Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 5. lokakuuta 2012

Kurtturuusunlehdeltä poimittua 2…Ruusun marjaa minun mieleni tekevi…The magazine picked wrinkle rose 2 ... rosehip my mind makes the ...Tidningen plockade rynka ökade med 2 ... nypon mitt sinne gör ...La arruga revista recogió rosa rosa mosqueta 2 ... mi mente hace que el ...A revista escolheu rugas subiu 2 ... rosehip minha mente faz a ...Die Zeitschrift nahm Falten stieg 2 ... Hagebutten meinem Kopf macht das ...Le magazine de rides pris a augmenté de 2 ... églantier mon esprit fait la ...La ruga rivista scelto rose rosa canina 2 ... la mia mente fa la ...Журнал выбрал морщин выросла на 2 ... шиповника мой взгляд делает ...雑誌は2増のしわを選んだ...私の心には、ローズヒップになります...

 

 

Tälle päivää on  Ilmatieteenlaitos antanut sadevaroituksen Satakunnan ja Varsinaisuomen maakuntiin.  Vettä voi varoituksen mukaan sataa mahdollisesti jopa 50mm vuorokaudessa. Joten tähän blogi vieraiden iloksi on paikallaan ladata toisen osan valokuvat, Kurtturuusunlehdeltä poimittua 2.  Nyt on lähinnä kärpästen kuvia mutta on ne kuitenkin Lokakuun puolella, viime Lauantaina kuvattuja.

 

 

Ruusun marjaa minun mieleni tekevi

kurtturuusulta poimittua ruska noormarkku 044

 

 

kurtturuusulta poimittua ruska noormarkku 045

 

kurtturuusulta poimittua ruska noormarkku 046

 

kurtturuusulta poimittua ruska noormarkku 062

RUUSUNMARJAT
Ruusunmarja on ruusun epähedelmä. Kaikkien ruusujen marjoja voidaan käyttää ravinnoksi, mutta kurttulehtiruusun suuret marjat ovat helpoimpia käsitellä. Keski-Euroopassa on käytetty koiranruusujen, Suomessa orjanruusun kiulukoita C-vitamiinin lähteenä.

Ruusunmarjoista voidaan valmistaa hilloa, sosetta, mehua, kiisseliä, kastikketta, teetä ja viiniä. Ruusunmarjoista saa herkullisia jälkiruokia. Ruusunmarjahillo tai -sose sopii leivonnaisiin ja puuron, viilin tai jogurtin maustamiseen.  Ruusunmarjakiisseli on herkullista puurojen kanssa.

kurtturuusulta poimittua ruska noormarkku 055

RUUSUNMARJAHILLO ISOÄIDIN TAPAAN
Poimi kiinteitä ja kypsiä ruusun­marjoja. Leikkaa kahtia terävällä veitsellä ja raaputa pois siemenet. Pane ruusunmarjat lävik­köön ja valuta päälle kylmää vettä ja jätä marjat valumaan noin tunniksi. Marjojen täytyy kuivua hy­vin.
Keitä paksu sokeriliemi. Mittaa kattilaan marjojen painon verran sokeria ja sekoita vettä sen verran, että saat paksun liemen. Kaada marjat kiehuneeseen liemeen ja keitä kunnes ruusunmarjat ovat läpikuultavia ja pehmeitä, 30-40 minuuttia. Ota kattila pois levyltä. Kerää ruusunmarjat reikäkauhalla liemestä ja nosta tölkkiin. Kaada liemi päälle. Pane hillon pinnalle hieman konjakkia tai muuta väkevää alkoholia. Sillä on säilyttävä vaikutus

 

 

Kaksipistepirkko kurtturuusun lehdellä

kurtturuusulta poimittua ruska noormarkku 035

Vähiin käy pölytystyöt

kurtturuusulta poimittua ruska noormarkku 049

 

Viimeksi kun Noormarkussa vähän reilummin satoi vettä niin se näytti tältä ja tämä kuva pääsi nelosen sääkuvaksi

Rankkasade 16.7.2011 Noormarkussa

sade 009_thumb[1]  ISO SADE

 

Mies rysäytti bemarilla  parturi liikehuoneiston seinän läpi Vilppulassa

Onnettomuus Kaarikatu

Mies ajoi lujalla vauhdilla liikehuoneiston seinän läpi Vilppulassa perjantaiaamuna noin kello 8. Henkilöauto oli tullut Välikadun suunnasta ja ylittänyt Kaarikadun, törmäten tuhoisin seurauksin liikehuoneiston seinään. Auto oli mennyt kokonaan huoneiston sisälle.

http://www.kmvlehti.fi/Uutiset/1194770393494/artikkeli/auto+rysahti+liikehuoneiston+seinan+lapi+vilppulassa.html

Viikolla tuli televisiosta Clint Eastwood Likainen Harry Callahan elokuva Murskaaja (engl. The Enforcer) on James Fargon ohjaama elokuva,  jossa Likainen Harry (Dirty Harry) ajoi amerikanraudan viinakaupan ikkunasta sisään kauppaan. Liekö Vilppulalaismies ottanut siitä mallia?

 

Kylläpä suomen nettiyhteydet ovat sääherkkiä. Taas kun vähän vettä sataa niin netti on hidas. Mutta ei hätää, nimittäin

Jos nettiyhteydet tökkii, niin älä huolestu ajan saa muutenkin kulumaan. Ensimmäinen suomenkielinen kirja painettiin Tukholmassa jo vuonna 1542 ja niitä on sen jälkeen  painettu lukematon määrä. Joten nettiyhteydet eivät ole välttämättömiä ajan käytön kannalta. Kirjojen maailmasta löytyy sinullekin varman mieluista sadepäivän ajankulu lukemistoa.

Puhelinnumero 0505005088 Elisan kauppias

 

Johnny-Kai Forssell

Kyllä iskelmistäkin totuus löytyy. "Sada, sada, vaan, satoihan eilenkin."

Markku Suominen - Sade

www.youtube.com

Slidellä ruskakuvia Rovaniemeltä 9 / 2008

Fonecta ei löytänyt puhelinnumerolle 0985606398 tietoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti