Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 13. joulukuuta 2013

Valokuvaajan ulkoilureitin varrella ei Seija myrsky vaurioita.....The photographer hiking route is Seija storm damage .....Fotografen vandringsled är Seija stormskador .....La ruta de senderismo es el fotógrafo daños de la tormenta Seija .....A rota fotógrafo caminhada é Seija danos da tempestade .....Der Fotograf Wanderweg ist Seija Sturmschäden .....De fotograaf wandelroute is Seija stormschade .....L'itinéraire de randonnée est photographe Seija dégâts de la tempête .....Il percorso escursionistico fotografo è Seija danni della tempesta ....Фотограф пешеходный маршрут является Сейя ущерба, нанесенного ураганом .....カメラマンのハイキングルートはクルッキストームダメージです.....摄影师徒步旅行路线是Seija风暴破坏.....Turterreng fotograf rute er Seija stormskader .....Fotografen vandreruten er Seija stormskader .....Fotograaf matka marsruut on Seija tormikahjustuste ......

Aamukahvit saatiin juotua  normaalisti ennen kuin Noormarkussa menivät sähköt poikki kello kahdeksan jälkeen.  Sähköttömyys aiheutti pitkästymisttä kun ei kynttilänvalossa oikein enää näe lukeakaan ja Aurinko nousi  tänään kelloo 9:43  joten ei sitä uloskaan viitsinyt pimeässä lähteä.  Ikäviä nämä kaikein pimeänajan sähkökatkot. Tosin opettavaista, kuinka haavottuvainen nyky yhteiskunta onkaan.  Mitenkähän entisajan ihmiset tulivat tämä vuodenajan toimeen silloin kun oli vain päre valoa tupaan antamassa?  Lapsia tietysti tehtiin enmmän kuin nykyisin, mutta eihän sitäkään kai kolmea kuukautta yhtäjaksoiseti naida jaksa. 

Noormarkun Palomiehillä oli riittänyt töitä koko yöksi, vaikkei minun lenkkeily reitin varella mitään Seija myrskyn vaurioita näkynytkään. Surin haitta Seija myrskystä Noormarkun keskustan alueella olla kun Porin perusturvakeskuksen Noormarkun lähipalvelukeskus on vieläkin  ilman sähköä. Sähköjen puuttuminen vaikeuttaa potilaiden vastaanottoa Noormarkussa. Lähipalvelukeskuksen asiakkaita kehotetaan kiireellistä hoitoa tarvitessaan hakeutumaan Satakunnan keskussairaalassa toimivaan päivystykseen. Tulevaisuudessa varmaan saadaan tottua siihen ettei joulun aikaan ole lunta maassa ja myrskyjäkin on useammin.  Ainakin Suomen itsenäisyyden juhlarahaston (Sitra) tuoreen ennusteen mukaan.http://www.satakunnankansa.fi/lehdessatanaan/1194860281531/artikkeli/ennuste+mustat+joulut+lisaantyvat+tulevaisuudessa.html

Kokemäellä tuulenpuuskan voimakkuudeksi mitattiin 27 metriä sekunnissa. Merellä tuuli yltyi jopa 33 metriin sekunnissa Kaskisissa. Noormarkuss tuulen aisti yöllä kun välillä selektiivi ikkunoiden tuuletusventtiilit vinkuivat ja kohisivat ja sen unen läpi kuuli.

Kun ulkoilureitin varrella ei oikeastaan ollut mitään Seija myrskyn vaurioita niin tuulen vierailusta ei oikein ollut mitään mistä olisi valokuvan saanut.  Noormarkun joessa oli jäät nousseet vastavirtaan toistensa päälle.  Kyllä siihenkin jonkin sorttinen puhri tarvitaan.Auringon noustessa Myllykartanolla.


Sitää aamun pimeydessä ihmettelin kun Alhströmilläkin oli pimeää, Kirätetääkö Tavikin vesivoimalan tuottama sähkö valtakunnan sähköverkon kautta omaan käytöön eikä suoraan omaan verkoon.

Markku Mäkelä


Aamulenkillä kuvattua. Joku uskaltaa vielä rakentaa. Seija vieraili meilläkin, jätti isot männyt pystyyn mutta nappasi miehen reiden vahvuisen pihlajan poikki (6 kuvaa)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti