Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Miehet rakennustelineillä. Maitolavaromantiikkaa …Män på byggnadsställningar .mjölk bro Romantik .....Men on scaffolding .milk bridge Romance ....Hombres en andamios .leche Romance puente .....Homens em andaimes ...Männer auf Gerüsten .Milch Brücke Romance ....Les hommes sur un échafaudage .Romance pont lait ....Uomini sui ponteggi .latte ponte Romance .....Οι άνδρες στις σκαλωσιές ...Мужчины на леса .Романтика молока моста .....足場上で男性.ミルクブリッジロマンス...Satakunnan kansa teki asiakastyytyväisyys tutkimuksen ja kysyi:

Päätoimittaja piinapenkissä: SK:sta tullut surkea lehti?

Kommenteissa oltiin yleisesti ottaen sitä mieltä että porista on liian vähän juttuja. Mutta mistä niitä paikallisia uutisia ja juttuja Porin kokoiselta talousalueelta joka päivä repii. Tampereelta on 140 kilometriä poriin, levikkialueilla on varmaan päällekkäisyyttäkin joten aamulehden ja SK:N voisi aivan hyvin yhdistää yhdeksi isommaksi toimijaksi. Nimeksi voisi laitaa SataAamuManu.
Sama vaiva  alkaa olla tätä plokia päivittämisessäkin näin syksyllä. Luonto alkaa hiljenemään kohti talvilepoa ja tuoreita valokuvia ei synny siihen tahtiin kuin kesällä.  Niinpä jaan vielä valokuvia Noormarkun markkinoilta Noormarkun kotiseutuyhdistyksen Kaharin perinnepäiviltä.

Kierretäänpä maitolavan rakennustyömaan ympäri

markinakuvia 2012 074
Lainattu kommentti SK:n jutusta “On se asiasisältö vähentynyt uudistuksen jälkeen. Kokosivun tai puolikkaan kokoisia kuvia on paljon, joilla saadaan sivumäärää.”
Suora on
markinakuvia 2012 076
Miehet maitolavan rakennustelineellä
markinakuvia 2012 078

Timpurinkynä käytössämarkinakuvia 2012 079

markinakuvia 2012 082
Arvostelijoita riittää
markinakuvia 2012 088
Kattopäreet kulkee kätevästi maitorattailla
markinakuvia 2012 129
Ainoa asiatieto Maitolavasta, Maitolaiturista tässä jutussa on se että lavaa rakennettaessa pitää ottaa huomioon että siitä tulee yhtä korkea kuin maitoa noutavan kuorma-autonlavasta. Silloin täyden  maitotonkan siirtäminen maitolaiturilta maitoautonlavalle käy maitoautonkuljettajan selkää rasittamatta.  Isommat maitotonkat painoivat täynnä hyvinkin  50kg, vaikka loppuaikoina alumiinia olivatkin.
Maitolava on valmis ja sitä juhlistetaan mieslaululla maitoautonlavalta esillä on myös maailman hienoin lypsykone. Volkswagen kupla lypsykone.  Pihlajakin tuottaa runsaasti marjoja. Maalaisromantiikkaa
markinakuvia 2012 138
 
Tillariina on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehet rakennustelineillä .…Män på byggnadsställni...":
Jonku kerran on tullut pappalassa ja serkkujen luona tullut notkuttua maitolavalla. Se taisi siihen aikaan paikata aika paljon ns. nuorisotaloja! Hyvää viikkoa!
Täällä Noormarkussa oli Koivukujan päässä,täkkiportilla Ahlströmin maitolava jolla vielä 1970 luvun alkuvuosina roikuttiin iltoja viettämässä. Se oli iso, pariovilla varustettu.  Mahtui hyvin sisälle joten kyllä se jonkinlainen nuorisotalon esiaste oli. Maitolavat olivat myös maaseudun mainostelineitä, tanssipaikat paikat mainostivat sekä tanssiorkesterit, elokuvateatterit elokuvia…
Kuva Värtsin jutusta: Maito laiturille, Sakari H, 17.11.2011
http://www.vartsi.net/2012/07/21/bongaa-maitolaituri/
Alhström tekisi suomalaisen kansanperinteen kulttuuriteon kun palauttaisi maitolavan Koivukujan alkuun. Noormarkku-Finpyyn kyläyhdistys Pj Antti Koskela, voisi alkaa asiaa ajamaan.
Alipaine
Alipaine tarkoittaa kohteen pienempää painetta verrattuna ympäristöön. Kohde voi olla eristetty ympäristöstään, jolloin alipaine säilyy. Eristämätöntä alipainetta voi olla kaasuvirtauksissa. Rajaamaton alipaine pyrkii normalisoitumaan siten, että ympäristöstä virtaa kaasua kunnes erot tasoittuvat (saturaatio).
Alipaineventtiili on tekninen turvalaite, joka avautuu, kun suljetun tilan paine laskee säädetyn rajan alle verrattuna ulkoiseen paineeseen.
Vogswagen kuplan moottori lypsykoneen toiminnan lähteenä
markinakuvia 2012 081

Wosvagen lypsykoneen omistaa Karl Linden
Päätoimittaja piinapenkissä: SK:sta tullut surkea lehti? juttu luettavissa alla olevasta linkistä:
http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=SKA_newssite%2FAMLayout&cid=1194765645894&p=1194596255446&packedargs=packedargs%3DAMArticleCommentThreadDetails%25253AcurrentPage%253D1&pagename=SKAWrapper
Yksi poimittu kommentti
“Melko vähissä on Satakunnan uutiset lehdessä. Esim. viime viikonvaihteessa oli silakkamarkkinoiden lisäksi myös Noormarkun markkinat. Eipä isosti ollut asiasta mainintoja "koko maakunnan lehdessä". Samoin kaikki "maakunnan" urheilu on vain Porin urheilu-uutisia. Poikkeuksena valtakunnan tason liigaseurat ja pienet spottipalstat urheilusivujen kulmissa.
Toimituksen ja toimittajien tasoa voi vähän verrata tutustumalla esim. Maaseudun Tulevaisuus -lehteen. Vaikka juttujen aihepiirit ja asiat ei henkilökohtaisesti kiinnostaisikaan, on kirjoitetun tekstin taso aivan eri tasolla, kuin SK:ssa. terveisin: Entinen kestotilaaja.”


Nokia Lumia 920 with PureView revealed, includes 4.5-inch display

http://www.theverge.com/2012/8/31/3281985/nokia-lumia-920-specs-pictures-leak

-4,11 %  2,192
Nokia Oyj
Nokian ja Microsoftin yhteinen lehdistötilaisuus alkaa Manhattanilla Suomen aikaa kello 17.00.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti