Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Taiteiluksi meni neito korentojen kuvaaminen…Maiden went to the art of shooting dragonflies ...Maiden gick till konsten att skjuta trollsländor ...Maiden fue para el arte de las libélulas de disparo ...Donzela foi para a arte de fotografar libélulas ...Maiden ging an die Kunst des Schießens Libellen ...Maiden ging naar de kunst van het fotograferen libellen ...Maiden udał się do sztuki fotografowania ważki ...Maiden est allé à l'art de libellules tir ...Fanciulla andò a l'arte di libellule di ripresa ...Maiden пошел в искусство стрельбы стрекоз ...メイデンは、撮影トンボの芸術に行ってきました...少女去拍摄蜻蜓的艺术...Maiden πήγε στην τέχνη της σκοποβολής λιβελλούλες ...Maiden çekim yusufçuk sanatına gitti ...Neiu läks kunsti shooting kiilid ...

 

 

Eivät olleet  Neitokorennot Noormarkunjoen  Myllykoskella lisääntyneet.  Yksi kuherteleva pari siellä lensi lepattavin syvänsinisin siivin. 

 

nikond 2h testailua 014

Neitokorennosta on netissä miljoona sellaista valokuvaa jossa se istuu kasvinlehdellä. Pitäisi saada jotain muuta.

 

nikond 2h testailua 006

Lentävän neitokorennon valokuva olisi tavoittelemisen arvoinen.  Neitokorento on kuitenkin suhteellisen pieni ja sen syvänsininen väri imee valoa.  Vaikka ne eivät mitään huippunopeita lentäjiä olekaan niin kuherelessaan  ne ne tekevät nopeita käännöksiä ja läheltä kuvatessa ne karkaavat helposti ohi seurannan ja ulos kuvaruudusta. Kauempaa kuvatessa ne taas jäävät kovin pieniksi.  Suljinaikakin saa olla lähelle 1/2000 sekuntia  että lepattavat siivet pysähtyisivät.

 

Taitaa olla parempi että tekee DigiArt teoksen niin voi käyttää taiteellista vapautta ja sanoa että kuvassa on villit ja vapaat

nikond 2h testailua 030

 

Sama ilman sudenkorentoja

Rantakasvi

nikond 2h testailua 015

Tässä neitokorentojen lentovalokuvassa on paikallinen aspekti, Kaapelin Kaukon honkio taustalla

nikond 2h testailua 035

Sekin varmaan helpottaisi neitokorentojen valokuvaamista jo niitä olisi enemmän kuin yksi pari, vaikka parikymmentä.  Silloin voisi tuurilla ja vahingossa YKSI korento tulla valokuvaan tunnistettavanakin.

 

Juhannushuumoria, joku oli tehnyt vahasta invalidimoposta sporttiversion asentamalla siihen oranssin ralli-istuimen

nikond 2h testailua 047

Erkkola oli Matti Erkkolan Ilmajoen Koskenkorvalla 1950-luvulla kehittämä invalidimopo. Erkkola-mopon merkittävin ostajakunta muodostui sotainvalideista. Erkkoloiden elinkaari ylsi 1980- ja 1990-lukujen taitteeseen asti, jolloin liiketoiminnan ostanut lahtelainen Merivaara Oy katsoi ajokuntoisia sotainvalideja olevan liian vähän ja noin 200 kappaleen vuosimyyntiä ei enää pidetty kannattavana.  Erkkola mopojen myyntihinnat ovat 800 euron luokaa, vanhemmista alkuperäisistä voi saada enemmänkin.

 

  •  

  • Kari Isokivijärvi Korentojen lentokuvaus on kyllä hankalaa hommaa. Lavajoella Hämeenkyrössä tuntui olevan neitokorentoja runsain mitoin, mutta tarkennus niihin on hankalaa, etenkin tuulisella kelillä.

  • Kari Kinnunen Ikäviä ovat korennot kun eivät ...tana suostu pysymään paikallaan. Ensin ...ttu pörräävät paikallaan minuuttitolkulla ja sitten kun pitäisi laukaista, ni eiku tää liikuu sen viisi senttiä.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti