Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Hyvää sunnuntaipäivää Noormarkusta.....Happy Sunday NOORMARKKU days .....Glad söndag Noormarkku dagar .....Feliz día Domingo Noormarkku .....Happy days domingo Noormarkku .....Szczęśliwi niedziela Noormarkku dni .....Happy days dimanche Noormarkku .....Happy Sunday Noormarkku Tage .....Gelukkig zondag Noormarkku dagen .....Happy Days Domenica Noormarkku .....Счастливые дни воскресенье Noormarkku .....ハッピーサンデーNOORMARKKU日.....快乐星期天NOORMARKKU天.....Χρόνια Κυριακή Noormarkku ημέρες .....Glad søndag Noormarkku dager .....Glade søndag Noormarkku dage .....Õnnelik pühapäev Noormarkku päeva .....

Pakkanen paukkuu nurkissa ja monessa läänissä on eletty tämän talven kylmin yö.  Porissa / Noormarkussa mittari näyttää karvan alle miinus kaksikymmentä pakkasastetta, -19.6 astetta.  Aurinko nousee puolentunnin päästä ja vaikuttaisi siltä että tänäänkin saadaan aurinkoinen talvipäivä.

Keltasirkut kauralyhteellä

 Nämä keltasirkut olivat pakasesta huolimatta valppaina eivätkä suostuneet valokuvaajalle enempää poseeramaan  kuin yhden kuvan oton verran.  Pitää varmaan tänään olla valokuvaajankin valpaampi ja mennä varovaisemmin  tuon paikan ohi, jos vaikka saisi toisenkin otoksen keltasirkuista.  Kaunis kuva tämäkin silti on.

Varpuset istuskelivat pörheinä auringonpaisteessa vaahteran oksilla. Mahtoivatko luottaa suojaväritykseensä kun eivät pahemmin valokuvaajasta häiriintyneet.


Lumi on jo peittänyt kukat laaksosessa,
järven aalto jäätynyt talvipakkasessa.
Varpunen pienoinen, syönyt kesäeinehen,
järven aalto jäätynyt talvipakkasessa.

Joukosta löytyy silti aina joku ujompi yksilö.  Tämä varpunen ei ollut mikään linssilude.


Talitinti löytävät ruokaa Myllykoksen tervalepistä


Myllykosken keskiuomaan on muodostunut jo ainakin metrin korkea jää pato.   Lintuobjektiivi on vähän turhan pitkä kosken kuvaamiseen , mutta saa sillä yksityiskohtia poimittua.

Suomen kylmin paikkaunta viimeyönä oli Muonio, siellä pakasmittarin lukema laski -38.3 asteeseen


Pakkas huomenta Ranualta vielä pakkasta mutta lauhtumaan päin -25,1 katotaan josko lauhtus niin että pääsee lenkillä käymään mukavaa lepopäivää kaikille


Huomenta Hämeenlinna -17,8

Kärsämäellä Ojalehdossa 19.1 Klo 6.08 - 20 Huomenta ja lepposaa sunnuntaipäivää Kaikille.

Pakkas aamua täältä Kempasta - 24 astetta jo vain joutas lauhtumaan.

Hyvää huomenta ja sunnuntaita. Saarijärven mustikkakorpi -15,4c ja kevyttä pakkaslunta ripottelee.


Sunnuntain huomen Alvajärveltä ! - 18 asetta mittarissaTaivas sees rannoilla näkyy tummaa pilveä järvikin on jo jään peitossa lunta sen verran että voi sanoa ,että on lunta .

Seppo Vähätalo Kiitos ! tyventä pakkas aamua Kuusamosta -31
Vesa Uusisalmi   paikassa Kittilä kk
klo 11:53...-38 C..

Noormarkun Nopsalle pariviestin hopeaa

 Noormarkun Nopsan naiset Kirsi Perälä ja Kati Venäläinen hiihtivät sunnuntaina perinteisen pariviestissä SM-hopealle

 Venäjällä ei pikku pakasta säikähdetä

January 19 is Epiphany Day for Orthodox Christians. On the Epiphany celebration in Russia there is a tradition to dive in a blessed ice-hole made in the frozen river or lake. The water is believed to become holy. As a rule, the temperature is 20-30 degrees below zero this day.

 

 

 http://www.satakunnankansa.fi/Urheilu/1194868286981/artikkeli/noormarkun+nopsalle+pariviestin+hopeaa+lappeen+riento+voittaja.html

Kirkkaina pakkasöinä kuutamo on taianomainen. Lue vinkit kuutamovalokuvaukseen! Meillä talvi jatkuu vielä parikuukautta mutta ei taida kesä meille tuoda näin hienoja valokuvauskohteita: Eihän suomessa ole vihreitä käärmeitä saatikka tuollaisia hyönteisiä.
Shikhei Goh III päivitti ryhmäkuvan ryhmässä Macro & Close up Photography.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti