Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 30. joulukuuta 2013

Ei ainakaan pikku kisun varpaita palella.......At least not little kitty cat toes get cold .......Åtminstone inte liten kisse katt tår blir kallt .......Por lo menos no deditos gatito gato se enfrían .......Pelo menos não dedinhos da vaquinha ficar frio ......Zumindest nicht, kleine Miezekatze Zehen kalt .......Tenminste niet little kitty cat tenen koud .......Au moins pas de petits orteils de chat de minou faire froid .......Almeno non piccole punte gattino gatto diventano freddo .......По крайней мере, не маленькие пальцы Kitty Cat простудиться .......少なくとも小さな子猫の猫の足の指が冷えていない.......至少不小kitty猫脚趾受凉.......Τουλάχιστον όχι μικρά δάχτυλα γάτα γατούλα κρυώνουν .......I alle fall ikke liten pus katt tær bli kaldt .......Að minnsta kosti ekki lítill kettlingur köttur tær fá kalt .......I hvert fald ikke lille Mis kat tæer får kolde .....Vähemalt mitte vähe kitty cat varbad saada külma ..........

Taisin eilen pitkästä aikaa ylitää itseniä lun lähdin pitemmälle kävelylenkille kun kinkku ja laatikot eivät tunnu millään sulavan.  Brännbäcin lenkin kävelin, noin viisikillomertriä.  Nyt onkin kelien puolesta turvallista lähteä kävelemään kun ei ole liukasta.  Naapurin mustavaloista kissaa ei usein näy mutta nyt se oli tullut varista ihmettelemään.  Näillä keleillä ei ainakaan kisun varpaita palellut.


Vahaa Varista pikkukissan läsnä olo ei pahemmin häirinnyt, olkansa yli vaan katsoi  lauta-aidalla istuessaan.


Tunnettu ja menestynyt ennustaja Unto Riihiluoma, 83, arvelee, että tulee hyvin leuto ja vähäluminen talvi. Uusi vuosi näyttää lunta. Talven kovimmat pakkaset ovat tammikuun puolivälissä, jolloin mittari kertoo -15 C lukemia.  Eilen Brannbäckintien varrella pajut puskivat valkoisia pajunkissoja.  Sää oli kuin pääsiäisenä.


 Lauantaina polisien takaa-ajama ja pysäyttämä auto oli vielä Finpyyntiellä peltiseppä Viikinsalon kohdilla
http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194863344391/artikkeli/paihtynyt+kaahasi+20+kilometria+poliisia+karkuun+etsintakuulutettu+kyydissaan.html  • Mirja Isoviita Tää auto tuli mua vastaan Vanhallakoivistolla juuri ennen takaa-ajoa...mun kaistalla ja mutkassa kahdella pyörällä toinen ajovalo pimeenä...onneksi sain väistettyä oikealle riittävästi, ettei olis tullu nokkakolaria Kyllä pisti miettimään, että minkähän vaikutuksen alaisena ko.kuski oli ja kyllähän se selvisikin! Kunpa nuoremme pysyisivät erossa noista päihteistä!!!


Maisema muuttuu Ruosniemen ja Brännbäckintien risteyksessä kun metsää on raivattu tonttimaaksi.  Tämä autiotalo on vain reilun viidenkymmenen metrin päässä tiestä eikä sitä ennen ole hyvin havainnut kun pensikko on sen hyvin peittänyt.  Nyt sen näkee hyvi.  Siinä asui joskus viimevuosituhanella työkavereit.  Laihon päävaluri Salmen Martti ja Metsäpalon Marja.  Talo on vain kilometrin pääsää keskustan kauopoista.


Vaikka metsikkö on vaikuttanut tieltä katsoen synkältä niin ei siellä paljon tukipuun kokoista puuta ole ollut.


Nikon talon peltikatto pilkottaa punaisena metsän reunassa, kun puustoa poistuu näkyvyyttä haittaamasta niin etäisyyde pienenee kun pystyy paremmin havainnoimaan ympäristöään.


Brännbäckintien ja Asematien risteykseen on jolalettu rakentamaan.  Vähän on alava rakennuspaikka, mutta kaipa siitä hyvä tulee.  Muut Asematien varren talot taitavarkin olla jo reilun kahdenkymmenenvuoden takaa.


Eilen oli valoakin mukavasti. Tuli oikein keväinen olo kun Laviantietä käveli kotia kohti


Oiva Kaltiokumpu
Ystäväni olympiavoittaja Eero Mäntyrannan muistolle

Tänään saapui suruviesti juuri,
poistui keskuudestamme legenda Suuri.

Kerran kairoilta kisaladuille lähti,
hiihtokuningas oli ja Suuri Tähti.
Tuo köyhän kodin ja Lapin poika,
idoli nuorten, jota kukaan ei voita.
Olympiasankari vailla vertaa, sielläkin voittaja monta kertaa. Maailmanmestari, kaikista parhain,
toi monta kultaa jo hyvin varhain.

Eero oli miehistä kaikkein kovin,
vaaralle juoksi ja lepäsi vain tovin.
Lankojärvi ja Pellon kairat,
tunsivat sankarin voitot ja vaivat.

Taakkana raskaat myös elon päivät,
nuoruus ja terveys taakse kun jäivät.
Mestarin viittaa Hän aina kantoi,
urheilumaailmalle kaikkensa antoi.

Lankojärven laineet ja kotiranta,
muistavat kuka oli Eero Mäntyranta.
Meille mieliin jää lämmin sydän,


olympiavoittajan, helposti lähestyvän.

Sinulle Eero nyt kunniaa teemme,
hiljaa jatkaen taipaleemme.
Olet nyt saapunut Luojasi luokse,
porotkaan ei tänä päivänä juokse.

Kaikki on hiljaista, tyyntä ja rauhaa,
katsomme surussa muistojen nauhaa.
Läheiset jaksakaa kanssamme vielä,
Eeron on hyvä, nyt Taivaassa sielä.

Oiva Kaltiokumpu, Suuren ihmisen ja hyvän Ystävän muistolle, 30.12.2013.Formula 1 maailmanmestari Michael Scumacherin onetomuudesta tuli mieleen että on se hyvä että Meidän Kimi pelaa vaan sen viinan kanssa. • ”Jos uunnavuonna sataa lunta, tulee loppiaisena pakkanen. - Jämijärvi”.
• ”Jos uunna vuonna taivas on tähdessä, niin tulee hillavuosi. - Rantsila”.
• ”Uudenvuodenpäivästä 12 päivää merkitsevät kukin vuoden kuukautta. Jos esim näinä päivinä on usvainen ilma, niin sattuu kesällä halloja siinä kuussa, jota se on merkinnyt. - Jyväskylä.”
• ”Tuvan hirret hakattava tammi- ja helmikuun aikana, silloin niistä tulee kestävät. - Miehikkälä”
(Lähde: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kansanrunousarkisto)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti