Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 17. tammikuuta 2014

Auringonvaloa jäisellä koskella, TV 1 tuotaa mieliharmia...Sunlight on icy rapids ...Solljus på isiga forsar ...La luz del sol en los rápidos helados ...Luz solar em corredeiras geladas ...Sunlight na oblodzonych progami ...La lumière du soleil sur les rapides de glace ...Sonnenlicht auf vereisten Stromschnellen ...Zonlicht op ijzige stroomversnelling ...La luce del sole sulle rapide ghiacciate ...Солнечный свет на ледяных пороги ...氷のような急流に日光...阳光,冰冷的激流...Sollys på isete stryk ...Sollys på isglatte rapids ...Päikesepaiste jäätunud kärestik ...

Lähdin eilen lupaukseni mukaan Myllykoskelle koskikaraa katsomaan ja laitoin kameraan lintuobjektiivin,  SIGMA DG 120-400mm 1:4.5-5.6 APO HSM OS.  Ei näkynyt koskikaraa, vain varis kävi jään reunalla juomassa.  Muuten oli mahtava valöokuvaus sää kun auringon vaöo siivilöityi kuurankuorrutamien puiden oksien lomasta.  Olisi usempikin hieno talvivalokuva Myllykoskelta.  Koitetaan nyt kuinka monta valokuvaa boggerin päivitysohjelma  suostuu tänään tähän blogiin latamaan.  Eilen se antoi kome valokuvaa laittaa.  Sen takia on tullut laitettua kopioituja liitteitä kun niitä päivitys ohjelma suostuu latamaan muttei omia valokuvia kuvakansiosta.

Tammikuinen Myllykoski 16.1.2014


Ei ollut koskiaraa, mutta vari kävi valokuvajaa tervehtimässä ja juomassa vettä. Variksen eväät oli varmaan oleet vähän suolaisia.


Syksy ja alkutalvi oli niin pitkään synkkä ja pimeä että nyt kun valo yltää maahan asti niin aivan haltioituu kauniissa kuuran kuorutaman maiseman  sisällä liikuessa .


Auringon paistetta on Poriin / Noormarkuun luvassa koko viikonlopun ajaksi ja kun pakanenkin jatkuu yli kymmenessä asteessa niin maisema varmaan komistuu ja kaunistuu entisetään.  Koskelle kanattaa mennä heti auringon noustessa, puoli kymmenen aikaan.  Aurinko nousee lakikorkeuteensa aika nopeasti ja maisema muutuu sen myötä jatkuvasti.  Keskipäivällä ei enää saa niin hienoja kuvia kuin aamupäivällä.


Laitoin puoli seitsämän facebook sivuille yhden tällaisen kuuran kuortuttama oksa kuvan, saas nähdä näkyykö illalla televisiossa


Makkarakoski kinnostaa muitakin valokuvaajia, ei päivää etteikö siellä joku kameran kanssa kulje


Tänään pitää laitaa kameraan joku lyhyempi objektiivi kun menee katsomaan mitenkä yö on koskea jäällä lissä kuorruttanut.  Nikon DX AF-S NIKKOR 16-85mm 1:3.5-5.6 G ED SWM VR IF Aspherical  objektiivi taitaa olla tälle päivää paras vaihtoehto kun se on laajakulma sekä tele ja hyvin suojattu jos sattuu vesi pärskymään kun oikein innostuu lähelle kuohuja menemään.


 Viime vuoden 2013 tammikussa  kävin Nikkor 24 mm laajakulmaobjektiivin kanssa Myllyjoskella jäitä valokuvaamassa ja silloin olikin tullut oikein hienoja valokuvia:

Teuvon kuvat -Teuvo images: Koe käytin Nikon Nikkor 24mm f/2.8 AI ...

ttvehkalahti.blogspot.com/2013/.../koe-kaytin-nikon-24mm-f28-ai-s.htm...
26.1.2013 - Le test, j'ai utilisé un Nikon Nikkor 24mm f/2.8 AI-s objectif . ... Päätin testailla maailmanmaineeseen noussutta Nikonin laajakulmaobjektiivia ...
 http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2013/01/koe-kaytin-nikon-24mm-f28-ai-s.html
 
Tietäkö TV 1 millaista mielenharmia se tuotaa kun sydämmen asialla paikalle on koko viikoksi pistänyt jotain luistelua? On illan alkutunnit pitkiä kun ei pääse mieliohjelman pariin...

  • Mika Etelämäki, Juha Mikkonen ja 2 muuta tykkäävät tästä.
  • Ritva Sinkkonen Joo, ihan orpo olo, kun ei saa katsoa Sylkkäreitä. Se voisi tulla johonkin toiseen aikaan, tai viikonloppuna, jos ei normiaika käy.

  • Juha Mikkonen Ainahan sitä ohjelmaa siiirretään, kun halutaan pistää joku toinen tilanne. Harmittaa, kun itse pidän sarjassa, kun en katsonut osia sarjasta, kun sitä ensimmäsellä kerralla esitettiin
  • Mikko Joona Luopumalla televisiosta, pääsee tuostakin elämän ongelmasta eroon!
  • Mika Etelämäki : Julkisen palvelun kanava-periaate:
    Koska maksamme yleveroa, on taitoluistelu toki kulttuurimpaa kuin brittisarja

  • Jorma Lindqvist urheilu menee kaiken edelle.



    • Teuvo Vehkalahti mutta tarvitseeko niitä nyt joka kanavalla jakaa kakkonen on urheiluavarten

    • Jorma Lindqvist saisi laittaa maksukanaville mokomat
      2
    • Juha Mikkonen Eihän teeveessä olekkaan muuta, kuin joka kanavalla on jotain ruoanlaittokilpailuja tai kokkihommia.

    • Aino Södergren MINÄ AINAKIN OLEN TODELLA VIHAINEN..VOISI NOILLE MUILLE KANAVILLE,VAIKKA TEEMA..KYLLÄ MÄ TYKKÄÄN LUISTELUAKIN KATSOO,MUTTA EN SYDÄMEN ASIALLA PAIKALLA.NIH..



    Jukka-Poika napostelee porkkanaa
    Hei ystävät hyvät! Moni aloitti vuoden vaihduttua ankaran laihdutuskuurin tai tipattoman tammikuun. Liikakilot onkin hyvä polttaa pois liikunnan avulla, mutta liika laihuus ei sekään ole hyväksi. Jukka-Poika kertoi Anna-lehdessä näin: "Kasvissyönti jäi koska olin alipainoinen ja jatkuvasti viluinen. Tuli olo, että kenties elämänlaatuni olisi parempi jos söisin lihaa".
    Siinäs kuulitte. Isälläni Heikillä oli muuten tapana sanoa laihoille: "Ei kannata laihduttaa noin paljon; kaikki Auschwitz-elokuvat on jo filmattu!"
    Tein tämän karikatyyrin tilaustyönä SATAKUNNAN KANSAAN.






 Koskahan saadaan suomeenn tämä hieno keksintö ja mitä mahtaa maksaa?
 
Risto Kuisma
hiihdin eilen meren jäällä ensimmäisen kerran tänä talvena, lähellä rantoja varovaisuuden vuoksi, jäätä 4-5 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti