Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 5. marraskuuta 2012

Hän on mennyt pois. Ted Curson on kuollut…He has gone away. Ted Curson is dead ...Han har gått bort. Ted Curson är död ...Él se ha ido. Ted Curson está muerto ...Ele foi embora. Ted Curson está morto ...Er ist weggegangen. Ted Curson ist tot ...Il a disparu. Ted Curson est mort ...Lui è andato via. Ted Curson è morto ...Он ушел. Тед Curson мертв ...彼は立ち去りました。テッド·カーソンは死んだ...

 

 

päivä 014

 

Yhdysvaltalainen trumpetisti Ted Curson kuoli sydänkohtaukseen sunnuntaiaamuna. Hän oli kuollessaan 77-vuotias. Curson on tunnettu jazzmuusikko ja Pori Jazz -legenda. Hän kuoli kotikaupungissaan New Jerseyssä.

Ted Curson

jazz 042

Ted Curson oli Pori Jazzin koko historian kannalta merkittävin yksittäinen muusikko. Hän oli ainoa ulkomaalainen taiteilija, joka esiintyi tähän asti kaikilla Porin jazzfestivaaleilla.  Vuosien varrella hän ei jättänyt valokuvaajaakaan kylmäksi, poseerasi ja tervehti. Ilman Tediä ei maalaispoika olisi oppinut jazzia kuuntelemaan.

jazz 048

Cursonille annettiin Porin kunniakansalaisuus ja kaupungin avain vuonna 1998. Silloin hän myös oli muuraamassa Promenadikeskuksen peruskiveä yhdessä Phil Collinsin ja B.B. Kingin kanssa.

jazz 053

 

 

 

R.I.P. Mr. Pori Jazz Ted Curson

Porin jaxx 2011 054

 

Ted Curson - Liljankukka - YouTube

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti