Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Köyhän henki on halpaa KELA byrokratian rattaissa Suomessakin…The poor man's life is cheap bureaucracy stroller in Finland…Den stackars mannens liv är billigt byråkrati barnvagn i Finland ...La vida del pobre es la burocracia cochecito barato en Finlandia ...A vida do homem pobre é barato carrinho de burocracia na Finlândia ...Der arme Mann das Leben ist billig Bürokratie Kinderwagen in Finnland ...De arme man het leven is goedkoop bureaucratie wandelwagen in Finland ...Biedak życie jest tani wózek biurokracja w Finlandii ...La vie du pauvre est la poussette la bureaucratie pas cher en Finlande ...La vita del povero è passeggino burocrazia a buon mercato in Finlandia ...Η ζωή του φτωχού είναι φθηνή καρότσι γραφειοκρατία στη Φινλανδία ...貧乏人の人生はフィンランドの格安官僚のベビーカーです...Жизнь бедняка дешевая коляска бюрократии в Финляндии ...窮人的生活是便宜的官僚嬰兒車在芬蘭...

 

Kaksi kertaa päivässä, aamuin ja illoin joudun pistämään sairastamani 1 type diabetes (sokeritauti) johdosta pitkävaikutteista Levemir insuliinia 53 yksikköä vuorokaudessa. Nyt KELA (kansan eläke laitos) aikoo poistaa Levemir insuliinin kelakorvauksen. Lähes 40 000 diabeetikon käyttämän detemirinsuliinin Kela-korvattavuus päättyy 30.6.2013, mikäli Sosiaali- ja terveysministeriön lääkkeiden hintalautakunnan päätös 5.12.2012 pysyy voimassa. Näistä 40 000 käyttäjästä suurin osa on lapsia, nuoria ja aikuisia tyypin 1 diabeetikoita, joille insuliini on välttämätöntä hengissä pysymiseksi.Ilman insuliinia ykköstyypin diabeetikot kuolevat hyvin nopeasti. Diabeteksen hoito on aina yksilöllistä, joten eräät insuliinit sopivat joillekin diabeetikoille, toiset laadut toisille. Diabetesliiton arvion mukaan detemirinsuliinista luopuminen voisi tuoda Kelalle noin 4,5 miljoonan euron vuotuiset lääkekulusäästöt. Levemir on saanut jatkoaikaa ja korvattavuuden vuoden 2013 loppuun. Mutta entä sen jälkeen.  Olisi tärkeää että että diabeetikoiden lääkkeet pysyisivät korvattavana kun Porin kaupunki pitää huonohkoa huolta sokeritautisistaan. Porin ja Noormarkun liittymisajankohdassa Noormarkun diabeetikoilta poistui ilmainen jalkahoito ja silmänpohjankuvaus.

 

Leverim insuliinikynä pakkaus

maisem muutui levamer 063

Levemir insuliini käyttö minun osaltani  maksaa KELA:lle 300€ kolmessa kuukaudessa.  Jos Kelalle satanen kuussa minun hoidon maksusta on liikaa niin halvalla menee minunkin henki joka 34 vuotta on työllä tuloja synnyin maalle tuonut.  Insuliini vaihto tuo lisää lääkärissä käyntejä jotta taas löydetään uudet annostasot ja voi olla että uusi insuliini ei yksinkertaisesti vain sovi, sokeritautisetkin ovat yksilöitä ja taudinkuva voi olla hyvinkin erilainen.  Levemir insuliinin aikana käyn vain kerran vuodessa tarkistus käynnillä diabeteslääkärillä ja verikokeilla , joten luulisi Levermir  hoito halvemmaksi tulevan, kuin uuden kokeilu. Vai onko tarkoituskin että saadaan kahdenkerroksen hoito taso diabeetikoille. Varakkaathan pystyvät paremman lääkkeen ostamaan ilman KELA korvaustakin. Köyhät kyykyyn meininkiä tämä on.

