olekkaan hyötynyt yhtään mitään, vaikkakin on pitänyt Kataista Jumalana ja vankoinmielin pitänyt kyseisen kaverin linjaa!

Itella järkeistää postinjakelua, lopputilin saaneiden tilalle kirjekyyhkysiä!
  • Sisko Thors Tuo onkin hyvä idea... tuskin ne kyyhkyt sen enempää sekoittaiskaan posteja mitä nykyiset tekee kiireessä ja hermot tiukilla


  • Teuvo Vehkalahti Meidän pstiluukku kolahti äsken, plusTV:n lasku ja asuntopörssi.
  • Pertti Kultalahti Ne on kaiken lisäksi vähäruokasia ja talviolosuhteisiin sopeutuvia!

  • Erkki Sivula Se olisi Suomessa eläinrääkkäystä,jos kyyhkyset pistettäisiin pakkaseen lentelemään !

  • Pertti Kultalahti Aivan Eki! Ihmisten rääkkääminen on hyväksyttävämpää!

  • Jouni-Mikael Cedervall Eräs kaverini ehdotti eilen, että Itella voisi ulkoistaa postin jakamisen vaikka Posti-nimiselle yritykselle, niin saisi itse keskittyä hoitamaan sitä itellointia.

  • Erkki Sivula Onhan raksallakin pakkasraja,jolloin ei tarvitse mennä töihin..Mutta postinjakajalla se on aivan luontevaa polkee polkupyörällä -25 asteen pakkasella! Raksalla pakkasraja on -17 astetta !

  • Harri Kivi Musta postinjakelun saisi lakkauttaa kokonaan. Joka toinen kuori/kortti tms on vaurioitunut kun kolahtaa postilootaani. Sähköinen posti riles!Yö on ollut kylmää Porissa / Noormarkussa  mittari näytää -15.9 astetta Mikelissä on ollut - 29 pakkasastetta

Aurinkoista hyvän mielen päivää
Pakkanen paukkui aamulla yli -20 lukemissa. Nyt lauhtunut liki -10 astetta. Luonto oli kaunista katseltavaa aamulenkillä, kaikki puut valkoinen kuurahuntu yllään ja taivaalla erikoinen vaaleasini. Kamera ei ihan oikein tuota sävyä tavoittanut. Tai sitten en vielä osaa oikein käyttää käsisäädöillä. Niimpä niin, elämä on, jatkuvaa oppimista niin pitkään kuin päiviä sallittu. Luontoa kuuntelemalla ja katsomalla puhdistuu mieli, otsa kirkastuu ja ymmärtää taas yksinkertaisten asioiden merkityksen. Miten näin henkeväksi heittäydyin...noo näillä mennään kerta tältä tuntuu


Huomenta perjantaissa menään sekä viikonlopun alkua pakkasta -29c tuossa keittiön puolen mittarissa Aurinko nousemassa kaunistajat tuolla ulkona on vaan eipä minulla ole sinne asiaa nuo happi vehkeet ei oikein toimi parmnpi kun nautin kahvia tässä Rakaan Murun kanssa tuvan lämmössä. Toivon kaikille mukavaa päivää sekä viikon loppua iloa ja hyvää mieltä 

12 min
Naisilla on vähemmän testosteronia. Testosteroni saa miehet todennäköisemmin ottamaan riskejä, kuten olemaan esillä.
Ah mitkä päiksyt junassa. Heräilin vaan välillä kuulutuksiin kun ilmoitettiin että joudumme odottamaan, ja hetken odotus, ja olemme jäljessä aikataulusta ja odotamme tässä hetken ja joudumme vähän odottelemaan. Heräsin vihdoin ja tajusin olevani Pasilassa. Ei harmittanut. Sitä en huomannut katsoa kauanko oltiin välillä odoteltuStora Enso sulkemassa PK1-koneen Veitsiluodossa – jopa 90 voi lähteäBasware käynnistää yt-neuvottelut

Basware käynnistää yt-neuvottelut
Ohjelmistoyhtiö Basware käynnistää yt-neuvottelut, joiden vaikutukset koskisivat Suomessa noin 30 henkilöä.


Jenson Button lisäsi uuden kuvan.
From McLaren:

Brace yourselves! Here’s the 1st world exclusive shot of the ‪#‎McLarenMP429‬. http://www.mclaren.com/launch
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti