Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 11. tammikuuta 2014

Jee, talvi tulee sittenkin!....Yay, winter comes, after all! ....Yay, kommer vintern, trots allt! ....Yay, llega el invierno, después de todo! ....Yay, inverno vem, depois de tudo! ....Yay, nadchodzi zima, mimo wszystko! ....Yay, l'hiver arrive, après tout! ....Yay, der Winter kommt, nachdem alle! ....Yay, arriva l'inverno, dopo tutto! ....Ура, наступает зима, в конце концов! ....YAY、冬は結局、来る!...耶,冬天来了,毕竟!....Yay, ο χειμώνας έρχεται, μετά από όλα! ....Yay, kommer vinteren, tross alt! ....Yay, vinteren kommer, trods alt! ....Yay, talv ju! ....

Aamukahvia juodessa maa oli viela mustana, ulkolämpömittari näytti kuitenkin -4 asteen pakasta.  Yhdeksän jälkeen alkoi kuitenkin hentoinen lumisade joka väräjää maan valkoiseksi Porissa / Noormarkussa


Ikuunan läpi valokuvatessa katuvalo kolminkertaistuu, ikkunaruutujen lukumäärän verran.  Juuri ja juuri lumisade erottuu katuvalon loisteessa.  Nekin Noormarkussa  sammuivat jo  kello 9.15  vaikkei mitenkään valoisaa ole.


Taas taisi talvi autoilijat perinteisesti yllätää.  Yllätävän lujassa näytti auton laseissa jää olevan naapurin oopelissa


Puolelta päivin lunta on Porissa / Noormarkussa satanut ihan auton päältä harjattavaksi







Viikonloppu menään Porissa / Noormarkussa tällaisessä viidenasteen pikkupakasessa.  Alkuviikosta pakanen kiristyy jo yli kymenenasteen, joten kyllä tämä ohut lumikerros pysyy maassa ja maisema valistuu. Aurinko nousi tänään 9:39 ja laskee  tänään 15:43. Päivän pituus on jo  6 h 4 min.
Hiihtämään ei vilä päästä.  Porin kaupungin vapaa-aikavirasto aloittaa kaukaloiden ja vapaaluistelualueiden jäädytyksen maanantaiaamuna.  Koulujen läheisyydessä olevat luistelukentät Porin kaupungin vapaa-aikavirasto lupaa jäädytää valmiiksi keskivikoksi .
 http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194866276850/artikkeli/pori+aloittaa+jaadytyksen+ja+lumetuksen.html


Lauantaiaamupäivän toivotukset lumettomasta P-Espoosta. Pakkaset tuli mutta siihen se sitten jäikin. Ei tunnu talvelta vieläkään. Ulkona on pilvistä, lämpötila -3,9 ja tuuli pohjoisesta 3,5 m/s.


Hyvää huomenta pirtsakaa lauantai päivää....Malmmimäellä -10...

Esa Pesonen
Hyvää huomenta kamut. Talvinen aamu koitti pitkästä aikaa Kemissä -15. Normaali tila tuntuu kivalta. Aurinkoista päivää kaikille!

Myöhästynyt talvi

Nyt ystäväin taivaalta sataa lunta, utuvalkoista leijuen niin.
Vai näinköhän taasen vain minä unta, uni sekoittuiko toiveisiin?
Ehkä kuitenkin totta on valkoinen maa, valkovaippansa puutkin jo saa.
Mutta nythän jo jäljet rusakon nään,
jotka kiertävät varaston pään,
niitä katsomaan ikkunaan jään.
Ja ovesta ulos kun kurkistan,
siihen pirttini portaille vain.
Tämä totta on viimein sen ymmärrän,
minä portaille jäljetkin sain.
Ja se talvinen tuulahudus, raikkaus oi, Sinä ymmärrä, sieluni soi!
Nyt on talvi taas Pohjolan paikallaan, lumi valkoinen peittää jo maan, se on vastaus haaveisiin, unelmaan, minä talvista voimani saan.

Oiva Kaltiokumpu, kotipirtissä, 11.1.2014


VUODEN ENSIMMÄINEN KALANSAALIS
Enpä ole aiemmin päässyt kalastamaan verkoilla avovedessä tammikuussa. Ei huono saalis. Kaksi haukea 4kg ja 3 kg, reilun kokoinen siika ja pienehkö lahna. Lopputulos: sotkuiset verkot ja kohmettuneet ja hauen hampaiden rei'ittämät sormet. Ei kun sauna lämpimäksi ja pannu kuumaksi. Voissa paistetut haukifileet sulavat kohta suussa!





Hyvät lauantaihuomenet...
******
Kipakka pakkanen ja pohjoisenpuoleinen tuulenvinkka.
******
Mukavaa, ettei tartte länteä arpomaan josko auto lähtee käyntiin.....Volovohan se vainkin lähtis...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti