Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 27. toukokuuta 2013

Miksi aina saa valokuvat peppuja…Why do I always get the photos asses ...Varför får jag alltid bilder åsnor ...¿Por qué siempre tengo las fotos de culos ...Por que eu sempre obter os jumentos fotos ...Warum bekomme ich immer die Fotos Esel ...Waarom krijg ik altijd de foto's ezels ...Dlaczego zawsze uzyskać tyłki zdjęcia ...Pourquoi ai-je toujours les ânes de photos ...Perché ho sempre trovato le foto culi ...Почему я всегда получаю фото задниц ...なぜ私はいつも写真のロバを得るのですか...为什么我总是得到的照片驴...Γιατί παίρνω πάντα τα γαϊδούρια φωτογραφίες ...Neden hep fotoğrafları eşek alabilirim ...Miks ma alati pilte eesli ...

 

Isompien nisäkkäiden valokuvaajat kuvaavat luontovalokuvia haaskalta,  piilokojuista ja saavat sillä tavoin mahtavia luontovalokuvia. Makrovalokuvaajalla on olosuhteet toisin. Vaikka kuinka majoittautuisi jonkin kukan viereen kuvaustelttaan niin ei koko päivänä välttämättä saa yhtään valokuvaa.  Kimalaisiakin kuvattaessa pitää olla valpas ja siirtyä sinne missä on toimintaa. Toki kimalaiset eivät ole niin pelokkaita kuin isommat kanssasisarensa (linnut)ja niitä voi rohkeamminkin lähestyä. Kuitenkin usein käy niin että saa peppuja kuvatavaksi. Eli Kimalainen lentää pois päin.

spligor 80-200 makro 034

Tulevaa lentosuuntaa oppi kyllä ennakoimaan kun paljon seuraa kimalaisten medenhakureissuja. Valokuvaaja saa olla normaali hajuinen, mitkään hajusteet eivät niitä houkuttele. Nopeita liikkeitä sen sijaan pitää varoa. Kimalaisten pölyttämisnopeuksia on tutkittu jo 70-luvun loppupuolella ja silloin havaittiin että eri kimalaisyksilöt käyvät keskimäärin 5,9-41,6 mustikan kukassa ja 6,4-44,9 puolukan kukassa minuutin aikana.  Voikukissa on enemmän työmaata kuin pienissä metsämarjankukissa joten tarkentamaan ehtii monasti ihan ajan kanssa

spligor 80-200 makro 039

Syväterävyys alue on makrovalokuvauksessa usein kovin suppea. Nämä jutun valokuvat otin kamerakaapin perältä löytyneellä kahdeksankymmenluvulla Japanissa valmistetulla  Soligor C/D 80-200mm 1:4.5 Macro objektiivilla. Kahdeksankymmentäluvulla oli eri objektiivin valmistajilla muotia mainostaa makro-ominaisuuksia, Mutta tämä Soligor on ainoita jolla saa oikeasti otettua  1:4 makrovalokuvia.

Medenkerääminen on isolle kimalaiselle rankkaa työtä ja törmäyksiä sattuu.

spligor 80-200 makro 040

Kimalainen lähtee kukalta nopeammin kuin Räikkönen viivalta. Valokuvaajan reaktionopeudesta on Kimalaisen lentokuvan saanti paljolti kiinni.

spligor 80-200 makro 044

Oikein paljon kun Kimalaista valokuvaa niin saa saa lopulta sen kohti tulevan  lentovalokuvankin.

spligor 80-200 makro 046

 

spligor 80-200 makro 052

Valtaosa on kuitenkin näitä pakenevia lentovalokuvia.

spligor 80-200 makro 006

Täydellä hunajamahan sisällöllä kimalainen voi lentää yhtäjaksoisesti jopa 40 minuuttia. Kuorma, jota se kantaa lennon aikana voi olla keskimäärin neljäsosa sen painosta.

kimalaisia lintu auto 099

Ehkä on saivartelua (vanhat miehet sanoisivat rosenlewin konepajalla:  (“se on pilkun nussintaa”) jos jotain enemmän vaatii lentävän kimalaisen valokuvalta kuin mitä tässä on.

spligor 80-200 makro 043

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, vauhtia kyllä mutta vaarallisilta tilanteilta välttyy kun pysyy rauhallisena eikä ala huitomaan.

kimalaisia lintu auto 019

 

Nämä on hyönteismaailman sata lasissa valokuvia.

kimalaisia lintu auto 038

 

Palaillaan tuonnempana, ehkä tässä jo tälle kesälle oli riittävästi kimalaisen lentovalokuvia.

kimalaisia lintu auto 107

Pekka Jaakkola heitti kiekko kesän ennätyksensä.  Noormarkun kentällä se taas löytyi....tekniikka perkule....kevyt 54m siivu vastatuuleen singottuna....kyllä se sieltä singahtaa kun jossain vaiheessa hieman höllätään.

spligor 80-200 makro 146

Kova navakka tuuli eilen jostain pohjoisen ja idän välistä puhalteli.  Koivun latvat taittui..

spligor 80-200 makro 030

 

http://satalasissa.innovadigital.eu/share/94#.UXEmvEPiaa0.facebook

 

 •  

 • Hannu Raussi Kyllä hyvä peppu huonon kimalaisen voittaa?

   

 • Sari Vehmaskangas Kysypä Teuvo Kirsi Kippura Hurme nimisen leidin neuvoja, se tietää kaiken pepuista!

   

 • Hannu Raussi jassoo, kiitos vihjeestä, kiva nimi

 •  

 • Seppo Karhu Hienoja kimalaiskuvia.

 •  

  Kirsi Kippura Hurme voi pyhä pietari sari sinuu :))) En mie noist pepuist tiiä sen enenpää,mut kaikki öttiäiset vahingossa tulee perse eeltä mun linssii ,ny mie lähen mettää kassoo näkyykö siellä tikkoja takomassa ahteri edeltä

   

 •  

 • Hannu Raussi Isot hauet kannattaa ja ottaa perse eeltä haaviin.

  24

 • Kirsi Kippura Hurme Niih ja mie en nähny mokomii tikkoja takomassa,yhen titityy auran näin mut nekin ois ollu takaantapäin kuvattii,joten se siitäkin sitten

 • 1 kommentti:

  1. Kiitos Teuvo näistäkin kesän kynnyksellä olleista voikukkakuvista ja pepuista vallan upeat kirkkaa selkeät värit !

   VastaaPoista