Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 28. marraskuuta 2013

Matkan varrella oppii.....Along the way, learn .....Längs vägen, lära sig .....En el camino, aprender .....Ao longo do caminho, aprender .....Po drodze, aby dowiedzieć się ....Sur le chemin, apprendre ....De-a lungul drum, invata ...Auf dem Weg, zu lernen .....Lungo la strada, imparare .....По пути, узнать ....道に沿って、学ぶ....一路上,学习....Στην πορεία, να μάθουν .....Underveis lærer ....Undervejs lærer ....Mööda teed, õppida ..............

Lumi meni mutta kohtalainen tuuli raikastaa.


Tänään on Porin seudulle luvattu puuskissa 16m/ s luoteistuulta. On parempi pitää nokka tuulta kohti niin ei tukka tule silmille.


Tuli lämmittä mutta pitää olla varovainen siitä mihin pehvansa / takapuolensa  työntää:


Eilen meinas käydä ohrasesti. Tuvassa oli vähän vilakka ( kylmä) ja menin lämmittelemään leivinuunin eteen selin ja lunkku auki. Sit alko tuntuu jo ihan liian kuumalta. Mun fleeceni alko sulaa päällä ja savua alko nousta siitä. Tulii pieni kiirus vetää se päältä.... tuollaiset kieinokuidut kun syttyy tuleen alta aikayksikön. Jotain tässä matkan varrella aina oppii....

Oikea tuli lämmittää

Leivinuuni ja pata


Asuntomessujen alueelle Euroopan ensimmäinen ruokapuisto kaupunkialueelle maailmansotien jälkeen.

 Porin vuoden 2018 asuntomessujen  Hevosluodon alueelle on suunniteltu myös Euroopan ensimmäistä ruokapuistoa. Puistoon istutettaisiin omenapuita, marjapensaita ja muita hyötykasveja, joita alueen asukkaat voisivat hyödyntää.


Toinen maailmansota oli vuosina  1939-1945  ja ruuasta oli suomesskin pulaa ja  silloin kaupungeissakin haetiin ruuan jatkoa viljelemällä perunoita ja vihanneksia omatoimiseti kaupunkialueella puistoissa.  Nyt kun  EU:n tuoma talouskriisi on saanut suomessakin työttömyyden uusiin  ennätyslukuihin, on oiva tilaisuus asuntomesuillakin tuoda esiin omatoimisen ruuantuotannon.  


1 kommentti:

  1. Bonsoir,

    Très jolies photos et j'ai particulièrement celles avec ce gobe-mouche...
    Gros bisous

    VastaaPoista