Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannusaaton Nikon D1H testailua, vesimittari vaanii kalanpoikasia…Midsummer Nikon D1H testing, water meter stalking fish fry ...Midsommar Nikon D1H testning, vattenmätare stalking fiskyngel ...Midsummer Nikon D1H prueba, medidor de agua acecho pescado frito ...Midsummer Nikon D1H teste, medidor de água perseguindo peixe frito ...Midsummer Nikon D1H Tests, Wasserzähler Stalking Fischbrut ...Midsummer Nikon D1H testen, watermeter stalking pootvis ...Midsummer Nikon D1H badania, licznik stalking wodę smażyć ryby ...Midsummer Nikon D1H tests, compteur d'eau traque alevins de poissons ...Midsummer Nikon D1H test, contatore dell'acqua appostamenti frittura di pesce ...Летнюю Nikon D1H тестирования, счетчик воды преследования мальки ...真夏ニコンD1Hテスト、水道メーターストーカー魚のフライ...仲夏尼康D1H测试,水表缠扰鱼苗,Midsummer Nikon D1H τον έλεγχο, τη μέτρηση νερού καταδίωξη ιχθύδια ...Yaz Nikon D1H test, su sayacı takip balık kızartma ...Jaanipäeva Nikon D1H katsetamine, veearvesti jälitamine kala praadida ...

 

Olin niin intoa täynnä kun hoksasin että Nikon D 1 H rungossa voi käyttää hyvin nopeaa salamatäsmäysaikaa, 1/500 sekuntia.  Ajattelin että sillä saisi vesimittareita kiusaavat lentävät hyönteiset pysäytettyä valokuvaan paremmin näkyviksi kuin pelkällä nopealla suljinajalla  ottaessa. Testaamatta jäi. Tuulensuunta oli kääntynyt ja kaikki vesimittarit olivat hakeutuneet tuulensuojaan.  Ainoatakaan lentävä hyönteistä ei veden pinnanpäällä lentänyt.

Kissa sentään vaani räkätin poikasia

D 1 testailua 030

Niittyleinikeissä ei yleensä hyönteisiä näe. Salamavalokuvaus vaatii totuttelua, niittyleinikin keltainen kukka on aavistuksen ylivaloinen, mutta taustan sentään sai tummaksi päivänvalossa, ilman kuvan jälkikäsittelyä.

Kärpänen Niittyleinikkillä (Ranunculus acris, syn R. "acer")

D 1 testailua 006

Niittyleinikki on myrkyllinen, sillä sen sisältämän ranunkuliinin hajoamistuotteena syntyvä protoanemoniini aiheuttaa kosketusallergiaa ja sisäisesti nautittuna voi aiheuttaa kammiovärinää ja hengityselinten vajaatoimintaa. Kansanlääkinnässä tuoretta niittyleinikkiä, kuten myös muita leinikkilajeja, on kuitenkin käytetty murskattuna känsiin ja lihas- ja nivelsärkyihin.

 

D 1 testailua 007

Vesimittari löytyi vaanimassa pieniä kalanpoikasia

D 1 testailua 022

Kalanpoikaset taitava olla hyvässä turvassa vesimittareilta, en ainakaan ole nähnyt että vesimittarit sukeltaisivat.

D 1 testailua 023

Kalanpoikasia rantavedessä

D 1 testailua 026

 • Jari Anttila Niittyleinikeistä...oletko nähnyt sen kerrottua muotoa, jossa on pallon muotoinen kukka? Muutamia silloin tällöin tullut vastaan. Ei taida olla kovin yleinen.
  Vesimittareita sanottiin meillä "vesihevosiksi".

 •  

  Nikon D 1H sarjanumero 5213903

  Sata vuotta vanha ratakiskon naula ja Nikon d1H kamera on niin luja että se käy vaikka vasarasta

  naula 001

   

  Kaikille ei ole Juhannus  pyhä ja lepopäivä.  Puolalaisten rekka vei juhannusaamuna sähkölankarullia Kulaan uuden sähkölinjan rakennustyömaalle.

  rekka 002

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti