Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 1. lokakuuta 2012

Noormarkkulaista ruskaa…Noormarkku autumn fall colors ...Norrmark höst höstfärger ...Noormarkku otoño colores del otoño ...Queda Noormarkku cores do outono ...Noormarkku Herbst fallen Farben ...Couleurs d'automne d'automne Noormarkku…Noormarkku autunno caduta colori ...Noormarkku цвета осень ...Noormarkku秋秋の色...


Vähän väkisin pitää Noormarkussa tehdä ruskavalokuvia. Täällä on varmaan lämpimämpää kuin muualla ja maisemassa on muutenkin vähänlaisesti sellaista kasvillisuutta mikä saa ruskan väriä pintaansa.
noormarkku ruska voimala maisema nkyy vainiolan silta 036
 
Hevoskastanja – Aesculus hippocastanum ruskan värisenä
noormarkku ruska voimala maisema nkyy vainiolan silta 010
Proviisori Kaija Heikkilä kertoo, että hevoskastanja on kasvilääkinnässä jo pitkään tunnettu laskimoverenkiertoa parantavana ja laskimovaivoja lievittävänä rohtona.
- Kasvin käyttö alentaa muuten myös veren kolesterolipitoisuutta. Mitä vaivoja hevoskastanja lievittää Sinikka Piippo kertoo, että hevoskastanja on tunnettu lääke suonikohjuissa, laskimo- ja imusuonitukoksissa, peräpukamissa ja kroonisissa säärihaavoissa. Näihin tarkoituksiin on käytetty puhdasta eskiinia, siemenuutetta tai homeopaattisia laimennoksia.
http://www.terveydenhoitouutiset.fi/rohtokas/17.htm

Noormarkkulainen kulttuurimaisema ehostuu kun Noormarkunjoen pientareita on raivattu
noormarkku ruska voimala maisema nkyy vainiolan silta 014

Vainiolansilta (kaarisilta) näkyy nyt jokimaiseman yllä
noormarkku ruska voimala maisema nkyy vainiolan silta 016
Viikon 40 makkarakosken uuden vesivoimalatyömaan valokuva
Syksyiset ruskavalokuvat Nikon D200 Objektiivi Nikkor 16-85


Sähkölasku kallistuu jopa sadoilla euroilla

Kuluttajan sähkölasku kallistuu lähivuosina jopa satasilla vuodessa sähkönsiirtomaksun voimakkaan nousun takia. Sähkönsiirtoon tuo nostopaineita kallis sähkölinjojen maakaapelointi, joka lisääntyy voimakkaasti.
http://yle.fi/uutiset/sahkolasku_kallistuu_jopa_sadoilla_euroilla/6312476

Ekologinen asuminen edellyttää luotettavaa sähkönjakelua

ENERGIA, VASTUULLISUUS JA YMPÄRISTÖ - Nykyaikainen rakennustekniikka ja koko elämäntapamme asettavat uusia vaatimuksia sähkönjakelulle.
Elenia Verkon toimitusjohtaja Tapani Liuhala sanoo, että muun muassa  passiivitalojen talotekniikka sekä lämpöpumppujen myötä yleistyvä sähkölämmitys korostavat häiriöiden haittoja.
http://www.taloussanomat.fi/tael-raportit/2012/09/14/ekologinen-asuminen-edellyttaa-luotettavaa-sahkonjakelua/201237847/290

Tämä on tämän syksyn tyypillistä ruskaa Noormarkun keskustassa, Pori energian kaukolämpö projekti leimaa ruskamaisemassa.
noormarkku ruska voimala maisema nkyy vainiolan silta 092

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti