Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 19. lokakuuta 2013

Tänäänkin tulee kuulanaraikas syyspäivä. Elokuussa 2032 rysähtää….Even today, the bowl should be crisp autumn day. In August 2032 crash....Än idag, bör skålen vara skarpa höstdag ....Incluso hoy en día, el recipiente debe ser fresco día de otoño. En agosto 2032 accidente ....Ainda hoje, a taça deve ser dia de outono nítido ....Auch heute sollte die Schüssel knackig Tag im Herbst sein ....Zelfs vandaag de dag, moet de kom heldere herfstdag zijn ....Nawet dzisiaj, miska powinny być ostre, jesienny dzień ....Même aujourd'hui, le bol doit être fraîche journée d'automne ....Ancora oggi, la ciotola deve essere croccante giorno d'autunno ....Даже сегодня, чаша должна быть свежий день осени ....今日でも、ボウルはさわやかな秋の日でなければなりません....即使在今天,碗应该是秋高气爽的日子......Ακόμα και σήμερα, το κύπελλο πρέπει να είναι τραγανή μέρα του φθινοπώρου ....Selv i dag, bør bollen være skarp høstdag ....Jafnvel í dag, skál ætti að vera stökkt haustdag ....Selv i dag, bør skålen være sprød efterårsdag ....Isegi täna, kauss peaks olema karge sügisene päev ....

 

Luoteistuulta 6m/s puuskissa 12m/s ja alta viidenasteen lämpötila on tänään ulkoilusääksi tiedossa Poriin/Noormarkuun. Mikään ihme tällainen sää ei ole kun kuu möllötti aamulla läntisellä taivaalla täytenä

kuu maisemia 028

Eilenkin oli niin kaunis ja kuulas syys-sää että yhtään ei tullut ylipukeutuneeksi, päinvastoin korvaläpätkin olisi saanut olla korvia suojaamassa

kuu maisemia 002

Kukkulamäessä koivuissa on vielä ruska

kuu maisemia 005

Kovin on vähän vettä Myllykoskessa.

kuu maisemia 007

Vähäsateinen syksy on pitänyt Etelä-Suomen ja Pohjanmaan jokien virtaamat pieninä. Erityisesti Lounais-Suomessa Kokemäenjoen ja rannikon jokien virtaamat ovat selvästi ajankohdan keskimääräistä pienempiä.

Kovin pienet sateet ei jokien virtaamaa lisää. Maaperä on edelleen niin kuivaa että mahdolliset vesisateet eivät taida nosta jokien virtaamia ja kaivojen vesiä kovin nopeasti.

kuu maisemia 008

Puuskatuuli taitaa tänään lennättää loputkin lehdet puista. Keltainen koivunlehti leijailee sinistä taivasta vasten. 

kuu maisemia 013

Paikoin isot koivut ovat silti vielä yllättävän vihertäviä. Kuva tältä aamulta lauantai 19.10.2013

vihreä koivu 001

Koivukujan koivuista osa on jo riisuuntunut lehdistä yleissävy on kuitenkin keltainen

kuu maisemia 015

Kaikki mitä ensilumesta on jäljellä, lumipallo

kuu maisemia 017

Noormarkunjoen mutkan puut ovat jo lehdettömiä

kuu maisemia 019

Kun päivästä tulee kovin kylmäoloinen niin saan varmaan luettua loppuun Hannu Salaman sydän paikalaan kirjan, jossa hän antaa koneen laulaa. Virtuoosimainen näkijän tulikivenkatkuinen saarna ei säästä mitään eikä ketään. Sydän paikalaan on kirjoitettu vähän kuin Hannu Salaman omaelämänkerta. Aikalaiset löytävät varmaan muistoja 60-70 ja 80 luvulta. Muuten uudemmat , vanhenevan, kuusikymppisen miehen asiat tuntuvat vähän epärealistiselta. Pelkää Riitta Väisäsen  naimista Cialis potenssilääkkeen voimin.  Nuorempien kannattaa lukea tämä kirja ihan romaanina. Kesällä luetuihin dekkareihin verraten sydän paikalaan on virkistävä poikkeus, aikaa vievä lukukokemus.

 

helinä kalliolevo harakat jäällä lehmus siisti 013

 

Kylmän syyspäivän ratoksi

 

 •  

 • Lola Odusoga vaihtoi profiilikuvansa.

 •  

 •  

 • Markku Varjonen Siltä näytti Teljäntoria kävellessäni.

   

 • Pauli Kaasinen On joki tuo mi kimmeltäen loistaa, vuolas onpi virta sen... Mikä tämä hieno vesistöalue on?

 •  

  Ukrainan tähtitieteilijät väittävät että jättimäinen  asteroidi voisi iskeä maapaloon vuonna 2032 kertoo http://www.dailymail.co.uk/ sivusto.

  Nasa on antanut "todenmukaisen" uutisia eilen, että asteroidi saattaa osua Maahan 26 elokuu 2032.

  •  

 • Jyrki Lohi Maailmanloppu, jee! Moni onkelma ratkiaa. Jönkkien epäilyt mua huolestuttaa, 99.9984 rusentin totennäkyisyytellä menee ohi.

   

 • Lauri Aro Perkale, nyt mua alko jänskättää et tuleeks hitti ennenko mun asuntolainan vika erä lasahtaa.

 •  

  Jarkko Yasass Parviainen Eiks tosiaan oo ensvuuelle maalimanloppua tiijosa. Tähän asti on ollu joka vuos, parraana kaks. Elo käy yhä tylsemmäks

 • 2

 • Tessa Paajanen Aina se virkistää mieltä elää kuin viimeistä päivää.

 • Jukka Ruskeeahde lohdullista, mutta mutta... Titanicin todennäköisyys upota oli yksi viiteentoistatuhanteen.

 • 2

 • Olle Berglund Inflaatio mennyt näihin maailmanloppuihin... Mutta älä huoli Jarkko, kyllä joku amerikkalainen lahko ensi vuodelle keksii vähintään yhden..

   

 • Jarkko Yasass Parviainen Ömeriikan lahkot ovat elämän suola. Erikoisesti pidän siitä joka todistaa maan olevan litteä

 •  

  Lähempänäkin voi sattua, silloin kun vähiten odottaa kertoo Oiva Kaltiokumpu

  Oiva Kaltiokumpu

   

  Nyt, kun tapahtumasta on joitakin päiviä aikaa, voin sen kertoa, jos virheestäni joku voisi vaikka oppia!
  Minulle sattui mökillä, saunassa, pieni vahinko tuossa alkuviikolla. Otin pesumaljan laittaakseni siihen pesuvettä. Laitoin sen alimmalle askelmalle, laitoin siihen kiehuvan kuumaa vettä muutaman litran. Kun oli tarkoitukseni laittaa kylmää vettä....kuumaa vettä omaava malja kaatui vasemman jalkaterän ja nilkan päälle!! Osin oikeankin jalan päälle.
  Kauhea polttelu, jalalle jääkylmää vettä pidemmäksi aikaa. Kun vaikutus loppui, tuli kovat poltteet ja taas jalka kylmään veteen. Yö meni yrittäessä nukkua, jalka vesimaljassa. Jalkaan seitsemän rakkoa ja iho punaiseksi. Ei ollut palosalvoja, joten lievitystä kylmästä. Ei kestänyt sukkaa moneen päivään. Vieläkin on kipeä, vaikka kohta viikko aikaa ja Bepantenilla voideltu ja siteessä.
  Mitä opin? Vati aina kunnolla alustalle, ettei se voi kaatua, jos vesi pitää kaataa erikseen pesuvatiin, aina kylmä vesi ensiksi ja sitten kuuma.
  Ajattelemattomuudestani olen saanut kärsiä tosi kovin ja pitkään. Palovammat eivät ole mitään pikkujuttuja, ainakaan ei kärsimysten kokemuksella. Nyt iho irtoaa rakkojen kohdalta ja on tietysti erityisen kipeä.
  Herää kysymys: Kävitkö lääkärillä? No, en. Lääkäripalvelut taitavat olla maaseudulla jo nyt enemmän uskonasioita, kuin hoidon saannin.
  Kivaa päivänjatkoa ystävät teillekin!

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti