Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Sudenkorentoja valokuvaamassa vähän erikoisemmalla objektiivilla…Dragonflies photographing a bit more specialized lens ...Trollsländor fotografera lite mer specialiserad lins ...Libélulas fotografiar un objetivo más especializada poco ...Libélulas fotografar um pouco lente mais especializado ...Libellen fotografiert ein bisschen spezialisiert Linse ...Ważki fotografowania trochę bardziej specjalistycznego obiektywu ...Libellules photographier un peu objectif plus spécialisé ...Libellule fotografano una lente più specializzata po ...Стрекозы фотографирования более специализированное линзы ...もう少し専門的な撮影レンズトンボ...蜻蜓拍摄更专业的镜头有点...Λιβελλούλες φωτογράφηση λίγο πιο εξειδικευμένο φακό ...Dragonflies fotografeerimine natuke rohkem spetsialiseeritud objektiiv ...

 

Kaikkia hyönteisiä on ollut harvinaisen vähän noin yleisesti ottaen.  Sudenkorentojakin on Myllykoskella vain muutama sininen  Neitokorento ja pari näitä isompia. Suomessa esiintyy 55 sudenkorentolajia. Osa lajeista on rauhoitettu EU-direktiivillä ja niiden kiinni ottaminen sekä lisääntymis- ja levähdyspaikkojen hävittäminen ja heikentäminen on kiellettyä. Rauhoitetut lajit ovat viherukonkorento, kirjojokikorento, lummelampikorento, sirolampikorento ja täplälampikorento.

Hukankorento (Libellula)

katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 095

Vesistöjen ääressä valokuvattaessa olen huomannut  kameran tarkennuksessa ongelmia kun vedenpinta auringonpaisteessa kimaltelee ja kiiltää  niin kameran tarkennusautomatiikka sekoa helposti ja saattaa hyvä valokuvaustilanne mennä sen vuoksi hukkaan. Siksi valitsin sudenkorentojen valokuvaamisen vähän vanhemman ja erikoisemman käsisäätöisen objektiivin Sankyo Kohki  SUPER-KOMURA  UNI AUTO ZOOM 1:4.5 f 90-250. Sankyo Kohki alkoi valmistamaan kamera objektiiveja toisen maailmansodan jälkeen. Sankyo Koki KK (三协光机㈱) oli aktiivisemmillaan  1950-luvun alussa ja vararikko tuli 1980 luvulla. Super-Komura objektiivit olivat enimmäkseen Pentax kierteisiä. Mistä lie tämäkin Super-Komura aikoinaan suomeen tullut Komura uni auto NF bajonetilla varustettuna.  Kallis se varmaan on ollut kun sen valovoima läpi koko polttovälialueen 1:4.5 huomioiden valmistusajankohta joskus 1960 ja 1970 lukujen vaihteessa.  Siihen aikaan vannoutuneimmat (ammattilaiset)  valokuvaajat eivät vielä zoomeihin luottaneet ja sen vuoksi Japanilaiset valmistivat joutuivat nämä ensimmäiset zoominsa valmistamaan erityisen huolellisesti ja hyvin voittaakseen vaativien valokuvaajien  laatuvaatimukset ja luottamuksen.

katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 051

Käsisääteistä objektiivia kun käyttää, ei voi syyttä ketään muuta kuin itseään jos valokuvasta tulee epäterävä. Suurta himmenninaukkoa ja Nopeita suljinaikoja käytettäessä syväterävyysalue jää pieneksi pitempipolttovälisillä objektiiveilla.

katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 036

 

 

katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 055

Jos sudenkorentoja olisi useampi kuin kaksi niin hyvän valokuvan saamisen onnistumisprosentti olisi suurempi

katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 056

Neitokorento ei ole niitä pienempiä hyönteisiä mutta pieneksi sekin jää kun ei pääse läheltä valokuvaamaan

katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 057

 

katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 063

 

 

katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 061

 

katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 080

 

katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 086

 

katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 093

 

katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 102

 

katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 109

 

katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 115

 • Seppo Karhu Sudenkorennon maailma on hieno. Tulee aivan mieleen kivihiilikaudelta kuvitetut metsät ja jättiläiskorennot.

   

 • Kari Isokivijärvi Kyllä sudenkorennosta on tosi vaikea saada lentokuvaa. Itse en onnistunut kuin ottamalla automaatin pois päältä. Mutta noin 50 laukausta ja yksi onnistuminen. Ei hätää, olen nyt epäonnistunut taas noin 45 kertaa peräkkäin. Ehkäpä kohta onnistaa.

 •  

  Pitäisi varmaan päästä täältä Porin seudulta jonnekin paremmille seudulle jossa olisi  suotuisammat olosuhteet runsaammalle lajistolle ja sitä myöten olisi enemmän mahdollisuuksia valokuvaamiseen ja onnistuneiden valokuvien saamiseen.

  Sankyo Kohki  SUPER-KOMURA  UNI AUTO ZOOM 1:4.5 f 90-250  Komura ZOOM 925

  komura zoom 925 002

  Japanissa näistä Komura ZOOM 925 objektiiveista pyydetään keskimäärin 1000 Jeniä

   

   

  Päivän DigiArt teos

  Mikkihiiri paloauto

  katuvalon vaihto sudenkorento super-komura 131

   

  17.html (Kalevala) - Project Runeberg

  runeberg.org/kalevala/17.html

  Laai rautainen korento, teräksinen tienaellos: ... Syösti rautaisen korennon suuhun Antero Vipusen, ikenihin ... petäikkö, perehinesi, umpilampi, lapsinesi, ...

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti