Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 30. kesäkuuta 2012

Porin seudulla ei saa hyvää palvelua rahallakaan.Pori region may not be a good service with money at all.Región de Pori no puede ser un buen servicio con el dinero en absoluto.Pori Region kann kein guter Service mit Geld überhaupt zu sein.Région de Pori peut-être pas un bon service avec de l'argent à tous.Pori regione non può essere un buon servizio con i soldi a tutti.Пори регионе не может быть хорошего обслуживания с деньгами.ポリ領域がすべてでお金との良好なサービスではありません。

Tilanne on korjattu:

Teuvon kuvat -Teuvo images: Porin seudun palvelu paranee kun ...

ttvehkalahti.blogspot.com/.../porin-seudun-palvelu-paranee-kun-vah...


Hautakivi oli asennettu paikoilleen ja näytti se suorassakin olevan, mutta. Kivimieheltä työtä kysyttäessä  oli puhe myös siitä että aluskivikin puhdistettaisiin. Näin ei kuitenkaan ollut käynyt. Itse hautakivikin oli jäänyt puhdistamatta. Ristisäkin oli hämähäkin seittiä ja isän nimessä siitepölyä.  Hautakiveen oli tehty vain välttämätön, Äidin nimen kaiverrus.

hautakivi 010
Pelkällä vedellä ja juuriharjalla hautakiven puhdistus on työlästä eikä lopputulos ole hyvä.
hautakivi 016
Noormarkun hautausmaalla oli laatikko mistä sai hakea kukkamultaa. Kolme ämpärillistä multaa meni aluskiven kukka-aukkoon. Vähän mullan seassa taisi olla luunkappaleita. Toivottavasti Punainen mukulapekonia pysyy edes hetkenaikaa hengissä haudalla.
hautakivi 018
Tänään pitää käydä katsomassa millaiseksi tuo aluskivi jää kun kuivuu. Olisi luullut että 350 eurolla olisi saanut enemmän kuin nimen kaiverruksen.

Sankarihaudalla oli vaaleanpunaisia Pioni kukkia.
Pioni
hautakivi 013

Noormarkun kirkossa on ovet auki matkailijoille kun se on yksi suomen tiekirkoista.
hautakivi 008

Jälleen kuolema liikenteessä

Pälkäne

tieliikenneonnettomuus: keskisuuri

Lahdentien ja Keskustien risteyksessä tapahtui maasturin ja henkilöauton välinen kolari, jossa henkilöauton matkustaja menehtyi.
Poliisi, Aamulehti, MTV3, Iltalehti
Tie 12 välillä Tampere - Lahti.
Paikka: Pälkäne. Paikasta Tampere noin 38 km suuntaan Lahti.
Tarkempi paikka: Onkkaala. Keskustien kohdalla
Tilanne ohi
Onnettomuuspaikan raivaustyö on ohi.
Kesto: 30.06.2012 klo 11:57 - 13:55
Päivitetty 30.6.2012 klo 13:56
Liikennevirasto
Ilta-Sanomat
Turun Sanomat

 

 

 

 

Palokuntanuorten leiri - Prasu 2012, Vahto

Leirin avajaisiin: 01 päivää: 04 tuntia: 27 minuuttia: 44 sekuntia
 
http://www.vahdonvpk.net/?sivu=leiri2012
http://www.facebook.com/pages/LSPeL-palokuntaleiri
 
Länsi-Suomen Pelastusalanliitto ry
Meidän Max-Aaron lähtee Noormarkun palokunta nuorten kanssa Prasu 2012 leirille huomenna

Harmaina ja sateisina päivinä käyn vierailemassa kotimaisissa blogeissa ja ihmettelen missä kaikki miehet ovat kun vastaan tulee enimmäkseen naisten blogeja. Sitä vaan tuntee itsensä vähän kummajaiseksi kun miehenä tekee blogia eikä muita miehiä tule vastaan blogeja selatessa.
 
 
 
Lola Odusogan kuva houkutelemaan miehiä blogaamaan.
Lola Odusoga
37 minuuttia sitten

 
 
Tänään on taas se päivä kun inboxi tukkeutuu, face jumittuu, enkä pysty vastaamaan... Mutta se ei haittaa, koska on MUN SYNTTÄRIT=)

Brysselissä kaikki tapahtunut suomalaisen veronmaksajan parhaaksi?

Urpilainen MTV3:lle: Eduskuntaa ei koolle EU-päätösten vuoksi

Vain elinkelpoiset pankit saavat tukea ja vain silloin, kun sijoittajat ja pankkien omistajat kantavat myös vastuunsa sanoo Urpilainen.
Mutta onko pankkituki muutoin ilmaista rahan antoa pankeille ilman takaisin maksu velvoitetta? Jos on, niin en ymmärrä alkuunkaan suomenvaltion rahakirstun vartioiden käytöstä.  Kelpaa siinä paksun lompakon päällä istua kun ei paljon tutise. Toista se on meillä taviksilla kun työpaikat lähtee.  Eikä tämä peli kauan voi jatkua ilman verojen nostoa.  KEPUkin on sen oivaltanut ja on alkanut Soinin kanssa kilpasille EU kriittisyydellä. Syksy näyttää poliittisten voimasuhteiden suunnan.  Minusta ainakin tuntuu siltä että oikeistopuolueiden (Kokoomus ja SDP) politiikka on tältä erää nähty.

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Kuolinpesän tyhjennys on raskas työ.Estate that the drain is hard work.Bienes que la fuga es un trabajo duro.Imóveis que a fuga é um trabalho árduo.Immobilien, daß der Drain harte Arbeit ist.Immobilier que le drain est un travail difficile.Tenuta che lo scarico è un lavoro duro.Недвижимость, что утечка это тяжелый труд.ドレインは大変な作業であることを不動産。

 

Äidin asunto alkaa pikkuhiljaa olla tyhjä, mutta kyllä se on voimat vienyt. Tässä iässä itsellä on jo kaikki se mitä tarvitsee ja huolta on tuottanut mihinkään sopimattoman tavaran hävittäminen. Millään ei raaskisi heittää mitään pois. Yllättävän vähin vaurion asunnon tyhjentämisestä kuitenkin on selvitty. Ainoastaan olohuoneen lampusta katkesi yksi sakara.

lamppu 001

Lamppu on aikoinaan ostettu Porin Airiolta. Varaosaa kysyttäessä, nykyisistä myyjistä ei kukaan tiennyt että Airiolla olisi tällaisia koskaan edes myyty.

Tässäkin tapauksessa netti toi avun, aikansa kun googlaili niin löytyi Italiasta kauppa joka tällaisia lasisia kattokruunuja välittää. http://www.officinedelvetro-store.com/mostra-prodotto.php?id_pro=2089

Nyt siten vaan pitää hioa Italian kielen taitoa, italialaisethan eivät tunnetusti englantia ja varsinkaan suomea puhu.

 

Nyt ei ole uusia valokuvia otettu joten tässä vain yksinkertaisesti terveisiä Noormarkusta.

terveisiä noormarkusta 2

 

Taitaa Euroopan unionikin olla valmis perunkirjoitukseen ja kuolinpesän tyhjenykseen

Euroopan unioni

Eurokriisi

"Suomi joutui nielemään eniten kädenväännössä

 

Euroopan johtajien aamuyön päätökset tarkoittavat OP-Pohjolan pääekonomisti Reijo Heiskasen mukaan, että valtiot ottavat yhä enemmän suoraa riskiä kriisimaille annetusta tuesta. Hänen mukaansa Suomi näyttää joutuneen nielemään eniten öisessä kädenväännössä.

Vastaisuudessa valtiot ottavat aiempaa enemmän riskiä.

– Näin siinä tapahtuu, kun suoraa tukea annetaan pankeille, Heiskanen sanoo.

Jos vaikkapa Espanja ei ota vastuuta lainoista, riski siirtyy pääomittajille eli muille valtioille. Tällä on merkitystä niille, jotka rahoittavat Espanjan valtiota eli myös Suomelle.

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2012/06/29/suomi-joutui-nielemaan-eniten-kadenvaannossa/201232517/12

 

Soini: En antaisi Brysselin hoitoon edes kebab-kioskia

Katastrofi. Sellaisena pitää EU-johtajien varhain perjantaiaamuna sorvaamia päätöksiä Espanjan pankkien tukemisesta oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Ihmiset Jyrki Katainen Alexander Stubb Timo Soini Jose Manuel Barroso Angela Merkel Herman Van Rompuy

Tagit euronkriisi

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/06/29/soini-tasta-alkaa-poliittinen-myrsky/201232526/12

 

Jollet halua tilata lehtiä, niin älä vastaa tähän puhelin numeroon: 358458849710

torstai 28. kesäkuuta 2012

Aika fiilistellä.Time to feel this.Es hora de sentir esto.Tempo para sentir isso.Zeit, dies zu spüren.Il est temps de le sentir.È ora di sentire questo.Время, чтобы почувствовать это.これを感じるための時間。

 

Kun oikea kesä antaa vielä itseään odottaa niin pitää koettaa jotenkin mielialaa kohentaa. Niinpä asensin kameraan Nikoni 50mm 1:1.8 E sarjan optiikan aamulenkille lähtiessäni.

 

myllykoski nikon 50 1.8 006

En kovin montaa valokuvaa ottanut, tässä nyt kuitenkin pari otosta myllykoskelta.

 

 

myllykoski nikon 50 1.8 002

Kurjenmiekat (Iris) on kurjenmiekkakasveihin kuuluva suku. Ne ovat suikertavajuurakkoisia ja niiden miekkamaiset lehdet kasvavat varren tyveltä. Ne ovat suurikukkaisia ja niitä käytetään yleisesti puutarhakasveina. Suomessa on vain yksi alkuperäinen kurjenmiekkalaji, keltakurjenmiekka (Iris pseudacorus). Siperiankurjenmiekka (Iris sibirica) ja saksankurjenmiekka (Iris germanica) ovat puutarhakasveja ja ne voivat olla myös viljelyjäänteitä tai viljelykarkulaisia

myllykoski nikon 50 1.8 009

 

 

Noormarkun keskipisteeseen on tästä matkaa noin 250 metriä.  Miltä muulta porin kaupunginosasta  löytyy tällainen rauha aivan keskustasta.

myllykoski nikon 50 1.8 005

 

Mieli ala koheni heti kun entinen

työkaverin Simo Palomäki tuli Toyota Hilux autollaan vastaan ja meni iltavuoroon töihin.  Luulisi Simoa harmittavan kun Merikarvianjoen rannalta, Lankoskelta joutuu lähtemään illaksi töihin pimeään Laihon halliin vääntämään messinkivaluja.

 
myllykoski nikon 50 1.8 010

Näin osterilla  mustan volkswagen kupla. Huomioi suksitelineen sijainti moottoritilan kannen päällä.

myllykoski nikon 50 1.8 019

Lähinnä tuulilasin kulma taitaa kuplan erottaa nykyautoista

myllykoski nikon 50 1.8 021

 

Valokuvaajan vaimo ehti käymään eilen  Noormarkun Taide-ja Kulttuuriyhdistys MyllyKONSTin  kesänäyttelyn avajaisissa.

taide 010

 

taide 011

 

 

Ei päivää ettei Euro spekulaatiota

Euroalue kestää ainakin vuoden loppuun

Oliver Berg

TS: Euroalue kestää ainakin vuoden loppuun

Yhteisvaluutta-alue säilyy nykymuodossaan ainakin vuoden loppuun, uskovat Turun Sanomien haastattelemat ekonomistit. Kymmenestä asiantuntijasta vain Åbo Akakademin tutkija Christer K. Lindholm näkee euron hajoavan jo tämän vuoden puolella.

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2012/06/28/ts-euroalue-kestaa-ainakin-vuoden-loppuun/201232389/12

 

 

Mitenkäs se sananlasku menikään

Oma maa mansikka muu maa mustikka

Air Finlandin lomalaisia ehkä tänään Suomeen

Ensimmäiset Air Finlandin konkurssin myötä ulkomaille jääneet turistit kuljetetaan todennäköisesti tänään Suomeen. Kuluttajavirasto pyrkii järjestämään ensimmäiset paluukuljetukset tämän päivän aikana, mutta vielä ei ole tarkempaa tietoa aikatauluista tai siitä, mistä kohteista ihmisiä ensimmäiseksi noudetaan.

Eniten Air Finlandin matkailijoita lomailee Turkin Alanyassa, Kreikassa Rhodoksella sekä Kreetan Heraklionissa ja Haniassa.

http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/1194750484451/artikkeli/air+finlandin+lomalaisia+ehka+tanaan+suomeen.html

 

Breivikille kaavaillaan yksityissairaalaa ja 20 hoitajaa

 

Norjassa joukkosurmaaja Anders Behring Breivikin hoidosta koituvat kustannukset nousevat pilviin, jos hänet tuomitaan psykiatriseen pakkohoitoon. Hänelle kaavaillun hoidon kustannukset olisivat lähes 2,7 miljoonaan euroon vuodessa, kertoo norjalainen TV2-kanava.

Tiloihin tulee ohjeistuksen mukaan kuulua vangin oma makuu-, kylpy- ja työhuone sekä kuntosali. Potilaalla on myös oltava mahdollisuus ulkoiluun. Lisäksi henkilökunnalle on oltava omat tilat, kuten taukohuone.

 

http://www.hs.fi/ulkomaat/Breivikille+kaavaillaan+yksityissairaalaa+ja+20+hoitajaa/a1305578331910

Tulee van mieleen etteikö halvempaa tapa Norjastakaan tällaiseen tapaukseen löydy?

Hantaurus - Luodit ja patruunat -> Patruunat kiväärille

https://www.hantaurus.fi/shoplib/pomenu.php?mid=72&op=o

Suurenna, Limit 9 mm Luger patruuna. Luodin paino 8 g /124 gr. Hinta 11,00 / 50 kpl.

Alla olevassa osoitteessa hienoja kattokruunuja:

http://www.officinedelvetro-store.com/mostra-prodotto.php?id_pro=2089

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Karhunköynnös (Calystegia sepium), on alkanut kiipeämään. Outo verenimijä, vatsassa verta. Karhunköynnös (Calystegia sepium) has started to climb. A strange bloodsucker, blood in the stomach.Karhunköynnös (Calystegia sepium) ha comenzado a subir. Un chupasangre extraño, la sangre en el estómago.Karhunköynnös (Calystegia sepium) hat damit begonnen, zu besteigen. Ein seltsamer Blutsauger, Blut im Magen.

 

Karhunköynnös (Calystegia sepium), myös isokierto tai elämänlanka, on kiertokasveihin kuuluva monivuotinen köynnöstävä ruoho. Karhunköynnöksellä on lukuisia alalajeja, joista Suomessa kasvaa kaksi, valkokarhunköynnös (C. sepium ssp. sepium) ja punakarhunköynnös (C. sepium ssp. spectabilis).

 

Elämänlanka on aloittanut kasvukautensa

elämänlanka 023

 

Elämänlanka on uustulokas ja Myllykoskellakin se on ollut vasta kymmenkuntavuotta. Elämänlanka nimensä se on saanut siitä että kun se kerran johonkin juurtuu, niin ei sitä tahdo millään saada kitkettyä pois.

 

elämänlanka 027

Karhunköynnös ehtii yhden kesän aikana venyä parhaimmillaan yli neljän metrinkin mittaiseksi. Tämä edellyttää jopa toistakymmentä senttiä vuorokautista kasvua – kiihkeimmän kasvukauden aikaan voi melkein nähdä kasvin kasvavan. Karhunköynnös joutuu kuitenkin nousemaan kohti korkeuksia muihin kasveihin tai säleikköön kietoutuen. Nuoret taimet tekevät hapuilevia kiertoliikkeitä löytääkseen sopivan pystyn esineen tai kasvin tuekseen. Karhunköynnös kiertyy useimpien muiden köynnöstävien kasviemme tavoin aina oikealle eli vastapäivään.

elämänlanka 036

→ Levinneisyyskartta (Kasviatlas 2008, Helsingin yliopisto)

Muita saman heimon lajeja

Aitoelämänlanka, Humalanvieras, Peltokierto

 

Haittakasvit valtaavat Suomen - laki ei estä myyntiä

 

Suomen luontoon on levinnyt kymmenittäin muualta puutarhakasveiksi tuotuja kasveja. Osasta niistä on tullut todellisia maanvaivoja. Pahimpia vastaan yritetään taistella lähestulkoon epätoivoisesti.

http://yle.fi/uutiset/haittakasvit_valtaavat_suomen_-_laki_ei_esta_myyntia/6190042

 

Outo verenimijä

Juhannuksena tein tähän blogiin huumorimielellä jutun vihreästä mutantti hyttysestä. Nyt se sitten vähän kolahti omaan nilkkaan kun katselin eilisiä valokuvia. Matkassa oli Nikon 16-85 yleisoptiikka, kun tuulinen sää ei oikein suosinut hyönteiskuvausta. Eikä yleisoptiikalla saa oikein läheltä ötökästä kuvaa otettua, mutta pakko oli koettaa. Kuvia tietokoneen ruudulta katsoessa paljastui että tällä hyönteisellä on hyttysentapaan vatsa täynnä verta. Ketähän tai mitä se on kupannut?

 

elämänlanka 020

Mahtaako tämäkin olla joku uustulokas?

Outo verenimijä

elämänlanka 020

 

Pohjoisen eläimet poseeravat riistakameralle – katso kuvat!

Riistakamerat olivat tallentaneet luontohetkiä vailla vertaa: komean uroshirven patsastelemassa Utsjoen paljakalla, muutamaa päivää myöhemmin saman suolakiven ympärillä näkyy kyömyselkäinen karhu.

http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194745862264/artikkeli/pohjoisen+elaimet+poseeravat+riistakameralle+katso+kuvat+.html

Värriön luontopäiväkirja - Varrio nature diary

http://varrio.blogspot.fi/

 

 

Yli sata vuotta piileskellyt konna löytyi Sri Lankassa

 

Kadonneeksi luultu konna löytyi 133 vuoden piileskelyn jälkeen Sri Lankasta.Kadonneeksi luultu konna löytyi 133 vuoden piileskelyn jälkeen Sri Lankasta.

Kuva: L.J.Mendis Wickramasinghe

 

Sri Lankassa on iloittu vanhan konnalajin löytymisestä. Laji, jonka luultiin kuolleen sukupuuttoon jo aikoja sitten, esiintyi luonnonsuojelualueella ilahduttavan runsaslukuisena, raportoivat srilankalaistutkijat Zootaxa-sarjassa.

Adenomus kandianus kuvattiin tieteelle uutena lajina Sri Lankassa vuonna 1872, ja viimeinen havainto siitä tehtiin vuonna 1876. Tämän jälkeen konnaa on koetettu etsiä lukuisissa kenttätutkimuksissa, mutta siitä ei ole näkynyt jälkeäkään.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Yli+sata+vuotta+piileskellyt+konna+l%C3%B6ytyi+Sri+Lankassa/a1305577825517

Aina vaan ikäviä uutisia:

26.06.2012 10:03:15

Vantaa

raideliikenneonnettomuus: keskisuuri

MIKKO KUKKANEN

Pieni lapsi ja toinen ihminen, ilmeisesti aikuinen, ovat loukkaantuneet vakavasti jäätyään junan alle Myyrmäen ja Louhelan välisellä raiteella. Muutaman vuoden ikäistä poikalasta on hoidettu tapahtumapaikalla. Toinen uhri on kuljetettu muualle jatkohoitoon.

Henkilö ryömi, konttasi kiskoille päin makuulle ja jättäytyi siihen lapsen kanssa.
Kuljettaja ei pystyt estämään törmäystä. Lapsi ja aikuinen ihminen jäivät junan alle.

Omakaupunki.fi, Ilta-Sanomat, Iltalehti, YLE, MTV3

 

Iloisiakin uutisia on

 

Veljenpoikani Janin poika, Sisu saanut Kuhan juhannuksena

Jani Vehkalahti

49 minuuttia sitten

Juhannuskuhastaja

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Mercedes-Benz 4D 190 vm 1959

 

Kun asun Järvi-Suomen tien varrella on  ajatuksissani ollut että joku juhannus menen sen varteen valokuvaamaan juhannusliikennettä ja bongaamaan autoja ja moottoripyöriä. Tänäkään juhannuksena en kuitenkaan sitä toimertunut tekemään, mutta kylällä sentään bongasin Mercedes-Benz 4D sedan vuosimallia 1959. 2650cm3 moottorilla.

 

 

ötököitä vihreä hyönteinen iholla 026

 

 

 

ötököitä vihreä hyönteinen iholla 084

Tämä yksilö viimeisen päälle laitettu museoajoneuvo ja nätti katseltava. Mutta pitäisikö tällaiset klassikko autot kuvata mustavalkoisina?

 

ötököitä vihreä hyönteinen iholla 085

Tällaista auto ei porin korkeudella kovin usein näe.

Maserati 4 D Quattroporte 4.2 automatic 2006

makarakoski maserati etana parittelu 025

 
makarakoski maserati etana parittelu 024
 
 
 
V12 AUTOMOBILES SAINT MAUR - test MASERATI Quattroporte 4.2

► 1:02► 1:02

www.youtube.com/watch?v=UrdwNWjLLbQ5. heinäkuu 2011 - 1 minuuttia - Lataaja: AutoreflexPro
Autoreflex vous présente cette magnifique MASERATI Quattroporte 4.2 v8 d' occasion , vendue par V12 ...

 

Musta tuunattu wolksvagen kupla

wolkkari koski 017

Kupla takaapäin, tehopakoputki

wolkkari koski 018

Subaru Impreza WRC

Le 999 Auto da guidare prima di Morire

 

Ilya Sorokin's Oldtimer-Gallery

http://oldtimer.ru/en/1-2-3/detail.php?ID=773

Aito Chevrolet-sotaveteraani

http://www.ts.fi/teemat/auto+ja+liikenne/360465/Aito+Chevroletsotaveteraani

Valtatie 23 on Porista Jyväskylän kautta Joensuuhun johtava valtatie. Tien pituus on 517 kilometriä, ja se onkin Suomen pisin itä-länsi-suuntainen valtatie. Tiestä käytetään myös nimiä Järvi-Suomen tie ja Järvisuomentie.

 

Makkarakosken vesivoimalaitos työmaan viikko valokuva.  Ei suurempaa edistystä näy

wolkkari koski 002

 

Tanja Tulonen

27 minuuttia sitten

On aika siivota juhlan jäänteet ja viedä tyhjät pullot kauppaan - juhlat on juhlittu ja paluu arkeen on useimmille edessä. Voimia ♥

Eurokriisi

Espanja haki virallisesti pankkitukea

Espanjan valtiovarainministeriö on lähettänyt muille euromaille kirjeen, jossa maa pyytää virallisesti pankkitukea. Tukipaketin yksityiskohdista on kuitenkin vielä epäselvyyttä

Espanja on hakenut virallisesti pankkitukea muilta euroryhmän jäseniltä.

 

 

Ilkka Koivisto on kuollut - leppoisa guru tunsi luonnon salat

Ilkka Koivisto on kuollut. Koivisto menehtyi viime yönä pitkäaikaiseen sairauteen 80-vuotiaana.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/06/1570836/ilkka-koivisto-on-kuollut---leppoisa-guru-tunsi-luonnon-salat

 

Eurokriisi

Eurokriisi kärjistyy päivä päivältä. Taloussanomat seuraa tilannetta.

Espanjan valtiovarainministeriön mukaan tuen tarkkaa summaa ei ole vielä nimetty. Tiedotteen mukaan on yhä epäselvää rahoitetaanko tuki Euroopan väliaikaisen rahoitusvakausvälineen (ERVV) vai pysyvän vakausmekanismin (EVM) kautta.

Valtiovarainministeriön mukaan tukihakemuksen lähtökohtina ovat espanjalaiset stressitestit sekä Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n raportti.

Espanja kertoi jo aiemmin hakevansa rahoitusapua pankeilleen. Euromaat ovat puolestaan ilmoittaneet lainaavansa Espanjalle enintään 100 miljardia euroa.

Takaraja tukipaketin ehtojen sopimiselle on Espanjan mukaan heinäkuun 9. päivä.

 

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/06/25/espanja-haki-virallisesti-pankkitukea/201232124/12

Espanjalaisen Expansión-talouslehden mukaan luottoluokittaja Moody’s aikoo laskea lähes kaikkien espanjalaispankkien luokitusta kahdella tai kolmella pykälällä. Lähes koko sektori on siis putoamassa roskalainaluokkaan, Expansión kirjoittaa.

 

Nokia on menettänyt loppuvuoden 2007 pörssiarvostaan noin 100 miljardia euroa. Tällä hetkellä reilun kahdeksan miljardin euron arvoinen Nokia on suomalaisten pörssiyhtiöiden neljänneksi arvokkain.

http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2012/06/25/hs-nokia-romahti/201232095/12

Maksa tai luonto nitistää sinut

Maalla ja mökillä liikkuminen on vaarallista puuhaa. Puskissa vaanivat punkit, karhut ja muut viheliäiset vipeltäjät, joiden pistoihin ja puremiin voi jopa kuolla. Luontokauhulla voi tehdä myös lihavaa tiliä. Lue, miten luontopelolla rahastetaan.

http://www.taloussanomat.fi/harrastukset/2012/06/23/maksa-tai-luonto-nitistaa-sinut/201232014/139

Puhelinnumeron 048849702 ei löytynyt tietoa terveisin Fonecta

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Vihreä mutantti hyttynen kävi iholla.Muuten juhannusaatto rauhallinen.The green mutant mosquito was on the skin.El mosquito mutante era verde sobre la piel.O mosquito verde mutante foi sobre a pele.Der grüne Mutant Mücke war auf der Haut.Le moustique mutant vert était sur ​​la peau.La zanzara verde mutante era sulla pelle.Зеленого мутанта комар был на коже.緑の変異蚊は、皮膚にあった。

 


Juhannus yön pitäisi olla taikoja ja siittiöitä täynnä, mutta näyttää olevan maahisia ja muitakin outolintuja liikkeellä.  Tavallisen metsähyttysen vielä ymmärrän,vaikka ravintoketjuun ei sillä ole merkitystä, vain sukkulamato syö pääravinnokseen hyttysen toukkia. Mutta vihreä inisijä on jo liikaa.

ötököitä vihreä hyönteinen iholla 018

Pomarkussakin on vielä paikka jossa palokunta käy säännöllisesti mittaamassa

Tshernobyl-laskeuman  radioaktiivisen aineen määrä. Kai tämäkin ötökkä sieltä jostain on tullut. 

 

ötököitä vihreä hyönteinen iholla 016

 

Juhannuksen sää suosi hyönteisiä ja niitä oli kaikkialla tuulensuojaisilla paikoilla, kosteikkojen äärellä.

Uros hyttyset parveilevat äänettömästi ja odottavat että pääsevät hedelmöittämään naaraan.

ötököitä vihreä hyönteinen iholla 078

Urbaanilegendan mukaan hyttynen imee itsensä täyteen ja poksahtaa.  Todellisuudessa naarashyttynen suodattaa imemänsä veren, ulostaa punertavan nestepisaran ja lähtee täydellä vatsalla lentämään ja asettuu alaviistoon sulattelemaan ruokaansa.

aamu_hyttynen_lintu_026_thumb[12]   Teuvon kuvat bogiin_thumb[6]

 

 

 

 

Tampereella Aurinko alkoi nousemaan Kello 3.33

Antti-Jussi Kovalainen

http://www.tunturisusi.com/juhannus/taiat.html

 

Noormarkun keskustassa ei suurta aineellista vahinkoa.  Ainoastaan urheilukentän uimaranta oli epäsiisti ja laituri irronnut Noormarkunjoen rannasta. Palautustölkkejä löytyi 4.5 euron arvosta, joukossa oli myös pantittomia tölkkejä, ne saavat jäädä porin kaupungin siivottaviksi.

laituri uimaranta 009

Parkano

tieliikenneonnettomuus: keskisuuri

Valtatiellä 3 Mustajärventientieltä tullut mopoauto ja pohjoisen suunnasta tullut ambulanssi törmäsivät yhteen. Molemmat mopoauton sisällä olleet nuoret menehtyivät. Sairaankuljetusyksikön kuljettaja loukkaantui vakavasti. Kyydissä olleet hoitaja, lääkäri ja kriittisessä tilassa oleva potilas eivät saaneet vammoja. Potilas kuljetettiin sairaalaan.
Aamulehti, YLE, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Helsingin Sanomat, MTV3, Turun Sanomat
Tie 3 välillä Tampere - Jalasjärvi.
Paikka: Parkano. Noin 30 km ennen paikkaa Jalasjärvi.
Tarkempi paikka: Mustajärventie.
Onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustyöt käynnissä. Yksi ajokaista on suljettu liikenteeltä.
Pelastuslaitos ohjaa liikennettä.
Kesto: 23.06.2012 klo 13:35 toistaiseksi
Päivitetty 23.6.2012 klo 15:06
Liikennevirasto

 

Presidentti Martti Ahtisaari tänään 75v

Onnittele tänään 75 vuotta täyttävää presidentti Martti Ahtisaarta!
Happy Birthday to President Martti Ahtisaari, 75, the Nobel Peace Prize Laureate !
Photo: Rauli Virtanen.

Rauli Virtanen

 

 

Serkkuni

Pirjo Toivanen kuva Stresa Borromeo, Lombardia, Italy

 

Our friends in Finland have published pictures of bonfires, this is from our terrace last night!
Kokko komistaa suomalaista juhannusta, terassiltamme me ihailimme ilotulitusta. Alakerran huvilassa oli häät.

 

 

 

Ainakin kaksi kuollut juhannuksena

Humalaiset, tappelut ja veden äärellä toilailu ovat työllistäneet poliisia ja pelastuslaitoksia juhannuksena.

Juhannuksena on hukkunut ainakin yksi ihminen. Uimassa ollut mies hukkui eilen illalla Saarijärvellä Keski-Suomessa. Hänet löydettiin mökkinsä rantavedestä.
Pirkanmaalla Parkanossa mies kuoli tulipalossa viime yönä. Savusukeltajat löysivät miehen kuolleena pienkerrostalon asunnosta.
Poliisien mukaan yö on ollut suhteellisen vilkas. Heitä ovat työllistäneet erityisesti juopuneet, tappelut, rattijuopot ja kotihälytykset.
Suomenlahden merivartiostosta kerrotaan, että tehtäviä on ollut arviolta kolme kertaa normaalia viikonloppua enemmän.
Ihmisiä ei ollut yön aikana joutunut veden varaan, mutta veneilijöitä on jouduttu muuten avustamaan ja puuttumaan nujakoihin.
Lisäksi merivartiostolla on ollut sairaankuljetuksia saaristosta.Asikkalassa Hopeaselällä ajelehti keskiyön aikoihin tyhjillään ollut vene. Etsinnät ovat edelleen käynnissä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288479100948.html

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194749508885/artikkeli/lahden+levoton+juhannus+-+auto+paloi+ja+etsintakuulutettu+riehui+poliisiaseman+edessa.html

Juhannuslauantaina pilvisyys lisääntyy lännestä alkaen, ja sateen mahdollisuus kasvaa iltapäivällä ja illalla maan länsiosassa. Satakunnassa lauantain ylin lämpötila noussee 20 asteen tuntumaan ja sään pitäisi olla melko poutainen. Maan pohjoisosassa lämpötila on 15 ja 20 asteen välillä.

Seppo Tammilehto jakoi käyttäjän Juhannusjuna kuvan.

Olihan tämä Juhannusjuna melkoinen kokemus meille kaikille. Ikimuistoinen Juhannus !!!

Paikalla oli myös Elvis ja Mertsi! Mertaranta. Tuopeissa Parkanolaista sahtia