Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 11. syyskuuta 2012

Syyskuun kamera Pentona II. Zeiss Ikon logolla…September camera Pentona II. zeiss ikon logo.

 

Pentona on etsin kamera ja 35mm . Se kehitettiin Zeiss Ikon ja tuottaa ensin KW ja myöhemmin Pentacon

Pentona II Itä-Saksalainen 35 mm etsin kamera ZeissIkon Pentona II, valmistettu vuonna 1963.Dresdenissä, entisessä Itä-Saksassa. Pentona II otettiin käyttöön vuonna 1963  , ja se on asianmukaisesti Pentacon malli.

pentona II a 001

Tämä on ollut edullinen perus  35mm etsin kameran.  Suunniteltu ja kehittely Zeis Ikon vuonna 1960 ja tuotannon aloitti Pentakon vuonna 1963. Mitat: 125 × 84 × 67 mm

Tämä Pentona II on ollut suvussa uudesta asti ja se syrjäytti  Gomz Lubitel 2 kameran. Sitä on säilytetty omassa nahkalaukussaan mutta se on sisältä liian karkea ja kamera ei ole säilynyt aivan kosmeettisessa kunnossa kun maalatut suljinajan nopeusnumerot ja sulkimen himmenninnumerot ovat kuluneet.  Etsin on suuri ja se näyttää selkeän etsinkuvan.

Meyer-Optik Görlitz Domiplan 1: 2.8 45mm.  Priomat lehti suljin , ajat 125, 60 ja B salama-synkronoitu nopeudella 1 :/ 30-1 / 125 sekuntia.

Elementit ylhäältä oikealta filminsiirtovipu salama kenkä, laukaisin ja valotuksen laskuri. Etsin on käänteisesti Galilein tyyppiä. Kamera on metallia ja etsin on hyvin suojattu. Etsimen läpi katsottaessa näkee  kaksi hampaan kaltaisia ​​osoitinta etsimen yläosan  reunoissa , jotka ovat parallaksi-korjaus oppaita käytettäväksi lähikuvauksessa.

pentona II a 003

Pentakon logo kohokuvioitu edessä. oikean käden puolelle kameranrungon alaosaan.

 

Pentakon torni logo

pentona II a 004

Pentacon "torni" logo. KW tuli osa sulautuneen organisaation. VEB Kamera-und Kino-Werke Dresden 1959 (joka nimettiin uudelleen Pentacon vuonna 1964. Yrityksen historiaa osoitteessa Dresdener Kameras.

Tässä Pentona II kamerassa on myös Zeiss Ikon kullanvärinen logo

zeiss Ikon logo 002

 

 

35mm kinofilmin paikoilleen asettamiseksi pitää ottaa koko kameran alaosa pois paikoiltaan. Zeiss Ikonin insinööri on ollut kuitenkin niin viisas että suunnitellut kameraan ison alumiinisen filminpaininlevyn joka pitää kinofilmin suorassa koko kuva-alalta, se helpottaa myös alaosan paikoilleen asettamisessa eikä filmi naarmuunnu. Kameran teknistä toimivuutta ei pääse kokeilemaan kun se tarvitsee kinofilmin paikoilleen ennen kuin sen saa ladattua. 

pentona II 007

 

pentona II 004

Kuvat: Nikon D 200 objektiivi: Vivitar 24mm 1:2.8 MC WIDW ANGLE

Se yllätti että tämä yksinkertainen peruskamera on ebay huutokaupassa aika hintava, tosin tuo myytävä yksilö on alkuperäiskutoinen eikä sitä ole käytetty monta kertaa myynti pakkauksensa ulkopuolella. Lienee uudempaa sarjaakin kuin minun yksilöni, tämän kameran takana lukee valmistusmaa Made in Germany (east), minun kamerassa ei, ja siinä Trioplan 1:3.5 45mm objektiivi vaikka myydään 1:2.8 /45mm objektiivilla varustettuna. Eikä siinä ole zeiss Ikon logoa  niin kuin minun kamerassani on-

 

 

 

VEB Pentona II + Meyer Trioplan 2.8/45 mm #47594
(A+) Like New / No signs of use.

 

Sold For:
US $148.80

http://www.ebay.ca/itm/VEB-Pentona-II-Meyer-Trioplan-2-8-45-mm-47594-FREE-SHIPMENT-/260958866979

 

Ps. Pentakon logoa ei saa sotkea  Pentagon logoon. http://en.wikipedia.org/wiki/Pentagon

 Old cameras - Câmeras antigas (mas nem tanto...)

Groups appears in: • Your camera collection !Classic cameras

 

Tunnisteet: zniv, Trioplan, Pentona II, Pentona, Pentacon

Luokat :

linkkejä / Documents . Yritys "Zeiss Ikon" (Dresden)

Miniature elokuva

Wikipedian kameran

Pentona II - Manual


Millähän kameralla tämä hieno Heikki Kovalaisen Caterhem Tiimin valokuva on mahdettu ottaa?

Caterham F1 Team

CaterhamHeikki KovalainenHeikki ja vihainen lintu

 

 

Syys viljapelto digi art

syksy 1 026

Puhelin numero 0985606399 Otava Media kirjakerho

 

Sastamalan rajalla kaksi valkoista hirveä – katso kuva

 

Harrastajavalokuvaaja Sari Haavisto koki poikkeuksellisen luontoelämyksen lauantaina, kun hän tapasi Sastamalan ja Vesilahden rajalla erikoisen parivaljakon. Kaksi valkoista, tai oikeammin... Lue lisää

 

http://www.tyrvaansanomat.fi/Etusivu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti