Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kesäaika päättyi märissä ja stressaavissa merkeissä… Daylight saving time ended in wet and stressful marks ...Sommartid slutade i vått och stressande märken ...El horario de verano terminó en marcas húmedas y estresante ...O horário de verão terminou em marcas molhadas e estressante ...Sommerzeit in nassen und stressig Noten beendet ...Zomertijd eindigde in natte en stressvolle merken ...Czas letni zakończony w znaki mokrych i stresujące ...L'heure d'Daylight a pris fin en marques humides et stressant ...L'ora legale è conclusa in macchie di umido e stressante ...Переход на летнее время закончилось во влажных и напряженный знаки ...ウェットとストレス符で終了夏時間...日光节约时间结束在潮湿和紧张的标记......Η θερινή ώρα τελείωσε το υγρό και αγχωτικό σημάδια ...Sommertid endte i våte og stressende merkene ...Sumartíma endaði í blautum og stressandi merki ...Sommertid endte i våde og stressende mærker ...Suveajale lõppes märg ja stressi märke ...

 

Saisi kyllä olla laitimmainen kerta kun kellojen aikaa muutetaan. Suurimpia haittoja kellon ajan muuttamisesta on, että ihmisten biologiset kellot voivat mennä ajasta siirryttäessä sekaisin pitkäksikin aikaa. Henkilökohtaisesti insuliinihoitoisena 1 tyypin sokeritautisena / diabeetikkona  pitää alkaa ajan muuttuminen ottaa huomioon pitkäaikaisen Levemir insuliinin  pistosaikaa muutamalla, neljä päivää ennen normaaliaikaan siirtymistä. Vartti per päivä aiemmin pitää pitkävaikutteinen perusinsuliini pistää, aamuin illoin jotta elimistö tottuu uuteen aikaan. Kaksi kertaa vuodessa tämä kellojen ajan siirto on turhan stressaavaa.

kirvoja sekalöaist sateenkaari 089[15] talviaikaan siirto

Islannissa, Venäjällä, Intiassa eikä Kiinassa kelloja siirretä, miksi siis Suomessa?

Kesäajan viimeinen päivä oli märkä ja pimeä. Objektiiviksi valitsin Sigma ZOOM  18-35mm 1:3.5-4.5 objektiivin vähäisen rahallisen arvon vuoksi. Ei tule suurta vahinkoa jos kastuu.

Puolilta päivin kesäaikaa olin lenkillä ja kameran Nikon D200 automaattivalotus tuotti aika todentuntuisia hämäriä valokuvia.

lauantain sää kuvia orava 008

Syksy on tuonut oravat Noormarkun keskustaan.  Varmaan lintujen ruokinta paikat kiinnostavat oraviakin.

lauantain sää kuvia orava 011

Pienillä on vähä riskaapelia ylittää ajoratoja sen yli juoksemalla

lauantain sää kuvia orava 013

Tällä kertaa selvittiin, mutta valokuvaajan korva aisti ettei autoilijan kaasujalka yhtään noussut  kaasulta, tokkopa kuljettaja edes huomasi pientä tien ylittäjää.

lauantain sää kuvia orava 014

Olisi varmaan pitänyt olla taskussa pähkinöitä. Orava jäi kuuntelemaan kun selitin sille että pitää katsoa molempiin suuntiin ainakin kaksi kertaa ennen kuin  lähtee ajorataa ylittämään.

lauantain sää kuvia orava 017

Kukkulamäki on jo kokolailla ruskansa pudottanut

lauantain sää kuvia orava 019

Koivukujan koivutkin ovat jo miltei lehdettömiä.

lauantain sää kuvia orava 021

Kovin yritin taivaalta laulujoutsenia bongata. Ainoatakaan joutsenta en ensimmäisenä joutsenbongauspäivänä nähnyt.

lauantain sää kuvia orava 022

Vesipisarat ovat tiivistyneet koivunoksiin

lauantain sää kuvia orava 027

Se “hyöty” kesäajan lopun epävakaisista säistä on ollut että sain luettua Markku Ropponen 377 sivuisen  Kuhala & Yöjuna dekkarin loppuun.

lauantain sää kuvia orava 028

Kirjaan oli saatu täytettä Hippu koiran tempauksista ja sen kommenteista Kuhalan toimiin ja kyselyihin.  Viisikymmentä sivua lyhempi kirja olisi saati ilman Hippu koiran seikkailujen ja ajatusten kirjaamista. Toki ymmärrän että joukossamme on koiranomistaja lukijoitakin ja sen että hekin tarvitseva omaa lukuarvoa  dekkarikoiran muodossa.  Toinen asia mikä pisti epäilemään Ropposen pätevyyttä kirjailijana oli se kun Kuhalan auto oli Volkswagen Kupla, ja yhdessä luvussa Kuhala avasi takaoven päästäessään Hipun takapenkille. VW-kuplan korissa ei ole takaovia.  Eikä perässäkään ole takaluukkua  auton matkustamoon.   Kuplassa on korin takaosassa mallista riippuen ilmajäähdytteinen 1200–1600-kuutioinen nelisylinterinen nelitahtinen bokseri- eli vastaiskumoottori.

 

 

Normaali talviaika alkoi todella sumuisena.  Parvekkeelta ei  aamu kahdeksalta  ollut kovin hyvää näkyvyyttä.  Noormarkun kansakoulun entinen opettajien rivitalo nykyinen Ryhmäperhepäiväkoti Apila on noin viidenkymmenen metrin päässä.  Sen takan  olevaa yhtenäiskoulun ruokalaa ei enää näkynyt

lauantain sää kuvia orava 039

 

lauantain sää kuvia orava 040

Isotaloa on jossain tuolla sumun/usvan keskellä, Noormarkun kerhon parkkipaikan valot sentään näkyy.  Porin Kaupunki säästää Laviantien katuvaloissa ei ole valoa vaikka näkyvyys on miltei nolla.

lauantain sää kuvia orava 042

Ei Sigma objektiivi ihan arvoton ollutkaan. Kävin uteliaisuuttani ebay  huutokauppa sivustolla kurkkaamassa ja yllätyin iloisesti. Hinta on nousussa.  Itse olen ostanut Sigma ZOOM 18-35mm  1:3.5-4.5 objektiivin/linssiin käytettynä, markka-aikana  viidelläkymmenellä markalla (50MK).

 

Nikon Mount Sigma Zoom 18-35mm F3.5-4.5 AF Camera Lens

The item is listed as a Top Rated Plus item

EUR 123.23

http://www.ebay.com/sch/i.html?_kw=Sigma+AF+18-35mm+F3.5-4.5

 

 

  • Vähän lohtua ja silmän iloa harmaaseen päivään
    •  

  • Art by Sarri

    "Älgsjön" by Ola Sarri. Oil on canvas, 43 x 67 cm / 17" x 26".

    "Älgsjön" by Ola Sarri. Oil on canvas, 43 x 67 cm / 17" x 26".

  •  

     

    Tuulisi nyt edes sen verran että saisi hyviä valokuvia tähän blogiin.

    Iso myräkkä lähestyy Suomea - tuulet jopa yli 21 m/s

    Britanniassa odotetaan pahinta myrskyä yli 25 vuoteen. Suomeen myräkkä saapuu tiistaina.

    Sama matalapaineen aalto pyyhkii myös Tanskan ja Etelä-Ruotsin yli tulevan vuorokauden aikana. Aftonbladetin mukaan Ruotsissa odotetaan runsaita sateita ja kovaa tuulta, jopa yli 30 metriä sekunnissa, puhaltavaa tuulta.

     

    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288614077796.html

    Weather: Met Office Warns Of Severe Storm

    Sky NewsSky News – 18 hours ago

     

    England and Wales will be hit by a "significant storm" on Sunday night with winds of up to 80mph in some areas, the Met Office has warned.

    http://uk.news.yahoo.com/hurricane-uk-full-force-storm-104043269.html#QlFn2aD

  •  

  • Tiina Silvennoinen myrskyt on tervetulleita tännekin...ihmiset tajuaisivat miten pieniä ollaan loppupelissä.

  •  

    •  

      Halpa Mersu myynnissä hyvällä myyntipuheella

     

  • Joonas Salminen

    Päivän hinta kun tänää haet etkä tarjoo vaihossa muuta kuin rahaa 1300

    Päivän hinta ku tänää haet etkä tarjoo vaihossa muuta ku rahaa 1300

     

    •  

    • Joonas Salminen leimaa joulukuun alkuun ja toimii kaikki tässä mersussa..tällä saa pimppaa eikä suihin ottokaan näy ku edessäkin on tummat lasit eikä viime yönä kytät ikkunoist sanonu mtn

  • Vähän toisenlaista auto palvontaa

    Sebastian Vettel varmisti F1 maailmanmestaruuden Intiassa

     

  • Sebastian Vettel Official

    F1 INDİA GP 2013 CHAMPION

    Näytä käännös

    F1 INDİA GP 2013 CHAMPION

  •  

  • Sebastian Vettel Official

    SEBASTİAN VETTEL 2013 F1 WORLD CHAMPION

    SEBASTİAN VETTEL 2013 F1 WORLD CHAMPION

  • tiistai 22. lokakuuta 2013

    Pullonkorkit, aarteet talteen uimarannoilta….Bottle Caps recovered from the beaches ....Kapsyler återvunnits från stränderna ....Tapas de botellas recuperadas de las playas ....Tampas de garrafa recuperadas das praias ....Kronkorken von den Stränden erholt ....Kroonkurken hersteld van de stranden ....Bottle Caps odzyskane od plaży ....Bottle Caps récupérées sur les plages ....Tappi di bottiglia recuperati dalle spiagge ....Бутылка Caps оправился от пляжей ....Tappi di bottiglia recuperati dalle spiagge ....Пробки для бутылок оправился от пляжей ....ビーチから回収されたボトルキャップ....瓶盖回收的海滩....Καπάκια που ανακτώνται από τις παραλίες ....Flaskekorker utvinnes fra strendene ....Flaska húfur batna frá ströndum ....Flaske hætter inddrives fra strandene ....Pudelikorgid toibunud rannad ....

     

    Koti-äiti löysi Maan kätköistä  kullasta valmistetun, pienen esineen , joka on vain hieman postimerkkiä suurempi. Sen on arvioitu kuitenkin olevan vähintään 290 000 euron arvoinen löytö. Näin uutisoi iltalehti viime vuosikymmenen lopussa miinaharava löydöstä. Eilen nuorehko mieshenkilö oli miinaharavan kanssa Noormarkun uimarannalla aarteita etsimässä. Täältä ei kyllä pullonkorkkeja ihmeellisempää  löytynyt. Itseään tunnistettavaksi aarteen-etsiä pioneeri ei halunnut, joten sopii epäillä että jotain arvokkaampaakin on löytynyt maan uumenista.

    varis markku pakaskuvia 029

    Aarteen etsintään miinaharavalla avulla pääsee halvimmillaan jo noin 250 eurolla.  Aarteenetsintä metallinilmaisimen avulla on yllättävän suosittu harrastus: harrastajia on Suomessa noin 2000, heillä on mm. oma yhdistys ja aktiivinen nettifoorumi (www.aarremaanalla.com).

    Suomessa on  hyvä tilanne aarteenetsinnässä pätee jokamiehenoikeus jota  monessa  muussa  maassa ei ole, joten metallinilmaisinta voi käyttää maastossa yleensä ilman erillistä lupaa.

    Löytötavaralain mukaan alle 100 vuotta vanhan esineen saa löytäjä pitää, jos sen arvo on alle 20 euroa tai jos sillä ei ole ilmeistä tunnearvoa (esim. kaiverrus). Yli 20 euroa maksavat esineet tulee toimittaa löytötavaratoimistoon. Niistä voi saada joko löytöpalkkion tai sitten ne voi 3 kk kuluttua lunastaa säilytyskuluja vastaan.

    yli 100 vuotta vanhan esineen, on kyse muinaismuistosta. Tällaisissa tapauksissa täytyy välittömästi ottaa yhteys Museovirastoon.

     

    Valokuvaamisen voi aloittaa miltei yhtä halvalla kuin metallinpaljastimella aarteenetsinnän mutta loppupelissä valokuvauksesta taitaa laitteiden osalta tulla  kalliimpi harrastus. Eikä valokuvaamallakaan joka päivä kovin montaa tyydytyksen hetkeä saavuta.

     

    Varis tolpalla

    varis markku pakaskuvia 002

    Eilen myöhästyin Laulujoutsenten kuvaamisesta kun kamera ei ollut käden ulottuvilla. Kahdeksan laulujoutsenta eilen lensi Noormarkun taivaalla kohti Reposaarta. Naakkoja oli isompi parvi, ne eivät olleet muuttomatkalla, kuhan muuten vaan  huvikseen taivalla  kruisailivat 

    varis markku pakaskuvia 005

    Pakkasyön jäljiltä ruohot kimaltelivat auringonpaisteessa.  Aarteenetsinässä tällaista kuvasaalista varmaan verrattaisiin pullonkorkin löytöön.

    varis markku pakaskuvia 010

     

    varis markku pakaskuvia 011

     

    varis markku pakaskuvia 015

     

    varis markku pakaskuvia 018

    Meteorologien mukaan sää lämpenee jo tänään illalla, yhdeksänaikaan pitäisi Porissa/Noormarkussa sataa silkkaa vettä. Vesisade jatkuu huomiseen aamupäivään kello yhdeksään asti. Traktoreita on alettu varustaa lumisateita ajatellen. Ford 3000 traktori perälevyllä

    varis markku pakaskuvia 027

    Talveen varaudutaan merelläkin. Veneet kuskataan talvisäilöön.

    International 585 XL

    kuu vaikset sadepilvi 001

    Turbo Belarus 825 83-90

    kuu vaikset sadepilvi 003

  •  

  • Jorma Lindqvist pelloilla kaivamiseen täytyy lupa pyytää. Ja niiltä parhaat löydöt tehdään.

  •  

    •  

      Liukastakin voi olla

     

  • Tuula Lavonen

    Heippa hei kaverit!
    Nytpä tuli tenkkapoo. Tosi hienoa kun on saanut painoa alas ihan reippaasti eli reilun parin vuoden sisällä 25 kiloa. Nyt pitäisi taas lähtee viikonloppuna yhdelle kokousmatkalle ja kuinkas ollakaan, kaikki paremmat vaatteet ui päällä. Bleiserikin, pah ja tooosi pahasti!!! Ei auta muu kun lähtee vaatekauppaan. Vuosi sittenhän samaisella kokousmatkalla katkesi vasen olkapää ja nyt en aio tehdä uusintoja. Se on vieläkin välillä aikaa kipeä ja pakottele sillain kivassa tahdissa, öh! Mutta hyvin muistuttelee siitä, että kantsii olla vähän varovaisempi. Muistakaapas tekin ottaa ne nastakengät esille. Sekunnin sadasosassa voitte saada iänikuisen riesan ja itse asiassa
    vielä pahemmankin. Ei kun syksyn jatkoja itse kullekin.

  •  

     

    Jarmo Koski haluaisi vielä Sepoksi salattuihin elämiin.

    Jarmo KoskiJarmo Koski

     

    • Tykkää, jos olisit halunnut vielä Sepon jatkavan Salkkareissa taikka palaavan vielä jonakin päivänä!

     

    kahvihuijauksia
    Jorma Lindqvist - 19.10.2013 12:58

    sunnuntai 20. lokakuuta 2013

    Täyden kuun lumoissa, oravanpojat piilosilla …Under the spell of the full moon, squirrel boys hide and seek ...Under inflytande av fullmånen, ekorre pojkar kurragömma ...Bajo el hechizo de la luna llena, niños ardilla a las escondidas ...Sob o feitiço da lua cheia, os meninos esquilo esconde-esconde …Im Bann des Vollmondes, verstecken Eichhörnchen Jungen und suchen ...In de ban van de volle maan, eekhoorn jongens verstoppertje ...Pod wpływem pełni księżyca, chłopcy wiewiórka w chowanego ...Sous le charme de la pleine lune, les garçons d'écureuil cache-cache ...Sotto l'incantesimo della luna piena, i ragazzi scoiattolo nascondino ...Под чары полнолуния, белка мальчиков в прятки ...満月の呪文の下では、リスの男の子はかくれんぼ...满月的咒语下,松鼠男孩捉迷藏...Υπό την επήρεια της πανσελήνου, τα αγόρια σκίουρος κρυφτό ...Forhekset av fullmånen, ekorn gutter gjemsel ...Undir stafa af fullu tungli, íkorna strákar fela og leita ...Under fortrylles af fuldmånen, skjule egern drenge og søge ...Alla kirjutada ja täiskuu, orav poisid peitust ..

     

    Kuu oli suurimmillaan jo perjantaina 18. lokakuuta, mutta kyllä se vieläkin aika pyöreä on.

    kuu vaikset sadepilvi 008

     

    Vielä on kylmää mutta loppuviikosta alkaa sää lämpiämään kuun pienentyessä.

    kuu vaikset sadepilvi 013

     

    Vastakkaisella puolella aurinko teki nousuaan.  Aurinko nousi tänään kello 8:29.

    kuu vaikset sadepilvi 016

    Oravan pojat leikkivät kuusenrungolla piilosta

    päivä 013

    Orava (Sciurus vulgaris)

    päivä 014

    Melkoista kynnenrapinaa kun nämä kaverukset juoksivat lehtikuusenrunkoa edestakaisin

    päivä 017

    Orava vaihtaa karvan kaksi kertaa vuodessa. Nämä veijarit ovat jo talviasuisia

    päivä 019

     

    päivä 021

    Orava on ollut  tärkeimpiä riistaeläimiämme. Oravannahat ovat olleet arvokasta valuuttaa ja vienti- sekä kauppatavaraa. Sana ”raha” merkitsikin aikoinaan nimenomaan oravannahkaa ja ”arvokas” tuuheaa, harmaakarvaista tupsukorvan talviturkkia. Noormarkussa on ollut menneinä aikoina  hyvä oravakanta ja sitä metsästettiin täällä runsaasti. Siltä ajalta inspiraatio Noormarkun vaakunaan on syntynyt. Orava istuu mustan alasimenpäällä

     

    1097982_432504946855773_842870066_n  vaakuna

    Täyttyy varmaan mennä ottamaan valokuva Noormarkun orava vaakunasta kun en nyt tähän hätään parempaa kuvaa siitä kohtuullisen ajan puitteissa kuvakansioistani löytänyt. No onpa siinäkin syy käydä tänään pihalla.

    Ulkona tuli käytyä ja tässä se nyt sitten on parempi valokuva Noormarkun vaakunasta, on muuten aika ärhäkkään näköinen orava vaakunassa.  Vaan eipä kurren kynnet pystyneet Porin karhua vastustamaan.

    Noormarkun vaakuna Noormarkun kunnantalon seinässä

    vaakuna joki jäässä 001

     

    24.11.2008 Noormarkun valtuuston kokouksessa päätettiin liittyä Poriin vuoden 2010 alusta alkaen.

    Minulla taitaa olla viimeisempiä ellei jopa viimeinen Noormarkun kunnan pöytäviiri kun olen saanut sen viisikymmentä vuotta täyttäessäni 24.11.2008 Noormarkun kunnalta. Keräilyharvinaisuus päivämärän huomioiden.

    Noormarkun kunnan pöytäviiri hopeisella laatalla

    noormarkun viiri 002

     

    Lue myös:

    Teuvon kuvat -Teuvo images: Tänään täysi KUU kiehtoo ja valvottaa ...

    ttvehkalahti.blogspot.com/.../tanaan-taysi-kuu-kiehtoo-ja-valvottaa.html

    11.10.2011 - Tänään täysi KUU kiehtoo ja valvottaa kuuhulluja.The full moon is fascinated by dreams and takes Moonstruck. La luna llena se siente ...

     

  •  

  • Seija Kaunismäki Hauskoja, aivan kuin täytettyjä oravia, kun ovat niin jähmettyneen näköisiä.

  •  

    Tänään illalla taas jännätään miten Tami menestyy tanssikilpailuissa

    Juhani Tamminen

     

    Hieno rauhallinen aamu, ei pirissyt Lumia eikä mikään muukaan. Aamukahvi, päivän lehdet TS ja HS läpi huolella ja nyt kuntokoulun "aamujää", minisetti, joka toimii verryttelynä illan TTK game 6:een!! Alla yksi perussarjan peli ja ja 4 playoff peliä-ja 4 voittoa!! Tänään Susan kanssa hienojen kannattajien (muistakaa # 7) siivittämänä kohti jatkopaikkaa!!Jorma & Helena antavat poikittaista- mutta "who cares", : Näin se on pelihommissakin eli keskity oleelliseen= jatkoon!! Siinä kaikkien taistelijoiden hengessä
    Jorman ,Jukan ja allekirjoittaneen hengessä:"Enjoy Your Dancing Sunday" ja upeiden leidien ala Susa, Jenni, Helena ja Mme Tamminen esimerkillä:"Cheer up Your husbands"!!! Br JT, Lion # 79