Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Vetoketjua ostamassa köyhän taitelijan kanssa….Pull the chain to buy ....Dra kedjan att köpa ....Tire de la cadena para comprar ....Puxar a corrente para comprar ....Ziehen Sie die Kette zu kaufen ....Trek aan de ketting om te kopen ....Tirez sur la chaîne pour acheter ....Tirare la catena di acquistare ....Потяните цепь купить ....買うためにチェーンを引いて....拉動鏈條買....

 

Tämä juttu uusintana kun televisiostakin tulee vain uusintoja niin kai blogi jutunkin voi uusintana julkaista

Arvonlisävero nousi ja köyhän maalaustaiteilijan pitää alkaa katsomaan mihin vähät varansa törsää. Vetoketjut ovat vaatteen tai laukun ainoita liikkuvia osia. Siksi ne menevät useimmiten rikki ensimmäisenä.  Uuden vetoketjun saa saa halvemmalla kuin uuden takin.

Markku valitsee vetoketjua

salmiakki nauha ja nappi liikkenne kuvia 085

Porista Antinkatu 18 löytyy Nauha ja Nappi josta löytyy ompelutarvikkeita joka lähtöön.  Mariia Rintala opastaa Markkua vetoketjun valinnassa.

salmiakki nauha ja nappi liikkenne kuvia 089

Vetoketjun keksi yhdysvaltalainen Whitcomb Judson vuonna 1891, mutta ei suinkaan vaatteita vaan saappaita varten. Nykyaikaisen varmemmin toimivan vetoketjun kehitti Gideon Sundbäck Judsonin keksinnön pohjalta.

salmiakki nauha ja nappi liikkenne kuvia 086

 

Nauhassa ja Napissa  nappimalleja on yli 10.000 erilaista. Niiden materiaaleina on muovia, metallia, puuta, luuta ja esim. bampua…  Nappi valikoima hylly pitää nähdä livenä, se on kuin taideteos

salmiakki nauha ja nappi liikkenne kuvia 091

Oi, oi missä nappi paratiisissa te olittekaan! Nappihullu haukkoo täällä henkeään. Mummuni lauleskeli vetoketju apu parhain. Onkohan se juuri tuo Malmstenin ralli. Jos vetskari ei pysy kiinni niin sitä "lukko-osaa", jolla vetskari suljetaan voi juurikin noin pihdeillä hellästi säätää, jotta hampaat menevät lomittain. Suutarilla voi taas vaihtaa sen "lukko-osan". Jos vetoketjulla on jääkiekkoilijan hymy hampaissa niin silloin joutuu ompeluhommiin. Ihastuttavaa viikonvaihdetta!

Tarina

 

Vetoketjun vaihtaminen uuteen on työlästä puuhaa. Se vaatii sekä taitoa että ompelukoneen.  Siksi Markku viekin takkinsa korjattavaksi Tarve Kraatarile Noormarkkuun. Tarve Kraatari löytyy osoitteesta Museotie 4 29600 NOORMARKKU

 • Markku Mäkelä Eka takki on taas ehjä, vetoketju 6 €+ ompelijantyö 12 €, ei paha. Maanantaina saan toisen takin hakea korjattuna, kyllä taas kelpaa.

 •  

 • Markku Mäkelä Voi harmi, tein päätöksen etten mitään uutta kudetta osta tänä vuonna, siksi vanhojen takkien vetoketjutkin korjautin Tarjalla. Näyttää nyt vähän siltä että tuo kanilakki on hankittava.

 •  

 •  

 • Sirpa Havu tuttu kraatari

  Saabin matkamittariin kertyi vetoketjun haku matkalla noin 32 lisä kilometriä, joten poltonainekauppiaskin sai oman osuutensa.

  salmiakki nauha ja nappi liikkenne kuvia 050

   

 • Jukka Keskinen Joskus vetoketjulle saa lisä elinaikaa, kun puristaa sitä hiukan pihdeillä. Varovasti, ettei rupea ahdistamaan!

  Maija-Liisa Malinen Vetoketju On hieno keksintö! Eikös se ollut Jori Malmsten, joka sille ylistyslaulunkin rustas!

 •  
   

   

 • Musiikkikilta -65 - Vetoketju (G.Malmsten) - YouTube

  ► 3:27► 3:27

  www.youtube.com/watch?v=0BTWHxqyyhA

  19.9.2007 - Lataaja: leskhan

  "Vetoketju" means zipper in English. ... Georg Malmstén ~ Saariston Sirkkaby markku514,297 views ...

 • Lisää videoita haulla jori malmsten vetoketju »

   

  Anne Hopiala http://www.youtube.com/watch?v=L4xh49jyEc4

  Georg Malmstén & Dallapé - Vetoketju (1937)

  Uusi projekti 9

   

  Matti VanhanenMatti Vanhanen Perheyritysten liitto

  Kun Kreikan lainat tulevat melkein joka keskustelussa argumenteiksi pyysin täsmällisiä lukuja. Kahdenvälisiä lainoja olemme antaneet Kreikalle 1005 miljoonaa euroa ja viime vuoden loppuun mennessä olemme saaneet niistä korkotuloja 48 miljoonaa euroa. Islannille lainasimme myös kaudellani 320 milj ja se on lyhentänyt sitä jo 188 miljoonaa ja maksanut korkoja meille 18 miljoonaa. Tappioita Suomelle ei ole ainakaan vielä tullut. Suomi on vastaavasti saanut lainarahaa huomattavasti alemmalla korolla.

 • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti