Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 17. syyskuuta 2012

Arvovieraita Noormarkussa…Guests Noormarkku value ...Gäster Norrmark värde ...Los clientes de valor Noormarkku ...Os hóspedes valor Noormarkku ...Gäste Noormarkku Wert ...Invités valeur Noormarkku ...Gli ospiti di valore Noormarkku ...Οι επισκέπτες Noormarkku αξία ...Гости Noormarkku значение ...ゲストNoormarkku値...


Viikonloppuna Noormarkussa vieraili arvovieraita.  Noormarkkuunkin saavutaan hektisen maailman tapaan nykyään lentäen.
voimala joutsenet 031
Noormarkunjoen rannat ovat syksynväreissä vaikka ei varsinaisesta ruskasta voikaan puhua.  Laulujoutsenet löysivät levähdyspaikan Noormarkunjoen idyllisestä maisemasta jossa turvekattoinen rantasauna.
voimala joutsenet 049
Viisi rumaa “ankanpoikaa” ja aikuiset Laulujoutsenet
voimala joutsenet 060
Suurperheen käskynjako, kuuliaisesti nuoriväki seuraa johtajaa
voimala joutsenet 066
Viisi Laulujoutsenen poikasta ja kaksi aikuista, Voitaneen todeta että pesintä on ollut onnistunut. Laulujoutsen (Cygnus cygnus)on Suomen kansallislintu, joten se on kunniavieras pysähtyessään Noormarkkuun.
voimala joutsenet 069

Makkarakosken uuden vesivoimalan työmaa kiinnostaa muitakin kuin minua
voimala joutsenet 010

Muniiko hirvikärpänen (Lipoptena cervi)ihmiseen?

Hirvikärpänen on rotevahko 5–7 millimetriä pitkä, ruskeansävyinen kaksisiipinen hyönteinen.
suppilovahvero hirvi krpnen 068_thumb[4] AAAAAA[8] vesileimakuva
Kohdatessaan ihmisen hirvikärpänen yleensä erehtyy luulemaan tätä isäntäeläimekseen, koska se suunnistaa lähinnä lämpöaistinsa avulla suureen lämpimään kohteeseen toisin kuten esimerkiksi hyttynen, joka aistii hiilidioksidin uhrinsa hengityksestä.
 
Voiko hirvikärpänen munia ihmisen päähän tai lemmikkiin?
– Hirvikärpänen ei muni minnekään. Hirvikärpäsnaaraalla on munat tämän ruumiin ontelossa, kuten muillakin hyönteisillä. Munat kuoriutuvat yksi kerallaan.
Naaras ruokkii kuoriutunutta toukkaa imemällä verta isäntäeläimestä. Toukka pysyttelee naaraan ruumiin ontelossa kunnes on valmis koteloitumaan, jolloin toukka poistuu naaraan ontelosta. Vasta sitten naaraan ruumiin ontelossa alkaa seuraava muna kehittymään.
Pureeko hirvikärpänen?
– Hirvikärpänen pistää. Puremisen kanssa asia on vähän niin ja näin. Hirvikärpänen imee verta ihmisestä siinä missä hirvestäkin.
Kiinnittyykö hirvikärpänen jotenkin eläimeen tai ihmiseen?
– Hirvikärpänen ei kiinnity mihinkään. Siipien pudottaminen taas on hirvikärpäsen tapa. Hirvikärpänen pudottaa siivet vasta kun on päässyt johonkin elukkaan. Hirvikärpäset eivät ole kauhean älykkäitä otuksia. Siipien pudottaminen pois on oikeastaan vahinko hirvikärpäsille.
Miten hirvikärpänen pääsee pois ihmisen tukasta?
– Miksi hirvikärpänen lähtisi mihinkään ilman siipiä? Hirvikärpäset eivät kai halua tappaa itseään, koska isännästä poistuminen olisi varma kuolema. Hirvessä voi olla tuhansia hirvikärpäsiä, jotka voivat harrastaa sukupuolisuhteita toistensa kanssa joustavasti. Ihmisessä on kaksi tai kolme, ja nekin jatkuvan.
Radion luontoilloista tuttua hyönteisasiantuntijaa Jaakko Kullberg
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194767535503/artikkeli/muniiko+hirvikarpanen+ihmiseen+.htmlEi kommentteja:

Lähetä kommentti