Insuliinihoidon toteutuksessa yksilöllisyys ja mahdollisuus soveltaa insuliinihoitoa tarpeen mukaan ovatkin erittäin tärkeitä. Markkinoilla olevat perusinsuliinit (detemir, glargiini ja NPH-insuliinit) ovat keskenään erilaisia, eivätkä ne Lääkelaitoksen luokittelussa ole keskenään vaihtokelpoisia valmisteita. Insuliinien vaikutusajat ja vaikutusprofiilit eroavat toisistaan merkittävästi.

 

Tyypin 1 hoitoa tulee jatkaa loputtomiin, elämän loppuun asti kaikissa tapauksissa. Hoitoa ei merkittävästi heikennä normaalia elämää, jos hoito suoritetaan  asianmukaisesti, riittävä potilaan koulutus, tietoista asianmukaista hoitoa,  testausta ja koulutusta miten insuliinin annostelu tehdään. Kuitenkin hoito on edelleen hyvin hankala monille ihmisille. Komplikaatioita voi liittyä sekä matala verensokeri ja korkea verensokeri , Alhainen verensokeri voi johtaa kiukku kohtauksiin tai pahimmillaan  tajuttomuuteen joka vaatii  kiireellistä hoitoa. Korkea verensokeri voi johtaa lisääntyneeseen väsymystä ja voi myös johtaa pitkällä aikavälillä vahingoittaa sisäelimiä ja jalkojen amputaatioita. Ykköstyypin diabetes johtaa hoitamattomana nopeaan kuolemaan. Yhdenkään diabeetikon henkeä ei tule uhata välttämättömien lääkkeiden käyttömahdollisuuksia rajoittamalla.

http://www.adressit.com/levemir

Levemir-insuliinin korvattavuus turvattava

www.adressit.com

Tiedoksi tilanne 21.12.2012: Levemir on saanut korvattavuuden vuodeksi 2013. Dia...Näytä lisää

http://yle.fi/uutiset/laakari_insuliinin_pakkovaihtoon_liittyy_riskeja/6416633

 • Kaarina V AjantoKaarina V Ajanto jakoi kuvasi.

  Olisikohan siellä KELASSA siivoamisen paikka siellä yläpäässä ja entäs ne KELAN LÄÄKÄRIT!!!!
 •  

 •  

 •  

 • Markku Varjonen, Young Il Hong ja Erkki Laine tykkäävät tästä.

 • Berit Nyby Eikö tuo perutettu,kun tämä asia oli aikaisemmin esillä ja oli jopa protesti lista fb:ssä? Kelan piti peruta se päätös.

   

 • Ulla-Maija Hakonen Kyllä olisi kirveellä töitä, en ole vielä kaikista omista lääkkeitäni ottanut selvää miten mun käy, syön 11 pilleriä päivässä:(

   

 • Mirko Salonen Levemir ei ole hinta / laadultaan paras insuliini, joten kela hieman ajatteli kiristää valmistajaa....niinpä niin uudemmat ja tehokkaammat eivät kaikille sovi, mutta kelaahan ei kiinnosta, että jokainen on oma yksilö ja kokonaisuus, vaan kela haluaa tasapäistää kansaa

   

 • Erkki Laine Mulle ainakin sopii hyvin , IHMETYTTÄÄ Kelan logiikka.

   

 • Berit Nyby Kela käy näitä neuvotteluja joka vuosi,minä joutui vaihtamaan astmalääkkeet skun sen nimistä ei enää korvattu.Koskaan ei voi olla varma omaan lääkkeen korvauksesta.

   

 • Markku Varjonen Nyt nuukaillaan terveyden kustannuksella, ei hyvä. On niitä epäoloisempiakin leikkauskohteita.

   

 • Markku Varjonen Ei tästä voi tykätä.

   

 • Mirko Salonen Niin nuukaillaan ja joka paikassa julkinen sektori kehuskelee, kuinka kulut on saatu kuriin terveyden huollossa.... säästetään säästetään ja kansa sairastuu koko ajan enemmän ja pahemmin tilastojen mukaan
  Meistä on tullut vain numeroita terveydenhuollon järjestelmässä.....ihminen on unohtunut kokonaan...olemme nykyään vain veronmaksajia ja poliittisia pelinappuloita, kun ei ole enää hyötyä, niin pois silmistä, pois mielestä

   

 • Berit Nyby Säästöt on monta kerta kallempia kun jos lääkkeet saisi kohtuu hintaisena.Nyt suunnittellaan uusi 50 katto ennen kun saisi lainkaan Kela korvausta.Tuntuu että päättäjät eivät tajuavat että pienellä palkalla tai eläkkeellä on nyt jo lääke kulut isot.Kuinka monelle jää sitten joko lääkket tai ruoka ostamatta.Ruoan hinta kanssa nousee jatkuvasti.

   

 • Mirko Salonen Kela ja hallitus katselee asioita lyhyellä jänteellä eli pitää saada menevän vuoden budjetti pysyyn kasassa ja parhaiten asiansa pelaava ministeriö saa parhaan potin....kuka nyt sairaiden, eläkeläisten, lapsiperheiden puolia pitäisi
  Raha on saanut niin monen kansanedustajan mielen / arvot muuttuun, kun arkadianmäelle on päässyt.....Suomen suurin paskahuusi - eduskunta talo, siellä kun tuntuu olevan putket jumissa, kun sinne päässeillä nousee pissi päähän

   

 • Teuvo Vehkalahti Ja ajatelkaas sitä että nämä päättäjät on tavallisesta kansasta kasvaneita,. Sotien jälkeen kaikki halusi pojistaan parempia ja paremmalle oksalle, vähintään ylioppilaaksi tai ainakin maisteriksi ja tässä näkyy tulos.

 •  

 • Pekka Koivisto Ei tässä mitään muuta ole takana kun Amerikan malli. Joudut ottamaan kalliit vakuutukset tai kuolet pois. lisää rahaa vaan ulkomaille. Omat saa olla.

 • Olavi Viitasaari Eduskunnas muuttuu hyväkin edustaja pikaisesti samankaltaiseksi kuin siellä jo ennemminkin istuneet. Puolueisiin katsomatta.

   

 • Merituuli Salama Lääkefirmat rules.

   

   

  Jan Virtanen Kannattaa kokeilla vähentää hiilihydraatteja, tarvitsee vähemmän insuliinia. Suosittelen tutustumaan tämän kaverin kirjaan:
  http://perfecthealthdiet.com/

  Perfect Health Diet - A diet for healing chronic disease, restoring youthful vitality, and achieving

  perfecthealthdiet.com

  Paul will be on Jimmy Moore’s “Ask the Low-Carb Experts” on Thursday January 24 at 7 pm to discuss “All Things Hunger”.

   

   

  Lisätietoja
  Yliproviisori Mareena Paldán, puh. 0295 163 439
  Johtaja Lauri Pelkonen, puh. 0295 163 435

   

   

  Äkkiä maisema muuttuu kun lämpötila plussan puolelle siirtyy.

  maisem muutui levamer 006

   

   

  Analyysi

  Tuhat miljardia euroa – kuin taikurin hatusta

  Euroalueen keskuspankki EKP lupasi puoli vuotta sitten, että se puolustaa euroa tarvittaessa vaikka rajattomin velkakirjaostoin. Vielä se ei ole käyttänyt tukiostoihin euroakaan, mutta lupaus on tuottanut riskipitoisen finanssivarallisuuden omistajille mojovan pikavoiton: tuhat miljardia euroa.

  http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/01/30/tuhat-miljardia-euroa-kuin-taikurin-hatusta/20131573/170

 • 2 kommenttia:

  1. Nice answer back in return of this question with firm arguments and explaining the whole thing about that.   Feel free to surf to my site - blogger.com

   VastaaPoista
  2. I every time spent my half an hour to read this web site's posts all the time along with a cup of coffee.


   My web site; homepage ()

   VastaaPoista