Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Nyt tulee sokeritaudin hoito halvaksi....Now comes the diabetes care to be cheap ....Nu kommer den diabetesvården att vara billig ....Ahora viene el cuidado de la diabetes a ser barato ....Agora vem o tratamento do diabetes para ser barato ....Jetzt kommt der Diabetes-Versorgung billig sein ....Nu komt de diabeteszorg goedkoop te zijn ....Teraz jest leczenie cukrzycy jest tani ....Maintenant vient le traitement du diabète pour pas cher ....Ora arriva la cura del diabete di essere a buon mercato ....Сейчас идет лечения диабета быть дешевым ....今糖尿病治療は安いようになっています....现在到了糖尿病治疗要便宜....Τώρα έρχεται η φροντίδα του διαβήτη να είναι φθηνό ....Nå kommer den diabetesomsorgen skal være billig ....Nu kommer den diabetesbehandling at være billige ....Nüüd tuleb diabeediravi olla odav ....

Nimitääin tänä aamunakaan aaamusokerit ei olleet kuin 3.7 , ei tarvinnut aamulla pika insuliinia pistää.  Näin jää yksi pistos päivässä pois.  Vähän varmaan pitää vauhtia höllätä , tai alkaa kulkea tasisella.  Nyt ole laatinut itselleni sellaisen kunto-ohjelman että pyrin menemään vain ylämäkeen.  Se on aika haasteellista mutta oikein kun reitin valitsee niin pääse kyllä yli 75% matkasta ylämäkeen. Pitkin pientareita kun kulkee niin jalat joutuvat tekemään enemään töitä kuin asfaltilla  eivätkä jäykisty. Epätasisella, pehmeällä pinalla kävely vahvistaa jalkaterän lihaksia ja ehkäisee virheasentoja.   Porin liitoksen yhteydessä Noormarkkulaisilta diabeetikoilta poistui ilmainen jalkahoito joten pittää olla enmmän itsetietoinen jalkojensa kunnosta. On tärkeää huomata ajoissa jalkojen verenkiertohäiriöt. Jalkojen valtimoihin eli kudoksiin hapekasta verta tuoviin verisuoniin tulee helposti tukoksia ja ahtaumia, jotka diabeetikoilla  tulevat useinmiten polven alapuolisiin valtimoihin. Jotta mahdolliset häiriöt huomattaisiin ajoissa, ennenkuin pahin pelko toteutuu ja jalka joudutaan amputoimaan.  Siksi tuntuukin oudolta että Porilaisten diabeetikkojen jaloista ei tahdota pitää huolta.  Ilmainen jalkahoito on huomattavasti halvempi tapa hoitaa jalkoja kuin pitkät sairaalajaksot ja mahdollien jalan amputoiminen ja lopullinen työkyvyn menetys.

Eilinen lenkki sää oli kovin sumuinen.  Tämä sumuisen kulttuurimaisemavalokuvan otin oman rannekellon mukaan  tasan kello kaksitoista, keskipäivällä eilen tiistaina 7.1.2014  Tämä taitaa olla kunto lenkin alin kohta.Sumu tiivistyi puiden oksiin vesipisaroiksi, kuntolenkillä ei paljon valokuvata mutta hetkeksi maltoin pysähtyä koittamaan saada ikuistettua pisaroiden välketta männyn neulasista. No, ei kovin häävi tullut.
 • ÄSKETTÄISET JULKAISUT

 • Ahlströmin voimalaitoksesta ja vesirännistä on paljon kuvia mutta tästä löytyy myös rännin "sisäkuvat". Tehtiin se uusiksi Peltoniemen Veikon kanssa elokuulla 1995. Kohtalaisen raskas homma, rungot ja lankut oli kyllästettyä mäntyä ja se pidettiin märkänä pressujen alla. Kaikki puutavara on lähtöisin Mairean mäestä, siellä oli vanhaa männikköä jota voitiin harventaa.
Jätehuolto Veikko Lehti toimiki nopeasti, loppiaisena pois heitetty jolukuusi kuljetettiin jo eilen pois


Täältäkin on käyty vierailemassa tässä blogissa

Aruba • Aruba on Alankomaiden kuningaskuntaan kuuluva saari Karibianmerellä Venezuelan edustalla. Sen asukasluku on 103 000 ja suurin kaupunki Oranjestad. Aruba on 193 neliökilometrin laajuinen melko tasainen saari. Saaren ilmasto on kuiva ja kuuma. Wikipedia • Valuutta: Aruban floriini • Hallitusmuoto: Perustuslaillinen monarkia
 • Viralliset kielet: Papiamentu, Hollannin kieli


  Hyvää keskiviikko huomenta Alvajärveltä ! Mittarissa +0.9 astetta ja tyyni ilma ja yllätys yllätys maa on taas musta kaikki lumi sulanut ja räystäistä kuuluu sieltä täältä tip tip ! että siinä 8.1. 2014 keskiviikko aamun sää !
   Noormarkuss on + 5.1 atetta eikä aivan niin sumuista kuin eilen,  asfaltti kiiltää märkänä
  Noormarkkulainen maailmalla

  Aamupäivää Pohjois-Espoosta. Sateista on täälläkin, lämpötila +5,2 ja lounaistuulta 5 m/s. Talvea edelleen odotellaan ja josko se perjantaina vihdoin saapuisi muutaman sentin lumikerroksena ja pikkupakkasena tänne etelään, maasta vetiseen vetelään.

  Las Nievesillä ihmettelemässä aikaisemmin päivällä.😊 http://t.co/PYdD6oRB9s

  Varmasti vain jäävuoren huippu. Rahaa ei sitten löydy oikeasti tarvitseville...  Toiveruunamme Big Lebowski starttaa tänään Vermon ravien ensimmäisessä lähdössä. Loppiaisena Jyväskylän Killerillä ruunalla oli sen verran jännää, että lähtölaukka tuli. Laukan jälkeen meno näytti mukavan joutuisalta ja hyvältä. Saas nähdä olisiko rahtunen kokemusta tarttunut tuosta matkaan mukaan. Ja siis saa nähdä, tänään Vermossa.  Alkup. Ronald McDonald on ollut todella pelottava ilmestys. Instant Stephen King -assosiaatio.


  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti