Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 22. lokakuuta 2013

Pullonkorkit, aarteet talteen uimarannoilta….Bottle Caps recovered from the beaches ....Kapsyler återvunnits från stränderna ....Tapas de botellas recuperadas de las playas ....Tampas de garrafa recuperadas das praias ....Kronkorken von den Stränden erholt ....Kroonkurken hersteld van de stranden ....Bottle Caps odzyskane od plaży ....Bottle Caps récupérées sur les plages ....Tappi di bottiglia recuperati dalle spiagge ....Бутылка Caps оправился от пляжей ....Tappi di bottiglia recuperati dalle spiagge ....Пробки для бутылок оправился от пляжей ....ビーチから回収されたボトルキャップ....瓶盖回收的海滩....Καπάκια που ανακτώνται από τις παραλίες ....Flaskekorker utvinnes fra strendene ....Flaska húfur batna frá ströndum ....Flaske hætter inddrives fra strandene ....Pudelikorgid toibunud rannad ....

 

Koti-äiti löysi Maan kätköistä  kullasta valmistetun, pienen esineen , joka on vain hieman postimerkkiä suurempi. Sen on arvioitu kuitenkin olevan vähintään 290 000 euron arvoinen löytö. Näin uutisoi iltalehti viime vuosikymmenen lopussa miinaharava löydöstä. Eilen nuorehko mieshenkilö oli miinaharavan kanssa Noormarkun uimarannalla aarteita etsimässä. Täältä ei kyllä pullonkorkkeja ihmeellisempää  löytynyt. Itseään tunnistettavaksi aarteen-etsiä pioneeri ei halunnut, joten sopii epäillä että jotain arvokkaampaakin on löytynyt maan uumenista.

varis markku pakaskuvia 029

Aarteen etsintään miinaharavalla avulla pääsee halvimmillaan jo noin 250 eurolla.  Aarteenetsintä metallinilmaisimen avulla on yllättävän suosittu harrastus: harrastajia on Suomessa noin 2000, heillä on mm. oma yhdistys ja aktiivinen nettifoorumi (www.aarremaanalla.com).

Suomessa on  hyvä tilanne aarteenetsinnässä pätee jokamiehenoikeus jota  monessa  muussa  maassa ei ole, joten metallinilmaisinta voi käyttää maastossa yleensä ilman erillistä lupaa.

Löytötavaralain mukaan alle 100 vuotta vanhan esineen saa löytäjä pitää, jos sen arvo on alle 20 euroa tai jos sillä ei ole ilmeistä tunnearvoa (esim. kaiverrus). Yli 20 euroa maksavat esineet tulee toimittaa löytötavaratoimistoon. Niistä voi saada joko löytöpalkkion tai sitten ne voi 3 kk kuluttua lunastaa säilytyskuluja vastaan.

yli 100 vuotta vanhan esineen, on kyse muinaismuistosta. Tällaisissa tapauksissa täytyy välittömästi ottaa yhteys Museovirastoon.

 

Valokuvaamisen voi aloittaa miltei yhtä halvalla kuin metallinpaljastimella aarteenetsinnän mutta loppupelissä valokuvauksesta taitaa laitteiden osalta tulla  kalliimpi harrastus. Eikä valokuvaamallakaan joka päivä kovin montaa tyydytyksen hetkeä saavuta.

 

Varis tolpalla

varis markku pakaskuvia 002

Eilen myöhästyin Laulujoutsenten kuvaamisesta kun kamera ei ollut käden ulottuvilla. Kahdeksan laulujoutsenta eilen lensi Noormarkun taivaalla kohti Reposaarta. Naakkoja oli isompi parvi, ne eivät olleet muuttomatkalla, kuhan muuten vaan  huvikseen taivalla  kruisailivat 

varis markku pakaskuvia 005

Pakkasyön jäljiltä ruohot kimaltelivat auringonpaisteessa.  Aarteenetsinässä tällaista kuvasaalista varmaan verrattaisiin pullonkorkin löytöön.

varis markku pakaskuvia 010

 

varis markku pakaskuvia 011

 

varis markku pakaskuvia 015

 

varis markku pakaskuvia 018

Meteorologien mukaan sää lämpenee jo tänään illalla, yhdeksänaikaan pitäisi Porissa/Noormarkussa sataa silkkaa vettä. Vesisade jatkuu huomiseen aamupäivään kello yhdeksään asti. Traktoreita on alettu varustaa lumisateita ajatellen. Ford 3000 traktori perälevyllä

varis markku pakaskuvia 027

Talveen varaudutaan merelläkin. Veneet kuskataan talvisäilöön.

International 585 XL

kuu vaikset sadepilvi 001

Turbo Belarus 825 83-90

kuu vaikset sadepilvi 003

 •  

 • Jorma Lindqvist pelloilla kaivamiseen täytyy lupa pyytää. Ja niiltä parhaat löydöt tehdään.

 •  

  •  

   Liukastakin voi olla

   

 • Tuula Lavonen

  Heippa hei kaverit!
  Nytpä tuli tenkkapoo. Tosi hienoa kun on saanut painoa alas ihan reippaasti eli reilun parin vuoden sisällä 25 kiloa. Nyt pitäisi taas lähtee viikonloppuna yhdelle kokousmatkalle ja kuinkas ollakaan, kaikki paremmat vaatteet ui päällä. Bleiserikin, pah ja tooosi pahasti!!! Ei auta muu kun lähtee vaatekauppaan. Vuosi sittenhän samaisella kokousmatkalla katkesi vasen olkapää ja nyt en aio tehdä uusintoja. Se on vieläkin välillä aikaa kipeä ja pakottele sillain kivassa tahdissa, öh! Mutta hyvin muistuttelee siitä, että kantsii olla vähän varovaisempi. Muistakaapas tekin ottaa ne nastakengät esille. Sekunnin sadasosassa voitte saada iänikuisen riesan ja itse asiassa
  vielä pahemmankin. Ei kun syksyn jatkoja itse kullekin.

 •  

   

  Jarmo Koski haluaisi vielä Sepoksi salattuihin elämiin.

  Jarmo KoskiJarmo Koski

   

  • Tykkää, jos olisit halunnut vielä Sepon jatkavan Salkkareissa taikka palaavan vielä jonakin päivänä!

   

  kahvihuijauksia
  Jorma Lindqvist - 19.10.2013 12:58

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti