Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 20. tammikuuta 2014

45 tykkää tästä, minä en....45 like this, I do not ....45 så här, gör jag inte ....45 así, yo no lo hacen ....45 assim, eu não sei ....45 w ten sposób, nie wiem ....45 comme ça, je ne le font pas ....45 ca acest lucru, eu nu fac ....45 so, ich weiß nicht ....45 als dit, ik niet ....45 come questo, non lo fanno ....45, как это, я не ....このような45は、私はしないでください....45这样,我不....45 όπως αυτό, δεν το κάνω ....45 som dette, gjør jeg ikke ....45 som dette, gør jeg ikke ....45 meeldib see, ma ei ....

Kamerassa oli taas kiini Sigman 120-400 mm objektiivi kun piti Keltasirkkuja mennä valokuvaamaan kauralyhteeltä.  Niillä ei ollut nälkä kun niitä ei näkynyt kuin puiston korkeiden lehmusten latvoissa.  Joen jäänkannen päälle on muodostunut jääkukkia  ja nyt aurinko valaisi  niiden kiteitä. Aiemmin jääkukat ovat olleet jotenkin tuhruisen näköisiä enkä ole saanut innostusta niiden valokuvaamiseen.  Eilen kuitenkin löysin pari freesimpää, raikaampaa  jää kukaa.


Lintu putki ei ole oikein tällaiseen lähikuvauseen sovelias objektiivi.  Sigman lähin tarkennusetäisyys on 1.5 metriä ja valotusaikakin pitää pitää lyhyenä ettei tule epäterävyyttä. 400mm asetuksella syväterävyysalue on kovin suppea näin läheltä otettuna, jääkukan yksi sakara on piirtynyt terävänä.  Varsinkin  kuvan etualan epäteräävyys  kiusaa minua tässä valokuvassa.  Facebookissa kuitenkin  45 tykkää tästä valokuvasta. Ja Sakari Virtanen  on sitä mieltä että : Tartteekohan ton olla terävä muualta kuin tuolta, mistä on?


Tänään ajatellin mennä testaamaan  Vivitar 24mm 1:2.8   MC VIDE ANGLE  laajakulma objektiivia. Sillä saa valokuvattua lähietäisyydeltä kun sen lähin tarkennusetäisyys on vain 6 cm.  Ja laajakulma antaa laajemman syväterävyysalueen.  Tänäänkin on Poriin / Noormarkkuun luvassa aurinkoinen sää, pakkastakin puolenpäivän aikaan reilu viisitoista astetta.  Auringon valo antaa sävykäämmän valon jääkukaseen kuin salamalaite joten joskus kello yhdentoista aikaan on varmaan hyvä mennä joen jäältä jääkukkia valokuvamaan.

Muunlaisiakin kukkia oli pakkanen muodostanut.  Ruohon korren päässä oli jääkertymmä, jää kukkasia nämäkin.Hyvää huomenta ....mukavaa tulevaa viikkoa kaikille.....pakkasta Susirajalla -22....uuni lämpiämään ...tuleepi torpaan lämmintä...
15700. Aurinkoinen pakkasaamu (-17-18 c) merkeissä alkaa tämä viikko. Tänään Lahdessa toimistolla ja asiakaskäynneillä Lahden seudulla, huomenna Tampereella ja Pirkanmaalla, keskiviikkona Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille ja aurinkoista mieltä !

Jaakko Saariluoman pitäisi olla lavalla varovainen ettei jää  Jäbä Leissonin polkupyörän alle
Jäbä jäi melkeen meikän tsygän alle!

Talven pakkasennätys uusiksi – kaikkien aikojen ennätys silti kaukana

3 kommenttia:

 1. Very nice and inspiring photos, as usual!!!!

  VastaaPoista
 2. This unique system will dramatically reduce image vibration and shake from shooting on a unsteady surface.

  Some have trial versions that you can play with to see if
  you want to purchase the retail version. Small enough to fit in a shirt pocket and light enough to be completely forgotten about, this camera is anything but burdensome.

  and did I mention it's waterproof and can withstand water pressure up to five feet.


  Feel free to surf to my blog: digital recordings

  VastaaPoista