Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 30. elokuuta 2012

Miehen makkaraperunat Teuvon keittiöstä…Man's sausage potatoes Teuvo's kitchen ...Hombre de patatas salchichas cocina Teuvo de ...Batata homem salsicha cozinha Teuvo de ...Mannes Wurst Kartoffeln Teuvo der Küche ...Pommes de terre saucisses homme Teuvo de cuisine ...Patate dell'uomo salsicce cucina Teuvo di ...Колбаса Человек картофель кухня Теуво в ...男のソーセージポテトTeuvoの台所...

 

 

Syksy käy ja valoisa  aika lyhenee ja kiirettä pitää, ainakin näin markkinaviikonloppuna.  Nopea valmistaa   kotona on miehinen makkaraperunat.

 

makkaraprunat 018

Tarvitaan kaksi reilunkokoista sipulia. punasipuli ja keltasipuli.  Valkosipulipulia en suosittele koska se peittää miedompien sipulien maun.

makkaraprunat 001

Koska kyseessä on miehen ruoka, niin kaikki ainekset silputaan vähän krouvimmalla kädellä. Niin sipulitkin

makkaraprunat 003

 

Makkara on kallein ainesosa tässä ruossa. Makkaraa löytyy varmaan jokaisen jääkaapista ja se on hankittu omien mieltymyksien tai kukkaron mukaan ja tähän ruokaan käy myös jämät jotka ovat jo vähän aikaa jääkapissa muhineet. Tässä tapauksessa makkara on Jämin rahtipalvia

makkaraprunat 004

Sen verran suunnittelua tarvitaan että on edellisenä päivänä keittänyt tarvetta enemmän perunoita joita nyt voi käyttää makkaraperunoiden valmistukseen. Lohko perunat taas reippaalla kädellä, äläkä kuori perunoita.  Perunankuorilla on merkitystä maun syntyyn.

makkaraprunat 007

 

Kun olet kaikki ainesosat saanut, sipulin, perunan ja makkaran, silputtua niin laita paistinpannu lämpiämään ja pudota siihen sipulit ja reilunkokoinen voinokare.

makkaraprunat 005

Sen jälkeen perunat ja makkarat

 

Muita mausteita et tarvitse kuin mustapippurin ja suolan

makkaraprunat 008

Kun olet saanut ripoteltua paistinpannulle kaikki ainesosat, pannu on jo tässä vaiheessa lämmin, mausta oman maun mukaan pippurilla ja suolalla. Nykyiset makkarat ovat liian terveellisiä joten suolaa kannattaa laitaa vähän reippaammin.

Äijä herkku paistinpannulla

makkaraprunat 009

 

Valmistus ei vie pitkää aikaa mutta puisella lastalla on hyvä hämmentää, jotta kaikki perunat saisivat kauniin rusketuksen. Muista että tätä ruokaa ei tarvitse kypsentää, vaan  vain saattaa syönti kelpoiseksi.  Liian kauan paistinpannulla olo saa helposti ainesosat palaneeksi.

makkaraprunat 012

Jos oikein haluat gurmee aterian niin lisää ruisleivän paloja makkaraperunoiden joukkoon.  Muista kuitenkin että tätä ruokaa valmistetaan kovilla rasvoilla eikä millään italialaisten, eteläeurooppalaisten oliiviöljyillä.  Edellisessä vuositarkastuksessa kolesterolini oli tasan 5, eikä diabeteslääkärillä ollut moitteen sanaa.

makkaraprunat 013

Varttitunti ja ateria on valmista tarjottavaksi bone appetit

makkaraprunat 017

Parasta voilla paistettaessa maun lisäksi on se kun tuoksu leviää avoimesta ikkunasta taloyhtiön pihalle ja pikkuhiljaa naiset katoavat pihakeinusta. Herkullinen tuoksu saa muutkin lähtemään tekemään ruokaa.

siellä missä herkku hyvät reseptit

 

Edellinen ruoka annos vaatii insuliinihoitoiselta  diabeetikolta pikainsuliinin  kuuden yksikön pistämistä.

Tänään täytyykin käydä Noormarkun terveysasemalla diabeteshoitajaa tapaamassa kun nuo insuliinikynäneulat ovat taas päässeet vähiin.

insuliini kynä neulat 003

Ps. Kyllä vaimokin yllättyy positiivisesti miehen makkaraperunoista.

http://top100ruokablogit.com/

 

Käy tykkäämässä tuolla kuvaani. Perjantai päivä aikaa.  Kiitos etukäteen!

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=408859369162707&set=a.408210672560910.88526.164345690280744&type=1&theater

http://www.facebook.com/puoliseitseman

Puoli seitsemän - Ps

juontajat Marja Hintikka ja Mikko Kekäläinen

 

Teijo Mäki aloittaa parinpäivän päästä päätoimittajan työt KMV-lehdessä Mänttä-Vilppulassa ja tämän päivän kolumnissaan, “Kiitos ja näkemiin”, hän lupaa ensitöikseen selvittää mistä puusta vessapaperi tehdään, kun siitä ei jää tikkuja pyllyyn.

Tästä voisi rivienvälistä lukea että Noormarkusta ja varsinkin nykytilasta, Suurporista olisi jäänyt tikkuja perseeseen. 

 

Mihinhän Teijo muuttaa asumaan kun KMV lehden jakelualueella on vesiongelmia.

Kolibakteerit lisääntyneet, vesi edelleen keitettävä

UUTISET 29.8. 14:12 90

Hallin ylävesisäiliöstä tiistaina 28. elokuuta otettujen vesinäytteiden perusteella kolibakteerien määrä... Lue lisää

http://www.kmvlehti.fi/Uutiset/1194764059258/artikkeli/kolibakteerit+lisaantyneet+vesi+edelleen+keitettava.html

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Ei löytynyt tietoa Aamulehden kuvakisasta eikä Facebookista….Not found about Aamulehti picture race, nor from Facebook ....No se ha encontrado sobre la raza imagen Aamulehti, ni de Facebook ....Nicht über Aamulehti Bild Rennen noch von Facebook gefunden ....Pas trouvé sur la race Aamulehti image, ni de Facebook ....Non trovato sulla razza foto Aamulehti, né da Facebook ....Не найдено о гонке картина Aamulehti, ни с Facebook ....Aamulehti画像レースについて、またFacebookから見つかりませんでした....

 

Levitin tätä valokuvaa Aamulehden kuvakisasivulla http://kuvakisa.ning.com/ ja facebookissa saadakseni tunnistusapua tämän sinertävän hyönteisen tunnistamiseen, mutta edellä mainituista lähteistä ei tunnistus tietoa löytynyt.

Sinertävä siivellinen hyönteinen koivussa,  koivunurpu on siemenet jo pudottanut.

Tunnistamaton sininen hyönteinen

hukka kaura parittelu voimala 016

Facebook kommentteja:

 

ProfiilikuvaSeija Kaunismäki Voisiko oikeasti olla vihreä? Äkkiseltään veikkaisin kirvaksi.

 

Ari Kivinen henokirviäinen

 

 

ProfiilikuvaMika Etelämäki Näyttää kaskaalta.

Se facebook kavereille kunniaksi että edes yrittivät sen sijaa aamulehden kuvakisa kaverit eivät edes yrittäneet.

Markun taideblogi on lisännyt kommentin tekstiisi "Ei löytynyt tietoa Aamulehden kuvakisasta eikä Fac...":
Olet kuvannut sinikärsäkirvan jota esiintyy ainoastaan keskieuroopassa. Sinikärsäkirva on nähty suomessa ainoastaan 11.7.1957 silloinkaan siitä ei saatu kuvaa. Sinikärsäkirva nähtiin päivälleen samaan aikaan kun noormarkkulainen Tankki Salonen teki Turussa maailmanennätysjuoksun 1500 metrillä.
Ihmeellistä kuinka pienestä Sinikärsäkirvasta saakaan näin merkittävän blogiaiheen.
Palatkaamme vielä 1500 m ME-juoksuun. Olavi Salosesta kehittyi eräs parhaista mailereista kahden muun Olavin (Salsola ja Vuorisalo) kanssa. He kaikki kolme olivat syntyneet vuonna 1933 ja onnistuivat alittamaan entisen ME-ajan heinäkuussa 1957 Turussa. Juoksun voittajaksi julistettiin Salsola, joka oli kilpailut järjestäneen seuran Turun Urheiluliiton miehiä. Voittajan nimeämiseen vaikutti myös Olli Tervo niminen Urheiluliiton valmentaja, joka huusi kentän toisesta laidasta: "Salsola voitti!" Salonen oli toisena samalla ajalla 3.40.2.
- Tässä juoksussa ennätykseni parani 4 sekuntia, kertoi Olavi Salonen.
Vuorisalo hävisi kymmenyksen ja Ruotsin Dan Waernkin juoksi vielä 3.40.8. Suomalaisten ennätys kesti vain 1 vuorokauden, kun Tšekkoslovakian Stanislav Jungwirth alitti sen seuraavana päivänä parilla sekunnilla. Kirjoittaja tapasi Salsolan 3 päivän kuluttua juoksusta Tampereen Hämeenkadulla. Hän kertoi että Jungwirthin ennätys tehtiin harjoitusleirillä kahden "jäniksen" avustamana. Jänisten käyttö oli tuolloin kielletty. Myös juoksu anottiin jälkikäteen kilpailuksi, joka sekin oli kielletty.
Lisää Tankki Salosesta http://www.raisala.fi/raisalainen/tankkisa.html

Nyt olisi sitten teidän blogi vieraiden aika yrittää. Kommentoimalla se onnistuu. 

 

hukka kaura parittelu voimala 017

 

 

 

KHO: Jo kymmenen metrin kävelykyky evää kuljetuspalvelut

 

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan ikääntymisen aiheuttamat vaivat eivät ole syy saada vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua. Ennakkopäätös liittyi kahteen kiistaan, joista toista käytiin Liedossa ja toista Pälkäneellä. Molemmissa kunta oli evännyt kuljetuspalvelun, koska piti sairauksia suurelta osin ikääntymiseen liittyvinä.

Liedon tapauksessa 85-vuotiaalla hakijalla oli lääkärinlausunnon mukaan polvien nivelrikko, verenpainetauti, sydämen krooninen rytmihäiriö, eteisvärinä ja diabetes. Hän pystyi kävelemään yhtäjaksoisesti 10–20 metriä.

Pälkäneellä 86-vuotias hakija sairasti sepelvaltimotautia, nivelrikkoa, verenpainetautia, eteisvärinää, kammiotakykardiaa, eturauhassyöpää, vatsanpeitteiden tyrää, anemiaa ja alaraajojen laskimovajaatoimintaa. Lisäksi hänellä on hyvänlaatuinen tasapainohäiriö, kihti ja uniapneaa. Hän kykeni lääkärintodistuksen mukaan kävelemään rollaattorin tai kepin avulla 25 metriä.

Kuntien tulkinnan mukaan hakijoiden terveydentila ei ollut erityinen verrattuna muiden samanikäisten terveyteen. Siksi heitä ei pidetty vaikeavammaisina, jotka eivät voisi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia. Korkein hallinto-oikeus otti saman kannan.

Vastaavia tapauksia on asiantuntijan mukaan monissa muissakin kunnissa. Ne eivät kuitenkaan välttämättä päädy oikeuteen.

Vanhus saattaa saada kunnalta harkinnanvaraista kuljetuspalvelua sosiaalipalvelun nojalla. Sosiaali- ja terveysministeriön neuvottelevan virkamiehen Virpi Vuorisen mukaan saatavuus vaihtelee kuitenkin kunnittain.

– Kunnat saattavat tulkita subjektiivista lainsäädäntöä hyvin eri tavoin. Toisinaan tulkinta saattaa olla asiakkaan mielestä epätyydyttävä, kertoo Kuntaliiton sosiaali- ja terveysasioiden johtaja Tarja Myllärinen.

LUE LISÄÄ KESKIVIIKON TURUN SANOMISTA

 

Noormarkku toimikunnallakin olisi aloitteen tekemisen paikka.  Noormarkun keskustasta on melko mutkainen, mäkinen ja pitkä matka postiin. Pitäisi saada tännekin levähtämistä varten penkkejä kevyenliikenteen reunaan.

Mäki postimatkan varrella. Se on ainakin 300m pitkä ja nousu on keskimäärin 15 astetta.  Sitä ei mummu hevin kävele ylös.

P matka cosina 28-135 testi 015

 

Valokuvaajan pitää varmaan lähteä Anttilaan ostoksille, jos saisi paremman unet.

mainos 003

 

Noormarkku-toimikunta

Porin kaupungin ja Noormarkun kunnan yhdistymissopimuksessa todetaan, että laajentuneen kaupungin tavoitteena on vahvistaa kunnan osa-alueiden asukkaiden paikallisen identiteetin ja kuntalaisvastuullisuuden kehittymistä.

Noormarkun alueellisen edustavuuden lisäämiseksi ja noormarkkulaisten vaikutusmahdollisuuksien varmistamiseksi perustettiin Noormarkku-toimikunta. Toimikunta edistää asukkaiden hyvinvointia ja viihtyisyyttä tukemalla asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksia lähipalveluiden toimivuuteen ja asuinympäristön kehittämiseen. Noormarkku-toimikunta tukee omalta osaltaan Kuntaliitossopimusta ja asukkaiden järjestö-, vapaa-aika-, kulttuuri- ja kylätoimintaa. Toimikunta on myös kanava yhteisen päätöksenteon ja asukkaiden välillä. Toiminnalla edistetään uuden kuntayhteisön sisäistä yhdentymistä.

Kuntaliitossopimus (pdf, 0.12 Mt)

Toimintaohje (pdf, 0.01 Mt)

Noormarkku-toimikunta vuonna 2011-12 Yhteystiedot (pdf, 0.01 Mt)

Jäsen
Varajäsen

Pirjo Mäki, pj
Jarno Joensuu

Reino Peltola
Seija Murtosaari

Pekka Niemelä
Jarmo Juhola

Raija Koskiranta
Teija Harju

Marita Salmio
Karoliina Ylitalo

Teresa Kaaresmaa
Mari Kurppa

Matti Rehula, vpj
Tapio Huhtanen

Jouko Kataja
Mauri Viitanen

Anne Granholm
Asko Apajasalo

In English

Sivukartta Tietoa sivustosta

Noormarkku-toimikunta

Kokoukset

Toimikunnan vs sihteeri
Henna Lempiäinen
Hallituskatu 12
PL 121 28101 Pori
puh 044 701 1200

tiistai 28. elokuuta 2012

Puidaanko pian hukkakauraa ?..Threshed as soon as wild oats? ..Trillado, tan pronto como la avena loca? ..Trilhadas logo que a aveia selvagem? ..So bald wie wilde Hafer? Gedroschen ..Battues dès que la folle avoine? ..Battuto appena avena selvatica? ..Молотили, как только дикий овес? ..できるだけ早くカラスムギなど脱穀?..

 

 

 

Hukkakauran oras on kellertävän vihreä ja kasvaa yleensä rivivälissä. Lehti kiertyy vasemmalle, kuten kaurallakin. Lehtien reunoissa on hentoja karvoja. Pensastuva kasvi on rehevä.

hukka kaura parittelu voimala 004

Hukkakauran alkukehitys on hidas. Tultuaan täydelle röyhylle se kohoaa useampien kasvustojen yläpuolelle

hukka kaura parittelu voimala 010

Viljellyssä kaurassa esiintyy silloin tällöin muutamia, ns. fatuoideja, jotka eräiltä ominaisuuksiltaan muistuttavat hukkakauraa. Tämän vuoksi on tärkeätä kyetä erottamaan hukkakaura ja fatuoidi toisistaan.  Se vuoksi en minäkään tiedä onko kyseessä hukkakauraa, varsinkin kun se kasvaa Ohrapellossa.

 

Naaras lanttuperhonen ohrapellossa

hukka kaura parittelu voimala 007

 

Tämän tilan mallasohrasta tehdään tänä vuonna jouluolutta

Topakka Ojalan tilan emäntä ilmoittautui luomumallasohrakisaan. Nyt koko kylä

Maatalousyrittäjä Maarit Ojamäen katse hakeutui sähköpostien joukosta mielenkiintoiseen viestiin reilu vuosi sitten. Raisio haki yhteistyökumppaneidensa kanssa osallistujia viljelykilpailuun, ja voittajatilan mallasohra päätyisi jouluoluen raaka-aineeksi. – Viestissä oli kaunis kuva ohranjyvästä ja palkintokin houkutteli, Ojamäki muistelee.

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/128703-taman-tilan-mallasohrasta-tehdaan-tana-vuonna-jouluolutta

Elokuu on lopuillaan ja Noormarkun markkinoihinkin on enää neljä yötä. Luonnossa jotkut silti vielä haluavat lisääntyä.  Luteitakin on niin monenvärisiä mutta kai näitäkin voi metsäluteiksi sanoa kun ne koivunlehdellä lämmitelevät auringonpaisteessa ja rakastavat, tai ainakin jotain sosiaalista kanssakäymistä kun ovat kolmestaan.

 

hukka kaura parittelu voimala 035

 

NOORMARKUN MARKKINAT VUONNA 2012, LAUANTAINA-SUNNUNTAINA 1.-2.9.2012 !

Minäkin poikkean siellä

juliste web

Noormarkun Yrittäjät ry järjestää perinteisesti suuren suosion saavuttaneet
Noormarkun markkinat lauantaina ja  sunnuntaina 1.- 2.9.2012.
Markkinoiden tapahtumapaikkana on Koulukeskuksen kenttä, osoite: Museotie 12.
Markkinoiden yhteydessä on myös Perinnepäivät Kaharilla samaan aikaan.

KATSO MARKKINA-ALUEEN KARTTA TÄSTÄ.

Markkinainfo 2012 tästä.

 

http://www.evira.fi/portal/fi/kasvit/viljely_ja_tuotanto/hukkakaura/tuntomerkit/

 

Tiesitkö tätä? Perinteinen hernekeitto on oikeaa superruokaa

Erikoistutkija Iris Erlund Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) sanoo, että todellista superruokaa löytyy lähempää kuin moni huomaakaan. – Kaikki Suomessa kasvavat marjat ovat superterveellisiä. Ja tänä vuonnahan on ollut erinomainen marjasato, Erlund sanoo.

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/125731-tiesitko-tata-perinteinen-hernekeitto-on-oikeaa-superruokaa

 

 

Saana sai valkean peitteen

saana-kelikamera

LAPPI 28.8. 09:03 1

Enontekiöllä Kilpisjärven Saanalla satoi ensilumi maanantaina. Kilpisjärven kyläkeskuksessa sade tuli vetenä ja räntänä, sillä lämpö pysytteli... Lue lisää

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Jyrinää ja jyskettä. Venetsialaiset ilotulitukset…Rumbling and banging. Venetian fireworks. ...Ruidos y golpes ...Estrondo e bater ...Gerommel en bonken ...Rumpeln und schlug ...Rumbling et taper ...Rombo e sbattere ...Урчание и стучать ...ゴロゴロと叩いて...

 

Lauantai illalla rauhallinen TV:n katselu keskeytyi paukkeeseen ja jyskeeseen. Kalenterin mukaan oli Venetsialaiset. Venetsialaiset ovat elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävä veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhla.  Mutta eihän Noormarkun keskustassa ole  soutuvenettä kummempaa venettä Noormarkunjoessa, kesämökeistä puhumattakaan.

 

metsää ja ilotulitusta 056

 

 

metsää ja ilotulitusta 037

Kameran muistikortilla oli 150 ilotulitusvalokuvaa enkä aivan ilotulituksen alusta ehtinyt valokuvamaankaan. Itsenäisen Noormarkun aikana järjestetyt uudenvuoden ilotulitukset jäivät häpeämään muistilokerossa tämän eilisen ilotulituksen rinnalla. Kymmenentuhatta euroa ei varmaan kaukana ollut tämän ilotulituksen kuluissa, liekö riittänytkään.

 

metsää ja ilotulitusta 050

Tiettävästi juhla on kuitenkin syntynyt alun perin venäläisen ylimystön juhlana alun perin 1800-luvun puolivälissä.

metsää ja ilotulitusta 074

Juhlaa vietetään lähinnä Länsi-Suomessa, Raumalla, Porissa, Turussa mutta myös Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Hämeenlinnassa. Yleisesti länsirannikolla vietetään erinäisiä tapahtumia, Uudenkaupungin saaristolla tapahtumalla on jo vuosikymmenien perinne. Tapahtuma on vähitellen lähtenyt leviämään myös muualle maahan.

metsää ja ilotulitusta 107

Tämä ilotulitus ei varmaan varsinaisesti ollut venetsialaisia ajatellen järjestetty  vaan Alhströmin kerholla taisi olla häät.

metsää ja ilotulitusta 116

Ainakin siitä päätellen että juhlakansaa oli kokoontunut jo iltapäivä neljän maissa kerhon pihaan  kun lähdin Markun kanssa sienimetsälle.

metsää ja ilotulitusta 002

 

Sankka väkijoukko seurasi hienoon tuliesitykseen päättyneitä Tampereen venetsialaisia

PIRKANMAA 25.8. 22:27 7

Ratinan suvannon rannoille kerääntyi lauantaina illalla suuri määrä ihmisiä ihailemaan kaupungissa ensikertaa vietettyjä venetsialaisia. Komea tuli ja musiikkishow oli näkemisen... Lue lisää

http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194764101926/artikkeli/sankka+vakijoukko+seurasi+hienoon+tuliesitykseen+paattyneita+tampereen+venetsialaisia.html

Kari IsokivijärviKari Isokivijärvi Muutamana vuonna on täällä sisämaassakin vietetty venetsialaisia, että leviämään päin on. Tampereella oli isostikin ollut väkeä liikkeellä.

  • ProfiilikuvaRaili Risku-Leiviskä Ennen niitä sanottiin suomalaisittain huvilakauden päättäjäisiksi. - en ymmärrä miksi jotain venetsialaisia Suamessa....

    2 tuntia sitten ·

  • Jukka-Pekka Paananen Sanoisinpa että perkele! Nyt kun viikonloppu veneiltiin vapaiden kaleeriorjien kanssa meren saaristossa, niin sai yön hiljaisuudessa pelätä, milloin tulee sorsastajan haulit persuuksiin, tai mantereelta lähtevä pitkänmatkan ilotulite pääkalloon. Ainuttakaan venetsialaista, saati kondoolia ei näkynyt merillä eikä halmeilla!

  •  

     

    Lauantai oli sienestyspäiväkin. Markun kanssa kävin Pomarkun metsässä. Käy lukemassa Markun blogista miten kävi..

  • Markun taidetta -Markku's Art

    Syksyn ensimmäinen sienireissu Pomarkun metsiin. - Tänään tehtiin Teuvon kanssa syksyn eka sienireissu tuttuun metsään Pomarkussa jossa olemme joka vuosi vierailleet hyvällä menestyksellä. Toiveet sienten suh...

  • Mutta huomioikaa että Markku kuvaa canonilla, en minä noin harmaapäinen ole kuin valokuvissa näyttää.

     

    ProfiilikuvaKalevi Kannus  75v

    perjantai 24. elokuuta 2012

    Maalari maalaa taloa, sinistä ja punaista… Onko kukaan maininnut että vanhusten hoitopaikkoja lisättäisiin?…The painter painted houses, blue and red…as anyone mentioned that the elderly care facilities to increase?..El pintor pinta casas, azul y rojo ...O pintor pintou casas, azul e vermelho ...Der Maler bemalte Häuser, blau und rot ...Le peintre peint des maisons, bleu et rouge ...Il pittore dipinse case, blu e rosso ...Художник нарисовал домов, синие и красные ...画家は青と赤、家を描いた...

     

    Ei kun pelkää valkoista se olikin. Kunnasrinteen talkooporukka kaunistaa tonttia kiertävän lauta-aidan. Ajan syömä se jo olikin ja uutta valkoista maalia pintaansa kaipasi.

    maalarit 017

    Max osallistui piha-aidan maalaustalkoisiin.

    maalarit 009

     

    Maalari Jouko, vesisade keskeytti yhden maalaus talkoo päivän

    Maalarin valkoiset kädet

    koski hautausmaa jouko maalari 024

     

    Mitenkähän Noormarkun yhtenäiskoulussa on kesäloman aikana huolehdittu sisäilman laadusta. Koulun alettua alkoi heti räkätaudit lapsilla, ärtyisyyttäkin on ollut havaittavissa.

    Noormarkun yhtenäiskoulu pallokentältä päin valokuvattuna.

    kukat 008

     

    Märkää on näemmä muuallakin ollut

    "Street Photographers UNITE"

    Tykkää tästä sivusta · 14 tuntia sitten

    PHOTOGRAPHY ON THE STREET!

     

    Tälläkin valokuvaajalla on Nikon

     

    Iiro Rantala

    Aamutoimi toimi, niinkuin toimi.

     

    Matti Vanhanenkin otti kantaa Mannerheim elokuvaan

    Matti Vanhanen suosittelee artikkelia kohteessa HS.fi.

    12 tuntia sitten

    Kaunista

    Kenialaisen masai-kuoron versio Finlandia-hymnistä

    Kenialaisnäyttelijän tähdittämässä Mannerheim-elokuvassa kuullaan myös Finlandia-hymni, jonka esittää kenialainen mieskuoro. Kuoro on pukeutunut masai-heimon perinteisiin asuihin.

     

    Kokoomus lyttäsi ehdotuksen 0,7 hoitajasta

    Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) sanoi kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksen jälkeen, että vanhustenhoitoon tarvitaan lisää henkilöstöä mutta sitovat mitoitukset veisivät painopistettä väärään suuntaan eli kotihoidosta laitoshoitoon.

    Vanhusten hoidossa on puhuttu sitovista mitoituksista hoitajamäärässä hoidokkia kohden ja Paula Risikko pelkää että vanhuksia alettaisiin hoitaa entistä enemmän laitoksissa. Mutta onko kukaan maininnut että vanhusten hoitopaikkoja lisättäisiin? Noormarkussakin oli vanhusten vapaa hoitopaikka niin tiukassa että piti odottaa luonnollista poistumaa jotta hoitopaikka vapautuisi seuraavalle.  Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikkon  (kok.) pelko on siis perusteeton, hoitajien lisäys ei lisää hoitopaikkoja  vaan jo olemassa olevin hoitopaikkojen hoidon laadukkuutta.

     

    ProfiilikuvaJaniika Karhunen Pitkät on jonot täälläkin ja samoin luonnollisen poistuman kautta paikat vapautuu. Vanhustyöryhmän jonotuslista on pitkä kuin nälkävuosi. Kun vanhainkodilla lippu laitetaan puolitankoon, alkaa puhelimet soida tunnin sisällä ja luvassa aina yrityksiä päästä jonon ohi.10-20 vuoden sisällä tilanne vaan pahenee.
    Vanhainkodeissa resurssit on vedetty äärimmilleen henkilöstön ja tarvikerahojen suhteen. 0.7 hoitajaa asukasta kohden on utopiaa.

     

    Eija Vatanen-SiitariEija Vatanen-Siitari Tosiaisia on myös se, että huonokuntoisia vanhuksia, jotka eivät pärjää kotona, tulee olemaan entistä enemmän. Sama kokemus miullakin oman äitini kohdalla muutama vuosi sitten. Vain luonnollisen poistuman kautta löytyi palvelutalopaikka. Saivartelua tuo Risikon juttu! Käsipareja tarvitaan vanhusten avuksi niin kotona kuin laitoksissakin, varsinkin jälkimmäisissä.

     

    ProfiilikuvaPia Söderlund Kappalemäärän kasvu ei takaa hoidon laatua - pitäisi myös panostaa noiden hoitajien asenteiden kehittämiseen. Välinpitämättömyys on karua - ja tätä päivää hoitoalalla.

    Anne PakarinenAnne Pakarinen Kappalemäärä? Kuulostaa varsin kivalta. Meitä on töissä jokunen kappale hoitajia hoitamassa jokusta määrää vanhuskappaleita. Voi hyvää päivää! P.(B ;) ) Virtanen on aivan oikeassa osin. Omahoitajasysteemi ei kuitenkaan toimi siten, että omahoitaja olisi paikalla 24/7, mutta hoidon jatkuvuus ja laatu taataan kuitenkin.

     

     

    Virtanen PasiVirtanen Pasi Mikä osaltaan johtuu hoitajien ylikuormituksesta. Omahoitaja-systeemiä ei enää ole tai se yskii pahasti. Risikko voisi kokeilla extreamea vaikka pari päivää asukin roolissa esim-Liinaharjan tyylisessä laitoksessa.Pärkkä olisi jo varsinainen kauhukammio. Kokoomuslaisellekin..

     

    ProfiilikuvaMartti Rokka Entäs, jos kunnassa on 100 hoidokkia ja tarvittaisiin 70 hoitajaa ja rahaa ei löydy, eikä pätevää henkilökuntaa. Mitkä olisivat sanktiot?

    ProfiilikuvaIlkka Herrala

    Hyväähän näillä lakisääteisillä minimivaatimuksilla ja subjektiivisilla oikeuksilla tarkoitetaan, mutta helposti aiheutetaan kuitenkin tarpeettomia kustannuksia, jotka ovat sitten pois muusta tärkeästä toiminnasta. Tuo minimimitoitus 0,7 t

    tarkoittanee siis sitä, että kolmea vanhusta kohden tarvitaan vähintään kolme hoitajaa, koska kahdella hoitajalla ei mitoitusperuste 2,1 vielä täyty? Ylimääräistä kankeutta ja tyhjäkäyntiä kuntaorganisaatioon on taas luvassa, vaikka päinvastaiseen suuntaan pitäisi pyrkiä. Vai miten on Teuvo?

    Minä:

    Kukaan ei kuitenkaan kyseenalaista urheilulle myönnettäviä tukirahoja vaikka pitkin pientareitakin pääsee hölkkäämään.  Vanhuksen viimeinen matka taittuu hauturien kyydissä ja senkin omaiset maksavat.  Yhteiskunnan tukipalvelut loppuvat kuolemaan, joten taitaa sittenkin olla hyvä että loppuelämän hoito on vähäistä ja kierrätys vanhustenhoidon paikoissa toimii tuotanto tehokkaasti, pienillä palkkakustannuksilla.  Sen  takia varmaan eläkeiän korotustakin toivotaan ettei ihminen liika eläisi omaa elämää eläkkeen turvin.

    ProfiilikuvaTuija Koskinen

    Saattaapa käydä niin, että mitoitus nostaa ennenkin kalliin laitoshoidon hintaa niin, että sitten vasta koitetaankin hoitaa kotiin eli saadaan sitä kotihoitoa lisää pienellä pakolla?
    Toisaalta en ymmärrä miksi kotihoito tulisi halvemmaks

    i asiakkaalle, jonka hoidontarve on suuri - laitetaanko nykyäänkään ihmisiä enää laitokseen vain siksi, että kotipalvelu ei ollenkaan pelaa? Eikö kyse kuitenkin aina ole siitä, että asianomainen ei enää kertakaikkiaan pärjää kotona ellei saa hoitoa 24/7?
    Meilläkin on sairaalassa asiakkaita, jotka eivät oikein millään tuella enää pärjää kotona, mutta laitospaikkaakaan eikä pienkotipaikkaa ole...

     

    Markun taideblogi on lisännyt kommentin tekstiisi "Maalari maalaa taloa, sinistä ja punaista… Onko ...":
    Eilen viimitteeksi keskustelin tyttäreni kanssa että kun tulee aika joutua hoitoon, etten enää pärjää kotona niin hommaa jostain mulle semmoset napit että viedään suoraan hautuumaalle. Laitokseen en mene makaamaan vaikka kunka sitä joku haluaisi.

     

    Hoitotestamentti

    Sivut ovat uudistuneet.

    Uudet sivut löytyvät THL:n verkkopalvelusta osoitteesta:

    http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tutkimus/palvelut/hoitotestamentti

    Hoitotestamentti

    Hoitotestamentti on henkilön tahdonilmaus omasta hoidostaan, jos hän vakavan sairauden, onnettomuuden tai vanhuuden heikkouden vuoksi menettää oikeustoimikelpoisuutensa.

    Hoitotestamentissa määritellään ne tilat, jolloin luovutaan potilaan elämää lyhytaikaisesti pidentävistä, keinotekoisista elintoimintoja ylläpitävistä hoitotoimista.

    Hoitotestamentin allekirjoittavat hoitotestamentin tekijän lisäksi kaksi samanaikaisesti läsnä olevaa todistajaa.

    Hoitotestamentti on vapaasti tulostettavissa ja kopioitavissa PDF-muodossa.

     

    Puhuva pakastin ja puhuva uuni kokeilussa ikäihmisillä

    ruoma-automaatti ja anneli

    UUTISET 24.8. 09:37 26

    Ylä-Pirkanmaan peruspalvelukuntayhtymä (Ypek) vei Mänttä-Vilppulan ja Ruoveden mukaan Tampereen ammattikorkeakoulun kokeiluun. – Kokeilun... Lue lisää

    http://www.kmvlehti.fi/Uutiset/1194763705299/artikkeli/puhuva+pakastin+ja+puhuva+uuni+kokeilussa+ikaihmisilla.html