Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Uros hyttyset eivät ole vaarallisia eivätkä ne inise…Male mosquitoes are not dangerous and do not like the sound of ...Manliga myggor är inte farliga och inte gillar ljudet av ...Los mosquitos machos no son peligrosos y no les gusta el sonido de ...Os mosquitos machos não são perigosos e não gosta do som de ...Männliche Mücken sind nicht gefährlich und nicht wie der Klang der ...Mannelijke muggen zijn niet gevaarlijk en niet van het geluid van ...Samce komarów nie są niebezpieczne i nie podoba mi się ...Moustiques mâles ne sont pas dangereux et n'aiment pas le bruit des ...Le zanzare maschio non sono pericolosi e non mi piace il suono di ...Мужской комары не опасны и не нравится звук ...オスの蚊は危険ではないとの音が好きではない...雄蚊是不危险的和不喜欢的声音......Άντρας κουνούπια δεν είναι επικίνδυνες και δεν μου αρέσει ο ήχος του ...Erkek sivrisinekler tehlikeli değildir ve ses sevmiyorum ...Mees sääsed on ohutud ja ei meeldi heli ...

 

Niin kuin yleistä on niin uros hyttystenkin elämä on naaraan kutsuäänen odottamista ja sopivalla hetkellä suvunjatkaminen. Koirashyttynen elää lyhyen elämän. Se juo vain kukkien mettä, parittelee ja kuolee sen jälkeen. Hetken aikaa ne ehtivät vedenpinnan tuntumassa lentokruisailemaan.

hyttysiä öttökkö pissi 038

Koirashyttynen löytää naaraan sen lentoäänen korkeuden perusteella. Lentoääni - ininä - syntyy siipien värinästä.

hyttysiä öttökkö pissi 044

Pieni on lentävä uroshyttynen valokuvauskohteeksi

hyttysiä öttökkö pissi 047

 

hyttysiä öttökkö pissi 050

 

hyttysiä öttökkö pissi 087

 

hyttysiä öttökkö pissi 082

Eilen iltapäivällä Noormarkussakin digitaalilämpömittari näytti +28.3 lämpöastetta. Sisällä oli yhtä lämmin kun Selektiivi ikkuna lasi päästää lämmön sisälle mutta ei ulos. Emissio  on selektiivilaseilla  95 prosenttia. Tänään tätä kirjoittaessa kello 8.50 ulkolämpötila on jo + 23.1 astetta celsiusta.  Kuivuus olisi hyvä hyttysen tappaja mutta seuraava sadekuuro saa ne taas parveilemaan.

lämpötila klo  16.15  Noormarkku 003

Päivän dikiart

Kartanokimalainen ja syreenin kukka

sunnuntain ötökkä kuvat outo perhonen toukka 010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti