Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 16. joulukuuta 2013

Muistellaan vanhoja, kun ei uutta lunta näytä tulevan...Commemoration of the old, the new snow does not seem to be raining ...Till minne av den gamla, inte den nya snön verkar inte regnar ...Conmemoración de la edad, la nieve no parece estar lloviendo ...Gedenken an die alte, wird die neue Schnee nicht zu regnen ...Commémoration de l'ancienne, la nouvelle neige ne ​​semble pas être la pluie ...Commemorazione del vecchio, la neve fresca non sembra essere piovere ...Празднование старого, новый снег, кажется, не будет дождь ...古い記念、新しい雪が降っていないようです...旧的纪念,新雪似乎并没有在下雨...Markeringen av den gamle, ikke den nye snøen ikke ser ut til å bli regn ...Mindehøjtidelighed for den gamle, er den nye sne ikke synes at være regner ...Mälestamine vana, uus lumi ei tundu olema vihmane ...Umkhosi we endala, hhayi kubonakala kwemvula neqhwa entsha ingabe ...

Vuosi 2010 on ollut paljon lumisempi talvi kuin tämä käsillä oleva.  Metsässä kulkeminen ilman suksia oli vaivallista. Hakuuaukean rinteessä oli rytökärpänpesiä.  Kameroiden varjelemisessa oli täysi työ.

Joulukuun 14.2010 on käytössä kaksi Nikon D1H kameraa

Vaikeuksien kautta voittoon , rytökärpänpesistä selvittyä saavutiin Lampinjoen rantaan ja siellä oli Laulujoutsenia.
Markku Mäkelä otti nämä kuvat jossa taistelin voititokaasti kuvauspaikalle. Klikkaa Markun taidekauppa kuvaa.  Siitä pääsee Markun taide nettikauppaan ja sieltä löytyy edullisesti  viimehetken joululahja,

Sponsori linkki
http://www.taidemaalari.net/kauppa/

Laulujoutsenet Lampinjoella


Pakkas-sää ei näyttänyt Laulujoutsenia häiritsevän.


Tämä koko alkanut 51. viikko näytää olevan pimeä ja märkä, lämpötila pysytelee Porissa / Noormarkussa plus asteilla ja jos sataa niin ei ainakaan lunta. Auringonnousu tänään 9:46. Auringonlasku tänään 15:11. Päivän pituus on 5 h 25 min. No saapa lukea ilman pahaa mieltä siitä että ei tule uusia valokuvia.  Luvun alla on nyt Kaiho Nieminen Pakolaisten Kuski.   Se kertoo vuoden 1860 luvun nälänhädästä.  Kerjäläislaumoja oli valunut kylille Risiinan suunnasta jo kahden vuoden ajan. Kesällä 1868 Kallioisen vanhaisäntä Simo patistaa hulttiopojanpoikansa Matin köyräämään talonsa liepeille pysähtyneet kurjat kirkonkylän hätämajoitukseen.

Jotenkin Pakolaisten kuski sopii nykyaiaankin vaikkei nälkäisi  enää paskakärryillä kuskatakaan.  Mutta yhtälailla nykyisin omaneduntavoittelijat pärjää paremmin kuin kurjat.


Lumisadetta kyllä kaivataisiin että joulu olisi tunelmallisempi

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti