Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 15. marraskuuta 2013

Sammuttaako Pori valot turvallisuuden kustannuksella…..Pori turn off the lights at the expense of safety .....Pori släcka lamporna på bekostnad av säkerheten .....Pori apagar las luces en la costa de la seguridad .....Pori die Lichter ausschalten zu Lasten der Sicherheit .....Pori uitschakelen van de verlichting ten koste van de veiligheid .....Pori wyłączyć światła kosztem bezpieczeństwa .....Pori éteindre les lumières au détriment de la sécurité .....Pori spegnere le luci a scapito della sicurezza .....Пори выключить свет за счет безопасности .....ポリは、安全性を犠牲にしてライトをオフにする.....波里关灯安全为代价......Pori σβήνουν τα φώτα σε βάρος της ασφάλειας .....Pori slå av lysene på bekostning av sikkerheten .....Pori slökkva ljósin á kostnað öryggis .....Pori slukke lyset på bekostning af sikkerheden .....Pori lülitage tuled kulul ohutuse .....

 

 

Porin Tekninen lautakunta on perussuomalaisen puheenjohtajansa Janne Salosen johdolla päättänyt kokeilla miten viihtyisä kaupunki Porista tulee kun sammutetaan valot jo ennen kuin viimeinen joutuu sen tekemään.

Noormarkussakin valot sammui jo ennen kahdeksaa, juuri siihen aikaan kun koululaiset menevät kouluun. Asiaa käsitelleen teknisenlautakunnan lähettämässä kirjeessä katu- ja puistosuunnittelun lautakunnalle ei käy ilmi saatavien säästöjen euromäärää. Tämä paljastaa sen että Porin Tekninen lautakunta hakee kokemusperäistä tietoa siitä mitä säästöä valojen sammuttamisesta koituu. Laskettua tietoa ei siis ole vaan lautakunta joutuu odottamaan uutta sähkölaskua jotta voi verrata uuden ja edellisen laskun eroa. Mutta kun tämäkään säästö ei ole suoraan sähkölaskun suuruudella mitattavissa. Valot tuovat turvallisuutta ja viihtyvyyttä, kysymys on siitä miten asukkaat viihtyvät ja siihen onko Pori vetovoimainen uusille asukkaille ja yrityksille. Se on vähän korkeampaa matematiikkaa kun näitä säästön todellisia vaikutuksia mitataan.

 

Pimeä Noormarkun keskusta, aurinko nousi tänään kello 8.41 mutta sadepilvi pitää kokopäivän hämäränä. Hämäräkytkin olisi halvin ja vaivattomin tapa säästää katuvalistuksen sähkönkulutusta kuntalaisten  turvallisuutta ja viihtyvyyttä karsimatta.

aamu 003

 

 

 

Porin Tekninen lautakunta 2013-2016

Jäsen
Varajäsen

Janne Salonen (pj), PS
Petri Salo, PS

Satu Hatanpää (vpj), KOK (Noormarkku)
Salla Tenho, KOK (Noormarkku)

Eija Järvinen, PS (Noormarkku)
Marja-Leena Jokinen, PS

Ilkka Holmlund, KOK
Pekka Turunen, KOK

Timo Honkasalo, KOK
Jukka Vuorio, KOK

Jukka Forsström, SDP
Timo Saario, SDP

Mirva Heino-Laikku, SDP
Emmi Holsti, SDP

Tero Savala, SDP
Ulla Tulkki, SDP

Reijo Hirvonen, VAS
Petri Tuomela, VAS

Marja-Leena Kukkasmäki, VAS
Kirsi Lahtinen, VAS

Viveka Lanne, KESK
Matti Rehula, KESK (Noormarkku)

 

On aika vaikea selvittää sitä kuinka paljon katuvalojen sammutus tuo euro säästöä. Raisio sammuttaa valot öiseen aikaan kello 00-05 välisenä aikana ja siitä syntyy 50 000 euron säästö. Mutta keskusta-alueita ei Raisiokaan valoja sammuta.

Mutta siltä vaikuttaa että aika pienistä säästöistä on kysymys kun  kuntalaisten viihtyvyyttä ja turvallisuutta huononnetaan.

 

 

Aurinkoisena Marraskuun päivänä ei valoja tarvitse polttaa. Eilinen keskipäivä oli aurinkoinen ja varjot pitkät.

vuoden 2013 joulukuusi 022

Taitaa se lumikin olla tulossa kun tiekarhu oli liikenteessä

vuoden 2013 joulukuusi 027

 

Viimepäivine sateet ovat nostaneet Noormarkunjoen vedenpintaa.  Myllykoskin on nyt oikean kosken näköinen.

vuoden 2013 joulukuusi 029

Puistotoimi toi toissapäivänä Noormarkuntorille joulukuusen, vähän on vaatimattomampi kuin viimevuotinen.

vuoden 2013 joulukuusi 004

Porin Sivistystoimen lautakunnan pitää hankkia Noormarkun koululaisille pimeitä koulumatkoja varten turvaliivit jos tekninen lautakunta aikoo kauankin pitää kaupungin valot sammutettuna.

 

Kellanoranssi Fiat traktori  erottuu hyvin maisemasta

vuoden 2013 joulukuusi 006

 

Aurinko laskee tänään kello 15:54. Päivän pituus on 7 h 13 min.

Lue myös Pori pimeä bisneskaupunki:

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2013/11/pori-pimea-bisneskaupunkipori-dark.html

porireissu 033

Teuvon kuvat -Teuvo images: Pori pimeä bisneskaupunki….Pori dark business city ....Björneborg...

ttvehkalahti.blogspot.fi

 

 

Talvivaara aloittaa YT-neuvottelut

Ei ole tainnut jatko rahaa löytyä kaivostoiminnan jatkamiseksi

 

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2013/11/15/talvivaara-aloittaa-yt-neuvottelut/201315908/170

Talvivaara aloittaa yt-neuvottelut

Talvivaara aloittaa yt-neuvottelut

www.taloussanomat.fi

Yrityssaneeraukseen hakeutuva kaivosyhtiö Talvivaara aloittaa yt-neuvottelut koko henkilöstönsä kanssa irtisanomisista, osa-aikaistamisista ja lomautuksista, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

YLE uutinen

Talvivaara hakee yrityssaneerausta - jos epäonnistuu, vaihtoehtona konkurssi

Talvivaara on pitkään yrittänyt hakea lisärahoitusta vaikean tilanteensa helpottamiseksi, mutta rahoitusta ei ole saatavilla. Nyt yhtiö hakee saneeraukseen. Jos saneeraus epäonnistuu, vaihtoehtona on konkurssi.

http://yle.fi/uutiset/talvivaara_hakee_yrityssaneerausta/6935466?fb_action_ids=10202390975194362&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map={%2210202390975194362%22%3A671456752888996}&action_type_map={%2210202390975194362%22%3A%22og.recommends%22}&action_ref_map=[]

Talvivaara järjestää tiedotustilaisuuden perjantaina kello 11.00. Yle lähettää tiedotustilaisuuden suorana TV1:ssä, Radio Suomessa ja Yle Areenassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti